کاربر:Hossein/1402826صفحه تمرین
دفاعیات کنت لوئیس در پرونده حمید نوری در دادگاه سوئد
دادگاه استیناف حمید نوری صبح و بعدازظهر دوشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۲ در دادگاه سوئد برگزار شد این جلسه دادگاه به آخرین دفاعیات کنت لوئیس وکیل مجاهدین در دادگاه استکهلم اختصاص داشت.
کنت لوئیس وکیل سازمان مجاهدین خلق ایران و شاهدین مجاهد در دادگاه حمید نوری دفاعیات متعددی را از مجاهدین انجام داده است. دادگاهی که در آن حمید نوری به عنوان یکی از زندانبانان در زندان گوهردشت در زمان قتلعام ۱۳۶۷ و دستدارنده در این قتلعام محاکمه و به در دادگاه اول به حبس ابد محکوم شده است. اما دفاعیات کامل و طولانی کنت لوئیس در دادگاه استیناف حمید نوری در ۱۵ آبان ۱۴۰۲ صورت گرفت که سازمان مجاهدین از آن به عنوان دفاعیات تاریخی نام میبرد. دادگاه استیناف حمید نوری صبح و بعدازظهر دوشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۲در دادگاه سوئد برگزار شد. این جلسه دادگاه به آخرین دفاعیات کنت لوئیس وکیل مجاهدین در دادگاه استکهلم اختصاص داشت.[۱]
کنت لوئیس پس از پایان این جلسه دادگاه در جلوی ساختمان دادگاه و در برابر جمعیت ایرانیان حاضر چنین گفت:
برادران و خواهران این افتخار بسیار بزرگی برای من است که سازمان مجاهدین خلق را در این محاکمه حمید نوری نمایندگی کردم. همانطور که قبلا هم گفتم امروز روز ما بود در دادگاه ما تلاش کردیم که برخی از فاکتهایی که اشتباه بودند در دوران این دادگاه سوئد مطرح شده بود تصحیح بکنیم و تلاش کردیم یادآوری بکنیم در دادگاه استیناف در رابطه با تاریخچه سازمان مجاهدین خلق ایران. این محاکمه بارها من گفته ام و بارها تکرار میکنم یک پیروزی عظیم بود برای تمامی قربانیان سیاست دهشتناک و وحشتناک آخوندها در کشتار بلاوقفه خصوصا کشتار سی هزار نفر ۱۲۰ هزار نفر از برادران و خواهران ما در ایران. برای اولین بار تمامی سابقه تاریخی مقاومت در یک دادگاه رسمی اعلام شد و ما بسیار مفتخریم که توانستیم این فاکت ها را بیان بکنیم و نهایتا امروز مشخصا من تلاش کردم تاریخ را تصحیح بکنم و تلاش کردم شیطان سازی رژیم را علیه مجاهدین تصحیح بکنم.[۲]
خلاصه دفاعیات کنت لوئیس
کنت لوئیس در آخرین دفاعیات خود گفت: یک جنگ داخلی بین سازمان مجاهدین خلق ایران و رژیم ایران از ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ با سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز و دستگیریهای گسترده و اعدامهای دستجمعی توسط رژیم شروع شد. به گفته مقامات رژیم از جمله مصطفی پورمحمدی این جنگ تا امروز ادامه دارد.
ما با حکم دادگاه اول در مورد محکومیت حمید نوری به حبس ابد کاملاً موافق هستیم. ادله اثبات مبنی بر مجرمیت او بسیار زیاد است. از نظر ما جنگ بین مجاهدین و رژیم ایران یک جنگ غیربینالمللی بوده است و حمید نوری باید بر اساس جنایت در یک نزاع مسلحانه غیربینالمللی محکوم شود. بسیاری از دادههای نادرست در مورد رابطه مجاهدین و عراق در دادگاه به آن استناد شده بهنقل از روزبه پارسی است که طبق اسنادی که اخیراً منتشر شده است از سوی رژیم مأموریت داشته است که اطلاعات غلط و گمراهکننده جهت تأثیر گذاری بر کشورهای اروپایی منتشر کند. این که سازمان مجاهدین خلق ایران پس از سرنگونی دولت سابق عراق تحت کنوانسیون چهارم ژنو بهعنوان افراد حفاظتشده شناخته شده اند برپایه عملکرد مستقل آنها در عراق بود.
کنت لوئیس با ارائه اسناد خرید سلاح از سوی مجاهدین تاساعت ۲۰۰۱ و تأکیدات مقامات سازمان ملل مبنی بر اینکه قرارگاههای مجاهدین تحت کنترل دولت عراق نیست گفت: این اسناد نه تنها استقلال مجاهدین خلق از عراق را اثبات میکند بلکه نشان میدهد که منازعه مسلحانه غیربینالمللی پس از سال ۱۹۸۸ نیز ادامه یافته است.
کنت لوئیس با ارائه لیستی از درگیریهای مسلحانه رژیم ومجاهدین از سال ۱۹۸۱ وحملات موشکی وهوایی وتروریستی رژیم علیه مجاهدین در ۳۰ سال گذشته نتیجه گیری کرد درگیری مسلحانه مجاهدین ورژیم به مراتب طولانی تر از جنگ ایران وعراق بوده است ودستکم تاسال ۲۰۰۳ ادامه پیدا کرد و حتی این جنگ بعد از ۲۰۰۳ که مجاهدین سلاح هم نداشتند ادامه یافت.
کنت لوئیس با تشریح متن حکم قتل عام گفت این حکم هیچ نشانی از عملیات فروغ جاویدان ندارد به احتمال زیاد این حکم همزمان با پذیرش آتشبس از سوی خمینی نوشته شده است. کنت لوئیس گفت خمینی ۸ دلیل برای قتل عام مجاهدین ذکر کرده است سه مورد از این دلایل به اعتقادات مذهبی مجاهدین برمیگردد که حاکی از نسل کشی است.
