اشرف ۳

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
اشرف ۳
شهری
اشرف ۳(پایگاه سازمان مجاهدین خلق ایران در آلبانی)
دروازه پیروزی-ورودی اشرف ۳
دروازه پیروزی-ورودی اشرف ۳
شعار: از آن ماست پیروزی-از آن ماست فردا
سرود: سروداشرف
اشرف ۳۱۳۹۶خورشیدی-۲۰۱۷میلادی
بنیان‌گذارسازمان مجاهدین خلق ایران
وجه تسمیهاشرف ربیعی از شهدای سازمان مجاهدین خلق ایران که در عراق به عنوان اشرف ۱ شناخته میشد و پس از آن با استراتژی هزار اشرف و کانون‌های شورشی گسترش یافت
حکومتسازمان مجاهدین خلق ایران
 • نوعمقاومت در تبعید
 • نهادشورای مرکزی سازمان مجاهدین خلق ایران
شهرهای خواهرخوانده
 • منطقه یک پاریسفرانسه
وب‌گاهhttps://www.mojahedin.org/

اشرف ۳ نام پایگاه سازمان مجاهدین خلق ایران در آلبانی است. اشرف ۳ در میان تپه‌ها و کوه‌های شمال غربی تیرانا پایتخت آلبانی و در نزدیکی شهر بندری دورس قرار دارد. ساختن اشرف ۳ از اواخر سال ۲۰۱۷ میلادی آغاز شد و با سرعتی غیرقابل پیش بینی به پایان رسید. پیش از آن زمین‌های اشرف ۳ پوشیده از درختزارها و مراتع بود و از ابتدا توسط مجاهدین خلق ساخته شد.[۱]

اولین بنایی که در ورودی اشرف ۳ به چشم می‌خورد دروازه‌یی به نام دروازه‌ی پیروزی است. این دروازه به یاد مجلس ملی ایران پس از انقلاب مشروطه ساخته شده و بر روی آن عبارت « از آن ماست پیروزی، از آن ماست فردا» به دو زبان فارسی و انگلیسی حک شده است.

دومین توقف‌گاه یک میدان است که مشعلی در میان آن کار گذاشته شده و اطراف آنرا نمادهایی از جانباختگان راه آزادی ایران پر کرده است. این میدان میدان شهدا نام دارد. پس از آن اشرف ۳ در دو طرف خیابان اصلی و خیابانهای فرعی گسترش می‌یابد.[۱]

اشرف ۳ به گفته‌ی خبرنگاران و بازدید‌کنندگان هم اکنون یک شهر کامل با تمامی امکانات شهری است. اشرف ۳ دارای آب تصفیه شده، بیمارستان، نانوایی، سالن‌های کنفرانس، سالن‌های ورزشی، پارک‌ها، فروشگاه‌ها، کتابخانه، رستوران‌ها، خیابان‌ها و نمادهایی است که بارنگ‌های و طرح‌های بسیار دقیق و مهندسی‌شده در کنار هم قرار گرفته‌اند.

ساخت و تکمیل اشرف ۳ کمتر از ۲۰ماه به طول انجامید. این شهر توسط اعضاء سازمان مجاهدین با مشارکت کمپانی های مختلف بنا شد. سازمان مجاهدین خلق ایران در تیرماه ۱۳۹۸ در جریان گردهمایی بین المللی مجاهدین از اشرف ۳ بطور کامل رونمایی کرد. در این گردهمایی نزدیک به ۳۵۰ شخصیت سیاسی از سراسر جهان در اشرف ۳ حاضر شده و در یک جلسه بزرگ در سالن اجتماعات پیشرفته اشرف ۳ شرکت کردند. همچنین آنها از اماکن ساخته شده در اشرف ۳ از جمله موزه « ۱۲۰ سال مباررزه برای آزادی» بازدید کردند، با ساکنان اشرف ۳ سخن گفتند و در مورد این شهر گزارش‌هایی تهیه نمودند.

اشرف ۱ و اشرف ۲

در طی دو سال و ۵ ماه پس از سقوط حکومت شاه در دورانی که از طرف مجاهدین خلق ایران فاز سیاسی نام گرفته است، درگیری و تنش بین نیروهای رسمی و غیر رسمی حكومت و هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران، هر روز بیشتر می‌شد. تیم‌های فروش نشریه سازمان مجاهدین خلق، به صورت سازمان یافته مورد حمله و هجوم پاسداران انقلاب اسلامی و عناصر بسیج و لباس شخصی های  وابسته به حكومت جمهوری اسلامی قرار می گرفت.  با شدت گرفتن این حملات تا تظاهرات مسالمت آمیز ۳۰ خرداد سال ۶۰ و آتش گشودن به روی تظاهركنندگان و سركوب کامل تظاهرات مسالمت آمیز؛ سازمان مجاهدین پایان مبارزه مسالمت‌‌آمیز با رژیم ایران را اعلام نمود.

سازمان مجاهدین خلق ایران پس از یک دوره جنگ های شهری به مناطق مرزی و کردستان ایران رفته و سپس در عراق پایگاهی به نام اشرف بنا کرد. این نام برگرفته از نام اشرف ربیعی است که در زمستان سال ۱۳۶۰ در یک خانه تیمی بهمراه موسی خیابانی توسط پاسداران محاصره شده و جان باخته بودند.

اشرف یک در ابتدا با ساختمانی که آن را قلعه ۹۰۰ می نامیدند تبدیل به محل سکونت مجاهدین خلق و ارتش آزادیبخش شده و به مرور در محیطی به مساحت ۳۶ کیلومتر مربع گسترش یافته و به شهری سر سبز با پیشرفته ترین امکانات دردل بیابانهای سوزان عراق تبدیل شده بود. قرارگاه اشرف یک جایی است که مجاهدین خلق بسیاری از عملیات‌های خود علیه جمهوری اسلامی از جمله عملیات فروغ جاویدان را از آنجا آغاز و فرماندهی کردند.

  حمله آمریکا به عراق و اشغال عراق

در سال ۱۳۸۱ نیروهای ائتلاف بین‌المللی به فرماندهی آمریکا به عراق حمله کرد و عراق را به اشغال خود درآوردند. با این که سازمان مجاهدین خلق ایران پیشاپیش بی‌طرفی خودش در این جنگ را اعلام کرده بود، اما تمامی پایگاه‌های مجاهدین مورد حمله واقع شد. پس از اشغال عراق مجاهدین در ازاء پذیرفتن حفاظت شان توسط نیروهای آمریکایی و در احترام به قوانین حکومت نوپای عراق، جمع‌آوری سلاح‌هایشان را پذیرفتند.

پس ازحمله امریکا به عراق و سقوط دولت آن احزاب وابسته به حکومت ایران مجاهدین خلق را از جمله در ۶ و ۷ مرداد ۱۳۸۸ و پس از آن در ۱۹ فروردین ۱۳۹۰ مورد حملات خونینی قرار دادند. همچنین پس از انتقال بخش اعظم مجاهدین به کمپی به نام لیبرتی که در نزدیکی بغداد قرار داشت، بخش باقی مانده مجاهدین در اشرف یک که قرار بود فروش اموال باقی مانده مجاهدین را پیگیری کنند مورد حمله نیروهای حکومتی قرار گرفتند. این حمله به قتل عام ۱۰ شهریور شهرت دارد.

پایگاه مجاهدین در لیبرتی به اشرف ۲ شهرت یافت. مجاهدین لبیرتی را که یک پایگاه سابق آمریکایی‌ها با مجموعه‌ای بنگال و زمینی سنگی بود با کار و فعالیت بسیار تبدیل به مکانی سرسبز نمودند. این موضوع در کلیپی به نام از سنگستان تا گلستان انعکاس یافت. این پایگاه نیز در مجموع ۴ بار مورد حمله سنگین موشکی توسط عوامل رژیم ایران قرار گرفت که منجر به جان باختن دهها نفر و جراحت صدها نفر شد. علاوه بر آن لیبرتی در محاصره غذایی، دارویی و پزشکی قرار داشت.

