جایزه خدمات بشردوستانه بین المللی هندوستان
جایزه خدمات بشر دوستانه بینالمللی هند، در فروردین ۱۳۶۴ توسط مجمع ائتلاف ملی هندوستان -جامعه جهانی صلح به مسعود رجوی رهبر سازمان مجاهدین خلق ایران و مسئول شورای ملی مقاومت ایران بخاطر تلاشهایش در جهت متوقف کردن بمباران غیرنظامیان در جنگ ایران و عراق اهدا گردید. بدنبال قطع بمباران غیرنظامیان از سوی عراق که با تلاشهای مسعود رجوی صورت گرفت رژیم ایران نیز ناگزیر قطع متقابل اینگونه بمبارانها را پذیرفت. مجمع ائتلاف ملی هندوستان-جامعه جهانی، نزدیک به ۳۰۰ تن از نمایندگان پارلمان هند از احزاب مختلف را دربرمیگیرد. پیش از این این جایزه از طرف این مجمع به افرادی چون جواهر لعل نهرو، خانم گاندی، ملکه الیزابت دوم، جرج تامسون رئیس پارلمان بریتانیا تعلق گرفته بود[۱].
مجمع ائتلاف ملی هندوستان
مجمع ائتلاف ملی هندوستان در سال ۱۹۷۱ برای تبلیغ پیرامون آرمانهای جواهر لعل نهرو نخست وزیر فقید هند که با مارشال تیتو و جمال عبدالناصر جنبش غیرمتعهدها را بنیانگذاری نمود تأسیس شد. جایزه این مجمع در ابتدا توسط هیئت داوران متناسب با خدمات شخصیتهای مختلف پیشنهاد میشد. سپس این پیشنهاد مورد تأیید کمیتهای مرکب از نمایندگان مجالس ایالتی و نمایندگان مطبوعات و روابط عمومی و روشنفکران و سایر شخصیتهای هندی قرار میگرفت. اگر فردی در هیئت داوران نمایندگان پارلمان به اتفاق آراء مورد تأیید قرار میگرفت. در مرحلهٔ بعد جایزه به او تقدیم میشد. اما اگر اتفاق آراء حاصل نمیشد جایزه به نام او ثبت میشد اما به او داده نمیشد. بر همین اساس در طی ۱۳ سال پس از تأسیس این مجمع همه ساله جوایزی را در سطح جهان به داوری میگذاشت.
این جوایز عبارت بودند از:
- جایزه در زمینه حقوق بشر مربوط به خدمات بشردوستانهٔ بینالمللی
- جایزهٔ صلح جهانی
- جایزه تفاهم بینالمللی
- جایزه ائتلافهای بینالمللی
تلاش برای توقف بمبارانها توسط مسعود رجوی
با آغاز بمباران غیرنظامیان توسط دو طرف جنگ ایران و عراق، مسعود رجوی از دولت عراق خواهان قطع بمباران غیرنظامیان شد. پس از آن شورای ملی مقاومت و سازمان مجاهدین خلق ایران فعالیتهای گستردهای را برای متوقف کردن این بمبارانها آغاز کردند. دولت عراق سرانجام با درخواست مسعود رجوی موافقت نمود و بمبارانها را بصورت موقت قطع کرد. با قطع بمباران غیرنظامیان، رژیم ایران نیز بطور موقت بمبارانها را زیر فشارهای بینالمللی قطع کرد.
مسعود رجوی در ادامه طی بیانیهها و تلگرافهای متعدد از رؤسای بسیاری از کشورهای جهان و بویژه از رؤسای سازمانهای بینالمللی مانندسازمان ملل متحد وجنبش غیرمتعدها خواستار دخالت برای قطع دائمی بمبارانها در راستای صلح در جنگ ایران و عراق گردید. برخی از رؤسای کشورها از جمله خانم گاندی نخست وزیر وقت هندوستان و رئیس جنبش غیرمتعهدها از این جمله بود. سرانجام با فعال شدن این موضوع و وارد شدن دبیرکل ملل متحد دولت عراق و ایران متعهد شدند که بمباران غیرنظامیان را بطور دائمی قطع نمایند.
