کریم(محراب)رشیدی
کریم (محراب) رشیدی کریم(محراب) رشیدی | |
---|---|
زادروز | اول فروردین ۱۳۴۴ اندیمشک |
درگذشت | ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ آلبانی |
تابعیت | ایرانی |
جنبش | سازمان مجاهدین خلق ایران |
دین | اسلام |
مذهب | شیعه |
کریم رشیدی (محراب)، زادهی اول فروردین ۱۳۴۴، درسال ۱۳۵۶ و بالا گرفتن خیزشها در زمان محمدرضا شاه برعلیه نظام شاهنشاهی و راهاندازی تظاهراتها ازجمله در شهر اندیمشک فعالیتهایش را آغاز کرد. او در جریان انقلاب ضدسلطنتی با مجاهدین آشنا شد؛ و سپس یکی از فرماندهان میلیشیای سازمان مجاهدین خلق گریدد. کریم رشیدی در سال ۱۳۶۱، دستگیر و تا سال ۱۳۶۴، در زندان بود. در سال ۱۳۶۵ به یکانهای مجاهدین در نوار مرزی پیوست. کریم رشیدی در ۲۴ اردیبهشت سال ۱۳۹۸، به علت بیماری در آلبانی درگذشت.
جوانی
کریم رشیدی (محراب) ازفرزندان مردم خوزستان بود. دراول فروردین ۱۳۳۴ درخانواده ای متوسط دراندیمشک بدنیا آمد. پس ازپایان تحصیلات متوسطه چند سال درکشت وصنعت جنوب کارکرد وبا دردورنج کارگران آشنا شد . درسال ۱۳۵۶ وبالا گرفتن خیزشها درزمان شاه برعلیه نظام شاهنشاهی وراه اندازی تظاهراتها ازجمله درشهر اندیمشک فعالیتهایش را آغاز کرد .
آشنایی با سازمان مجاهدین خلق ایران
کریم ازسال ۱۳۵۶ درجریان انقلاب ضد سلطنتی با مجاهدین در شهر اندیمشک آشنا شد و فعالیتهایش را با این سازمان در این شهر آغاز کرد.
پس ازانقلاب در انجمن جوانان اندیمشک به فعالیت پرداخت و تا تیرماه سال ۱۳۶۰ یکی ازفرماندهان میلیشیای مجاهد خلق در بخش محلات بود.
دستگیری وزندان
درشهریورسال ۱۳۶۱ درمسیررفتن به پایگاه مجاهدین درکوههای لرستان دستگیر شد و تا سال ۱۳۶۴ درزندانهای دزفول بهسربرد.
او پس از آزادی از زندان، تلاش برای پیوستن به مجاهدین را آغاز کرد و سال ۱۳۶۵توانست خود را به یکانهای رزمی مجاهدین درنوار مرزی ایران و عراق برساند.
پیوستن به ارتش آزادیبخش ملی ایران
پس ازتأسیس ارتش آزادبخش درسال ۱۳۶۶، محراب رشیدی، شایستگی خود را بهعنوان متخصص تعمیرات تانک و نفربر و سپس یک فرمانده نشان داد. محراب درسال ۱۳۶۵، دریک عملیات از ناحیه صورت و در عملیات چلچراغ ازناحیه گردن مورد اصابت ترکش قرارگرفت .در عملیات فروغ جاویدان فرمانده یک گردان تانک بود و در عملیات مروارید فرماندهی یکی ازیکانهای ارتش آزادیبخش را بهعهده داشت.
کریم رشیدی، در جریان بمباران قرارگاههای مجاهدین درسال۱۳۸۲ نیز از ناحیه پا مجروح شد. او در قرارگاه لیبرتی نزدیک فرودگاه بغداد که مجاهدین ازسال ۱۳۹۱ تا پایان سال ۱۳۹۴ در آن حضور داشتند مسئولیت آموزش دفاع شخصی یکانهای ارتش آزادیبخش ملی ایران در برابر تهاجمات نیروی تروریستی سپاه قدس نظام جمهوری اسلامی ایران و عواملش در عراق را به عهده داشت.
روحیات و منش
صمیمیت و عشق و عواطف بالایی که کریم رشیدی، به دوستان و همرزمانش داشت زبانزد همرزمانش بود؛ بهطوری که همه او را با همین عنوان فرمانده محراب میشناختند. او همیشه سختکوش و پرتلاش بود.