طاهر بومدرا نماینده سازمان ملل در عراق در این باره نوشته است:

«آنها(نیروهای عراقی) هرگز هیچ چیزی را در مورد اشرفی‌ها پنهان نمی‌کنند. آنها همواره به من می‌گفتند که ما ترتیب آنها را خواهیم داد. این یک راز پنهان نبود؛ تصمیم شورای وزیران (عراق) که میگوید ما از همه چیز استفاده خواهیم کردم، یعنی که ما از نیروی قهریه برای اخراج آنها استفاده خواهیم کرد».[۱۹]

درنهایت اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران با تلاش‌های مریم رجوی و هواداران این سازمان درسال ۱۳۹۵ پس از ۱۴ سال حضوردراشرف یک و لیبرتی با استراتژی اعلام شده به کشور آلبانی نقل مکان کردند. دولت ایران نارضایتی خود را از خروج اعضای مجاهدین در عراق بارها به اطلاع طرف عراقی رسانده بود چرا که انتظار داشت بتواند با نابودی آنها در عراق دشمن دیرینه‌ی خود را از میان ببرد.

کمیسیون امنیت و ضد تروریسم شورای ملی مقاومت در این باره نوشت:

«در جریان سفر مشاور امنیت ملی عراق به تهران در اوایل شهریور، پاسدار شمخانی دبیر شورایعالی امنیت آخوندها و همچنین سرکردگان اطلاعات و نیروی قدس در مورد بر باد رفتن سرمایه‌گذاری ۱۴ساله روی برگه‌های دستگیری انترپل و احکام ساختگی دستگیری با مُهر قضاییه عراق، به او هشدار دادند و از او به جدّ خواستند همکاریهای لازم را برای شلیک موشک به لیبرتی به‌عمل آورد و مهمتر از آن، جلوی خروج ۶۰نفر را بگیرد و آنها را دستگیر و به رژیم تحویل بدهد».[۱۱۱]

پس ازالتهابات فراوان مجاهدین توانستند به سلامت و بدون حادثه خاک عراق را ترک کنند. مجاهدین این انتقال را «هجرت بزرگ» نامیده و آنرا آغاز فاز تهاجم نام نهادند.

صدیقه حسینی مسئول اول پیشین سازمان مجاهدین خلق ایران در خصوص انتقال مجاهدین به آلبانی گفت:

«ما برای جان بدر بردن به این جا نیامده‌ایم، ما برای جنگ صدبرابر علیه نظام جهل و جور و آخوندی اینجا هستیم ما با پشتوانه مسیر طی شده، و با چشم‌اندازهای بسیار روشن، مصمم تر از همیشه پرتوان وپرتلاش برای تحقق آزادی مردم ایران دمی از پای نخواهیم نشست و به آن متعهد هستیم. دشمن ضد بشر و خونریز باید بداند که از نبرد بی‌امانمان برای سرنگونی خلاص نخواهد شد.»

ساختن اشرف ۳ در آلبانی

مجاهدین خلق ایران پس از استقرار در تیرانا پایخت آلبانی با خرید قطعه زمینی در نزدیکی شهرهای شمال غرب تیرانا، ساخت پایگاه اشرف ۳ را از سال ۱۳۹۶ آغاز کردند. درعرض کمتر از یک‌سال اعضای سازمان مجاهدین خلق در آلبانی در آن ساکن شده و به ساخت و ساز اماکن تکمیلی پرداختند. ساختن اشرف ۳ توسط اعضاء سازمان مجاهدین خلق زیر باران‌های سیل‌آسای شهر دورس که در نزدیکی دریا قرار داشت، به‌صورت شبانه‌روزی ادامه یافت و سرانجام در یک زمان‌بندی غیرمتعارف برای اجلاس بین المللی که در ژوئیه ۲۰۱۹ (تیرماه ۱۳۹۸) در این شهر برگزار شد رونمایی گشت. در این کنفرانس صدها شخصیت سیاسی از سراسر جهان و صدها خبرنگار شرکت یافته، تصاویر و مشاهدات خود از اشرف ۳ را مخابره و نقل نمودند.

اشرف ۳ هم اکنون یک شهر زیبا با استانداردهای بسیار بالای شهرسازی است که شامل مجتمع‌های مسکونی،سالن‌های کنفرانس، بیمارستان، نانوایی، فروشگاه، رستوران، میادین و نمادهای تاریخی، موزه، کتابخانه، فروشگاه، پارک‌های مختلف، سالن‌های ورزشی، استخر کارگاه‌های نجاری و آهنگری و... می‌شود.

سرعت ساخت و ساز در اشرف ۳

نمای بیرونی موزه اشرف ۳
نمای بیرونی موزه اشرف ۳

سرعت ساخت و ویژگی‌های اشرف ۳ بسیار بالا بود. به‌گفته‌ی شاهدین، بسیار از کمپانی‌هایی که با اعضاء سازمان مجاهدین همکاری می‌کردند، از همپایی با مجاهدین و ارائه سرعت مطلوب آنها اظهار ناتوانی کرده و حتی کار‌ را به خود آنها واگذار می‌کردند. سرعت در ساخت و ساز اشرف ۳ به‌خصوص باعث شگفتی کسانی شد که چند ماه پیش‌تر، از این شهر که یک مکان کاملا خالی با خیابان‌های خاکی و ساختمان های نیمه‌کاره بود بازدید کرده بودند. واشنگتن تایمز در این‌باره نوشت:‌

«سرعت ساخت اشرف ۳ با پارک‌ها، سالن‌های کنفرانس، مراکز خرید، و دیگر بناها تکمیل شده جولیانی از نیویورک را شگفت زده کرد».[۲]

استفن هارپر نخست وزیر پیشین کانادا که در سال‌‌‌های بین ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۵ نخست وزیر این کشور بود در سخنرانی خود در اشرف ۳ گفت:‌

«قبل از هر چیز اجازه بدهید این‌را بگویم که همه ما شگفت‌زده شده‌ایم از آن‌چه شما در این‌جا یعنی در اشرف۳ ساخته‌اید؛ عجب دستاورد خارق‌العاده‌ای است، تبریک!»[۳]

اینگرید بتانکور کاندیدای پیشین ریاست جمهوری کلمبیا در مورد سرعت ساخت اشرف ۳ می‌گوید:‌

«من شش ماه پیش اینجا بودم. بعد از شش ماه حتی نمی‌توانستم به خواب ببینم، چیزی را که شما در این محل انجام داده‌اید. شگفت انگیز است. ساختمان‌ها، درخت‌ها، محوطه‌سازی‌ها و خیابان‌ها. فداکاری‌های شما امروز اولین ثمره خود را به بار نشانده است. ما آن‌را این‌جا به‌عنوان یک نمونه می‌بینیم. این‌جا در شهر اشرف ۳. زیرا ما معنی آن چیزی را که به‌عنوان یک معجزه می‌بینیم، می‌دانیم. یعنی از روی ساختن این محل شگفت‌انگیز در یک ناکجا‌آباد می‌توانم بدانم که قادر خواهید بود، وقتی به ایران بازگردید، چه چیزی بسازید.»[۴]

کیفیت ساخت و ساز در اشرف ۳

اشرف ۳ با استانداردهای بالای مهندسی شهرسازی ساخته شده است. دیوار اماکن آن به‌شکل حساب‌شده‌ و هماهنگی رنگ آمیزی گردیده است. یکی از ویژگی‌های برجسته در اشرف ۳ این است که در هر گوشه از آن می‌توان نماد یا تصویری را دید که بیان‌گر بخش یا بخش هایی از مبارزات تاریخی مردم ایران یا سمبلی از آن است. این نمادها و تصاویر تمامیت اشرف ۳ را به یک سایت جذاب و آموزشی تبدیل کرده است.

رودی جولیانی مشاور رئیس جمهور ترامپ و شهردار پیشین نیویورک طی سخنانی درباره ساخت اشرف ۳ گفت:

«اگر ما می‌خواستیم این محل را در شهر نیویورک بسازیم، نیاز به ۱۵ سال کار و ۱۴ تحقیقات در رابطه با فساد مالی بود؛ شما آن را در عرض چند ماه ساختید! من یک سال و نیم پیش این‌جا بودم، این محل در اینجا قرار نداشت؛ ساختمان بزرگ در طرف دیگر خیابان در این‌جا قرار نداشت؛ اقامتگاه زیبایی که دارید، حتی یک اتاق برای من دادید که حتی می‌توانم به آن اسباب‌کشی کنم!»