اهداء جایزه خدمات خدمات بشر دوستانه
با قطع بمباران غیرنظامیان، مجمع ائتلاف ملی هندوستان -جامعه جهانی جایزهٔ خود را به نام مسعود رجوی رهبر سازمان مجاهدین خلق ایران تصویب نموده و از وی برای دریافت جایزه دعوت شد. از آنجا که مسافرت مسعود رجوی به هندوستان امکانپذیر نبود مجمع ائتلاف ملی هندوستان تصمیم گرفت رئیس خود را که همزمان سرپرست داوران این مجمع نیز بود برای اهداء جایزه به پاریس اعزام کند.
مراسم اهدا جایزه
روز چهارشنبه ۱ مهر پرفسور راج بالدو رئیس مجمع و سرپرست هیئت داوران برای مراسم اهداء جایزه به محل اقامت مسعود رجوی رفت. این مراسم با حضور رئیس سازمان حقوقبشر نوین و عضو کنونی کمیسیون ملی مشورتی حقوقبشر فرانسه آغاز شد. این مراسم با حضور حاج خلیل رضایی (پدر مهدی رضایی، احمد رضایی و رضا رضایی) از شهدای مجاهدین خلق ۷ شهرزاد صدر، محمود عضدانلو، بهزاد معزی، بهمن اعتماد، دکتر صالح رجوی و چند تن دیگر برگزار شد. همچنین در این مراسم یک کودک خردسال که فرزند یک زوج کشته شده توسط رژیم ایران بود نیز حاضر بود. در ابتدای مراسم مسعود رجوی این کودک را معرفی کرد.
سخنان پروفسور راج بالدو
پروفسور راج بالدو پیش از اهداء جایزه به مسعود رجوی گفت:
آقای مسعود رجوی
دوستان عالیقدر ایرانی و فرانسوی
برای من باعث افتخار است که توسط مجمع جهانی صلح هندوستان به اینجا فرستاده شدم تا با خوشوقتی جایزهٔ خدمات بشردوستانهٔ بینالمللی را همراه با عالیترین تقدیرات از خدمات فوق العادهٔ ایشان در ۸۴–۱۹۸۳ جهت ترفیع ارزشهای انسانی تقدیم نمایم. خوشبختم که برخی از شایستگیهایی را که بخاطر آن آقای مسعود رجوی شایان دریافت جایزهٔ جهانی خدمات بشردوستانهٔ بینالمللی محسوب گشته و توسط هیئت داوران حائز خدمات برجستهای شناخته شدهاست را بترتیب زیر دستهبندی نمایم
اول پیش قدمی و نقش پیشتازانه برای صلح در جنگ ایران و عراق همراه با ارائهٔ شرائط عادلانه و شرافتمندانهای که در طرح صلح شورای ملی مقاومت پیشبینی شده و مقامات عراقی نیز با آن موافقت کردهاند. این طرح صلح با تلاشهای تحسینانگیز آقای مسعود رجوی و یاران مجاهدش و بسیاری دوستان دیگر در سطح جهانی همراه بوده و امیدهای بینالمللی برای احراز صلح در جنگی این چنین خونین را فعال کردهاست. طرح صلح شورای ملی مقاومت و ابتکارات شخصی آقای رجوی برای صلح، نه فقط ما بلکه همهٔ صلح خواهان جهان را وامیدارد تا زبان به تقدیر بگشایند. از این رو طرح صلح به دور اندیشی و خرد برنده جایزه خود آقای رجوی درود میفرستد. ما امیدواریم طنین کلام صلح در سراسر جهان بپیچد.
