اشرف ربیعی: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
۶٬۶۷۰ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۸ اوت ۲۰۱۸
خط ۱۳۹: خط ۱۳۹:


عملیات بعدی تیم‌ آنان انفجار مرکز حزب رستاخیر قزوین بود، که در این عملیات موفق شدند این مقر را ویران کنند، این عملیات در ۳۰ فروردین ۱۳۵۵ به یاد ۵ تن از شهدای کادر مرکزی سازمان صورت گرفت.   
عملیات بعدی تیم‌ آنان انفجار مرکز حزب رستاخیر قزوین بود، که در این عملیات موفق شدند این مقر را ویران کنند، این عملیات در ۳۰ فروردین ۱۳۵۵ به یاد ۵ تن از شهدای کادر مرکزی سازمان صورت گرفت.   
=== انفجار بمب در خانه و دستگیری اشرف ===
روز ۲۸ اردیبهشت ۱۳۵۵، یكی از بمب ها در خانه‌ی تیمی منفجر می ‌گردد كه بر اثر آن اشرف به شدت مجروح وبیهوش می شود یك دست وپای او از حالت عادی خارج می شود. ساواک او را در حالت بی‌هوشی دستگیر می‌کند، وقتی به هوش می آید خود را روی یك تخت در اتاق شكنجه ساواك  می‌یابد. مأموران ساواك بدون كوچكترین كمك پزشكی بلافاصله او را به زیر شكنجه می‌کشند تا از او اطلاعات دست اول بدست بیاورند. 
=== شروع شکنجه‌های بی‌پایان ===
براثر شکنجه‌های سنگین، بینی‌اش شکست و شنوایی یک گوشش را هم از دست داد و تا لبه‌ی مرگ پیش رفت. بر اثر دردهای ناشی از شکنجه او هوش می‌رفت اما مأموران ساواک هربار او را به هوش می‌آوردند، و شکنجه را دوباره شروع می‌کردند.
ساواک از اشرف اطلاعات می‌خواست، آدرس‌ها و محل قرار و....ساواك از تهران بازجوی متخصص به قزوین فرستاده بود.
«وحیدی » بازجوی معروف ساواك چنان شكنجه را شدت بخشیده بود كه اشرف دچار خونریزی داخلی شد و خون استفراغ كرد. دكتر دستور متوقف كردن ضربات را می‌دهد ولی آنها انواع دیگر شكنجه را به آزمایش گذاشتند .ساعتها بدنش را سوزاندند وقتی هم كه دیگر جائی برای سوزاندن باقی نماند با قیچی زخم هایش را تحریك می كردند . استخوان زانویش كه از لای عضلات بیرون زده بود خراش می دادند. اما از اشرف چیزی عایدشان نشد.
=== اعزام به بیمارستان شهربانی ===
بعد از شکنجه‌های فراوان، به دلیل خونریزی و بیهوشی اشرف، امکان مرگ او می‌رفت، که ساواک دستور اعزام وی به بیمارستان را می‌دهد؛ در بیمارستان سه بار مورد عمل جراحی قرار می‌گیرد، پس از سه ماه که در بیمارستان بستری بود؛ اشرف را به کمیته مشترک ضد خرابکاری منتقل کردند، باز شکنجه را شروع می‌کنند، که به دلیل ضعیف شدن اشرف، بلافاصله زیر شلاق بیهوش می‌شد، که دوباره او را  به بیمارستان منتقل کردند و این بار ۱۰ روز در بیمارستان بستری بود.
ساواک از او علاوه بر اطلاعات این بار مصاحبه‌ی تلویزیونی نیز می‌خواهد، اما راه بجایی نمی‌برندو ساواک کاملاً نا‌امید می‌شود.لذا اورا به زندان قصر می‌فرستند. پس از چندی اشرف در دادگاه نظامی محاكمه می‌شود؛ ابتدا به اعدام وسپس به حبس ابد محكوم می‌شود.
در زندان زنان قصر همچنان به مبارزه‌ی خود ادامه داد. او تلاش کرد با تشکیل هسته‌های اصلی از دختران مجاهد در برابر انحرافات اپورتونیستی و زورگویی پلیس مقاومت کند.
== شهادت علی‌اکبر نبوی نوری ==
در اسفندماه ۱۳۵۵ علی اکبر‌نبوی‌ نوری همسر اشرف، در یک درگیری مسلحانه با مأموران ساواک جان می‌‌بازد، اشرف را برای تشخیص جسد به سردخانه بیمارستان شهربانی می‌برند، که وی جسد را شناسایی می‌کند، این موضوع تأثیر عمیقی در روحیه‌‌ی اشرف می‌گذارد.
== از زندان اوین تا آزادی  ==
سال ۱۳۵۶ اشرف به زندان اوین تبعید شد؛ در تلاش برای وصل به سازمان با بند ۲ که بند مجاهدین بود تماس می‌گیرد، و در جریان  خط و خطوط سازمان از دید و کلام مجاهدان واقعی قرار می‌گیرد.
بالاخره در ۳۰ دی ماه ۱۳۵۷ همراه آخرین دسته از زندانیان سیاسی از زندان اوین آزاد می‌شود.
سال 56اشرف به زندان اوین تبعید شد . در اوین توانست از طریق ملاقات ، با بند 2 (بند مجاهدین )تماس گرفته ودر جریان خطوط ونقطه نظرهای اصیل مجاهدین قرار گیرد . اشرف در آخرین روزهای دوران اسارت خود موفق شد به عمق مواضع ونظر گاههای ایدئولوژیك سازمان وتفاوت كیفی آنها با تفكرات رایج وبی محتواپی ببرد ومرزهای قاطع میان مواضع یك مجاهد اصیل وجریانات ارتجاعی وانحرافی را بخوبی تشخیص دهد .
بالاخره به همت خلق قهرمان ایران اشرف همراه با آخرین سری زندانیان سیاسی آزاد شد اوپس از پیروزی قیام فعالیت خود رادر صفوف مجاهدین در یك فاز ومرحله ی جدید سیاسی آغاز كرد. اشرف ربیعی در تیرماه 58با برادر مجاهد ”مسعود رجوی “ازدواج كرد . این ازدواج با توصیه وصلاحدید پدر طالقانی ودر خدمت خود پدر انجام گرفت ، خطبه عقد را نیز خودشان شخصاًخواندند واین پیوندی بود انقلابی ودر خطوط هما ن مبارزه ای كه از میان خون آتش عبور كرده بو د .
خواهر مجاهد اشرف ربیعی (رجوی )در دور نخستین انتخابات مجلس ، كاندیدای سازمان برای تهران بود ودر رابطه با مبارزات انتخاباتی ، سخنرانی های متعددی در جهت شناساندن مواضع واهداف انقلابی سازمان برگزار كرد و این سخنرانی ها تاثیر بسزائی در افشاءماهیت ارتجاعی رژیم وارتقاءآگاهی های انقلابی مردم داشت . 


=== آزادی از زندان شاه ===
=== آزادی از زندان شاه ===
۹۷۳

ویرایش

منوی ناوبری