قاسم سلیمانی
قاسم سلیمانی | |
زادروز | ۲۰ اسفند ۱۳۳۵ شهرستان رابر - استان کرمان |
درگذشت | ۱۳ دی ۱۳۹۸ فرودگاه بغداد |
تبار | ایرانی |
تابعیت | ایران |
شناختهشده برای | مردم ایران |
نقشهای برجسته | فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران |
شهر خانگی | تهران |
دارایی خالص | میلیونها دلار |
لقب | سردار کودککش |
مخالفان | مردم ایران، مردم خاورمیانه |
دین | اسلام |
اتهامها | سرکوب مخالفان- مشارکت در تروریزم، مشارکت در قتل عام مردم سوریه و… |
فرزندان | چهار فرزند- دو دختر و دو پسر |
والدین | محمد علی - فاطمه |
قاسم سلیمانی، (زادهی ۲۰ اسفند ۱۳۳۵- کشته شده در ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸) در روستای قنات ملک شهرستان رابر در استان کرمان به دنیا آمد. وی عملا عالیرتبهترین فرمانده سپاه پاسداران به شمار میرفت. قاسم سلیمانی سمت فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران را به عهده داشت. وی پیش از انقلاب هیچگونه سابقه سیاسی ندارد. قاسم سلیمانی پیش از انقلاب در سازمان آب و فاضلاب کرمان کار میکرد. قاسم سلیمانی پس از انقلاب ضدسلطنتی به سپاه پاسداران پیوست و از جمله کسانی بود که در کشتارهای دههی شصت و سرکوب کردستان شرکت داشت. تیپ ۴۱ ثارالله کرمان تحت فرماندهی او تأسیس شد. بعد از چندی این تیپ به لشکر ۴۱ به فرماندهی قاسم سلیمانی تبدیل شد.. او در دوران جنگ ایران و عراق از فرماندهان جنگ بود. وی در سال ۱۳۷۶ به فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران منصوب شد. قاسم سلیمانی به دلیل مشارکت در جنگهای سوریه و حملات شیمیایی به شهرهای آن به سرادر کودککش شناخته می شود. قاسم سلیمانی در ۴ بهمن ۱۳۸۹ به درجهی سرلشکری رسید. قاسم سلیمانی عملا فرماندهی تمامی نیروهای شبهنظامی در عراق، سوریه، لبنان و دیگر مناطق مورد دخالت سپاه پاسداران را به عهده داشت و به عنوان عامل کشتار و بمبگذاری در این کشورها شناخته میشود. یکی از خواستههای تظاهرات عراق در سال ۱۳۹۸ اخراج قاسم سلیمانی از این کشور بود. قاسم سلیمانی در نیمه شب ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ در فرودگاه بینالمللی بغداد مورد حمله پهپادهای آمریکایی قرارگرفت و کشته شد. در این حمله ابومهدی المهندس از سرکردگان حشد الشعبی نیز کشته شد. مردم عراق و ایران و سوریه پس از کشته شدن قاسم سلیمانی به جشن و پایکوبی پرداختند.
زندگینامه قاسم سلیمانی
قاسم سلیمانی در ۲۰ اسفند ۱۳۳۵ در روستای قنات ملک شهرستان رابر در استان کرمان به دنیا آمد. او دارای چهار برادر و خواهر است. سهراب سلیمانی برادر او مدیر کل زندانهای رژیم ایران است. خواهر بزرگ او ۶۰ سال سن دارد. قاسم سلیمانی پیش از انقلاب در سازمان آب مشغول به کار بود. وی پس از انقلاب به سپاه پاسداران پیوست. او در سمت معاون گردان به جنگ اعزام شد. با پایان یافتن جنگ ایران و عراق او فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله کرمان بود. قاسم سلیمانی در سال ۱۳۷۶ به فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسدران برگزیده شد. معاون او سرتیپ پاسدار ربیعی است. قاسم سلیمانی در سال ۱۳۷۸ از خامنهای نشان ذوالفقار دریافت کرد. او نقش مهمی در سرپا نگه داشتن بشار اسد دیکتاتور سوریه ایفا کرد و در کشتار مردم سوریه با بمبهای شیمیایی شرکت داشت. همچنین نیروهای شبه نظامی وابسته به ایران در عراق، سوریه، لبنان و دیگر کشورهای منطقه توسط وی هدایت میشدند.
فرماندهی اطلاعات سپاه پاسداران
پس از تأسیس سپاه پاسداران، واحد اطلاعات سپاه نیز در درون سپاه پاسداران تأسیس شد. محسن رضایی در این بخش بهعنوان فرمانده اطلاعات سپاه مستقیماً در ارتباط با شخص خمینی قرار داشت. پس از مدتی احمد وحیدی و سپس قاسم سلیمانی فرمانده واحد اطلاعات سپاه گردیدند. . اطلاعات سپاه (که بعضاً به آن اطلاعات نظامی نیز گفته میشد) از سال ۶۰ به بعد مستمراً ابعاد بزرگتری به خود گرفت. مجری اصلی عملیات تروریستی تا سال۱۳۶۳ همین قسمت اطلاعات سپاه پاسداران بود.
قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس
قاسم سلیمانی در سال ۱۳۸۷ از طرف خامنهای به فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران منصوب شد. نیروی قدس نیرویی است که مسئولیت عملیات برون مرزی و تأسیس و تأمین گروههای وابسته به رژیم ایران چون حزبالله لبنان، جنبش انصارالله یمن، لشکر فاطمیون و حشدالشعبی و … را به عهده دارد.
- این گروهها بودجههای کلانی را از خزانه ایران به خود اختصاص میدهند. در یک برآورد تنها حقوق اعضای لشکر فاطمیون بدون محاسبه سلاح و مهمات، ماهانه ۱۶ میلیون دلار است. قاسم سلیمانی به عنوان فرمانده نیروی قدس مسئولیت تأمین و تجهیز تمامی این نیروها را به عهده داشت. با منصوب شدن قاسم سلیمانی به فرماندهی نیروی قدس، عملیات این نیرو در کشورهای مختلف نزدیک به دوبرابر افزایش داشت.[۱] از جمله میتوان از عملیات تروریستی در سفارت آمریکا در تانزانیا و کنیا در مرداد ۱۳۷۷ کمتر از یک سال بعد از فرماندهی او بر نیروی قدس سپاه پاسداران اشاره کرد. انفجارهای عظیم کنیا و تانزانیا صدها کشته برجا گذاشت. رفسنجانی در یک سخنرانی رسمی از این انفجارها حمایت کرد.[۲]
- از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۱ سپاه قدس به فرماندهی قاسم سلیمانی با همکاری وزارت اطلاعات حداقل ۶۹ عمل تروریستی در عراق، علیه سازمان مجاهدین انجام داد، یکی از آنها به گفته رحیم صفوی در ۲۹ فروردین ۱۳۸۰ پرتاب ۱۰۰۰ موشک به مقرات مجاهدین خلق در عراق بود.
- گفته میشود سپاه قدس به فرماندهی قاسم سلیمانی روابط فعالی با القاعده در افغانستان برقرار کرد. در جریان حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و فرو ریختن برجهای دوقلو در آمریکا سپاه قدس به فرماندهی قاسم سلیمانی نقش داشت. دولت آمریکا فاش ساخت افرادی که این عملیات را انجام دادند از مرز ایران و افغانستان با هماهنگی نیروی قدس تردد میکردند.
نقش قاسم سلیمانی در عراق
از ژانویه ۲۰۰۳ (دیماه ۱۳۸۱) با جدی شدن جنگ میان نیروهای ائتلاف با عراق قاسم سلیمانی فرماندهی نفوذ رژیم در حاکمیت آینده عراق را به دست گرفت.
قاسم سلیمانی به همین منظور «ستاد فرماندهی امور عراق (معروف به ستاد نصر)» را منحل و نیروهای آن را در سپاه قدس ادغام کرد. به اینترتیب سپاه قدس تمامی امور مربوط به عراق را در دست خود گرفت و وزارت خارجه و سایر وزارتخانههای دیگر نیز برای انجام امورات خود در عراق مجبور به هماهنگی با این ارگان شدند.
ابو فلاح از مسئولین قرارگاه فجر در اهواز در یک گزارش داخلی که توسط سازمان مجاهدین منتشر شد، در اواخر اسفند ۸۱ در رابطه با سازماندهی جدید سپاه قدس نوشت:
«ستاد نیروی قدس سپاه (برونمرزی سپاه) پشت طرحهای عملیاتی در عراق بعد از تهاجم امریکا به عراق میباشد. طرح عملیاتی این ستاد این است که نیروهای ۹ بدر با پشتیبانی نیروی قدس، شهرهای عراق ازجمله بصره و العماره و ناصریه و… را تسخیر کنند. فرماندهی این ستاد عملیات سرتیپ پاسدار قاسم سلیمانی و جانشین او سرتیپ پاسدار ایرج مسجدی است و فرمانده عملیات سرتیپ پاسدار حمید تقوی فرمانده عملیات قرارگاه مرکزی رمضان و سرتیپ پاسدار عبیداوی فرمانده قرارگاه فجر جنوب میباشند. در زمان حمله قرار است ابو حسن عامری (مشهور به هادی عامری) فرمانده (وقت) سپاه بدر، فرماندهی محور غرب و ابو لقاء فرمانده اطلاعات محور غرب و ابومهدی المهندس در تهران فرماندهی پشتیبانی داشته باشد. ستاد فرماندهی با فرماندهان سپاه ۹ بدر مشخصاً با ابو احمد راشد فرمانده لشگر حضرت رسول و ابو منتظر فرمانده لشگر امام حسین و ابو احمد بدران فرمانده لشگر حیدر کرار جلسات متعددی در دو ماه اخیر داشتهاند.
یک ماه پس از سرنگونی رژیم سابق عراق خامنهای در اواخر اردیبهشت سال ۱۳۸۲ همه فرماندهان سپاه ۹ بدر و سران مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق را به تهران فراخواند و در جلساتی در ۳۱ اردیبهشت و ۱ خرداد ۸۲ در بیت خودش برگزار نمود، مشخص کرد که قاسم سلیمانی نیروهای سپاه بدر را در داخل عراق با الگو “نیروهای بسیج سپاه پاسداران“ در کلیه ارگانهای جدید در عراق نفوذ و سازمان بدهد.