دوم: وقتی ایران و عراق که گلولهباران و بمباران هدفهای غیرنظامی را آغاز کردند بسیاری مردم بیگناه در هر دو طرف کشته شدند. اقای مسعود رجوی تقاضای بشر دوستانه ای مبنی بر توقف بمباران غیر نظامیان از عراق نمودند که به آن پاسخ مثبت داده شد و در نتیجه جان بسیاری از بیگناهان نجات یافت و با اقدامات بعدی زندگیهای باز هم زیادتری به هدر نرفت. خانم ایندیرا گاندی نخست وزیر عالیقدر هند و رئیس نهضت غیرمتعهدها نیز پس از آن رسماً از ایران و عراق جهت خود داری از اهداف غیرنظامی تقاضا نمود. این تقاضاها سریعاً به پاسخهایی منجر شدند. رسانههای جهان با انعکاس گسترده اخبار مربوط به آقای مسعود رجوی و همچنین خانم ایندیرا گاندی به خاطر تقاضای به موقعش که ایران نیز بعداً آنرا قبول نمود، تضمین دادند. تقاضای آقای مسعود رجوی که همچنین به عنوان رهبر مجاهدین صورت گرفته بود یعنی همان مجاهدینی که در سراسر جهان برای صلح و عشق به بشریت مبارزه میکنند وزن سنگینی داشت. ما ابتکارات صلح آمیز آقای مسعود رجوی را حرکت ارزشمند بشر دوستانه ای با حسن نیت در خدمت مردم هر دو کشور ایران و عراق ارزیابی میکنیم که باعث نجات جان هزاران مقتول یا مجروح و یا معلول گشتهاست. ابعاد این فاجعه را وقتی میتوان درک نمود که تصور کنیم بمباران خدای نکرده ادامه مییافت. هیئت داوران مجمع ائتلاف ملی این امر را دلیل استواری برای اعطاء این جایزهٔ بینالمللی به آقای رجوی یافتهاست. ایشان در خدمات بشر دوستانه با واقع گرایی به بهترین وجه تلاش کردهاست.
سوم: در تابستان سال ۸۳ دخالت آقای مسعود رجوی در یک جریان هواپیما ربائی نیز نتایج درخشانی در ممانعت از خونریزی به دنبال داشت و عموم ناظران را شگفتزده کرد. بر اساس این شایستگیها و و واقع گرائی و اقتداری که تأمین صلح و ممانعت از خونریزی در سطح داخلی و بینالمللی را شامل میشود، جایزهٔ حاضر به آقای رجوی تقدیم میشود. این دومین جایزه ای است که تابحال توسط مجمع ائتلاف ملی در زمینهٔ حقوق بشر تحت عنوان خدمات بشر دوستانهٔ بینالمللی اعطا شدهاست. تأکید میکنم که این نه تنها جایزه ای از طرف مجمع ائتلاف ملی به آقای رجوی است بلکه همچنین ستایش بزرگی میباشد از سوی مردم هندوستان به مردم ایران که یادآور علائق دیرین فرهنگی ماست. هند یک کشور دموکراتیک با یک دولت مردمی تحت رهبری توانای خانم ایندیرا گاندی میباشد. در این کشور مردم پیوسته از دولتهای مردمی حمایت میکنند. دولتهایی که مردمشان را شکنجه نمیکنند و بخصوص علیه مخالفین سیاسی خود مرتکب جرم و جنایت نمیشوند. تمامی مردم هندوستان نظام دولت مردمی را میپسندند و نخست وزیر عالیقدر ما خانم ایندیرا گاندی در چارچوب قانون اساسیمان به هر ترتیب که باشد توجهات لازم را نسبت به اپوزیسیون معمول میدارد. پس درود بر خانم ایندیرا گاندی، درود بر دموکراسی هندوستان و درود بر مردم هندوستان. در برابر آقای مسعود رجوی که رهبری مقاومت عادلانهٔ مردم ایران را برعهده دارد شایان تذکر مییابم که مردم هندوستان از تمامی جنایات بیرحمانه و شنیعی که توسط هر دولتی نسبت به مردم خودش اعمال میشود متنفرند. تنها فلسفهٔ عشق و صلح میتواند این یگانگی را حفظ و تضمین نماید. پس اجازه بدهید همدردی مان را با مردم بیگناه ایران، با سازمان مجاهدین خلق ایران، با خانوادههایشان و با مقاومتشان اعلام نمایم. از دیر باز شنیدهایم که برادران و خواهران مجاهد ایرانی و حتی فرزندان و پیرانشان توسط دولت این کشور در معرض قساوت و وحشیگری پست و غیر بشری بوده و دستخوش قربانی شدن بودهاند. ما فریاد همدردی سر میدهیم و سمپاتی خود را ابراز میداریم. بیش از ۴۰ هزار نفر اعدام شدهاند و قریب ۱۲۰ هزار زندانی سیاسی در زندانهای رژیم خمینی تحت شکنجه قرار دارند.