وی گفت دلیل دیگر خمینی جنگهای کلاسیک مجاهدین در شمال و غرب کشور است. وی با نقشه نشان داد که شمال وجنوب کشور هیچ ربطی به عراق و به طریق اولی به فروغ جاویدان ندارد.[۱] [۳]
دفاعیات کامل کنت لوئیس
در ابتدا قاضی برنامه دادگاه را به این صورت اعلام کرد: میخواستم اشاره کنم به این قضیه که در این هفته برنامهمان به این صورت بود که امروز آقای وکیل لوئیس میخواهند دفاعیه نهاییشان را برای موکلینشان ارائه بدهند. این بخش مهم دادرسی امروز است و خود آقای لوئیس میتوانند اگر وقت تنفس باشد خودشان به ما اعلام کنند بفرمائیر آقای لوئیس.
رویارویی مجاهدین و حکومت ایران یک نزاع غیربینالمللی
کنت لوئیس در شروع دفاعیاتش گفت موکلین من معتقدند که رویارویی مجاهدین و حکومت ایران یک نزاع غیربینالمللی بوده که از سال ۶۰ شروع شده است. در حکم دادگاه بدوی به نظر ما یک کمبود وجود دارد و این نزاع داخلی و بینالمللی خوب باز نشده است.
کنت لوئیس:
موکلین من با دادستانها بحالت کلی موافق هستند وهمانطوری که دردادگاه قبلی آقای حمید نوری در گوهر دشت حضور داشت مدت زمانهایی که درپرونده مشخص شده وایشان آن جرائمی را که مرتکب شده اند وبهمان دلایل بآنها نیز متهم شده اند وادله اثباتی بسیار زیادی هم دارند هم درادله اثباتی شفاهی وهم کتبی اثبات میکند این ادعاها وجرائمی که ایشون بخاطر انها متهم شده اند. موکلین موافق هستند به این که از طرف دادستان دررابطه با این نزاع که بین المللی نبوده است یعنی بین مجاهدین و رژیم ایران درسال ۱۹۸۱ شروع شده است. وهمینطور اضافهشدن پایههای حقوقی و قانونی برای دادستان. منطور اینست که در مرحله اول این نزاع بین المللی بوده و بعد دیگر داخلی بوده است. ودردادگاه استیناف ما با بخشی از مواردی که دردادگاه بدوی بوده مخالفت میکنیم درشرایط و واقعیتهایی که بین مجاهدین خلق وعراق درحین جنگ ایران وعراق است و همینطور بنظر ما یک کمبود ونقص وجود دارد که بهیچوجه این نزاع داخلی ونزاع مسلحانه بین المللی را زیاد توضیح نداده اند. من میخواهم اینجا تکرار کنم که من چیزی که درچند جا در بازپرسی دادگاه استیناف بهآنها ا شاره کردهام وچندین مطلب هم حتی داخل دادگاه بدوی به این مسئله اشاره کردم حتی من یک سؤالی که از اعضای دادگاه کردم مستقیما پاسخ گرفتم. از جمله دررابطه با اشکالات واشتباهات و ادعاهای بی اساس رابطه موکلین من با رژیم عراق که گفته شد برای مثال آنها با عراق همکاری داشتند و اطلاعات امنیتی بآنها میدادند و همینطور اینکه پاداش وکمک هزینه های مالی و آموزش و تمرین دریافت میکرده اند ودرعملیات شرکت میکرده اند. (یعنی ارتش آزادیبخش ملی NLA )
همینطور الان می خواهم در باره این صحبت کنم که یکسری اشکالات و در اصل می شود یکسری ادعاهای بی اساس که در حکم دادگاه بدوی به آنها اشاره شده است. و اگر خودمان بخواهیم نگاه کنیم در رابطه با ارتش آزادیبخش ملی در سال ۱۹۸۰ در رابطه با این نزاع مسلحانه داخلی که بین مجاهدین خلق با رژیم ایران بعد از اینکه ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ رخ داد. و همینطور در رابطه با این فتوای خمینی و نتیجه ای که این فتوا داد. در وهله آخر این را ربط خواهم داد. این نزاع مسلحانه بینالمللی را درمقایسه با نزاع داخلی مسلحانه یک مقدار توضیح بیشتر خواهم داد.
در دادگاه بدوی به اطلاعات کلی در مورد ایران و مجاهدین خلق در صفحه ۱۵ حکم اشاره شده بود. حالتی که زیاد دقیق نبود. بطور خاص در رابطه با آن منابعی که دادستان دادگاه بدوی به آنها اشاره کرده بود.
تاریخچه نزاع مجاهدین و جمهوری اسلامی
کنت لوئیس در مورد زمینههای جنگ داخلی بین مجاهدین و رژیم گفت: مسعود رجوی و دیگر رهبران مجاهدین تا سه هفته قبل از سرنگونی رژیم شاه در زندان بودند. ۵ روز پس از آزادی از زندان، مسعود رجوی، رهبر مجاهدین،سخنرانی خود در دانشگاه تهران را با « زنده باد انقلاب دموکراتیک ایران» به پایان برد اما خمینی اصطلاح «انقلاب دموکراتیک» را کفرآمیز میدانست و بر «انقلاب اسلامی» تأکید میکرد. نزاع بین مجاهدین و رژیم ایران از همان زمان آغاز شد و بهگفته مقامات رژیم از جمله مصطفی پورمحمدی این جنگ تا امروز ادامه دارد.