همچنین در مرداد ماه۱۳۸۲ فرماندهان ۹ بدر، حرکت حزبالله، حزب الدعوه و… به تهران فراخوانده شدند و در نشستی با قاسم سلیمانی، ایرج مسجدی و پاسدار فروزنده شرکت کردند. قاسم سلیمانی در این جلسه آنها را به تشدید ناامنی در عراق و دامن زدن به درگیریها فراخواند تا از این طریق زمینه نفوذ بیشتر در دولت فراهم شود. او شرایط را به آنها تفهیم کرد و اعلام کرد که باید همین وضعیت طی ماههای آتی استمرار یابد تا بتوانند از این طریق دولت و پستهای مهم آن را قبضه کنند. در ادامه این طرح بود که ابراهیم جعفری از حزب الدعوه معاون علاوی نخستوزیر وقت شد. در تیرماه ۱۳۸۶ قاسم سلیمانی ابراهیم جعفری را برای توجیه مستقیم به تهران فراخواند و طی ۴ روز خطوط ایران را به او اعلام کرد.
هدایت حملات علیه مجاهدین خلق
مهمترین مسئولیت قاسم سلیمانی در عراق از دیماه۱۳۸۱ تا شهریور ۱۳۹۵ تلاش بیوقفه برای ضربه کمرشکن به مجاهدین در عراق بود. میتوان گفت تمامی فشارهای سیاسی و عملیات نظامی علیه مجاهدین در طول ۱۵ سال پیش از خروج مجاهدین در عراق به فرماندهی قاسم سلیمانی اجرا شد.
از جمله میتوان از این فعالیتها صدور حکم شورای حکومتی دولت عراق برای اخراج مجاهدین، تلاش برای استرداد مجاهدین، حملات نظامی به قرارگاه اشرف و لیبرتی و همچنین قتلعام ۱۰ شهریور در اشرف که سپاه پاسداران آنرا عملیاتی بالاتر از مرصاد توصیف کرد.
در دومین روز شروع جنگ ائتلاف در ۲ فروردین ۱۳۸۲ سیصد و هفتمین جلسه فوقالعاده شورای عالی امنیت رژیم با حضور خامنهای برای بررسی تحولات عراق تشکیل شد. در این جلسه علاوه بر اعضای شورای عالی امنیت، قاسم سلیمانی بعنوان فرمانده پیشبرد طرحهای رژیم ایران در عراق نیز شرکت داشت. در این جلسه حاضرین تصویب کردند که در این شرایط حمله به سازمان مجاهدین و نابود کردن آن در داخل خاک عراق باید در دستور قرار گیرد و در غیر این صورت عواقب جنگ کنونی برای نظام بسیار خطرناک خواهد بود.
موضوع چگونگی تهاجم به مجاهدین در جلسات بعدی شورای عالی امنیت در نهم، و شانزدهم فروردینماه ۱۳۸۲ موردبحث قرار گرفت و مسئولیت اجرای این طرح به عهده نیروی قدس و وزارت اطلاعات گذاشته شد. شورای عالی امنیت به قاسم سلیمانی و یونسی (وزیر وقت وزارت اطلاعات)، کلیه اختیارات برای واردکردن حداکثر ضربه به مجاهدین را داد. ولی درواقع فرمانده اصلی عراق برای پیشبرد آن قاسم سلیمانی بود. محمود علوی وزیر اطلاعات رژیم ایران در ۱۵ دیماه ۹۸ (۵ ژانویه ۲۰۲۰) در تبریک به سرتیپ پاسدار قاآنی جانشین قاسم سلیمانی درباره رابطهاش با قاسم سلیمانی در عراق میگوید:
«... گاهی خدمت حاج قاسم (سلیمانی) میگفتم اگر به عراق، لبنان، سوریه یا هر کشور دیگری میروم گرچه بهعنوان وزیر اطلاعات سفر میکنم، اما بهصراحت میگویم که بهعنوان سرباز شما میروم و در چارچوب راهبردهای شما عمل میکنم.»[۳]
در سال ۱۳۸۲ قاسم سلیمانی به دنبال معامله با آمریکا برای استرداد مجاهدین ما به ازای اعضای القاعده بود. از آنها ابو مصیب زرقاوی بود اما دولت آمریکا با این معامله موافقت نکرد پس از آن بود که قاسم سلیمانی زرقاوی را به عراق فرستاد. ابومصعب زرقاوی دست به تأسیس حکومت اسلامی عراق زد و عملیات تروریستی علیه آمریکا را آغاز کرد. پس از کشته شدن ابومصعب زرقاوی در سال ۱۳۸۶، ابوبکر بغدادی رهبری این گروه رال به عهده گرفت. او نام گروه را به حکومت عراق و شام (داعش) تغییر داد.
قاسم سلیمانی و ارتباط با داعش
قاسم سلیمانی، مسلمانان سنی در عراق را به دو دسته تقسیم میکرد:
سنیهایی که معتقدند دشمن اصلی آمریکا است
سنیهایی که در اگر چه دشمن را آمریکا میدانند اما معتقدند پس از آمریکا، دشمن رژیم ایران است.
تلاش قاسم سلیمانی در عراق جذب گروه اول یعنی سنیهایی بود که دشمن اصلی را آمریکا میدانستند.