حضور هواداران مجاهدین در سراسر دنیا و آن کشورهایی که مانند هند به آنها پناهندگی سیاسی دادهاند به خودی خود یک شناسایی بزرگ از مبارزهٔ آنها برای ایجاد یک حکومت مردمی توسط خود مردم میباشد. ما به دولت فرانسه تبریک میگوییم که آقای مسعود رجوی را در خاک خود پذیرفته و بدین وسیله ارزشهای انسانی را قدر شناخته و از خواستهای برحق مجاهدین برای صلح و آزادی حمایت کردهاست. اکنون منافع گستردهٔ صلح جهانی به دلیل جنگ خلیج به شدت به مخاطره افتادهاست. از ابرقدرتها و رهبری نهضت غیرمتعهدها بخصوص شخص خانم ایندیرا گاندی میخواهیم از نفوذ خود بطور جدیتر و مؤثر استفاده نموده و بشریت را از سوختن در شعلههای یک جنگ اتمی نجات دهند. در این رابطه میتوان طرح صلح شورای ملی مقاومت را به عنوان پایه ای عملی برای خاتمه دادن به جنگ خلیح محسوب کرد. مهم است به یاد داشته باشیم که این طرح صلح تا کنون از سوی سازمانهای مختلف بینالمللی مورد حمایت واقع شدهاست. برای ممانعت از یک فاجعهٔ اتمی تنها انتخاب جهان صلح میباشد. جنگ ایران و عراق میبایست متوقف شود. رژیم ایران میبایست که کشتار مردم بیگناهش را متوقف سازد. اگر ایران موافقت نمیکند چرا دنیا میبایست مانند یک تماشاگر ساکت و بصورتی درمانده بشریت را در جهت نزدیک شدن به یک فاجعهٔ اتمی به دلیل سماجت رژیم ایران نظاره کند؟ چرا نباید یک راه حل عملی مؤثر را در پیش بگیریم؟ آیا تمام جهان تحت نفوذ رژیم ایران عمل میکند؟ اکنون زمان آن رسیدهاست که هر کشوری سازمان ملل متحد و نهضت غیرمتعهدها را تقویت نماید تا آنها بتوانند دعوت مؤثری انجام داده و از ایران بخواهند که اختلاف با عراق را از طریق صلح آمیز حل کند. همزمانی فشارهای تودهٔ مردم ایران و هماهنگ کردن آنها در داخل و خارج ایران میبایست توسط آقای مسعود رجوی شتاب بیشتری یابد. او تاکنون همواره در رسالت خود بر ضد این جنگ بسیار خوب و عالی عمل کردهاست. چه غمانگیز است که روزانه صدها زن بیوه شوند و صدها کودک یتیم و بدون پدر گردند. پدرانی که بدون هیچ دلیلی در جنگ از بین میروند. آیا در این دنیا کسی نیست که به درد مردم ایران گوش فرا دهد؟ مردمی که در خانههایشان تحت ستم و سرکوب قرار گرفته و اضافه بر این در صحنههای جنگ نیز کشته میشوند. مدارکی را که مجاهدین پیوسته در نقاط مختلف جهان منتشر میکنند بنگرید. در ایران یک کشتار دوجانبه علیه مردم این کشور موج میزند و پیش از این در تاریخ هیچ کشوری شنیده نشدهاست. با این حال من خوشحالم که آقای رجوی کار بسیار عظیم و مثبتی را پیش میبرد. من یقین دارم که او در جریان مسئولیت خود که در داخل ایران توسط مجاهدین به اجرا در میآید سرانجام موفق خواهد گردید. موفق خواهد گردید که حقوق اساسی مردم ایران را به این کشور بازگرداند. مردم هندوستان نیز به مبارزهٔ سراسری اخیر که به دعوت سازمان مجاهدین خلق ایران تحت عنوان هفتهٔ مبارزه با جنگ برای صلح انجام گرفت درود میفرستد و ما مطلع شدیم که این هفته از جانب مردم ایران با حمایت همهجانبه روبرو گردیدهاست. زنده باد دوستی هند و ایران برای صلح و دوستی که توسط سازمان مجاهدین خلق ایران ترویج میشود.