میشل آلیوماری در جلسه‌ای تحت عنوان بزرگ‌داشت نبرد تاریخی مردم ایران در خصوص ساخت اشرف ۳ گفت:‌

«من کشوری را نمی‌شناسم که دارای یک دستگاه اداری ریزبافت مثل فرانسه باشد و یا این قدر دینامیسم داشته باشد که بتواند چنین کاری را در چنین مدت کوتاهی محقق کند. این کنتراست تمام مبارزه شما را به نمایش می‌گذارد. این مبارزه در مواجهه با بدترین شداید، کشتارها و شکنجه‌ها، الگوهایی می‌سازد، الگوهای امید، الگوهایی برای آینده‌ای که برای هر فردی ارائه می‌دهید. فکر می‌کنم این همان چیزی است که ما را برمی‌انگیزد و بسیار تاثیرگذار است در این دیداری که از اشرف ۳ داریم.» [۵]

دیوید ایمس نماینده‌ ارشد پارلمان انگلیس هم در این خصوص گفت:‌

«خانمها و آقایان، اجازه بدهید روراست بگویم. عجب نمونه‌ای است! ساختن این کمپ فوق‌العاده در زمانی چنین کوتاه. خدای من! اگر این کار در انگلستان انجام می‌شد، نشست‌های متعدد طرح و برنامه، تحقیقات عمومی، بحث‌های کارشناسان سلامتی و ایمنی و خلاصه قبل از پایان این ساخت و ساز، همه‌مان از دنیا رفته بودیم! ولی این افراد فوق‌العاده این کمپ را ساختند. فوق‌العاده شگفت‌انگیز است!»

منبع:‌ سخنرانی دیوید ایمس نماینده ارشد پارلمان در انگلستان در گردهمایی اعضا و هواداران مجاهدین همراه با شخصیت‌های سیاسی جهان در اشرف ۳

اماکن اشرف ۳

اشرف ۳ دارای اماکن بسیاری است که در اجلاس بین المللی در ژوئیه ۲۰۱۹ مورد بازدید خبرنگاران و شخصیت‌های سیاسی قرار گرفت. اماکن معروف اشرف ۳ که مورد توجه بازدیدکنندگان قرار گرفت عبارتند از:

موزه اشرف ۳ ـ ورودی
موزه اشرف ۳ ـ ورودی

موزه ۱۲۰ سال نبرد برای آزادی در اشرف ۳

در موزه یا نمایشگاه اشرف ۳ که به شکلی دقیق طراحی شده تاریخ مبارزاتی ۱۲۰ سال اخیر مردم ایران برای آزادی به تصویر کشیده شده است.بیرون این موزه یا نمایشگاه با پرتره‌های بسیار بزرگ مبارزان و آزادیخواهان ایران از زمان مشروطه تا کنون پوشیده شده است.[۶]

در داخل موزه اشرف ۳ تمامی درها و دیوارها مملو از عکس‌‌ها و نام کسانی است که جان خود را در راه آزادی مردم ایران از دست داده‌اند.

در بخش ابتدای موزه‌ی اشرف ۳ با تصاویری از مبارزین مشروطه چون ستارخان و باقرخان مواجه می‌شویم که دیواره‌های یک دالان کوچک را پوشانده است. همچنین در این بخش تصاویری از آزادی‌‌خواهان و جانبخگان در زمان حکومت محمدرضا شاه وجود دارد. در ادامه با تصاویر بزرگی از بنیانگذاران سازمان مجاهدین خلق و جملاتی از آنها مواجه می‌شویم که به زبان فارسی و انگلیسی نگاشته شده است.

در بخش‌های دیگر موزه اشرف ۳ تصاویری از اشرف ۱ و قتل عام ده شهریور وجود دارد. همچنین دیواره‌های اشرف ۲ و آثار موشک‌باران آنها بصورت نمادین در این موزه ساخته شده است.

ورودی نمادهای زندانهای رژیم ایران در موزه اشرف ۳
ورودی نماد زندانهای رژیم ایران در موزه اشرف ۳

در قسمت‌ دیگری از موزه اشرف ۳ شاهد تصاویر بسیار زیادی از جانباختگان قتل عام ۱۳۶۷ و یادگارهای ساخته شده توسط آنها هستیم. دو دیواره‌ی بلند و نزدیک بهم با هزاران تصویر کوچک و بزرگ از این قتل عام شدگان راهرویی را می‌سازد که بازدیدکنندگان از میان آن می‌گذرند.

موزه اشرف ۳ - فعالیت مسالمت آمیز مجاهدین در ایران پس از انقلاب ضد سلطنتی
موزه اشرف ۳ - فعالیت مسالمت آمیز مجاهدین در ایران پس از انقلاب ضد سلطنتی

در بخش دیگری از نمایشگاه سلول‌ها و زندان‌های رژیم ایران بازسازی شده است. این مکان نمادی از زندان‌های ایران بعد از به قدرت رسیدن روح‌الله خمینی است که بر اساس توصیف شاهدان ساخته شده است. سلول‌‌های انفرادی، اتاق‌های شکنجه، قفس‌‌های کوچک با ابعاد ۱۵۰ سانتی متر در ۶۰ سانتی متر در ۵۵ سانتی متر که زندانی را ماه‌ها در آن قرار می‌دادند.

در این بخش پیکره‌هایی از زنان و کودکان در میان قفس‌ها و سلولهای بسیار کوچک قرار داده شده است. به گفته شاهدین و راهنمایان موزه، رژیم ایران در برخی موارد حتی از شکنجه کودکان نیز خودداری نمی‌کرد.[۷]

همچنین در گوشه ای از این بخش از موزه اشرف ۳ صفی از زندانیان با چشم بند وجود دارند که در حال حرکت به سمت جوخه‌های مرگ هستند و اعدام‌های سال۱۳۶۷ را تداعی می‌کنند.

در قسمت دیگری از بخش زندان‌های موزه اشرف ۳ پیکره‌هایی از زندانیان به چشم می خورد که شکنجه‌های وحشیانه در زندانهای رژیم ایران را نشان می‌دهد.

همچنین در بخش دیگری موزه اشرف ۳ نمادی از طاهره طلوع یکی از شهدای سازمان مجاهدین خلق طراحی شده است. این بخش شامل یک صخره‌ی نمادین است. صخره‌ای که هم اکنون در مسیر کرمانشاه قرار دارد و اغلب مردم بومی داستان آن صخره و درخت کوچکی روی آن قرار دارد را می دانند. طاهره طلوع یک زن مجاهد است که در عملیات فروغ جاویدن با خنجری در قلب از بالای آن توسط پاسداران بصورت برعکس آویزان شد.

این نمایشگاه بر روی میهمانان اشرف ۳ تأثیر زیادی داشته است. رودی جولیانی وکیل ترامپ و شهردار پیشین نیویورک در سخنان خودش در این رابطه گفت:

مریم رجوی در موزه اشرف ۳ در کنار نماد طاهره طلوع
مریم رجوی در موزه اشرف ۳ در کنار نماد طاهره طلوع

«بسیار تحت تأثیر قرار گرفتم در طی نیم ساعت گذشته، با عبور از میان تصاویر واقعا فوق‌العاده وتکان‌دهنده‌ از بسیاری افراد، سناتور لیبرمن هنگامی که عبور می‌کردیم گفت، شنیدن اسامی و تعداد با مشاهده چهره‌ها متفاوت است، ۱۲۰۰۰۰ نفر از مردم شما به قتل رسیدند، شروع آن از دهه های گذشته بود و برخی فقط در همین چند ماه قبل به وقوع پیوست، لذا وقتی به آن نظاره می‌کنید، همة شهدایی را مشاهده می‌کنید که جانشان را از دست دادند، جانشان را فدا کردند برای اینکه آنچه که می‌خواستند، حق مسلم هر انسان است، آزادی، رفتار شرافتمندانه، رفتار عادلانه ، حیات آنها گرفته شد، برخی به نظر کودک می‌رسیدند، ۳ ساله، ۴ ساله، ۱۴، ۲۰، ۸۰، و این فقط یک تاریخ نیست، از میان موزه‌ای همانند یاد وشام (Yad Vashem موزه هولوکاست) عبور کردیم، و این یک تاریخ است، تاریخ وحشتناک، تاریخ هولناک، چیزی که هنوز نمی‌توانیم درک کنیم،  شاید اگر می‌توانستیم آن را درک کنیم، می‌توانستیم در آینده از وقوع آن جلوگیری کنیم، ولی همچنان یک تاریخ است، سپری شده، برخی از این افراد کمتر از یک سال پیش به قتل رسیدند، این چیزی است که همچنان ادامه دارد، همچنان به قتل می‌رسانند، همچنان کشتار می‌کنند، همچنان جان مردم را به مخاطره می‌اندازند.»

