کاربر:Sayfe/صفحه تمرین-کنفرانس درباره نسل کشی در قتلعام ۶۷
کنفرانس بینالمللی دربارهٔ نسل کشی در قتلعام ۶۷ در روز شنبه ۳ شهریور برگزار شد که به بررسی جنایات علیه بشریت در ایران، بهویژه قتلعام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ و اعدامهای سالهای ۱۳۶۰ و ۱۳۶۱ پرداخت. در این کنفرانس، تأکید شد که طبق قوانین بینالمللی، هیچ مقامی از پیگرد قانونی در امان نیست و نیاز به پایان دادن به مصونیت آمران و عاملان این جنایات وجود دارد.
پروفسور اوسوجی، رئیس پیشین دادگاه بینالمللی جنایی، اظهار داشت که قوانین بینالمللی دیگر مصونیت دولتی را نمیپذیرد و تحقیقات پروفسور جاوید رحمان دربارهٔ وقایع سال ۱۹۸۸ به جامعه بینالمللی امکان بررسی جدی این مسائل را دادهاست.
پروفسور لیلا نادیا سادات، مشاور ویژه دادستان دادگاه بینالمللی جنایی، تأکید کرد که قتلعام سال ۱۹۸۸ بهعنوان جنایت علیه بشریت شناخته میشود و مصونیت از مجازات به رژیم ایران اجازه دادهاست که به سرکوب ادامه دهد.
پروفسور جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل، جنایات دهه ۶۰ و قتلعام ۱۳۶۷ را از بدترین نقضهای حقوق بشر دانست و به ادامه جنایات ناپدیدسازی اجباری اشاره کرد.
سفیر لینکلن بلومفیلد، معاون پیشین وزارتخارجه آمریکا، به تلاشهای رژیم ایران برای تخریب چهره مجاهدین و انتشار داستانهای نادرست دربارهٔ آنها پرداخت و از وجود نفوذ رژیم در رسانههای غربی سخن گفت.
خانم مریم رجوی، در سخنرانی خود، بر وابستگی رژیم ایران به سرکوب و نقض حقوق بشر تأکید کرد و فراخوانی به پایان سکوت در برابر این نقضها و پیگیری تحقیقات جنایی و تعقیب سران رژیم ارائه داد.
کنفرانس بینالمللی دربارهٔ جنایات علیه بشریت
در یک کنفرانس بینالمللی که روز شنبه ۳ شهریور برگزار شد، به موضوع جنایات علیه بشریت، بهویژه قتلعام زندانیان سیاسی و اقدامات سرکوبگرانه علیه مجاهدین در سال ۱۳۶۷ و اعدامهای گسترده در سالهای ۱۳۶۰ و ۱۳۶۱ در ایران پرداخته شد. در این نشست، بر اهمیت پاسخگویی و پایان دادن به مصونیت کسانی که در این جنایات نقش داشتهاند، طبق قوانین و معاهدات بینالمللی، تأکید شد.[۱][۲]
اظهارات پروفسور اوسوجی دربارهٔ مصونیت دولتی
در این کنفرانس که با حضور تعدادی از برجستهترین کارشناسان، گزارشگران، و حقوقدانان بینالمللی برگزار شد، پروفسور اوسوجی، رئیس سابق دادگاه بینالمللی جنایی تا سال ۲۰۲۱، اظهار داشت که قوانین بینالمللی دیگر این عقیده را که مقامات دولتی میتوانند از مصونیت برخوردار باشند، نمیپذیرد. او تأکید کرد که هر کسی که تصور میکند به دلیل موقعیت دولتی خود از پیگرد قانونی در امان است، دچار اشتباه بزرگی میشود. پروفسور اوسوجی همچنین اشاره کرد که تحقیقات پروفسور جاوید رحمان دربارهٔ وقایع سال ۱۹۸۸ در ایران، به جامعه بینالمللی این امکان را دادهاست که بهطور جدی به این موضوعات بپردازند و اقدامات لازم را برای مقابله با این مسائل بررسی کنند.