مجمع ائتلاف ملی مرکب از نمایندگان حزب حاکم و همچنین نمایندگان احزاب مخالف است. هیئت داوری تنها زمانی این جایزه را اعطا میکند که دربارهٔ آن به اتفاق آراء برسد. البته این تصمیم بایستی در کمیتهٔ دیگری که مرکب از نمایندگان مجالس ایالتی و نماینگان مطبوعات و روابط عمومی و روشنفکران و شخصیتهای دیگر اجتماعی و فرهنگی است نیز به تصویب برسد. اکنون بخاطر برخورداری از یک چنین اتفاق نظری که مبین حمایت عموم احزاب و نیروهای هندوستان است تبریک میگویم. شما دومین شخصیتی هستید که این جایزه را دریافت میکند. به عبارت دیگر میخواهم بگویم که این جایزه حاوی تمام احساسات و عواطف مردم هند و مبین همدردی و علائق و نزدیکی آنها با مردم ایران است؛ که روابط فرهنگی دیرینی با کشور شما داشتهاند. بطور خلاصه این قدردانی مردم هندوستان است که من همراه با همهٔ احساسات، عواطف و علائق و سلامهایم برای آقای رجوی به اینجا آوردهام. به برکت خدا زیاد دور نخواهد بود که همه چیز درست شود و رژیم خمینی فرو بریزد. مردم هند اکنون بخوبی میدانند که جنگ توسط خمینی طولانی گشته تا بتواند قدرتش را در دستهای خود نگهدارد اگر جنگ امروز خاتمه یابد رژیم خمینی فرو خواهد ریخت و این را آقای خمینی نیز خیلی خوب میداند.
پاسخ مسعود رجوی
مسعود رجوی پس از سخنان پرفسور راج بالدو و اهداء جایزه خدمات بشر دوستانه بینالمللی هند به ایشان در پاسخ گفت:
از لطف شما و مجمع ائتلاف ملی و همدردی مردم هندوستان عمیقاً سپاسگزارم. شما اضافه بر جایزهٔ ارزشمند و نفیستان بهترین سخنانی را که میشد از شما شنید با خود آوردهاید. یعنی نوید سقوط رژیم خمینی و برقراری صلح و آزادی در کشورمان. همان چیزهایی را که شورای ملی مقاومت ایران و سازمان مجاهدین خلق ایران برای آن مبارزه میکنند، به دنبالش هستند و آنها را آرزو میکنند. شما به من بهترین سخنان و بهترین جوایز را دادید. اما متقابلاً چه میتوانم بکنم؟ من متقابلاً چیزی ندارم که به شما و ملت برادرمان هند تقدیم کنم به غیر از این فهرست اسامی شهدا که بیشتر از ده هزار نفر را بالغ میشود و به تازگی آنرا منتشر کردهایم. اما در این کتاب شما میتوانید بهترین پیامها را برای بشریت تشنهٔ صلح و آزادی دریافت نمایید و با چهره واقعیترین و صمیمیترین مدافعان پرشور حقوق بشر که با عشق شورانگیز نسبت به صلح مستمر و جاودان در مسیر آزادی بنی نوع انسان سلاح بر دوش گرفتهاند آشنا شوید. بله شما حامل بهترین پیامهای عموم مردم هندوستان برای مردم ایران هستید و من باید بگویم که مقاومت درخشان امروز مردم ایران نه فقط دفاع عادلانه و مشروع از مردم ایران، بلکه مدافعه از تمامی بشریت تحت ستم در برابر خطرناکترین نوع استبداد یعنی استبداد دینی است. حضاری که در اینجا نشستهاند خود از شاهدان عینی مبارزات ما میباشند. آنها