میشل آلیو- ماری  وزیر ارشد دولت پیشین فرانسه بعد از دیدار از نمایشگاه ۱۲۰ سال نبرد برای آزادی مردم ایران گفت:‌

«باید بگویم که بسیار تحت تاثیر قرار گرفته‌ام. عجب کنتراستی. از یک طرف تصاویر حزین و دردناکی که چند لحظه پیش دیدیم که ما را آشنا کرد با این زنان و مردانی که جان خود را فدای اصول و آرمانهای خودشان کردند و از طرف دیگر، این محل شگفت‌انگیز که از هیچ یا تقریبا هیچ در زمانی بسیار کوتاه ساخته شده و نشانگر توانمندیهای شماست.»

سالن اجلاس بین المللی ۲۰۱۹ در اشرف ۳
سالن اجلاس بین المللی ۲۰۱۹ در اشرف ۳

راما یاد وزیر پیشین حقوق بشر فرانسه در سخنرانی خودش در تظاهرات ایرانیان در استکهلم که تاریخ ۲۹ تیرماه برگزار شد؛ به نمایشگاه اشرف ۳ اشاره کرده و گفت:

«من از اشرف ۳ بازمی‌گردم و در آنجا یک موزه بسیار خیره کننده با 40 سال مقاومت علیه سرکوب و استبداد را دیدم. بی‌شمار قربانیان را،‌ شما باید در میان دالانهای این موزه راه بروید تا چهره‌های پرافتخار بنیانگذاران ایران را ببینید. در میان آنها چهره مسعود رجوی بود. ما در برابر صدها تصویر زنان، مردان و قهرمانانی که به دست رژیم کشته شدند حیرت زده شدیم. ما تحت تأثیر گورهای جمعی قرار گرفته،‌ در برابر تصاویر مخوف قتل عام اشرفیان در عراق ایستادیم. برخی حتی در بیمارستان کشته شده بودند.  زمانی که دربرابر تصاویر اعدام شدگان ایستاده بودیم، زبان ما از بیان قاصر بود. این است اشرف 3،‌ جایگاه خاطره‌ها،‌ سرزمین امیدها، شاهد زنده ترس، ترور و ایمان.»

سالن اجتماعات اشرف ۳

یکی دیگر از مکان‌هایی که در اشرف ۳ وجود دارد سالن اجتماعات آن است که اجلاس بین المللی ژوئیه ۲۰۱۹ در آن برگزار شد. این سالن دارای یک استیج بزرگ بوده و به دستگاه‌های تهویه، سرمایش و گرمایش مجهز است. این سالن توسط مهندسین و اعضاء سازمان مجاهدین خلق ایران با کمک کمپانی‌های خارجی بنا شده است.

میدان شهدا در شب و روز ـ اشرف ۳
میدان شهدا در شب و روز ـ اشرف ۳

میدان شهدا در اشرف ۳

میدان شهدای اشرف ۳ که انتهای خیابان ۱۰۰ قرار دارد، با ترکیبی از آب و آتش طراحی شده است. این میدان با سنگ‌های تزيینی ساخته شده است. در اطراف آن طاق‌هایی قرار دارد که بر روی بزرگترین آن عبارت (The wall of remembrance)   به معنای «دیواره‌ی یادبود» نوشته شده است. همچنین بر روی این طاق‌ها اسامی شهدای مجاهدین و جان‌باختگان آزادی حک شده است. مریم رجوی در این میدان طی مراسمی به همراه گارد‌های احترام و نواختن موسیقی به شهدای راه آزادی ایران ادای احترام کرد.

دروازه‌ی پیروزی

دروازة پیروزی طاقی است با ارتفاع چندین متر که در ابتدای ورودی اشرف ۳ قرار دارد، بر بالای آن تندیس دو شیر خورشید به دوش و شمشیر بدست قرار دارد. این شیر‌ها شبیه همان شیر و خورشید‌هایی هستند که بر سر در مجلس شورای ملی وجود داشت و دولت ایران آنها را از سر در مجلس شورای ملی برداشت.

بر بالای آن همچنین نمادی شبیه سردرد مجلس شورای ملی ایران قرار دارد. طراحی آن به صورت طاق ضربی است که نقوشی از معماری ایرانی بر آن دیده می‌شود.

دروازه پیروزی در اشرف ۳
دروازه پیروزی در اشرف ۳

بر روی آن این شعار نوشته شده که «از آن ماست پیروزی از‌ آن ماست فردا»

میدان لاله در اشرف ۳

میدان لاله یکی دیگر از نماد‌های اشرف ۳ است. در این میدان لاله‌ی سرخی قرار دارد که نمادی از به خاک افتادگان برای آزادی است. این میدان همچنین یادآور میدانی به همین نام در اشرف ۱ می‌باشد. میدانی که یک‌بار در حمله نیروهای عراقی وابسته به رژیم ایران تخریب شده و بعد از باز پس گرفته شدن مجددا ساخته شده و نهایاتا پس از ترک اشرف ۱ بار دیگر توسط آنها تخریب گشته بود.

برج آزادی

برج آزادی در اشرف ۳ به یاد برج آزادی در اشرف ۱ ساخته شده است. این برج که با پایه‌های منحنی و طلایی رنگ طراحی شده نمادی از کره زمین را بر بالای خود دارد. این برج در اشرف ۱زمانی ساخته شد که مسعود رجوی در پیامی گفت: اگر اشرف بایستد جهانی در مقابل رژیم ولایت فقیه خواهد ایستاد.

برج آزادی در اشرف ۳
برج آزادی در اشرف ۳

تأسیسات

ایستگاه تصفیة آب یکی از اماکنی است که در اشرف ۳ قرار دارد این ایستگاه به هزینة ساکنین اشرف ۳ آب مصرفی مورد نیاز ساکنین اشرف ۳ را تأمین می‌کند.

آشپزخانه‌های مجهز و صنعتی اشرف ۳ غذای مورد نیاز ساکنین آماده می‌کند. این آشپزخانه‌ها تماماً توسط ساکنین اشرف ۳ اداره می‌شوند.

نانوایی‌ها و قنادی‌های صنعتی اشرف ۳ کار آماده کردن و پخت نان و شیرینی را انجام می دهند.

سخنان سیاستمداران و بازدیدکنندگان اشرف ۳

سخنان میشل آلیو ماری وزیر ارشد در دولت سابق فرانسه در سخنانی راجع به اشرف ۳:

اینجا در اشرف ۳ که به‌ نحوی فوق‌العاده نشان می‌دهد چطور در زمانی بسیار کوتاه شما توانستید قدرت و اراده‌یی را جاری کنید كه ساختن يك شهر واقعي را ميسر ساخت، آن‌هم عجب شهري و عجب مكاني كه امروز ما در آن به‌سر می‌بریم. آفرین بر شما و آفرین بر همگي‌تان.[۸]

مریم رجوی ،‌رودی جولیانی و برخی شخصیت‌های سیاسی در دالان شهدا در موزه اشرف ۳
مریم رجوی ،‌رودی جولیانی و برخی شخصیت‌های سیاسی در دالان شهدا در موزه اشرف ۳