نزاع مجاهدین و جمهوری اسلامی ۶۰-۵۸
بعد از سرنگونی شاه چون مردم با فداکاریهای مجاهدین آشنا بودند در سراسر کشور گسترش پیدا کردند و بهسرعت به یک حزب گسترده در سراسر ایران تبدیل شدند. آنها در همه شهرهای ایران دفتر داشتند. خمینی از این گسترش خیلی نگران بود و از هر فرصتی برای از بین بردن آنها استفاده کرد. از همان ماههای اول بارها توسط دار و دستههای وفادار به خمینی مورد حمله قرار گرفتند. در دوسال و نیم دهها تن از مجاهدین بدست پاسداران کشته و هزاران تن دستگیر شدند اما مجاهدین خلق تلاش کردند به کار سیاسی ادامه دهند. مجاهدین همه پرسی قانون اساسی را بایکوت کردند چون قدرت مطلقه به فقها داده بود .خمینی، مسعود رجوی را در ژانویه ۱۹۸۰ از کاندیداتوری ریاست جمهوری حذف کرد. به نوشته لوموند اگر خمینی وتو نکرده بود میلیونها ایرانی به مسعودرجوی رای میدادند.
۳۰خرداد ۱۳۶۰ یکی از مهمترین نقاط عطف تاریخ ایران است. در این روز آخرین تظاهرات مسالمتآمیز علیه رژیم ایران برگزار شد که رژیم آن را به حمام خون تبدیل کرد. تنها در تهران بیش از نیم میلیون نفر در این تظاهرات شرکت کردند. خمینی به سپاه پاسداران دستور داد تا روی تظاهرات آتش گشودند. دهها معترض کشته و صدها نفر زخمی شدند. هزاران نفر نیز دستگیر شدند و از همان شب موج اعدامهای دستجمعی مجاهدین و دیگر گروههای مخالف رژیم ایران آغاز شد. روزنامه اطلاعات سه روز پس از تظاهرات، تصاویر ۱۲ دختر نوجوان مجاهد را منتشر کرد که حتی بدون اینکه هویتشان مشخص شود، اعدام شده بودند. به والدین آنها گفته شد که اجساد را تحویل بگیرند.[۴]
نزاع مجاهدین و جمهوری اسلامی بعد از ۳۰ خرداد ۱۳۶۰
بعد از سرکوب تظاهرات ۳۰ خرداد و شروع اعدامها، مجاهدین به مقاومت مسلحانه روی آوردند. درحقیقت مجاهدین از سال ۱۹۸۱ در گیر یک منازعه غیربینالمللی با رژیم ایران بودند.
منتظری در ۲۷سپتامبر ۱۹۸۱در نامه ای به خمینی به ابعاد غیرقابل تصور اعدام ها و سرکوب های فراقانونی و غیرقانونی در زندان های رژیم اعتراض کرد. در این نامه همچنین آمده است: «…و حتی اعدام دختران سیزده چهارده ساله به دلیل تند خویی بدون دست بردن به سلاح یا شرکت در تظاهرات، کاملاً ظالمانه است. این وحشتناک است، فشار و شکنجه ؛ و شکنجه غیرقابل تحمل در حال افزایش است. …»
روزنامه فرانس سوآر در اکتبر ۱۹۸۱خبر اعدام ۲۰۰کودک در تهران را در صفحه اول خود چاپ کرده بود. برای ایجاد ترس و وحشت در بین مردم، اعدام های زیادی در میادین عمومی شهرها و در ملا عام انجام شد. گاهی اوقات بیش از صد نفر در هرشب اعدام می شدند. به گفته شاهدان بطور خاص محمد زند در دادگاه بدوی، مسئولان زندان گفته اند که طی سه روز از ۲۷تا ۲۹سپتامبر ۱۹۸۱، بیش از ۱۸۰۰نفر در زندان اوین اعدام شده اند. تعداد اعدام شدگان در سالهای ۱۹۸۱و ۱۹۸۲ممکن است بیشتر از تعداد اعدامهای سال ۱۹۸۸باشد. بعد از این اعدامها بود که مجاهدین به مقاومت مسلحانه روی آوردند.
لیست اعدامیها در ۱۳۸۵ تاییدی بر ادامه نزاع مجاهدین و جمهوری اسلامی
کنت لوئیس افزود: سازمان مجاهدین خلق در سال ۲۰۰۶فهرستی از اسامی و مشخصات بیش از بیست هزار عضو و هوادار این سازمان را که در آن سالها اعدام شده بودند منتشر کرد. این فهرست نشان دهنده بخش کمی از ۱۰۰۰۰۰نفری است که از سال ۱۹۷۹تاکنون اعدام شده اند. مقامات رسمی رژیم ایران بارها به وجود این جنگ را در خیابان های تهران و شهرهای مختلف ایران اعتراف کرده اند. وزیر کشور فعلی رژیم که فرمانده سابق سپاه قدس و اولین فرمانده آن است، در مصاحبه ای در سال ۱۳۷۶گفت سازمان مجاهدین خلق ایران روزانه ۳۰۰عملیات نظامی علیه سپاه در تهران انجام می داد.
حمله به پایگاه مجاهدین در پاکستان در ۱۳۸۶
کنت لوئیس گفت: در تیرماه ۱۳۶۶، رژیم ایران با حملات مسلحانه شدید به پایگاه و دفاتر مجاهدین خلق در کراچی و کویته پاکستان حمله کرد که منجر به کشته شدن تعدادی از مجاهدین شد. این نشان می دهد که نزاع غیر بین المللی مابین رژیم و مجاهدین خلق به هیچ وجه محدود به فعالیتی که مجاهدین درعراق داشتند نبود.