ابو مصعب زرقاوی بنیانگذار حکومت اسلامی عراق یکی از نزدیکان بنلادن بود که پس از حمله آمریکا به افغانستان، به ایران آمد و در خدمت سپاه قدس تحت فرماندهی قاسم سلیمانی قرار گرفت.
قاسم سلیمانی بعد از شکست در معامله زرقاوی با آمریکا در ازای مجاهدین خلق، ابو مصعب زرقاوی را برای بنیانگذاری گروه حکومت اسلامی عراق به کشور عراق فرستاد و او را پشتیبانی کرد تا عملیات علیه آمریکا را پیش ببرد.
به دنبال مرگ ابومصعب زرقاوی قاسم سلیمانی، جانشینان وی از جمله ابوبکر بغدادی را زیر چتر خودش گرفت. ابوبکر بغدادی در آن زمان در زندان عراق بود.
همچنین تعدادی از اعضای القاعده در زندان بشار اسد در سوریه به سر میبردند. قاسم سلیمانی در یک طرح که هم اکنون از جمله اتهامات نخست وزیر عراق است، ابوبکر بغدادی را از زندان عراق آزاد کرد. همچنین تعداد زیادی از اعضای القاعده را که در سوریه بودند آزاد و به وی ملحق کرد. آنها با یکدیگر گروه القاعده را تشکیل دادند که از طرف رژیم ایران پشتیبانی مالی و تسلیحاتی میشد.در ادامه ابوبکر بغدادی که اختلافاتی با القاعده داشت، گروه جدیدی به نام داعش را بنیانگذاری کرد. وی بعدها افشا کرد که گروه القاعده در توافق با رژیم ایران به ازای عدم انجام عملیات در ایران، از ایران سلاح دریافت کرده است.
خبرگزاری ویژه به نقل از شرق الاوسط در اینباره مینویسد:
«منابع آگاه در بغداد مدعیاند ابو مصیب زرقاوی فرمانده گروه القاعده در عراق که امریکا برای دستگیرش مبلع ده میلیون دلار تعیین کرده است در حال حاضر دریکی از زندانهای ایران به سر میبرد. ایران از چند ماه گذشته خواسته است زرقاوی را با منافقین معاوضه کند اما موفق نشده است . آمریکائیها از ایران خواستند زرقاوی را تحویل دهد اما ایران از پاسخ مثبت در این زمینه خودداری و تأکید کرد این امر فقط در صورت تحویل منافقین در عراق امکانپذیر است.»[۴]
[1] دفتر جنائی آلمان BKA در گزارش مهمی در ۱۴ شهریور ۸۳ نتیجهگیری میکند که
«ایران به زرقاوی، حمایت لجستیکی در یکبخشی از خاکش میرسانده» که زرقاوی از ایران بهعنوان یک پایگاه لجستیکی مهم استفاده میکرده است. همچنین در این گزارش آمده است که پس از جنگ افغانستان، الزرقاوی، کمپهای و پناهگاههای مطمئنی در زاهدان، اصفهان و تهران بر پا کرده است. هواداران اروپایی وی به تهران میآمدند و برای وی پول و کارتهای جدید شناسایی آورده و از وی دستور کار میگرفتند.»
همکاری بشار اسد و رژیم ایران با داعش
یکی از تاکتیک های رژیم ایران گسترش و دامن زدن به فعالیت داعش در مناطق درگیری بود. وزارت خزانه داری آمریکا در ۱۲ فوریه ۲۰۱۴ از پشتیبانی القاعده در سوریه توسط رژیم ایران پرده برداشت.[۵] همچنین سازمان سیا پس از حمله به مقر اسامه بن لادن، با به دست آوردن اسناد بسیاری، روابط این گروه با رژیم ایران را افشا نمود. تشکیلات داعش شاخهای جدا شده از القاعده بود.[۶]
از سویی نیروهای داعش در هماهنگی با نیروهای اسد علیه ارتش آزاد دست به عملیات میزدند و بشار اسد از حضور آنها در سوریه علیه ارتش آزاد سوریه استفاده میکرد. در سالهای گذشته دهها مورد از همکاری نیروهای اسد با داعش توسط خبرنگاران گزارش شده است. باز کردن کریدور عبور برای کاروانهای داعش توسط نیروهای اسد[۷] و همچنین استفاده مشترک از منابع برق و گاز از نمونههای آن بود.[۸]
حضور داعش در سوریه عملا به سود بشار اسد و بزرگترین متحد او یعنی رژیم ایران بود. داعش در گام اول، انقلاب در سوریه را با شبهات زیادی روبرو کرد. با ظهور داعش در سوریه، بسیاری در جهان سقوط بشار اسد را معادل پیروزی داعش در این کشور میدانستند و از سرنگونی او حمایت نمیکردند. از سویی حضور داعش در سوریه، زمینهی حضور ایران و در قدم بعدی روسیه فراهم کرد. همچنین داعش رودرروی ارتش آزاد و انقلابیون سوریه وارد جنگ شد که به سود بشار اسد بود.