پروفسور سادات: قتلعام ۱۹۸۸ و جنایت علیه بشریت
پروفسور لیلا نادیا سادات، مشاور ویژه دادستان دادگاه بینالمللی جنایی در زمینه جنایات علیه بشریت از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۳، اظهار داشت که پس از بررسی مدارک موجود، به این نتیجه رسیدهاست که قتلعام سال ۱۹۸۸ واقعاً یک جنایت علیه بشریت بودهاست. او خاطرنشان کرد که مصونیت از مجازات و عدم اجرای عدالت در قبال این جنایات، به رژیم ایران اجازه دادهاست که به سرکوب گستردهتری در داخل و خارج از کشور ادامه دهد. رژیم ایران همچنان به ارتکاب جنایاتی مانند قتلهای فراقضایی، شکنجه، خشونت جنسی و جنسیتی، و ناپدیدسازی اجباری ادامه میدهد.[۳]
پروفسور رحمان: جنایات دهه ۶۰ و نسلکشی مجاهدین
در این کنفرانس، پروفسور جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور ایران تا ژوئیه ۲۰۲۴، در سخنانی بیان کرد: «جنایات دهه ۶۰، بهویژه قتلعام سال ۱۳۶۷، از جمله شدیدترین و بیرحمانهترین نقضهای حقوق بشر در تاریخ معاصر بهشمار میآید. شواهد معتبری وجود دارد که نشان میدهد این قتلعامها، شکنجهها، و سایر اقدامات غیرانسانی علیه اعضای مجاهدین خلق با هدف نسلکشی انجام شدهاست.»
او در ادامه افزود: «امروز، پس از گذشت ۳۶ سال از این فاجعه، جنایت ناپدیدسازی اجباری همچنان ادامه دارد. استدلال نسلکشی علیه اعضای سازمان مجاهدین خلق بر این اساس است که مرتکبان این جنایت، اعضای این گروه را «منافق» میدانستند. از دیدگاه حکومت تئوکراتیک ایران، سازمان مجاهدین خلق ایران منحرف و مرتد تلقی میشد و این دیدگاه مجوز مذهبی برای اعدامهای جمعی، شکنجه، و آسیبهای جسمی و روانی به اعضای این گروه را فراهم میکرد.»[۳][۴]
سخنان سفیر بلومفیلد دربارهٔ تلاشهای رژیم
سفیر لینکلن بلومفیلد، معاون پیشین وزارتخارجه آمریکا و یکی از سخنرانان این کنفرانس، با اشاره به چهار دهه تلاشهای رژیم ایران برای تخریب چهره مقاومت ایران، اظهار داشت: «این روزها شاهد انتشار داستانهای نادرستی در رسانهها هستیم که به خروج کودکان مجاهدین خلق از عراق در سال ۱۹۹۱ اشاره دارند. این اقدام هیچ تفاوتی با تخلیه کودکان از مناطق جنگی دیگر، مانند اوکراین، ندارد. اگر گزارشهای نگرانکنندهای دربارهٔ زندگی درون مقاومت، به نقل از اعضای سابق مجاهدین میشنویم، باید در نظر داشته باشیم که این افراد در خدمت وزارت اطلاعات ایران هستند. علاوه بر این، مشاهده میکنیم که برخی از رسانههای غربی نیز بهعنوان عوامل تحت نفوذ رژیم تهران عمل میکنند.»
خانم رجوی: فراخوان به پایان سکوت در برابر نقض حقوق بشر
خانم مریم رجوی در سخنرانی خود در این کنفرانس بیان کرد: «در کشور ما رژیمی حاکم است که بقای آن به سرکوب و نقض حقوق بشر وابسته است و استمرار آن از طریق کشتار و سرکوب تأمین میشود. در برابر این رژیم، یک مقاومت طولانی و دشوار برای احیای حقوق بشر در جریان است. اکنون زمان آن رسیدهاست که به سکوت و بیعملی در برابر نقض حقوق بشر در ایران پایان داده شود. دولتها و سازمان ملل باید با ادامه تحقیقات جنایی، حکم دستگیری و تعقیب سران رژیم را بهدلیل ارتکاب جنایات وحشیانه، در دستور کار قرار دهند.»[۵]
خانم رجوی همچنین تأکید کرد: «در برابر رژیم اعدام و قتلعام، بار دیگر همه را به گسترش کارزار 'نه به اعدام' فرا میخوانم.»[۱][۳]
منابع
- ↑ ۱٫۰ ۱٫۱ کنفرانس درباره نسلکشی در قتلعام ۶۷- سایت مجاهدین خلق
- ↑ هفت روی هفت ـ کنفرانس بینالمللی درباره نسلکشی در قتلعام ۶۷- سایت سیمای آزادی
- ↑ ۳٫۰ ۳٫۱ ۳٫۲ کنفرانس با حضور حقوقدانان و...-سایت مریم رجوی
- ↑ جاوید رحمان: کشتار دهه ۶۰ در ایران جنایت علیه بشریت بود- سایت دویچهوله
- ↑ کنفرانس بزرگ بینالمللی در باره قتلعام ۶۷ یک نقطه عطف در جنبش دادخواهی- سایت ایران آزادی