(این حمله مسلحانه با استفاده از حزب تحریک جعفریه پاکستان توسط رژیم ایران در ۱۷ تیر ۱۳۶۶ به ۱۳ پایگاه مجاهدین در شهرهای کراچی و کویته انجام شد که منجر به کشتهشدن ۲ نفر از جمله فرامرز آقایی دنیایی از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران و زخمی شدن ۳۰ نفر شد (روزنامه واشینگتون پست، ۱ مرداد ۱۳۶۷). به نقل از پلیس پاکستان، ۱۳ نفر از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در شهر کویته دستگیر شدند. مسعود رجوی رهبر سازمان مجاهدین خلق با ارسال نامه به محمد ضیاءالحق رئیس جمهور وقت پاکستان، حکومت ایران را مسئول این حملات دانست و ضمن اعتراض، خواستار دستگیری مهاجمان شد. ( آژانس خبری یونایتد پرس اینترنشنال، ۱۸ تیر ۱۳۶۶)[۵]
ادامه مبارزه غیر بینالمللی با تشکیل ارتش آزادیبخش ملی ایران
در ژوئن ۱۹۸۶(خرداد ۱۳۶۵)، سازمان مجاهدین خلق ایران به عراق نقل مکان کرد و مسعود رجوی در ژوئن ۱۹۸۷ تشکیل ارتش آزادیبخش ملی ایران را اعلام کرد. از آن زمان، حداقل تا سال ۲۰۰۳، ارتش آزادیبخش ملی ایران در حالت جنگی با رژیم ایران بود و از خاک عراق به رژیم ایران حمله میکرد که این نشان میدهد مجاهدین بمراتب به مدت طولانی بعد از پایان جنگ عراق به مبارزاتشون و حملاتشون ادامه دادند.
ارتش آزادیبخش ملی در سال ۱۹۸۸ سه عملیات مهم را به اجرا در آورد عملیات آفتاب. و بعدش عملیات چلچراغ و عملیات فروغ جاویدان. هیچ عملیات چهارمی وجود نداشته عملیاتی که دادستان به ادعای دله پیود به آن استنادکرده. و اینجا یک نکته جالبی وجود داره که اسم تمام این عملیاتها بزبان فارسی بود نه به زبان عربی.
عملیات آفتاب
در عملیات آفتاب که در شهر شوش مارس ۱۹۸۸ انجام شد ۱۵۰۰ سرباز ایرانی به اسارت گرفته شدند
عملیات چلچراغ
در عملیات چلچراغ ۱۸ تا ۲۱ ۱۹۸۸ بیش از ۱۵۰۰ سرباز ایرانی به اسارت گرفته شدند. که عکس و فیلم آن توسط مجاهدین گرفته شده و موجود است. در این عملیات ارتش آزادیبخش موفق شد یک پادگان کامل رژیم ایران را از بین برده و تجهیزات آنها را به غنیمت بگیرد. از تانک تا توپخانه تا خوروها و اسلحههای سبکتر و مهمات را مجاهدین به غنیمت گرفتند. ارزش این غنائم جنگی بیش از میلیارد دلار بوده است. باز هم تصاویر بیشتری از تجهیزاتی که مجاهدین توانستند موفق شدند به غنیمت بگیرند وجود دارد (که آنها را به دادگاه نشان داد). یعنی دیدید که چقدر تجهیزات انبوه و پر شمار بودند. من اين كليپ ويدئويي را قبلا بهتون نشون دادم يك مجموعه اي از تصاويري است از 6 كانال غربي در مورد عمليات چلچراغ ازجمله سي ان ان و ان بي سي آمريكا وكانال 4 فرانسه و دو كانال آلماني ويك كانال ايتاليايي اينها مستند كردند اين عمليات را. همينطور كه اشاره كردم تعداد زيادي گزارشگر خارجي در عمليات چلچراغ شركت داشتند، حضور داشتند عكسي كه الان بهتون نشون مي دم عكسي است كه بسياري از ژورناليست ها كه حضور داشتند در اين عمليات اين را نشان مي دهد. من اين كليپ ويدئويي را قبلا بهتون نشون دادم يك مجموعه اي از تصاويري است از ۶ كانال غربي در مورد عمليات چلچراغ ازجمله سي ان ان و ان بي سي آمريكا وكانال 4 فرانسه و دو كانال آلماني ويك كانال ايتاليايي اينها مستند كردند اين عمليات را
کلیپ: يك ارتش انقلابي شهر مهران را تصرف كرد و ميليون ها دلار تسليحات به غنيمت گرفت. ارتش آزاديبخش ملي ايران ارتشي است فوق العاده و با انگيزه كه توسط رهبري مقاومت ايران مسعود و مريم رجوي فرماندهي مي شود فتح مهران به همان اندازه يك پيروزي نظامي است يك پيروزي سياسي نيز هست.
تلويزيون كانال يك فرانسه : مجاهدين وارد شهر مهران شدند آنها به تسخير اولين شهر در خاك ميهن شان افتخار ميكنند در همين حال هواپيماهاي رژيم بمب هاي خود را كمي دورتر پرتاب ميكنند اما رزمندگان ارتش آزاديبخش مسعود رجوي به احساس شادي و سرور از پيروزي خود ادامه مي دهند آنها كه به اقتدار خود ايمان دارند فرياد مي زنند مرگ بر خميني درود بر رجوي بعد از مهران تهران ، فاطمه طهوري معاون فرمانده عمليات فتح شهر مهران مي گويد شب قبل نخست خطوط اوليه نيروهاي خميني را در هم كوبيديم سپس نقاط استراتژيك را بر روي تپه ها به تصرف در آورديم شهر را امروز صبح تسخير كرديم و هم اكنون نيز تحت كنترل ما است.
شبكه تلويزيوني سي ان ان : تصرف مهران يك شكست عظيم رواني براي نيروهاي خميني محسوب مي شود، يك فرمانده اسير شده ايراني به گزارشگران غربي گفت عده اي از سرعت عمل رزمندگان ارتش آزاديبخش در تصرف شهر مهران متحير شده اند.
آن گزارشاتی که در مورد عملیات سازمان مجاهدین است گواه بر این است که نیروهای ارتش ازادیبخش ملی بودند که عملیات کردند هیچ گزارشی در مورد عراق، چه در مورد جبهه های زمینی یا اینکه در هوا هیچکس ادعا نکرده، هواپیمایی که نشون میده یک هواپیمای فانتوم ایرانیه که در پس زمینه دیده میشه براساس گزارش گزارشگر فرانسوی.