سخنان رودی جولیانی وکیل رئیس جمهور آمریکا شهردار پیشین نیویورک در مورد اشرف ۳:‌

من امروز در این سالن نوعی خوش‌بینی حس می‌کنم که به‌یاد ندارم در گذشته، وقتی که در پاریس بودیم حس کرده باشم. علت این حس خوش‌بینی شاید این باشد که شما معجزه‌یی را اینجا در اشرف محقق کرده‌اید. اگر قرار بود این را در نیویورک بسازیم به‌بهای پانزده سال زمان و چهارده پرونده فساد مالی تمام می‌شد. شما آن‌را در عرض چند ماه ساختید. من ۱.۵سال پیش اینجا بودم. این سالن اینجا نبود. ساختمان بزرگی که آن طرف خیابان است، آنجا نبود. و هتل زیبایی که اینجا دارید نبود،‌ که حتی یک اتاق برای من در آن در نظر گرفته شده. البته که تمام این دستاوردها به‌یمن رهبری خانم مریم رجوی محقق شده است. او به‌واقع یک رهبر استثنایی است.[۹]

سخنان راما یاد وزیر پیشین حقوق بشر فرانسه در مورد اشرف ۳:‌

«من از اشرف ۳ بازگشته ام. من در اشرف 3 شاهد چیزهای غیرممکن بودم. کسی که اینجا دربرابر شما ایستاده یک زن حیرت زده است. احساسات در برابر این شهر که تنها ظرف کمتر از دو سال ساخته شد. با سالنها، خانه ها،‌ بیمارستان، آموزشگاه، و نانوایی که اطراف آن چیزی نیست و در فاصله 40 دقیقه‌یی از تیرانا در آلبانی واقع شده است. در آنجا شهری هست که تاچند ماه پیش فقط زمین زراعی بود. شما یک کار خارق العاده را در اشرف به اثبات رساندید. آنچه در اشرف ساخته شد، روزی میتواند در ایران ساخته شود. این کار نیاز به تلاش طاقت فرسا، امید و نبوغ و نظم شما داشت. ولی از سوی دیگر هزاران نفر شهید شدند تا اشرف به‌وجود آمد»[۱۰]

سخنان استفان گوستاینسون(Stefan Gusteinsson) پارلمانتر ایسلندی در مورد اشرف ۳:‌

من  هفته گذشته توانستم از اشرف ۳ دیدار کنم. حضور در آنجا و مشاهده چیزی که آنها در مدت‌زمانی کوتاه به آن دست یافته‌اند مثل یک معجزه بود. ۲۰ماه وقت‌گذاشتن برای آنچه که ما آنجا دیدیم هیچ محسوب می‌شود. منبع: سخنرانی استفان گوستاینسون پارلمانتر ایسلندی در تظاهرات ایرانیان در استکهلم- ۲۹ تیرماه ۱۳۹۸

دکتر آلخو ویدال کوادراس نایب‌رئیس پیشین پارلمان اروپا:

من ديدار فراموش‌ناشدني از اشرف یک را تجربه کرده‌ام، در رأس يك هيأت پارلماني در ۱۱ سال پيش وقتی (اشرف) در عراق بود. در آنجا شاهد معجزه باورنكردني بودم كه سازمان مجاهدين در قلب صحرا انجام داده بود، این‌كه چطور يك برهوت خشك و خالی را به يك جامعه شکوفا، زنده، خلاق و پویا تبديل كردند. باور كنيد براي مردان و زناني كه چنان كار شگفتی‌آوری را انجام دادند، براي مردان و زناني با آن كيفيت، هيچ غير ممكني وجود ندارد و شما آن مأموریت غول‌آسا را در اينجا در اشرف۳ تكرار كرده‌ايد.[۱۱]

سخنان سناتور جوزف لیبرمن کاندیدای پیشین معاون ریاست جمهوری آمریکا در مورد اشرف ۳:

جان [سناتور فقید جان مک‌‌ کین] در آوریل ۲۰۱۷ به اینجا و به اشرف ۳ آمد. وقتی برگشت به من گفت، جو[لیبرمن] یک اشرف جدید در شرف تکوین است. من هنوز نمی‌توانم بخش عمده آن را ببینم و این که آن در یک محل زیبا در آلبانی قرار دارد و می‌گفت من این افراد را می‌شناسم و آنجا تبدیل به یک چیز فوق العاده خواهد شد و  همین طور هم شد. خیلی وقت‌ها ما بخاطر اهدافی می‌جنگیم که هرگز نمی‌دانیم چیزی بدست می‌آوریم یا نه. کار کردن در کنار شما برای همه ما مفاهیم زیادی داشته است، اما آمدن ما به اینجا و امروز برای دیدن این جامعه با شکوهی که شما ساختید اعجاب‌آور است و به ما درس‌هایی را می‌آموزد. یکی از این درس‌ها این است که ساکنان کمپ لیبرتی و اشرف، صرف نظر از این که چه بی رحمی‌هایی در حق آنها از سوی (رژیم) ایران شده، هرگز تسلیم نشدند. یک نقل قولی از کلیسا را بیاد می آورم که می گوید هرگز هرگز هرگز تسلیم نشو. منبع: سخنرانی سناتور جوزف لیبرمن کاندیدای پیشین معاون ریاست جمهوری آمریکا در گردهمایی اعضا و هواداران مجاهدین همراه با شخصیت‌های سیاسی جهان در اشرف ۳[۱۲]

سخنان قاضی تد پو عضو سابق کنگرة ایالات متحده آمریکا در مورد اشرف ۳:

شما مجاهدین توانستید به کمپ اشرف ۳ بیایید و آنرا تبدیل به بهشت بکنید. کمپ اشرف شماره چهاری وجود خواهد داشت. و امیدوارم آن آخرین کمپ اشرف باشد. زیرا در تهران خواهد بود و همه ما آنجا با هم خواهیم بود.

سخنان برنارد کوشنر وزیر خارجه پیشین فرانسه در مورد اشرف ۳

این یک شاهکار خارق‌العاده از هنر و دوستی است. این سالن که ظرف چند هفته ساخته شده، با همه شکوهش، شما واقعاً شایسته آن هستید، دوستان خوب من، که یک کشور واقعی را بازسازی کنید: ایران را. بسیار خوب انجام شده است. آمدن به اشرف۳ واقعاً یک پاداش بود برای افرادی که از شما حمایت می‌کنند و برای شما که حامی مردم خودتان هستید. اکنون با این گام جدید روبرو هستیم، این سرفصل جدید، این دوران جدید. دوران آزادی در ایران.[۱۳]

سخنان سفیر رابرت جوزف معاون پیشین وزارت خارجه آمریکا در مورد اشرف ۳

آن‌چه شما در اشرف ۳  انجام داده‌ايد از سوي سخنرانان متعددي از ما مورد تأييد قرار گرفت و من مي‌خواهم بگويم كه حتي مهم‌تر از زيرساختهاي مادي كه شما ساخته‌ايد، حتي مهم‌تر از ساختمانهاي باشكوهي كه ساخته‌ايد، روح حاکم بر اشرف۳ است. آن‌چه كه من طی ۲روز گذشته آموخته‌ام اين است كه رژیم ممکن است با گلوله با شما بجنگد، ممکن است با موشک به جنگ شما بیاید، ممکن است به‌وسیله زرهی به جنگ شما بیاید، ممکن است شما را زندانی کند، ممکن است شکنجه‌تان کند، ممکن است پدر و مادرهایتان و خواهران و برادرانتان را بکشد، اما رژیم بر روحیه شما غلبه نخواهد کرد. اين روحيه نه با احساس تلخي بلكه با احساس اميد و خوش‌بينی تعريف می‌شود که فکر می‌کنم مبتنی است بر ایثار مطلق و تعهدتان به یک ایران آزاد.قدرت شما نشأت‌گرفته از حقیقت است و حقیقت قدرتمندترین متحد شماست و بعد از آن‌كه دروغ‌هاي رژيم افشا شود، آن‌چه باقي مي‌ماند حقايق خواهد بود. منبع: سخنرانی سفیر رابرت جوزف – معاون پیشین وزارت خارجه آمریکا در گردهمایی اعضا و هواداران مجاهدین همراه با شخصیت‌های سیاسی جهان در اشرف ۳

سخنان سفیر لینکن بلومفیلد معاون پیشین وزیر خارجه آمریکا در مورد اشرف ۳

به‌وضوح اینجا یک شاهکار ساخت و ساز و مهندسی است که نشان می‌دهد ساکنان اشرف۳ چقدر باهوش، با استعداد، پر انرژی و توانمند هستند، پس به‌شما تبریک می‌گویم. [۱۴]

سخنان دکتر متیو آفورد - نماینده ارشد پارلمان انگلستان، رئیس گروه پارلمانی برای یک ایران آزاد و دمکراتیک  در مورد اشرف ۳