احساسات شما و بهترین آرزوهای شما را درک میکنند. اینجا خانم و آقای رضایی را میبینید که والدین ۵ شهیدند. ناخدا آریافر به تازگی با خانوادهاش جلای وطن نموده و میتواند وضعیت شکنجه و اعدام در زندانهای خمینی را مفصلاً برای شما توضیح بدهد. یک شب وی شخصاً ۴۰۰ اعدام را تخمین زده بود. او یک کارشناس مجرب نظامی است و میتوان روی ارزیابی او حساب نمود. اینجا یک پسر کوچولوی دوست داشتنی هم هست که حالا سه سال دارد اما شش ماه را در زندان خمینی گذراندهاست. پدر و مادرش هر دو بوسیلهٔ پاسداران خمینی کشته شدهاند. بنابر این شما در زیر این چادری که در آن نشستهایم با گروه کوچکی مواجهید که احساسات و وضعیت مردم ایران را به خوبی منعکس میکنند. به شما اطمینان میدهم که ما این ایام و لحظات همبستگی را فراموش نخواهیم کرد بنابر این از جانب شورای ملی مقاومت ایران از جانب سازمان مجاهدین خلق ایران و از جانب شخص خود از مجمع ائتلاف ملی و از کلیه نمانیدگان پارلمان، اساتید، دانشجویان، وکلا، روشنفکران و روزنامه نگاران هندی و کلیه احزاب و نیروها و مردم آزاده ای که شرایط دشوار مردم ایران را درک کردهاند بخاطر همهٔ آنچه که سه سال گذشته برای پیشرفت صلح و دموکراسی در ایران انجام دادهاید تشکر کنم. طبیعتاً من درک میکنم که این هدیه فقط یک هدیه فردی نیست بلکه سمبلی از عواطف عمومی مردم هندوستان به نشانهٔ روابط تاریخی و دیرینمان میباشد. خیلی چیزها را که من میخواستم بگویم شما خود گفتید. از نقش جنگ و اختناق صحبت کردید. ارقام اعدامها و زندانیان سیاسی را ذکر کردید. از مسئولیتهای عظیم ما در قبال صلح و آزادی سخن گفتید. بنا براین آنچه میماند این است که از شما بخواهم پیام تفاهم و برادری ما را به مردمتان و به مجمعتان برسانید ما از هند انتظار کمک و همدردی بیشتری داریم. به دلیل برادری تاریخی خلقهایمان و به دلیل درک عمیق شما از خواستهایمان و به دلیل درک بهای دموکراسی و ارزش صلح و حقوق بشر توسط شما. مقاومت ایران و مجاهدین خلق ایران مرا برای این به اینجا فرستادهاند که صدای مظلومیت مردممان و حقانیت مقاومت عدلانه مان را به دیگر نقاط جهان برسانیم. اکنون خوشحالم که این صدا توسط مجمع شما و مردم و کشور شما شنیده شدهاست. بهمین مناسبت میخواهم این صدا را قدری عمیقتر کنم تا پیام نهفته در آن بیشتر بارز شده و باز هم به گوش برسد. در دنیای تجارت و تاجر پیشگی اصطلاحی هست که مطمئناً شنیدهاید میگویند: تجارت، تجارت است. یعنی کسب و کار و تجارت، اصول و اخلاق و دموکراسی و صلح و حقوق بشر سرش نمیشود؛ ولی شما تا کنون متقابلاً همچون خود ما پیوسته تکرار کردهاید که: حقوق بشر حقوق بشر است، دموکراسی، دموکراسی است و صلح، صلح است. به عبارت دیگر ما و شما منادی این اصل هستیم که تجارت نبایستی ارزشهای بالاتر