این مقاله از مجله نیویورک تایمز است در بیستم ژوئن که من قبلا به آن استناد کرده ام شورشیان ایرانی شهری نزدیک عراق را تسخیر کردند و بقیه مقاله ادعاهای رژیم ایران است که عراق از گاز اشک اور استفاده کرده وخود عراقی ها انکار میکنند چرا این آقای ... این مطالب را عنوان نکرده است مطرح نکرده چرا ؟
انتقاد محدثین از موشکباران ایران توسط عراق
در مقاله ای از واشنگتن پست اوایل ژوئن نوشته که محمد محدثین از عالیترین رهبران سازمان مجاهدین نوشته اینجا این مقاله محدثین اشاره کرده که موشک های عراق علیه شهرهای ایران و سلاح شیمیایی استفاده کرده چرا ؟ محدثین با این مخالف بوده که منظورم اینه که این نشون میده که موضع مجاهدین خلق و استقلال انها از عراق و ارتش عراق را نشان میدهد مجاهدین از عراق انتقاد میکنه
عملیات فروغ جاویدان
برویم سراغ عملیات فروغ جاویدان ۲۹ جولای ۱۹۸۸. بعد از آنکه مجاهدین ۸۵۰کیلومتر پیشروی کردند ایران توانست جلوی این پیشروی را بگیرد. هواپیماهای جنگی وهلیکوپترهای عراق نمیتوانسته وجود داشته باشد چرا که مجاهدین حمایت هوایی نشده بودند و (به همین دلیل) نتوانستند از خودشون در این عملیات دفاع کنند.
حمله رژیم ایران به مجاهدین در عراق ۱۳۶۹و ۱۳۷۰
در ماه های اسفند ۱۳۶۹و فروردین ۱۳۷۰، پس از پایان جنگ کویت، چندین لشکر از سپاه پاسداران ایران به پایگاه های مجاهدین خلق در عراق حمله کردند. (مجاهدین با ارتش آزادیبخش به یک پاتک دست زدند و نام آن را عملیات مروارید نهادند.)
حمله رژیم ایران با هواپیما به پایگاه مجاهدین در عراق ۱۳۷۱
در فروردین ۱۳۷۱سیزده فروند هواپیمای فانتوم رژیم به کمپ اشرف حمله کردند و ۳۰تن بمب بر روی آن پرتاب کردند. بسیاری از ساختمان ها ویران شدند، یک نفر کشته و تعدادی زخمی شدند. مجاهدین خلق در اشرف موفق شدند یکی از هواپیماها را ساقط کنند. این خبر اول نیویورک تایمز در آن روز بود
حمله رژیم ایران با موشک به پایگاه مجاهدین در عراق ۱۳۸۰
در فروردین ۱۳۸۰، رژیم ایران با موشکهای اسکاد به کمپ اشرف و دیگر پایگاههای ارتش آزادیبخش ملی در امتداد مرز ایران و عراق حمله کرد. بعداً یحیی رحیم صفوی مشاور نظامی خامنه ای گفت که در آن تاریخ ۱۰۰۰موشک به سمت پایگاههای مجاهدین شلیک شده است. روزنامه کیهان صفحه اول خود را به این رویداد اختصاص داده است.
حمله رژیم ایران به پایگاه مجاهدین، کمپ اشرف در ۱۳۹۲
در اول سپتامبر ۲۰۱۳، نیروهای رژیم ایران به طور مخفیانه به کمپ اشرف که در حال تخلیه بود حمله کردند و ۵۲تن از اعضای غیرمسلح مجاهدین خلق ایران را قتل عام کردند و هفت تن دیگر از جمله شش زن مجاهد خلق را گروگان گرفتند؛ که هنوز از سرنوشت آنها خبری نیست.
اقدام به بمبگذاری گردهمایی سالیانه مجاهدین در پاریس ۱۳۹۷
در سال ۲۰۱۸، رژیم ایران قصد داشت گردهمایی بزرگ سازمان مجاهدین خلق ایران را در ویلپنت پاریس بمب گذاری کند. اگر موفق می شد صدها نفر کشته و هزاران نفر زخمی می شدند. ده ها هزار نفر در این گردهمایی شرکت کردند. این توطئه توسط پلیس امنیتی آلمان و بلژیک کشف شد.(عملیات این بمبگذاری توسط اسدالله اسدی دبیر سوم سفارت رژیم ایران در اتریش فرماندهی میشد)
نتیجه گیری اینست که درگیری مسلحانه مجاهدین و رژیم که از ژوئن ۱۹۸۱شروع شده بود بهمراتب طولانی تر از جنگ ایران و عراق بود و دست کم تا سال ۲۰۰۳ ادامه پیدا کرد و حتی این جنگ بعد از ۲۰۰۳که مجاهدین سلاح هم نداشتند ادامه یافت.[۳]
نتیجهگیری:
مجاهدین حداقل از ۱۹۸۶ تا ۲۰۰۳ در عراق نیروهای نظامی داشتندو علیه نیروهای ایران عملیات ماورای مرزی انجام میدادند. آن گزارشاتی که در مورد عملیات سازمان مجاهدین است گواه بر این است که نیروهای ارتش ازادیبخش ملی بودند که عملیات کردند هیچ گزارشی در مورد عراق ، چه در مورد جبهه های زمینی یا اینکه در هوا هیچکس ادعا نکرده است. ما درکمان این است که مجاهدین خلق مستقل بودند در عملیاتشون وابستگی نداشتند در عملیاتشون. این عملیاتها در عراق ادامه منازعه مسلحانه غیر بین المللی است که از ۱۹۸۱ شروع شده و ادامه پیدا کرده بود. مجاهدین خلق همانطور که قبلا بهش اشاره کردم ارتش خودشون را داشتند. آنها ارتش آزاديبخش ملي را در ۱۹۸۷ تاسيس كردند و آنها هيچ عمليات مشتركي با عراق نداشتند. بله درتمامي ساليان مجبور بودند عمليات شان را با ارتش عراق هماهنگ كنند براي اينكه از لحاظ بين المللي و نظامي روزانه ... ولي اين مفهوش اين نيست كه عراق در حملات شركت داشته، هماهنگي بوده ولي شركت نداشته و بسياري از گزارشات بين المللي همین را اذعان مي كنند. از رژيم عراق، اسنادي كه از دولت عراق قبلي به جا مانده وكارشناسان بين المللي در حقوق بين الملل، همین را نقل کردند.