شما چراغ و نور امید میلیونها نفر از مردم سرکوب شده در ایران هستید و به این خاطر، ما متشکریم. ما می‌توانیم امید این همه را از طریق ساختن این کمپ، بخوبی حس کنیم. منبع: سخنرانی دکتر متیو آفورد - نماینده ارشد پارلمان انگلستان، رئیس گروه پارلمانی برای یک ایران آزاد و دمکراتیک در گردهمایی اعضا و هواداران مجاهدین همراه با شخصیت‌های سیاسی جهان در اشرف ۳

سخنان سر آلن میل عضو سابق پارلمان انگلیس در مورد اشرف ۳

اجازه دهید که با این شروع کنم که برای من این بسیار تجربة جالبی است برای حضور در چنین سالنی که در آن بسیاری از افراد را مشاهده می‌کنیم که خودشان را وقف روند احقاق دمکراسی در جهان ما کرده‌اند. این یک امتیاز برای شما و سرمشقی برای ما در این پنل است. اجازه دهید در ابتدا ستایش خودم را از خانم مریم رجوی ابراز کنم برای اقدامات بی وقفه و خستگی‌ناپذیری که شب و روز برای محقق نمودن آزادی برای کشورتان انجام می‌دهد. این اقدامات خستگی ناپذیر، امتیازی برای تمامیت یک پروسه دمکراتیک محسوب می‌شود.[۱۵]

سخنان آنتونیو تاسو نمایندة‌ پارلمان ایتالیا در مورد اشرف ۳ :

دومین بار است که به‌اینجا می‌آیم. اشرف۳، باز هم زیباتر و مؤثرتر شده است.تبریک می‌گویم. پیشرفتی که با تلاش شما در مسیر دستیابی به‌رویاهایتان کسب شده، آشکار و قابل رویت است. رویایی هدایت‌شده توسط بانویی شجاع، رئیس‌جمهور مریم رجوی و شاخصی گشوده‌شده به‌روی مردم ایران.[۱۶]

سخنان اینگرید بتانکور در مورد اشرف ۳

شش ماه پیش، اینجا یک پروژه ساختمانی بود و حالا شهری است با طراحی زیبا. با یک طاق نصرت زیبا و درختهای نورانی و جادویی. من چند بار به‌اینجا آمده‌ام تا با شما اشرفیها صحبت کنم و در کنار شما باشم. شب در اینجا خوابیده‌ام. همراه شما غذا خورده‌ام. شما را در حال کار دیده‌ام. دیده‌ام که مایحتاج روزانه‌تان را چگونه تهیه می‌کنید، لباسهایتان را چگونه طراحی می‌کنید، شما را در حال باغبانی، سازندگی، تعمیر، ساخت و ساز و ارتباط دیده‌ام. این‌را از این بابت می‌گویم که هم‌چنان‌که می‌دانید، طی سال گذشته در تبلیغات رژیم و حامیان و همدستانش، این ادعا مطرح می‌شد که اشرف۳، یک پادگان با درهای بسته است. کسی اجازه ورود ندارد. خب، الآن همه دنیا اینجاست. این‌طور نیست؟ منبع: سخنرانی اینگرید بتانکور کاندیدای ریاست جمهوری کلمبیا، در گردهمایی اعضا و هواداران مجاهدین همراه با شخصیت‌های سیاسی جهان در اشرف ۳[۱۷]

سخنان برایان بینلی عضو مجلس عوام انگلستان در مورد اشرف ۳:

برای اولین بار دو روز قبل من وقتی که از ان دروازه وارد شدم شوکه شدم. شوکه از پیشرفتی که انجام شده است. من باید بگویم که در کشور من ۵ سال طول میکشدکه اجازه ساختن فقط بگیریم. تازه بعد آن ساختن شروع میشود. و شما چکار کرده اید انرا در کمتر از یک و نیم سال انجام داده اید غیر قابل باور است. پس من بسیار به شما ارج میگذارم .[۱۸]

سخنان سناتور جری هارکان عضو سنای ایرلند در مورد اشرف ۳

حضور در اینجا بسیار عالی است این دومین حضور من در اشرف ۳ است. اولین بار دسامبر اینجا بودم،‌ دیدن پیشرفت‌های زیرساخت‌ها ، ساختمان‌های جدید شگفت انگیز است. دیدن اینکه این شهر توسعه سافته و باین سرعت ساخته شده است بسیار عالی است. همان طور که یکی از همکاران انگلیسی من گفت در انگلستان ۵ سال ساخت یک چنین جایی طول می‌کشد. این شاهدی بر این است که چگونه شما این پیشرفت را مدیریت کرده‌اید. بسیاری از زیر ساخت‌ها نسبت به زمانی که آخرین بار من اینجا بودم ساخته شده است. من از تسهیلات پزشکی ، عنیک سازی ،‌ نانوایی و شیرینی پزی شما دیدن کردم. بسیار تاثیرگذار بود وقتی که من سیستم آتش نشانی شما را دیروز دیدم. بسیار تاثیر گذار بود که شاهد یک شهر نو و تازه بودم . یک شهر امن در آلبانی.[۱۹]

دیدار مایک پمپئو از اشرف ۳

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا تا ژانویه ۲۰۲۱ که برای نخستین بار به آلبانی سفر کرده است، بعدازظهر دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ با خانم مریم رجوی رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت ایران دیدار و گفتگو کرد. پمپئو از موزه مقاومت در اشرف۳ بازدید و دفتر یادبود این موزه را امضا کرد.

پمپئو سپس همراه با خانم رجوی در گردهمایی مجاهدین در سالن بهارستان در اشرف حضور یافت و ضمن ابراز خوشوقتی از دیدار با آنان گفت: «حدود ۱۰۰۰ زندانی سیاسی سابق امروز اینجا حضور دارند. مایلم به شما بگویم، به‌عنوان یک وزیر خارجه سابق، که آمریکا قدردان است و عمیقا به شما احترام می‌گذارد. آنچه شما برای آزادی بر خود هموار کردید برای ما یادآور چیزی است که کشورمان سالهای زیادی پیش از این برای دفاع و تضمین آن به‌وجود آمد.

من هم‌چنین مایلم از رئیس‌جمهور منتخب مریم رجوی قدردانی کنم. تحت رهبری ایشان، شورای ملی مقاومت ایران در حال برپایی ساختار یک جمهوری مستقل و دمکراتیک در ایران است».

دیدار مایک پمپئو از اشرف ۳

پمپئو در قسمت دیگری از سخنانش گفت: «ابراهیم رئیسی، جلادی که کشتار ۱۹۸۸ را مدیریت کرد، اینک در منصب ریاست‌جمهوری است. مشارکت در انتخابات کمترین میزان از سال۱۹۷۹ تاکنون بود که تحریم رژیم و کاندیدای آن را نشان می‌دهد».

وی اضافه کرد: «رژیم در ضعیف‌ترین نقطه خود در دهها سال قرار دارد... . مأموریت رئیسی روشن است. درد ایجاد کند، بترساند، به غارت و چپاول ادامه دهد. اما رئیسی همین حالا هم شکست‌خورده است. او نتوانسته است قیامها را در ایران سرکوب کند یا روح شرافتمندانه مخالفت را در درون مردم ایران بشکند».

پمپئو گفت:

«ما به‌عنوان یک گروه با صدای واقعی سیاسی در واشنگتن و سراسر جهان، به شما نیاز داریم تا توانایی‌های مخرب دیکتاتورهای مذهبی تهران را به رهبران جهان معرفی کنید. یک عامل مفقوده جدی در سیاست ایالات متحده در قبال ایران عدم حمایت سیاسی از اپوزیسیون سازمان‌یافته است. رژیم در تهران با قتل‌عام ۳۰۰۰۰زندانی سیاسی که هدف اصلی و اکثریت قربانیان آن مجاهدین بودند، بیشترین کاری که می‌توانست کرد. تهدید حمله بسیار فراتر از مرزهای ایران است و رژیم در اروپا و آمریکا توطئه‌های تروریستی را علیه رهبران این جنبش به راه انداخته است. اکنون برای اصلاح سیاست ایران، صرف‌نظر از این‌که چه کسی در کاخ‌سفید است، لازم است دولت آمریکا دستش را به سمت مقاومت ایران دراز کند و از ظرفیت‌های فوق‌العاده آن استفاده کند. اشرف۳ چنین جایی است که باید روی آن تمرکز کرد».