یکی ازدوستانش از دورانی که د رزندان دزفول با هم بودند میگفت:
«بنام خدا و با یاد شهید صدیق کریم رشیدی فرمانده محراب
محراب از نوجوانی و جوانی یار و همیار تودههای مردم شهر ما، اندیمشک بود و کسی نبود که از نیکیهای محراب یاد نکند. بهویژه از سال ۱۳۵۷ که محراب به سازمان مجاهدین پیوست با تمام وجودش کار می کرد؛ و یکی از ستونهای تشکیلات شهر بود. من این سعادت را داشتم که ۳ سال با او در یک زندان باشم. رنج و شکنجهای که بر او شد، بر هیچ کس پوشیده نیست و من خودم شاهد آن بودم. در سال ۶۱ در بند قدیم یونسکو در دزفول به جرم بهرا ه انداختن تشکیلات در داخل زندان، محراب را با شهید علیمحمد رحیمی به سلول انفرادی بردند؛ و آنها را مورد شکنجه قراردادند؛ و مدتهای زیادی در سلول و تحت شکنجه بود. کما اینکه بعداً در بند ۲ یونسکو مجدد به همراه تعدادی دیگر از برادران که در قتل عام ۶۷ اعدام شدند به جرم مقاومت و ایستادگی به سلولهای انقرادی برده و مورد شکنجه و آزار قرار گرفتند. ولی محراب هیچگاه از مقاومت دست برنداشت و همیشه مورد خشم و نفرت پاسداران بود. درسال ۶۳ در زندان روزنامه مثل کیهان یا اطلاعات وارد نمی شد، تا اینکه یک روز صبح دیدیم، هم کیهان و هم روزنامه اطلاعات را دادند که خبر مراسم ازدواج خواهر مریم و برادر مسعود را زده که به زندانبان با طعنه میگفت بیایید این هم از رهبرانتان که در همان لحظه از کسانی که بلافاصله موضع گرفت محرا ب بود که گفت برادر مسعود هر تصمیمی که گرفته درست است چون که ما میدانیم برادر مسعود پاک است. بنابراین علیرغم اینکه ما در اینجا هستیم و خبرکامل نداریم ولی بچهها خیالتان راحت باشد و آوردن این روزنامه به داخل زندان برای این است که ذهن ما را خراب کنند. این را شهید همافر احمد منظم که در عملیات فروغ شهید شد میگفت.
بله محراب در زندان در عین حال که در مقابل دشمن اینچنین بود ولی در زندان در میان بچهها به لحاظ عواطف و احساسات و کمک زبانزد همه بود و در طول این سه سال که با هم بودیم به خصوص نفراتی که بیمار بودند بیشترین کمک و پیگیری را میکرد و گاهی بهخاطر همین رسیدگیهایش مورد خشم زندانبان قرار میگرفت. در اواخر محکومیتش میگفت به محض اینکه بیرون بروم نزد سازمان میروم و خودم را وصل میکنم. کما اینکه بلافاصله این کار را کرد و محراب بود که من را به سازمان وصل کرد. از محراب سخن گفتن زیاد است و میتوان ساعتها گفت؛ ولی محراب به هرحال با خدای خود و رهیری خود به پیمانش وفا کرد و باز میگویم این ما هستیم که باید جای او را با ایمانی که او داشت پر کنیم و خواهیم کرد.
با درود به فرمانده محراب روحش شاد و یادش گرامی باد.»
کریم رشیدی درآلبانی
محراب رشیدی در سال ۱۳۹۵ جزو آخرین دسته از مجاهدینی بود که ازلیبرتی به آلبانی منتقل شد. درآن دوره نیز همچون گذشته با تمام توان به انجام تعهدات و مسئولیتهایش پرداخت. او درساخت اشرف ۳ درآلبانی تلاش وصف ناپذیری داشت و یکی از مسئولین ساخت اشرف ۳ بود.
پیام تسلیت مریم رجوی
خانم مریم رجوی درگذشت قهرمان پاکباز خلق فرمانده محراب را که پس از ۴۲ سال رزم و مجاهدت و جراحتهای متعدد به سوی رفیق اعلی پر کشید، به فرمانده کل و رزمآوران ارتش آزادیبخش ملی ایران و همه مجاهدین تسلیت گفت و افزود:
«محراب صدیق بهواقع شأن و جایگاهی فراتر از شهید دارد.
مردم ایران به وجود چنین مجاهدانی که در دوران تاریک این میهن الگوی رزم و جانفشانی هستند افتخار میکنند. باشد که جوانان این میهن بهویژه در خوزستان و اندیمشک با داشتن چنین سرمشق فروزانی راه او را در نبرد با اهریمنان حاکم به پیروزی برسانند.»