کوردزمن به هیچ منبع اطلاعاتی در رابطه با اثبات ادعایش اشاره نمیکند. اما در صفحه شماره ۷۴ مقاله ای از مجله نیویورک تایمز در بیستم جولای ۱۹۸۸ که در آنجا آنرا نشان نمیدهد و میگوید بعدا برمی گردیم به این. در این منبع که در رابطه با نیروهای مجاهدین است نوشته مجاهدین مهران را فتح کردند و به اشغال خود درآورده بودند، اما در این مقاله هیچ اشارهای به اینکه نیروهای عراقی در آن شرکت داشتهاند که کوردزمن مدعی آن است نبود. من دوباره به این مقاله بازگشت خواهم کرد. آزاده ضابطی و مالکون فولر در رابطه با نقصی که توی این منابع درحکم دادگاه بدوی در چندین نقطه نقص وجود داره اشاره کردند، وهمینطور نسخه اصلی منابعی که کوردزمن بهشون ارجاع کرده واستناد کرده بود را پیوست کردند. این منابع روشن میکند که فقط رژیم ایران است که ادعا کرده عراق در این عملیات شرکت کرده، وهمینطور در این منابع روشن میشود که عراق هم شرکت در این عملیات وهم اینکه از نیروهی هوایی استفاده کرده باشد برای پخش گاز عصبی بر روی شهر مهران، را انکار میکند. وهمچنین نشان میدهد که مجاهدین خلق نیز اینرا انکار کردند. متاسفانه کوردزمن به یک دلیل نامشخص اطلاعات رژیم ایران را پخش وتوزیع کرده ، بدون اینکه هیچ منبعی را بهش اشاره کند و بدون اینکه گزارشاتی که خلاف آنرا نشان بدهد بیاورد و نتوانست اسنادی که بتواند منابعش را تایید کند نتوانست ارائه بدهد.[۳]
سلاح مجاهدین، غنائم و خرید
کنت لوئیس در ادامه دفاعیات خود با اشاره به غنائم ارتش آزادیبخش در عملیات چلچراغ که میلیاردها دلار ارزش داشت گفت: ما اسناد زیادی ارائه کردهایم که نشان میدهد مجاهدین خلق مخارج خودشان را پرداخت میکردند و سلاح خریداری میکردهاند. نشریه مجاهد شماره ۹۱۵ در ۲۵ ژوئن ۲۰۰۸ بخشی از این سندها را منتشر کرده است. کنت لوئیس دو سند بانکی را در دادگاه نشان داد که مجاهدین از بانک کردیت سوئیس مبلغ ۸ میلیون دلار به دولت عراق منتقل کردهاند .
کنت لوئیس نمونههایی از اسناد خرید اسلحه و مهمات توسط مجاهدین از عراق در سالهای ۱۹۹۲، ۲۰۰۰ و ۲۰۰۱ را نشان داد و گفت این نشان میدهد که درگیریهای مسلحانه غیربینالمللی بین مجاهدین و رژیم پس از سال ۱۹۸۸ نیز ادامه داشته است.
استقلال عمل ارتش آزادیبخش ملی ایران از عراق
ارتش آزادیبخش ملی ایران در عملیات خود کاملاً از دولت و ارتش عراق مستقل بوده است. این موضوع توسط گزارشهای بینالمللی متعدد، ژنرالهای ارتش سابق عراق، اسناد به جا مانده از دولت سابق و گزارشهای کارشناسان حقوق بینالملل تأیید شده است.
کنت لوئیس: افرادی هستند که اظهار نظر کرده اند در باره مجاهدین در مقاطع مختلف از جمله مقاله ای که الان بهش اشاره کردم سامرایی رئیس عملیات ضد جاسوسی عراق بوده در دوران جنگ ، اصلا پشت کرده به صدام حسین فرار کرد و رفت با نیروهای ضد صدام و با اونها همکاری کرد. بعد از اینکه صدام سرنگون بشه رئیس جمهور طالبانی او را بعنوان مشاور خودش انتخاب کرد این او نوشت تحت عنوان مجاهدین خلق عامل قدرت و فلسفه بقا در نشریه ... منتشر کرد در سایر رسانه نیز منتشر شده واو اینطوری میگه در این مقاله برخلاف ان چیزهایی که الان گفته شد که مجاهدین خلق اصلا یک عملیات هم بعنون بخشی از عملیاتی که نیروهای عراقی انجام دادند شرکت نکردند همه آنها عملیات مستقلی بود که کردند. با ماهیت مشخص اصلا ادغام نبوده در واحدهای ارتشی نظامی و نیروهای ما اصلا شرکت نکردند در عملیات نظامی عراق. حتی مقطعی هم عمل نکردند در تمام طول جنگ. اینها الان ترجمه آزاد بود از من سخنان آن ژنرال.
روزنامه کویتی القبس در یازدهم آوریل ۲۰۰۹ درمقاله ای به قلم یک ژنرال عراقی به نام «وفیق السامرائی » که در زمان جنگ ایران وعراق رئیس اطلاعات نظامی عراق بود نوشته است : مجاهدین خلق حتی یک عملیات نظامی را به عنوان بخشی از عملیات نظامی نیروهای عراقی علیه نیروهای ایرانی انجام نداده اند. وفیق سامرایی که بعد از جنگ به خارجه رفت و بعد از سرنگونی دولت قبلی مشاور امنیتی رئیس جمهور جدید عراق شد می افزاید : هرکاری مجاهدین انجام میدادند یک کار جداگانه با کاراکتر خاص بود یگانهای آن با یگانهای عراقی ادغام نشدند ونیروهایش در تمام مدت حضورشان در طول جنگ در عملیات های عراق حتی به صورت فردی شرکت نکردند.