را خدشه دار کند. میخواهم بگویم که تلاشهای بشر دوستانه در رابطه با مردم ایران و محکوم کردن انسان دوستانهٔ رژیم خمینی را بایستی به سطحی ارتقا داد که طرحهای تجارتی این رژیم نتوانند دموکراسی و صلح و حقوق بشر را تحت الشعاع منافع اقتصادی نادیده بگیرند. منطقه ما در خاورمیانه یک منطقه بسیار حساس و استراتژیک است. شهدایمان هم بطور عام شهدای صلح و آزادی تمام بشریت هستند. خمینی نیز در واقع دشمن بشریت است. یک لحظه تصور کنید که اگر او در هند حکومت میکرد از آنجایی که جز تفرقه و جدایی و جنگ و ترور و سرکوب ملیتها و اقلیتهای مذهبی کاری نکرده و تولیدات دیگری ندارد، میبینید که در کشور شما با آنهمه اقوام و مذاهب و مرامهای گوناگون چه پیش میآمد. اگر چه اکنون نیز از امواج ارتجاع خمینی مصون نیستید. بنابر این اجازه بدهید از طریق شما آنچه را در گذشته از سازمان ملل متحد درخواست کردهام برای خانم گاندی تکرار کنم. ما یک طرح مشخص بینالمللی را علیه رژیم جنگافروز و سرکوبگر خمینی پیشنهاد میکنیم. ما بخصوص تحریم نفتی خمینی را که ضامن مالی اختناق داخلی و جنگ طلبی خارجی است درخواست میکنیم. همچنین درخواست میکنیم که لااقل تا زمانی که یک صلح عادلانه برقرار نشده از ارسال هرگونه اسلحه و مهمات برای خمینی صرفنظر شود. این سلاحها و مهمات فی الواقع علیه مردم ایران و مصالح عالیهٔ آنها بکار میرود اینها را برای خانم گاندی بگویید به نظر من جهان در معرض یک انتخاب قرار دارد و دیگر زمان آن فرا رسیدهاست که بایستی تصمیم بگیرد. شما به فعالیتهای این هفته ما در داخل کشور یعنی به هفته مبارزه با جنگ و هفته مرگ بر خمینی اشاره کردید این فعالیتها البته گسترده و سراسری بود نکته بسیار جالب که برای اولین بار در این سطح با آن برخورد میکنید گستردگی ورود پرسنل نظامی میهنپرست به صحنه است. مطابق گزارشات در حدود هشتاد پایگاه و مرکز مهم نظامی، پرسنل نظامی کاملاً فعال برخورد میکردند؛ و حتی از پرواز چند جت جنگنده موقتاً ممانعت نمودند. معنی همه این نمونهها این است که ما بیشتر از همیشه به تلاشهای مربوط به صلح ودموکراسی برای ایران در سطح بینالمللی نیازمندیم. این رابه دولتتان و به مجمع ملی و به پارلمان و مطبوعات هندوستان انتقال دهید. خمینی نباید بتواند بابرگ تجارت و منافع اقتصادی برای خودش در کشور و دولت شما جا باز بکند. به هر حال باز هم تأکید میکنم که مردم ایران این ایام و همبستگیهای عرضه شده در این ایام را فراموش نخواهند کرد. زنده باد برادری میان دو ملت، زنده باد صلح و آزادی، مرگ بر خمینی[۲].
منابع
- ↑ اهداء جایزه صلح توسط مجمع ائتلاف ملی هندوستان به مسعود رجوی-سایت مجاهد
- ↑ اهداء جایزه خدمات بشردوستانه به مسعود رجوی توسط مجمع ائتلاف ملی هندوستان- جامعه صلح جهانی نشریه مجاهد شماره ۲۲۳