آقای پمپئو تأکید کرد «اقدامات حمایت از دوستی ما به مردم ایران باید با حسابرسی از ابراهیم رئیسی به‌خاطر جنایاتش علیه بشریت در سال۱۹۸۸ آغاز شود...

در حالی‌که مردم ایران برای یک ایران آزاد و دمکراتیک می‌جنگند ما باید به حمایت از آنان به هر طریق که می‌توانیم ادامه دهیم. کارهای بسیار خوبی وجود دارد که جامعه مدنی آمریکا می‌تواند برای پیشبرد این هدف انجام دهد. این کاری است که سازمان شما فعالانه درگیر آن است»

بالاخره مردم ایران یک جمهوری مبتنی بر جدایی دین ازدولت، دمکراتیک و غیرهسته‌یی خواهند داشت، من دعا می‌کنم که این روز به‌زودی فرا رسد و با حمایت ایرانیانی که در نقاط مختلف جهان زندگی می‌کنند و کسانی که از درون مقاومت می‌کنند - آن روز زودتر فرا خواهد رسید. . من به این هدف متعهد هستم. می‌دانم همه شما هم همین‌طور هستید».

آقای پمپئو در دیدار از اشرف۳ از قسمت‌های مختلف موزه مقاومت، از جمله غرفه قیام‌های مردمی، کانونهای شورشی، قتل‌عام زندانیان سیاسی، شکنجه‌های قرون‌وسطایی و هم‌چنین از سلولهای سمبلیک زندان اوین و قزل‌حصار و نیز راهروی مرگ و سالن اعدام در زندان گوهردشت که در موزه مقاومت بازسازی شده است بازدید کرد.

خانم رجوی ضمن خیرمقدم به آقای پمپئو گفت:

کسانی که در این جا اجتماع کرده‌اند، امتداد مبارزه ۱۲۰ساله ایرانیان برای آزادی‌اند. از جمله هزار زندانی شکنجه شده در دیکتاتوری شاه و دیکتاتوری آخوندها

در بازدید از موزه مقاومت، شما گوشه‌یی از درد و رنج مردم و از طرف دیگر مقاومت آنها برای آزادی را به‌رغم شدید‌ترین سرکوب مشاهده کردید.

از ۴۳سال قبل یک نبرد سهمگین بین مردم ایران و فاشیسم دینی جریان داشته و تا رسیدن به جمهوری دمکراتیک و آزاد ادامه خواهد داشت.

خانم رجوی افزود:

این روزها قیمت نان که غذای اصلی مردم است چندبرابر شده. برای همین شهرها یکی بعد از دیگری علیه رژیم آخوندی برمی خیزند.

نبرد در ایران امروز با دو خصوصیت ممتاز می‌شود؛

-ضعف حداکثری در رژیم از یک‌سو و خشم و نارضایتی حداکثری مردم از سوی دیگر که نتیجه آن اعتلای مقاومت سازمان‌یافته است.

مردم و مقاومت سازمان‌یافتهٔ آنها به‌عنوان فاکتور تعیین‌کننده در هر تحولی در ایران، همان چیزی است که ۴دهه در سیاست غرب فراموش شده و ملایان را به آستانهٔ بمب اتمی رسانده است.

خانم رجوی خاطرنشان کرد:

امروز هم ما هشدار می‌دهیم که نباید تأخیر کرد.

می‌گوییم که می‌توان و باید ایران و منطقه و جهان را از شر ملایان هسته‌یی خلاص کرد.

اول- با تحریم همه‌جانبه و طرد فاشیسم دینی و قرار دادن این رژیم در ذیل ماده ۴۱ فصل هفت منشور ملل متحد

دوم- ارجاع پرونده نقض حقوق‌بشر و تروریسم رژیم آخوندی به‌ویژه قتل‌عام ۳۰هزار زندانی سیاسی در سال۶۷ و کشتار خیابانی ۱۵۰۰تظاهر کننده در قیام آبان ۹۸به شورای امنیت

سوم- به‌رسمیت شناختن مبارزه مشروع جوانان شورشگر با سپاه پاسداران و مبارزه عموم مردم ایران برای سرنگونی رژیم

و سرانجام، همان‌طور که شما گفتید «در پایان، مردم ایران یک حکومت بر پایه جدایی دین از دولت، دمکراتیک و جمهوری غیرهسته‌یی خواهند داشت».

زنان و مردانی که اینجا نشسته‌اند خود را تا آخرین نفس وقف همین آرمان کرده‌اند.[۲۰]

دیدار مایک پنس از اشرف ۳

بعد از ظهر پنجشنبه ۲ تیرماه ۱۴۰۱ مایک پنس معاون اول دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا برای دیدار با خانم مریم رجوی وارد آلبانی شد. بعد از دیدار آقای پمپئو از اشرف ۳ این بالاترین مقام آمریکایی است که از اشرف ۳ دیدار می‌کند.

خبرها وگزارش‌های منتشر شده از سوی مقاومت ایران حاکی است که آقای مایک پنس معاون رئیس‌جمهور آمریکا تا ژانویه ۲۰۲۱، بعد از ورود به اشرف ۳ با خانم مریم رجوی دیدار و سپس از موزه مقاومت در اشرف ۳ دیدن کرد.

مایک پنس و همسرش که برای نخستین بار به‌ آلبانی سفر کرده‌اند، بعدازظهر پنجشنبه ۲تیر۱۴۰۱ با رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت ایران دیدار و گفتگو کرد. مارک شورت مدیر سابق قانونگذاری کاخ‌سفید آقای پنس را در این سفر همراهی می‌کردند.

بخشی از سخنان آقای مایک پنس در اشرف ۳

آقای مایک پنس معاون رئیس‌جمهور آمریکا طی دیدار خود از اشرف ۳ سخنان زیر را ایراد کردند.

«افتخار بزرگی است که در اجلاس ایران ۲۰۲۲ سخنرانی می‌کنم. امروز در ایران و سراسر جهان ما جمع شده‌ایم برای آزادی ایران از چند دهه استبداد و استقرار ایران آباد و دمکراتیک. از همه شما متشکرم برای این‌که ایستاده‌اید برای آزادی مردم ایران.

این اولین فرصت است بعد از دولت قبلی آمریکا به‌طور مفصل سخن می‌گویم و با قطعیت اعلام می‌کنم مردم ایران با شما هستند و از یک ایرانی دمکراتیک حمایت می‌کنند. بسیاری از خانواده‌های شما در ایران زندگی‌شان مملو از رنج است و تاریخ به‌عنوان یک فاجعه از جنایت رژیم یاد می‌کند. مردم ایران همواره درقلب من است و امیدوار بودم مردم ایران قیام می‌کنند تا حق‌شان را به دست آورند.

... ما قاطعانه‌ترین اقدام علیه قاسم سلیمانی خطرناکترین تروریست جهان را انجام دادیم. شما می‌دانید که اکنون رژیم به‌شدت ضعیف شده، فساد به بالاترین حد رسیده و همه می‌دانند مردم ایران آماده تغییر هستند. همه علایم نشان می‌دهد عمر رژیم به شمارش معکوس رسیده و ریاست‌جمهوری رئیسی هم نشانه شدت ضعف آن است. رئیسی یک قاتل و قاتل زندانیان سیاسی در سال۱۳۶۷ است. ابراهیم رئیسی بسیاری از اعضای خانواده‌های شما را به‌قتل رسانده است، جنایات رئیسی نباید بدون مجازات باشد. ابراهیم رئیسی باید به‌خاطر جنایت علیه بشریت و قتل‌عام محاکمه شود. امروز همه علایم نشان می‌دهد مقاومت ایران بسیار قوی است و کانونهای مقاومت نقطه امید مردم ایران است. مردم ایران قاطعانه در کنار مقاومت ایران و مردان آن ایستاده‌اند.