کنت لوئیس به نقلقولی از صدام حسین رئیسجمهور وقت عراق اشاره میکند که در رابطه با مجاهدین گفته بود: این یکی از دروغهاست که به مجاهدین خلق مزدور میگویند. ما یک بار از آنها خواستیم که اطلاعاتی از بعضی مراکز ایران به ما بدهند که قبول نکردند که به وضعیت اقتصادی مردم ایران را صدمه بزنند. کنت لوئیس گفت:
یک چند تا تصویر دیگر نشانتان بدهم: این مقاله ای که قبلا هم بهش اشاره شد از ... هستش سوم جولای 88 این مقاله منتشر شده از قول صدام حسین هم گفته که ، ازجمله این را گفته صدام یکی از دروغهای ریاست جمهوری این هست که به اینها میگویند سربازان مزدور ، میگوید مجاهدین خلق سربازان مزدور هستند . ما با ایده ها مبارزه آنجا .. با تذکری که ما از اطلاعاتی استفاده میکنیم که قابل قبول نیستند که آنها وقتی که قبول نکردند درک خودشان را عوض کنند که می تونستند وضعیت اقتصادی مردم ایران را صدمه بزنند. باز هم ترجمه آزادی بود از من.
کنوانسیون چهارم ژنو دلیل استقلال مجاهدین
اينكه مجاهدين خلق طبق كنوانسيون ژنو بايد تحت حفاظت، محافظت مي شدند بعد از اينكه صدام و رژيمش از بين رفت البته اين محصولي از همين عمليات و اقدامات مستقل مجاهدين بوده به همين خاطر تحت حفاظت و محافظت قرار گرفتند بعد از سرنگون شدن صدام
منشأ دادههای نادرست در مورد مجاهدین
کنت لوئیس تأکید کرد: بسیاری از دادههای نادرستی که در مورد رابطه مجاهدین و عراق در دادگاه به آن استناد شده بهنقل از روزبه پارسی است که طبق اسنادی که اخیراً منتشر شده یکی از کسانی بوده که تحت عنوان ابتکار کارشناسان ایرانی از سوی رژیم مأموریت داشته که اطلاعات غلط و گمراهکننده جهت تأثیر گذاری بر کشورهای اروپایی منتشر کند. منبع ادعاهای کذبی مانند اینکه مجاهدین از حمایتهای مالی، تسلیحاتی و نظامی عراق برخوردار بودند نیز روزبه پارسی است.
کنت لوئیس در دفاعیاتش همچنین گفت: برخی از دادهها علیه مجاهدین بهنقل از فردی است بهنام آنتونی کوردزمن که مطالبش علیه مجاهدین فاقد هر گونه منبع معتبری است و فقط ادعاهای رژیم ایران را تکرار کرده است. بخشی از دعاوی آنتونی کوردزمن علیه مجاهدین بهنقل از یک مقاله از فیلادلفیا اینکوایر آمریکاست که وقتی شما به اصل مقاله مورد اشاره کوردزمن مراجعه میکنید، به هیچوجه مطلبی که کوردزمن نوشته است وجود ندارد. کنت لوییس با استناد به خبرنگاران متعدد خارجی که در عملیات چلچراغ شرکت داشتهاند، نشان داد که دعاوی کوردزمن مربوط به شرکت نیروهای عراقی در جنگهای ارتش آزادیبخش تا چه اندازه دروغ است.
کنت لوئیس در این رابطه گفت: ما آموزش دیدیم که دائماً موثق بودن منبع را دقیقاً ارزیابی کنیم. اگر کتابهای آنتونی کوردزمن، دیلیپ هیرو و شهادت روزبه پارسی علیه مجاهدین توسط پرفسور تاریخ بررسی میشد، همه آنها نمره مردودی میگرفتند. کوردزمن و هیرو منابعی را برای ادعاهای کلیدی خود علیه مجاهدین ذکر نمی کنند، اما با استنادهای دیگری که در نوشته هایشان کرده اند نشان می دهند که بهخوبی میدانستند که دیدگاه های متفاوتی در مورد این ادعاهای کلیدی وجود دارد.
شهادت سفیر بلومفیلد در مورد استقلال مجاهدین از عراق
کنت لوئیس به نقل از سفیر لینکلن بلومفیلد در سال ۲۰۱۱ قبل از خروج نام مجاهدین از لیست تروریستی آمریکا در مقابل کنگره آمریکا شهادت داد گفت: در هیچ زمانی در طول جنگ عراق و ایران، از جمله عملیات «فروغ جاویدان» ارتش آزادیبخش ملی (NLA)، نیروهای نظامی عراق در عملیات با نیروهای مجاهدین خلق شرکت نکردند. مجاهدین خلق هرگز در هیچ زمانی و در هیچ عملیات مشترکی با ارتش عراق نبودند یا عملیات موازی در حمایت از ارتش عراق انجام ندادند.[۳]
گزارش سیا در تایید استقلال مجاهدین
کنت لوئیس همچنین گزارشی از سازمان سیا از ژوئیه ۱۹۹۳درباره سازمان مجاهدین خلق ایران و حضور آن در عراق نشان داد که تصریح میکند: «در اوایل فوریه ۱۹۹۲ ، بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل از پایگاه اصلی ارتش آزادیبخش ملی در الخالص، که به پایگاه اشرف معروف است، تحقیق کردند. بنا بر گزارش بازرسان، این مکان مانند سفارت بوده و عراقیها آن را خاک ایران میدانند».
