کاربر:Khosro/صفحه تمرین شکرالله ربیعی

نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۳۰ توسط Khosro (بحث | مشارکت‌ها) (اصلاح سجاوندی، اصلاح املا، اصلاح ارقام)
شکرالله ربیعی
شکرالله ربیعی.jpg
شکرالله ربیعی
زادروز۱۳۳۷
ماهشهر
درگذشت۸ خرداد ۱۴۰۳
آلبانی
ملیتایرانی
سال‌های فعالیتاز سال ۱۳۵۷ تا ۱۴۰۳
جنبشسازمان مجاهدین خلق ایران
دیناسلام

شکرالله ربیعی، (زاده سال ۱۳۳۷، ماهشهر - درگذشته ۸ خرداد ۱۴۰۳، آلبانی) عضو سازمان مجاهدین خلق ایران بود. شکرالله ربیعی در جریان انقلاب ضدسلطنتی با مجاهدین آشنا شد و از سال ۱۳۵۸، فعالیت‌های خود را در ماهشهر با مجاهدین آغاز کرد. او در روزهای پیش از قیام ۳۰ خرداد ۱۳۶۰، دستگیر شد و بیش از ۴ سال در زندان‌های ماهشهر و قزلحصار به‌سر برد. شکرالله ربیعی پس از آزادی از زندان در سال ۱۳۶۵، از ایران خارج شد و خود را به قرارگاه اشرف رساند و به ارتش آزادی‌بخش ملی ایران پیوست. او در بیشتر عملیات‌های ارتش آزادی‌بخش شرکت داشت. شکرالله ربیعی در دوران جنگ و محاصره‌ی ۱۴ ساله در قرارگاه اشرف و کمپ لیبرتی که به‌طور مکرر مورد حمله نیروهای نوری مالکی نخست‌وزیر وقت عراق و حملات موشکی نیروی قدس سپاه پاسداران قرار می‌گرفت، از مقاومت‌کنندگان در برابر این حملات بود. شکرالله ربیعی پس از ۴۶ سال مبارزه با رژیم ایران، سرانجام در ۸ خردادماه ۱۴۰۳، در آلبانی درگذشت.

آشنایی با سازمان مجاهدین خلق

شکرالله ربیعنی در جریان تظاهرات انقلاب ضدسلطنتی در سال ۱۳۵۷، با آرمان‌های سازمان مجاهدین خلق ایران آشنا شد. او در سال ۱۳۵۸، فعالیت‌های خود را در ارتباط با انجمن هواداران مجاهدین خلق در بندر ماهشهر آغاز کرد.

دستگیری و زندان

شکرالله ربیعی در روزهای پیش از قیام ۳۰ خرداد سال ۱۳۶۰، هنگام برگزاری یک تظاهرات در ماهشهر به محاصره سپاه پاسداران درآمد و دستگیر شد که مردم در صحنه به مأموران اعتراض کردند. او به‌مدت ۴ سال و نیم در زندان‌های ماهشهر و قزلحصار کرج محبوس بود و تحت شکنجه قرار گرفت.

پیوستن به ارتش آزادی‌بخش

شکرالله ربیعی پس از آزادی از زندان در سال ۱۳۶۵، از طریق پاکستان از مرز خارج شد و خود را به قرارگاه اشرف در عراق رساند و به مجاهدین و ارتش آزادی‌بخش ملی پیوست.

شکرالله ربیعی در بیشتر عملیات‌های ارتش آزادی‌بخش از جمله در عملیات عین‌خوش، بمو، عملیات آفتاب، عملیات چلچراغ، عملیات فروغ جاویدان و عملیات مروارید شرکت داشت.

دوران محاصره ۱۴ ساله

شکرالله ربیعی در دوران جنگ و محاصره‌ی ۱۴ ساله در قرارگاه اشرف و کمپ لیبرتی که به‌طور مکرر مورد حمله نیروهای نوری مالکی نخست‌وزیر وقت عراق و حملات موشکی نیروی قدس سپاه پاسداران قرار می‌گرفت، از مقاومت‌کنندگان در برابر این حملات بود.

شکرالله ربیعی یکی از ۳۸ مجاهدی بود که در سال ۱۳۸۹، حکم دستگیری آن‌ها از طرف قضائیه عراق به دستور سید علی خامنه‌ای صادر شد، اما این حکم به دلیل مقاومت و ایستادگی مجاهدین در قرارگاه اشرف، نتوانست اجرایی شود.

پیام تسلیت مریم رجوی

خانم مریم رجوی رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت، طی پیامی ضمن تسلیت به همرزمان و همشهری‌های شکرالله ربیعی گفت:

«درود به شکرالله که به‌خاطر روحیه جنگاوریش در برابر دشمن و به‌خاطر مسئولیت‌پذیری و پرداختگری در میان یاران مجاهدش زبان‌زد بود. بی‌گمان خصائل انقلابی این گوهر بی‌بدیل و یار دلاور مسعود، در میان هم‌سنگرانش تکثیر می‌شود و آن‌ها جای او را در نبرد صد برابر با دشمن ضدبشر پر خواهند کرد. مقاومت و جنگاوری این مجاهد قهرمان طی ۴۶سال، الهام‌بخش جوانان شورشگر میهن اسیر به‌ویژه در ماهشهر برای تهاجم حداکثر و برکندن ریشه استبداد دینی است.»[۱]