همچنین در طول جنگ سوریه موارد بسیار از همکاری دولت بشار اسد با نیروهای داعش جهت مقابله با ارتش آزاد توسط رسانهها گزارش شد. روزنامهی گاردین در مصاحبهی خود با یکی از سران ارتش اسد افشا کرد که بشار اسد چگونه به نیروهای داعش اجازه ورود به خاک سوریه را داده است و به شکلگیری آنها در سوریه یاری رسانده است.[۹] عفاف محمد در مقالهای نمونههای مختلفی از موارد همکاری میان داعش و بشار اسد را با اسناد مختلف منتشر کرده است.
- همکاری تجاری در زمینه نفت و گاز میان بشار اسد و داعش
- روابط تجاری دیگر(خرید و فروش گندم و...) میان دولت بشار اسد و داعش
- تمرکز داعش بر حمله به نیروهای ارتش آزاد بجای ارتش اسد
- نادیده گرفته شدن نیروهای داعش توسط بشار اسد در جبههها
- همکاری و ملاقات میان سران داعش و افسران ارتش اسد (براساس اسناد منتشر شده در مجلهی اشپیگل) که توسط ارتش آزاد از منزل حاجی بکری نفر دوم داعش در سوریه بدست آمده و به این مجله ارائه شده است.[۱۰]
قاسم سلیمانی و حزبالله لبنان
حزبالله لبنان یکی از مهمترین احزاب وابسته به رژیم ایران است. با فرماندهی قاسم سلیمانی در سپاه قدس این رابطه مرتب گستردهتر و عمیقتر شد.
قاسم سلیمانی پس از مرگ عماد مغنیه مغز متفکر و استراتژیک حزبالله لبنان خانواده او را به ایران آورد و فرزند عماد مغنیه را به دامادی خود درآورد. این رابطه خانوادگی بهویژه بعد از ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۱ که رژیم مجبور شد برای پایگاههای آموزشی تروریستیاش را از ایران به لبنان منتقل کند اهمیت بیشتری یافت. در حال حاضر رژیم ایران آموزش و لجستیک نیروهایش در سوریه، یمن و غزه را با حزبالله پیش میبرد. حسن نصرالله رهبر کنونی حزب الله لبنان اعلام کرده است که تمامی بودجه آنها را رژیم ایران تأمین میکند.[۱۱]
قاسم سلیمانی و حفظ بشار اسد
از سال ۲۰۱۱ با آغاز بحران سوریه تا سال ۲۰۱۲ ارتش آزاد سوریه در حال شکست بشار اسد و سرنگونی دیکتاتوری او بود. ه قاسم سلیمانی با فرستادن سرتیپ پاسدار حسین همدانی به سوریه واردکردن حزبالله و دیگر نیروهای تحت امرش تلاش در برگرداندن صحنه به نفع اسد داشت. با این همه علیرغم تمام تلاشهای قاسم سلیمانی، بشار اسد در تابستان ۱۳۹۴ در آستانه سقوط قرار گرفت. قاسم سلیمانی برای نجات بشار اسد به نمایندگی از خامنهای در ۲ شهریور ۹۴ به مسکو برای دیدار با پوتین رفت و پوتین را وارد جنگ سوریه کرد و به این ترتیب صحنه جنگ در سوریه تغییر کرد و انقلاب سوریه متوقف شد.
تحریمها علیه قاسم سلیمانی
پس از افشای نقش داشتن رژیم ایران در طرح ترور سفیر عربستان در آمریکا، دولت کانادا لیستی از فرماندهان نظامی ایران را به فهرست تحریمهای خود اضافه کرد. یکی از این افراد قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران بود.
قاسم سلیمانی در لیست تحریمهای آمریکا قرار داشت. وندی شرمن یک نماینده ارشد آمریکایی در ژوئیه ۲۰۱۵ اعلام کرد تحریمها همچنان علیه قاسم سلیمانی ادامه خواهد داشت.[۱۲]
فساد مالی همسر قاسم سلیمانی
در سال ۱۳۹۸ در جریان درگیری های جناحی در ایران،مرتضی الویری رئیس شورایعالی استانها در یک ویدئو در گفتگو با مهدی خزعلی در پاسخ به سوال وی فاش کرد
«۱۲ پرونده تخلف جدی و محرز همسر قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و همسر محمدعلی (عزیز) جعفری فرمانده پیشین سپاه برای پیگیری به قوه قضائیه ارسال شده اما پیگیری آن مسکوت مانده است. این پروندهها در قالب ۱۲گزارش به قوه قضائیه رفته است. یکی از گلههای ما همین است که چرا وقتی در برج میلاد چند دختر بچه ۸ ساله در یک مجلس زنانه برنامه جشن اجرا میکنند، آقای نجفی ظرف ۲۴ ساعت، ساعت ۱۰:۳۰ شب در خانهاش میروند و از خواب بیدارش میکنند؛ اما ۱۲ گزارش تخلف مالی محرز حتی دادستانی توضیحی هم دربارهی آن نمیخواهد. این گزارشها هست و موارد مستند روشنی در آنها هست. این پروندهها به قوه قضائیه رفته است. وقتی گزارشی به قوه قضائیه میرود انتظار است که توضیح داده شود.»[۱۳]
مرگ قاسم سلیمانی
قاسم سلیمانی در تاریخ ۱۳ دی ۱۳۹۸ در حالی که برای مقابله با تظاهرات مردم عراق علیه دخالتهای ایران در این کشور به عراق آمده بود، توسط یک پهپاد آمریکایی هدف قرار گرفت. در دسامبر ۲۰۱۹ یک مقر نیروهای امریکایی در نزدیکی کرکوک توسط شبه نظامیان وابسته به ایران مورد اصابت چند موشک قرار گرفت. در این حمله یک آمریکایی کشته شد.[۱۴] در پاسخ به این حمله هواپیماهای آمریکایی مقر کتائب حزبالله عراق را مورد هدف قرار دادند.[۱۵]
پس از این حمله، سفارت آمریکا در بغداد توسط نیروهای حشدالشعبی مورد تهاجم قرار گرفت. این تهاجم در پوش یک تظاهرات انجام شد و شرکتکنندگان در این تظاهرات دیوار سفارت را آتش زدند. سران حشدالشعبی در این تظاهرات شرکت داشتند. پنتاگون اعلام کرد این حمله توسط قاسم سلیمانی طراحی شده است.