نامه دبیرکل ملل متحد در تایید استقلال مجاهدین
کنت لوئیس نامه مورخ ۱۵ دسامبر ۱۹۹۸ دبیرکل سازمان ملل متحد خطاب به رئیس شورای امنیت را نشان داد که بهنقل از آژانس بینالمللی کنترل سلاحهای کشتار جمعی در عراق آمده است: «دسترسی به این سایتها اعطا شد و بازرسیها به استثنای یک مورد که تأسیساتی است که تحت سکونت سازمان مجاهدین خلق ایران بود، صورت گرفت. اعلام شد که محل این تأسیسات تحت اختیار عراق نیست.»[۳]
نامه مقامات عراقی در تایید استقلال مجاهدین
وی همچنین نامه مورخ ۹ دسامبر ۲۰۰۲ مقامات عراقی مبنی بر اینکه تأسیسات مجاهدین خلق در عراق تحت کنترل عراق نیست رابه دادگاه ارائه کرد . در آن نوشته شده است: «تأسیسات متعلق به مجاهدین خلق بدون دخالت دولت عراق تحت اختیار این سازمان است».
کنت لوئیس تأکید کرد: این اسناد نه تنها استقلال مجاهدین خلق از عراق را اثبات میکند، بلکه نشان میدهد که منازعه مسلحانه غیربینالمللی پس از سال ۱۹۸۸ نیز ادامه یافته است.[۳]
حکم (فتوای) خمینی تاییدی بر غیر بینالمللی بودن جنگ مجاهدین با خمینی
کنت لوییس با تشریح متن حکم قتل عام گفت این حکم هیچ نشانی از عملیات فروغ جاویدان ندارد. خمینی که بر ادامه جنگ اصرار داشت در سال هشتم ناگزیر شکست را به عنوان جام زهر پذیرفت. به نظر می رسد تصمیم به پایان جنگ و کشتار مجاهدین در یک زمان گرفته شده است. خمینی ۱۵ ژوییه (۱۹۸۸) نامه ای در مورد پذیرش آتش بس به خط خودش نوشت. این تاریخ یا چند روز بعد از آن، محتمل ترین تاریخ صدور فرمان قتل عام است. حکم ۲۴۰ کلمه ای خمینی سه قسمت دارد: اول فهرست «جنایات» مجاهدین و حکم اعدام علیه آنها، دوم، تدابیر اجرای این فرمان از سوی کمیته ای «کمیته مرگ» نام گرفت، سوم، توصیه و تأکید خمینی بر لزوم «قاطعیت» و سختگیری و بی رحمی نسبت به مجاهدین.
کنت لوئیس گفت: خمینی ۸ دلیل برای قتل عام مجاهدین ذکر کرده و اعلام میکند «کسانی که در زندانهای سراسر کشور هستند و بر موضع نفاق خود پافشاری میکنند، محارب هستند و به اعدام محکوم میشوند». سه مورد از این دلایل به اعتقادات مذهبی مجاهدین برمیگردد که حاکی از نسل کشی است.
دلیل دیگر خمینی جنگهای کلاسیک مجاهدین در شمال و غرب و جنوب کشور است. کنت لوییس با نقشه نشان داد که شمال و جنوب کشور هیچ ربطی به عراق و به طریق اولی به فروغ جاویدان ندارد.
حکم خمینی به این معنا بود که همه کسانی که آن را اجرا میکردند اعم از هیات مرگ، کارکنان زندان و دادستانی، در تعیین اینکه کدام زندانی حامی مجاهدین است و باید اعدم شود مشارکت داشتند. این شامل یک دادیار مانند حمید نوری نیز می شود
فرمان قتل عام خمینی، برای اولین بار در تلگراف مسعود رجوی به دبیرکل سازمان ملل متحد در ۲۵ اوت ۱۹۸۸[۶] [۷] ذکر شد که نوشت: « بر طبق اطلاعات موثق خمینی چند هفته پیش طی حکمی به خط خودش دستور اعدام زندانیان سیاسی مجاهد خلق را صادر کرده...
واکنش جمهوری اسلامی به دفاعیات کنت لوئیس
بهدنبال آخرین جلسه دادگاه استیناف سوئد خبرگزاری سپاه پاسداران در مورد حمید نوری و قتلعام ۶۷ نوشت:
مجاهدین در بازداشت و محاکمه حمید نوری نقش دارند و به نوعی صحنهگردان اصلی دادگاه هستند. بررسیها نشان میدهد که کل افرادی که برای شکایت در این پرونده شاهدمحور حضور داشتند ۱۱۳نفر بودند که از این تعداد ۶۰نفر از مجاهدین بودند. از این ۶۰نفر هم ۴۲نفر از اعضای اصلی مجاهدین و شماری دیگر هم از نزدیکان آنها بودند.[۸]
- ↑ ۱٫۰ ۱٫۱ مرحله نهایی دادگاه تجدید نظر حمید نوری پایان یافت!
- ↑ تظاهرات ایرانیان آزاده و بستگان شهیدان سربه دار در مقابل ودادگاه سوئد وصحبتهای کنت لوئیس (دقیقه ۶ ویدئو)
- ↑ ۳٫۰ ۳٫۱ ۳٫۲ ۳٫۳ ۳٫۴ ۳٫۵ هیجدهمین روز دادگاه استیناف، رسیدگی به جنایات دژخیم حمید نوری ـ آخرین دفاع کنت لوئیس وکیل مجاهدین خلق
- ↑ هجدهمین روز دادگاه استیناف سوئد رسیدگی به جنایات دژخیم حمید نوری -استکهلم – قسمت سوم
- ↑ بنیاد برومند - فرامرز آقایی دنیایی
- ↑ ۹آذر ۱۳۶۷ـ روز کارزار بزرگ جهانی علیه قتلعام زندانیان سیاسی
- ↑ نخستین موج افشاگری و دادخواهی در اولین ماههای جنایت بزرگ قتلعام
- ↑ نگاهی به آخرین دفاعیات کنت لوئیس وکیل مجاهدین در دادگاه دژخیم حمید نوری