کاربر:Khosro/صفحه تمرین علی نجاتی

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
علی نجاتی
مجاهد خلق علی نجاتی.JPG
زادروزسال ۱۳۳۳
مشهد
درگذشت۸ آبان ۱۴۰۳
آلبانی
سال‌های فعالیت۱۳۵۷ تا ۱۴۰۳
جنبشسازمان مجاهدین خلق ایران
دیناسلام
مذهبشیعه

علی نجاتی، (متولد سال ۱۳۳۳، مشهد – درگذشته ۸ آبان ۱۴۰۳، آلبانی) عضو سازمان مجاهدین خلق ایران بود. علی نجاتی با مطالعه‌ی زندگی‌نامه‌ی بنیانگذاران سازمان مجاهدین خلق ایران، با این سازمان آشنا شد و در تظاهرات انقلاب ضدسلطنتی فعالانه شرکت داشت. علی نجاتی دو بار دستگیر شد و به‌مدت ۱۳ ماه در زندان اوین بود. او در سال ۱۳۶۵، پس از آزادی از زندان به‌همراه مادرش که او نیز از هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران بود، عازم قرارگاه اشرف در عراق شد و به ارتش آزادی‌بخش ملی ایران پیوست. علی نجاتی در بسیاری از عملیات‌های ارتش آزادی‌بخش شرکت داشت و در دوران محاصره‌ی ۱۴ ساله‌ی قرارگاه اشرف و کمپ لیبرتی نیز در برابر حملات نیروهای وابسته به رژیم ایران مقاومت کرد. دو تن از برادران علی نجاتی به نام‌های محمدحسین (۱۷ ساله) و محمدنادر (۲۲ ساله) در سال ۱۳۶۰، به خاطر هواداری از مجاهدین خلق، توسط رژیم ایران تیرباران شدند. علی نجاتی در ۸ آبان‌ماه ۱۴۰۳، پس از ۴۶ سال مبارزه‌ی حرفه‌ای، بر اثر نارسایی ریوی و ایست قلبی در آلبانی درگذشت.

زندگی و خانواده

علی نجاتی در سال ۱۳۳۳، در مشهد به دنیا آمد. دو تن از برادران علی نجاتی به نام‌های محمدحسین (۱۷ ساله) و محمدنادر (۲۲ ساله) در سال ۱۳۶۰، به خاطر هواداری از مجاهدین خلق، توسط رژیم ایران تیرباران شدند. مادر علی نجاتی «فاطمه صغری شریعتی» نیز در سال ۱۳۸۲، در قرارگاه اشرف درگذشت و در مزار مروارید این قرارگاه به خاک سپرده شد.

زندگی مبارزاتی

علی نجاتی پیش از انقلاب ضدسلطنتی هنگامی که در کشور عراق اقامت داشت، با مطالعه‌ی زندگی‌نامه‌ی بنیانگذاران سازمان مجاهدین خلق ایران، با این سازمان آشنا شد. او در سال ۱۳۵۷، به ایران برگشت و تظاهرات انقلاب ضدسلطنتی به‌طور فعال شرکت کرد.

پیوستن به ارتش آزادی‌بخش

علی نجاتی پس از پیروزی انقلاب در بهمن‌ماه ۱۳۵۷، با پیوستن به صفوف مجاهدین خلق، فعالیت‌های مبارزاتی خود را علیه نظام جمهوری اسلامی آغاز کرد. او دو بار در سال‌های ۱۳۶۰ و ۱۳۶۴، دستگیر شد و در مجموع به‌مدت ۱۳ ماه در زندان اوین به‌سر برد. علی نجاتی در سال ۱۳۶۵، پس از آزادی از زندان به‌همراه مادرش که او نیز از هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران بود، عازم قرارگاه اشرف در عراق شد و به ارتش آزادی‌بخش ملی ایران پیوست.

شرکت در عملیات‌ها

علی نجاتی در بسیاری از عملیات‌های ارتش آزادی‌بخش از جمله عملیات قصرشیرین، عملیات بندهول، عملیات آفتاب، عملیات چلچراغ، عملیات فروغ جاویدان و عملیات مروارید شرکت داشت و فعالانه جنگید. علی نجاتی هم‌چنین در دوران محاصره‌ی ۱۴ ساله‌ی قرارگاه اشرف و کمپ لیبرتی در برابر حملات نیروهای وابسته به رژیم ایران مقاومت کرد.

درگذشت

پیام تسلیت مریم رجوی
پیام تسلیت مریم رجوی

علی نجاتی در ۸ آبان‌ماه ۱۴۰۳، پس از ۴۶ سال مبارزه‌ی حرفه‌ای، بر اثر نارسایی ریوی و ایست قلبی در آلبانی درگذشت.[۱]

پیام تسلیت مریم رجوی

خانم مریم رجوی رئیس‌جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران، طی پیامی درگذشت علی نجاتی را به همرزمان و یاران مجاهدش تسلیت گفت. در پیام مریم رجوی آمده است:

«درود بر مجاهد پاکباز علی نجاتی فرزند دلاور مردم مشهد جاودانگی و درگذشت مجاهد پاكباز اشرفی، علی نجاتی در آلبانی پس از ۴۶سال مجاهدت، همراهی و نبرد در صفوف مجاهدین و ارتش آزادیبخش ملی ایران به همرزمان و یاران مجاهد صدیق علی نجاتی تسلیت می‌گویم. این فرزند دلاور مردم مشهد، به عهدش با خدا و خلق ستمدیده ایران وفا کرد و به الگوی دیگری از وفای به پیمان برای آزادی خلق و ايران و نبرد تا آخرین نفس با رژیم جلادان است. خوشا به سعادتش که سرفراز و رستگار، به همرزمان شهید و صدیقش و دو برادرش، مجاهدان شهید محمدحسین و محمدنادر و مادرش مجاهد صدیق فاطمه شریعتی پیوسته است. راه و رسم او، مادر مجاهد و دو برادر شهيدش، در مقاومت به هرقیمت و نبرد تا آخرین نفس در برابر رژیم ولایت فقیه، در مجاهدت همرزمانش و در خیزش جوانان شورشگر برای آزادی ایران به‌ویژه در زادگاهش مشهد، شعله‌ور است. شعله‌هایی که تا روز آزادی و پیروزی خاموشی نمی‌پذیرد.»[۲]

منابع