یکی از دروغهای بزرگی که رژیم به خورد جهان داده که وضعیت همین‌طور ثابت است اما در مقابل آن یک مقاومت و یک آلترناتیو است به نام سازمان مجاهدین خلق است. مقاومتی وجود دارد که خانم مریم رجوی در رأس آن است، خانم رجوی یک برنامه ۱۰ ماده‌ای برای آینده ایران دارد. در مقابل رژیم یک مقاومت و یک آلترناتیو به نام سازمان مجاهدین خلق وجود دارد. ما در آمریکا مردم ایران را می‌شناسیم چون دست‌آوردهای شما را در اینجا دیده‌ایم و ما در کنار مردم پرافتخار ایران ایستاده‌ایم. من از صمیم قلب اعتقاد دارم روزی فرامی‌رسد که حکومت سرکوبگرانه آنها به پایان می‌رسد و روزی با شکوه برای مردم ایران می‌رسد. از صمیم قلب دعا می‌کنم آن روز فرامی‌رسد و اعتقاد داریم روز آزادی ایران به‌زودی فرامی‌رسد.

  • همهٔ کشورهای آزاد جهان باید از مردم ایران حمایت کنند و من مفتخرم که در کنار مردم ایران هستم.

  • رژیم ایران می‌خواهد مردم را فریب بدهد که گویا مردم ایران خواستار دیکتاتوری سلطنتی هستند.

  • به‌شما تضمین می‌دهیم که ما فریب این دروغ را نمی‌خوریم که این دیکتاتوری با یک دیکتاتوری سلطنتی عوض شود.

  • ده ماده‌ای خانم مریم رجوی، متضمن آزادی برای همهٔ مردم ایران است.

  • این جنبش بیش از هر زمان دیگری با رهبری خانم مریم رجوی قدرتمند است.

  • کانونهای شورشی امروز مرکز امید مردم ایران هستند.

  • من معتقدم که آمریکا باید رژیم ایران را منزوی کند و در کنار شما بایستد.

  • همهٔ کشورهای آزاد جهان باید از مردم ایران حمایت کنند و من مفتخرم که در کنار مردم ایران هستم.

  • ایمان داشته باشید که سرنوشت سرکوبگران حاکم در ایران نابودی است.

  • رژیم ایران هیچ‌گاه به اندازه امروز ضعیف نبوده است. بزرگترین نشانهٔ ضعف رژیم، انتصاب رئیسی به‌عنوان رئیس‌جمهور است.

  • جنایتهای رئیسی بی‌پاسخ نخواهد ماند؛ او باید به‌خاطر جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی محاکمه شود.

  • شعلهٴ اعتراضات امروز بیش از هر زمان دیگری به یمن وجود شما فروزان است. ایمان داشته باشید که سرنوشت سرکوبگران حاکم بر ایران نابودی است.

  • من در چهره‌های امید و در شما می‌بینم که مردم ایران آزاد خواهند شد.[۲۱]

بخشی از سخنان خانم مریم رجوی در دیدار مایک پنس از اشرف ۳

آقای معاون رئیس‌جمهور،

خانم پنس عزیز!

به اشرف۳ خانه مقاومت ایران خوش آمدید. من می‌خواهم با خاطره‌یی از اشرف نخستین شروع کنم:

در حملات روزهای ۶ و ۷مرداد ۱۳۸۸، ما ۱۳ شهید و ۵۰۵ مجروح داشتیم. که اغلب آنها این‌جا هستند. دو روز بعد دوستان مقاومت ایران در کنگره آمریکا، قطعنامه ۷۰۴ را ارائه کردند که به اکثریت دو حزبی رسید.

این قطعنامه کشتار ساکنان اشرف را قویاً محکوم می‌کند، خواستار تضمین سلامت ساکنان می‌شود و از رئیس‌جمهور آمریکا می‌خواهد «کلیه اقدامات لازم و مناسب برای پایبندی به تعهدات ایالات متحده را تحت قوانین بین‌المللی و وظایف ناشی از توافقنامه با ساکنان اشرف برای تضمین امنیت فیزیکی و حفاظت آنها انجام بدهد».[۲۱]

عکس از آژانس آسوشیتدپرس

انعکاس رسانه‌های بین‌المللی از سفر مایک پنس و دیدار از اشرف۳

آژانس عکس آسوشیتدپرس پنجشنبه، ۲۳ژوئن ۲۰۲۲

مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور سابق آمریکا، وسط، به همراه همسرش کارن پنس، سمت راست، همراه با رهبر مجاهدین خلق ایران مریم رجوی از مقر مخالفان ایران در آلبانی بازدید کردند، جایی که حدود ۳۰۰۰ عضو مجاهدین خلق در اشرف-۳ در شهر مانزا، در حدود ۳۰ کیلومتری (۱۶ مایلی) غرب تیرانا، آلبانی ساکن هستند.

رادیو فردا

مایک پنس در بازدید از اردوگاه اشرف: توافق اتمی «رژیم فاسد» را قدرتمند می‌کند.[۲۲]

صدای آمریکا فارسی

مایک پنس در اشرف ۳: تجدید توافق هسته‌ای به هیچ وجه به نفع مردم ایران نیست.[۲۳]

سایت ایران اینترنشنال

مایک پنس، معاون رییس‌جمهوری پیشین آمریکا، در دیدار از اشرف۳ و ملاقات با مریم رجوی، گفت: ما هدف مشترکی داریم که رهایی مردم ایران از ده‌ها سال استبداد و تولد دوباره یک ایران آزاد، صلح‌آمیز و دموکراتیک است. پنس از جو بایدن خواست در کنار مردم ایران بایستد و از مذاکرات هسته‌ای خارج شود.[۲۴]

سایت دویچه‌وله فارسی

معاون رئیس جمهوری پیشین آمریکا در بازدید از کمپ مجاهدین خلق در آلبانی خواستار توقف مذاکرات احیای برجام شد. مایک پنس در این دیدار از دولت جو بایدن خواست از احیای توافق هسته‌ای خودداری کند.[۲۵]

منابع

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ واشنگتن تایمز-Beautiful Ashraf 3 showcases Iran's future
  2. MEK vows to step up fight against Tehran from new Ashraf-3 base camp
  3. سخنرانی استفن هارپر – نخست‌وزیر کانادا
  4. سخنرانی اینگرید بتانکور در جلسه‌ای تحت عنوان بزرگداشت  نبرد تاریخی مردمی ایران برای آزادی
  5. سخنرانی میشل آلیو- ماری وزیر ارشد در دولت سابق فرانسه  در جلسه‌ای تحت عنوان بزرگداشت  نبرد تاریخی مردمی ایران برای آزادی -  اشرف ۳ - جمعه ۲۱ تیرماه ۱۳۹۸
  6. واشنگتن تایمز -Exhibition captures suffering
  7. واشنگتن تایمز- Witnesses to crimes against humanity by the Iranian Regime
  8. سخنرانی میشل آلیو ماری در گردهمایی مجاهدین
  9. World leaders, don't turn your backs on these mass murders
  10. Iran needs leaders who respect freedom
  11. سخنرانی آلخو ویدال در گردهمایی اعضا و هواداران مجاهدین
  12. 'We will stand with you every step of the way'
  13. 'We are facing the era of freedom in Iran'
  14. سخنرانی سفیر لینکن بلومفیلد معاون پیشین وزیر خارجه آمریکا در امور نظامی در گردهمایی مجاهدین در اشرف ۳
  15. سخنرانی سر آلن میل عضو سابق پارلمان انگلیس در گردهمایی سالانه مجاهدین
  16. سخنرانی آنتونیو تاسو نماینده پارلمان ایتالیا در گردهمایی مجاهدین در اشرف ۳
  17. Iran's mullahs will be held accountable-washingtontimes
  18. سخنرانی برایان بینلی در گردهمایی مجاهدین در اشرف ۳
  19. سخنرانی سناتور جری هارکان عضو سنای ایرلند در جلسه‌ای در اشرف ۳
  20. سایت سازمان مجاهدین خلق ایران ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱
  21. ۲۱٫۰ ۲۱٫۱ سایت سازمان مجاهدین خلق ایران
  22. سایت رادیو فردا فارسی ۴ تیر ۱۴۰۱
  23. سایت صدای آمریکا فارسی ۴ تیر ۱۴۰۱
  24. سایت ایران اینترنشنال
  25. سایت دویچه‌وله فارسی