در تاریخ ۱۳ دی ۱۳۹۸ خودرو قاسم سلیمانی در فردودگاه بغداد توسط پهپادهای آمریکایی در عملیات آذرخش کبود، مورد هدف قرار گرفت و منهدم شد. قاسم سلیمانی به همراه یکی دیگر از فرماندهان شبه نظامیان عراقی به نام ابومهدی مهندس در این حمله کشته شد.
فعالیتهای قاسم سلیمانی
- مشارکت در سرکوب مردم کردستان
- مشارکت در جنگ ایران و عراق و فرماندهی تیپ ثارالله
- فرمانده نیروی قدس از سال ۱۳۷۶
- دریافت درجه سرلشکری در ۴ بهمن ۱۳۸۹
- نوشتن نامه به خاتمی بعد از ۱۸ تیر ۱۳۷۸ و تاکید بر سرکوب معترضان
- نقش درطرح ترور سفیر عربستان
- نقش درعربستان و به آشوب کشاندن این کشور
- دخالت در یمن و سرکوب مردم این کشور
- شرکت در جنگهای سوریه و سرکوب مخالفان بشار اسد
- تسلیح و تأمین حزب الله لبنان
- تسلیح و تأمین شبه نظامیان عراقی
- نقش در سرکوب، کوچ اجباری و قتل روشنفکران عراقی
- نقش در حمله به تأسیسات نفتی عربستان
- شرکت در سرکوب اعتراضات مردم لبنان
- سرکوب و کشتار مردم عراق
واکنشها نسبت به مرگ قاسم سلیمانی
کشته شدن قاسم سلیمانی سرکرده سپاه قدس پاسداران انقلاب اسلامی واکنشهای بسیاری را به همراه داشت.
- وزارت دفاع آمریکا: عملیات نظامی که منجر به کشته شدن قاسم سلیمانی شد به فرمان دونالد ترامپ بود.
- مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا: پنتاگون حملهی هوائی که کشته شدن قاسم سلیمانی را بهدنبال داشت، اجرا کرد.
- وزیر دفاع آمریکا: پنتاگون دست به «اقدام قاطع دفاعی» علیه سلیمانی زد، او یک نظامی مشهور و ترسناکی بود که ارتباطات نزدیکی با شبکه گروههای مسلح مورد حمایت رژیم ایران داشت.
- اولین واکنش مایک پمپئو پس از حمله آمریکا و کشته شدن قاسم سلیمانی: عراقیها خوشحالند که دیگر قاسم سلیمانی وجود ندارد.
- میشل والتر نماینده جمهوریخواه کنگره آمریکا: سلیمانی مسئول کشتن دهها هزار نفر در سراسر جهان بود.
- ایلان گولدن برگ کارشناس خاورمیانه در دولت اوباما کشته شدن پاسدار سلیمانی را یک «تغییر دهنده معادله عظیم» در منطقه توصیف کرد.
- انقلابیون عراقی در میدان تحریر بغداد کشته شدن پاسدار قاسم سلیمانی را جشن گرفتند.
- خامنهای به مناسبت کشنه شدن قاسم سلیمانی سه روز عزای عمومی اعلام کرد.
- خامنهای: فقدان قاسم سلیمانی برای ما، تلخ است. اینجانب برای او و ابومهدی مهندس سه روز عزای عمومی اعلام میکنم.
- روحانی کشته شدن قاسم سلیمانی را یک فاجعه بزرگ برای رژیم ایران توصیف کرد.
- رژیم ایران در پیکشته شدن قاسم سلیمانی جلسه شورای عالی امنیت تشکیل داد.
- جواد ظریف در واکنش به کشته شدن قاسم سلیمانی گفت: این اقدام آمریکا بسیار خطرناک است.
- ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی کشنه شدن پاسدار قاسم سلیمانی را داغدار شدن رژیم و عواملش دانست.
- رودی جولیانی: پاسخ رئیس جمهور دونالد ترامپ به حمله رژیم ایران به سفارت ما و تحریکات دیگر آن کاملا موجه بود.
- سفارت آمریکا در عراق از شهروندان این کشور خواسته است «فورا عراق را ترک کنند.»
- سفارت فرانسه در ایران به شهروندان این کشور در ایران توصیه کرده از اجتماعات دوری کنند، و از عکس گرفتن در اماکن عمومی خودداری کنند.
- علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران نیز در حساب توییتر خود نوشت که «ترامپ وقیحانه مسئولیت این ترور را برعهده گرفت» و آقای سلیمانی «سالها به دنبال شهادت بود» و «پاسخ سخت» خواهد بود.
- رسانههای ایران گفتند آیتالله خامنهای «برای اولین بار» در جلسه شورای عالی امنیت ملی حاضر شده است. این جلسه برای بررسی حادثه کشتن قاسم سلیمانی است و قرار است در آن «تصمیمهایی» گرفته شود.
- رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا سناتور جیم ریچ نوشت: «با شادباش به پرزیدنت ترامپ به خاطر این اقدام قاطع و این نتیجه موفقیتآمیز. قاسم سلیمانی مسئول مرگ صدها آمریکایی بود و کشته شدن او فرصتی برای عراق است تا بتواند، آزادانه و بدون کنترل ایران، برای آینده خود تصمیم بگیرد.
- مارک دوبوویتز مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دمکراسی ها در واشنگتن: اگر خبر کشتن قاسم سلیمانی درست باشد، این مهم تر از (خبر کشتن) بن لادن است. مهم تر از مغنیە. مهم تر از بغدادی...
- نیکی هیلی سفیر سابق ایالات متحده در سازمان ملل در واکنش به حمله پهپادی ایالات متحده به دستور پرزیدنت ترامپ که منجر به مرگ قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران، شد، گفت که دستان سلیمانی به خون آمریکاییها آغشته بود.
پیام مسعود رجوی بعد از مرگ قاسم سلیمانی
مسعود رجوی فرمانده ارتش آزادیبخش ملی ایران پس از کشته شدن قاسم سلیمانی سلسله پیامهایی رو به جوانان و مردم ایران و مردم عراق و همچنین نیروهای ارتش تحت امر ولایت فقیه و بیسج و سپاه و مجلس خبرگان صادر کرد.
مسعود رجوی:
«گفته بودیم کاملاً موافقیم که آخوند رئیسی و پاسدار سلیمانی به لاجوردی و صیاد شیرازی ضمیمه شوند. لعنت خدا و خلق برهمه آنها باد. اکنون خطاب به خلیفهٔ ارتجاع تأکید میکنیم: شاه سلطان ولایت مرگت فرا رسیده و چرخهای سرنگونی با سرعت بیشتر حرکت خواهد کرد.
به نام خلق قهرمان و ارتش آزادیستان به دژخیمان و مزدوران اخطار میکنم که همچون رژیم شاه روزگار پایانی فرا رسیده است. به خلق و ارتش آزادی و کانونهای شورشی تسلیم شوید و سلاحهای خود را تحویل دهید.
قاتل مجاهدین و دژخیم خلق عراق به نام ابومهدی مهندس که از دو دهه پیش توسط مجاهدین در لیست سپاه تروریستی قدس افشا شده بود به هلاکت رسید.»
مسعود رجوی -پیام به خلق در زنجیر:
«روح شهیدان شاد، زمان برخاستن است.»
مسعود رجوی –پیام به ارتش تحتامر خامنهای:
«پرسنل مردمی ارتش باید به مردم بپیوندند و سلاحها را به مردم و ارتش آزادیبخش ملی ایران تحویل دهند. تنها جواب شیخ آتش است. آتش شعله برکش
اعلام آمادهباش به تمام جوانان دلیر و شورشگر و کانونهای شورشی در سراسر میهن اشغال شده: بیدار و هوشیار و آماده باشید. در این شرایط هر تجری و تعرض و شلیک دشمن زبون را باید با تمام قوا و بهطور مضاعف بهطور آتشین پاسخ داد.»
مسعود رجوی –پیام به سپاه و بسیج ضدمردمی:
«تسلیم شوید، سلاحها را تحویل بدهید و دنبال زندگی خودتان بروید. در غیراینصورت دیر یا زود به سختی کیفر خواهید دید.»
مسعود رجوی-پیام به خبرگان و شورای نگهبان و نمایندگان مجلس ارتجاع و تشخیص مصلحت نظام:
«شورش و عصیان آبان را دیدید. این شمهای از آتش قهر و انتقام خلق ستمدیده و شهیدان است. کیفری سخت و سنگین در انتظار شماست. عمامهها را بردارید. خامنهای را حذف و خود را منحل کنید. هیچ راه دیگری وجود ندارد.
به نام شهیدان و ارتش آزادیبخش ملی ایران سال میلادی جدید را سال سرنگونی رژیم ولایت فقیه اعلام میکنم و ما باید قیمت آنرا برای نیل به آزادی و حاکمیت جمهور مردم به تمام و کمال بپردازیم.»
مسعود رجوی - پیام و تبریک به انقلابیون و جوانان شورشگر عراقی:
«اکنون عراق میتواند از یوغ اشغال رژیم ولایت فقیه آزاد شود. بلادرنگ دولت موقت برای برگزاری انتخابات آزاد را خودتان اعلام و خواهان شناسایی بینالمللی شوید.»
مسعود رجوی - پیام و تبریک به انقلابیون آزاد و مستقل و ارتش آزاد در سوریه:
«خاک میهن مجروح و دردمند را باید تا آخرین نفر از مزدوران و عوامل رژیم آخوندها پاکسازی کرد. آنها را باید از سوریه بیرون ریخت. این کلید پیروزی است.»
مسعود رجوی- پیام و تبریک به آزادیخواهان و نیروهای دموکراتیک در لبنان:
«بساط حزبالشیطان و مزدوران رژیم حاکم بر ایران را باید از لبنان جمع کرد. ۴۰سال کافیست. رژیم ولایت فقیه و عوامل دستنشانده آن باید از لبنان بروند. این کلمه رهایی و راه شکوفایی است.»
مسعود رجوی بار دیگر باید تأکید کرد:
«اخراج و پایان رژیم در عراق، در حکم پایان ولایت فقیه است. موتور ژئوپلیتیک روشن شده و آتشفشان قیام، با خمینی و خامنهای و رژیم آخوندی و سرکردگان و دست نشاندگانش سر سازگاری ندارد.»
مسعود رجوی به جوانان دلیر میهن در سراسر کشور:
«مراکز بسیج و سپاه ضدمردمی باید درهم کوبیده شوند. آخوندها باید گورشان را گم کنند. پاسداران و قوای انتظامی باید تسلیم شوند و سلاح را تحویل بدهند. سلاحها متعلق به خلق و فرزندان رشید میهن است. رژیم سرکوبگر و ایادی و مراکز آنرا خلعسلاح کنید.»
مسعود رجوی:
«هشدار به مأموران و مزدوران اطلاعات و گشتاپوی دینی در داخل و خارج ایران: تمامی پروندهها و ارتباطات و وجوه دریافتی برملا میشود. بدون شک در برابر عدالت و قانون قرار میگیرید. دست داشتن در خون مجاهدین و فرزندان رشید این میهن کیفری سخت و سنگین دارد. قبل از سرنگونی رژیم تسلیم اراده خلق شوید. از جنایتها و پلیدیهای خود در خدمت به این رژیم علیه مقاومت و انقلاب نوین مردم ایران دست بشویید. از سرنوشت ساواکیهای شاه عبرت بگیرید. گمان نکنید که با هفت خطی وهفت رنگی میتوان از کیفر جنایت و شقاوت در امان ماند.»
پیام مریم رجوی پس از مرگ قاسم سلیمانی
خانم مریم رجوی کشته شدن قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس سرکرده حشدالشعبی در عراق را ضربه جبرانناپذیر به رژیم ولایت فقیه خواند.
مریم رجوی گفت:
«زمان خلع ید از ملایان در منطقه بهویژه در عراق و سوریه و لبنان و اخراج پاسداران از این کشورها فرا رسیده است. به این ترتیب عراق که پس از جنگ توسط آمریکا در سینی طلایی تقدیم رژیم آخوندی شده بود، از یوغ فاشیسم دینی آزاد میشود.»
مریم رجوی در ادامه پیام خود خطاب به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی گفت:
«در حالیکه سرنگونی رژیم آخوندی در چشمانداز قرار گرفته زمان آنست که نیروهای مسلح رژیم از شلیک به مردم خودداری کنند، سلاحهای خود را بر زمین گذاشته و تسلیم شوند. پرسنل مردمی ارتش باید به مردم بپیوندند.»
خانم رجوی با یادآوری شهادت دست کم ۱۵۰۰تن از مردم ایران در قیام آبان ۱۳۹۸ و دستگیریهای بیپایان خاطرنشان کرد:
«جامعه بینالمللی بهویژه اتحادیه اروپا باید بر سیاست مماشات با رژیم ملایان نقطه پایان بگذارد و حق مقاومت و قیام برای آزادی و حق حاکمیت مردم ایران بهجای حاکمیت ملایان را بهرسمیت بشناسد.»
منابع
- ↑ اطلاعیه کمیسیون امنیت و ضد تروریسم شورای ملی مقاومت نشریه مجاهد 384 منتشر در مورخه 25 فروردین 77
- ↑ اطلاعیه کمیسیون امنیت و ضد تروریسم شورای ملی مقاومت 27 مرداد 77
- ↑ روزنامه مستقل 15 دیماه 98
- ↑ خبرگزاری ویژه - تاریخ 82.12.27 به نقل از روزنامه الشرق الاوسط
- ↑ فرع القاعدة بايران يساهم بنقل الأسلحة والمقاتلين لتنظيم القاعدة في سوريا
- ↑ سازمان سیا،اسناد روابط ایران و گروه القاعده را منتشر کرد
- ↑ همکاری رژیم اسد و داعش در خط حما-ادلب در سوریه
- ↑ همکاری «عمیق» رژیم اسد با داعش در زمینه انرژی
- ↑ قيادي في "داعش" يكشف دور مخابرات أسد في صناعة التنظيم
- ↑ 5 دلائل على أن داعش والنظام السوري ليسوا أعداء كما يبدو
- ↑ حسن نصرالله : تمام پول و موشک های ما از ایران میرسد
- ↑ تحریم علیه قاسم سلیمانی
- ↑ مرتضی الویری میگوید پرونده فساد همسران قاسم سلیمانی و محمدعلی جعفری در قوه قضائیه مسکوت مانده
- ↑ یک پیمانکار آمریکایی در حمله موشکی در کرکوک کشته شد
- ↑ حمله به کتائب حزب الله عراق