کاربر:BABAK/صفحه تمرین شریفه محمدی

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
شریفه محمدی
شریفه محمدی.jpg
شریفه محمدی
زادروز۱۳۵۷
میانه آذربایجان شرقی
ملیتایرانی
شناخته‌شده برایزندانی سیاسی، فعال کارگری
همسرسیروس فتحی

شریفه محمدی، ۴۵ ساله، اهل میانه در آذربایجان شرقی و ساکن رشت است. وی دانش‌آموخته رشته مهندسی طراحی صنعتی است و پیش از دستگیری در یک شرکت مهندسی ساختمان مشغول به کار بود. زندانی سیاسی شریفه محمدی، در ۱۴آذرماه ۱۴۰۲، توسط مأموران امنیتی بازداشت و به مدت چند ماه در سلول انفرادی زندانی بود. اتهام وی هنگام بازداشت فعالیت تبلیغی علیه نظام اعلام شده بود. وی مدت‌ها تحت شکنجه‌های فیزیکی و روانی جهت اخذ اعترافات اجباری علیه خود قرار داشت. مقامات قضایی پس از این اتهام وی را به بغی تبدیل کرده‌اند. شعبه اول دادگاه انقلاب رشت بر اساس این اتهام وی را به اعدام محکوم کرده است. شریفه محمدی یک فعال کارگری بود که بیش از یک دهه قبل در کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری عضویت داشت. شعبه یک دادگاه انقلاب رشت به ریاست قاضی احمد درویش‌گفتار در ۱۴ تیر ۱۴۰۳ شریفه محمدی را به اتهام «بغی» مجرم شناخته و به اعدام محکوم کرد. مقامات وزارت اطلاعات کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری را مرتبط با سازمان کومله می‌داند. اما این اتهام توسط حزب کمونیست ایران رد شده است. ضمن اینکه شریفه محمدی پس از به دنیا آمدن فرزندش در سال ۱۳۹۰ دیگر عضو کمیته هماهنگی کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری نبوده است.

پیشینه

شریفه محمدی ۴۵ ساله، اهل میانه در آذربایجان شرقی و ساکن رشت است. وی دانش‌آموخته رشته مهندسی طراحی صنعتی است و پیش از دستگیری در یک شرکت مهندسی ساختمان مشغول به کار بود.

زندانی سیاسی شریفه محمدی، در ۱۴آذرماه ۱۴۰۲، توسط مأموران امنیتی بازداشت و به مدت چند ماه در سلول انفرادی زندانی بود. اتهام وی هنگام بازداشت فعالیت تبلیغی علیه نظام اعلام شده بود. وی مدت‌ها تحت شکنجه‌های فیزیکی و روانی جهت اخذ اعترافات اجباری علیه خود قرار داشت. مقامات قضایی پس از این اتهام وی را به بغی تبدیل کرده‌اند. شعبه اول دادگاه انقلاب رشت بر اساس این اتهام وی را به اعدام محکوم کرده است.

شریفه محمدی یک فعال کارگری بود که بیش از یک دهه قبل در کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری عضویت داشت.[۱]

محرومیت از ملاقات حضوری و تماس تلفنی

وی در مدت بازداشت از کمترین حقوق یک زندانی مانند ملاقات حضوری و تماس تلفنی محروم بوده است. او مدت‌ها از ملاقات با خانواده و به خصوص با فرزندش محروم و اجازه تماس تلفنی نیز با آنها نداشته است. شکنجه‌های جسمی و روانی بر زندانی سیاسی شریفه محمدی توسط مقامات وزارت اطلاعات به حدی بود که منجر به اعتراض مقامات زندان در هراس از به خطر افتادن جان وی شده بود. اتهام وی عضویت در کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری است که نیروهای امنیتی آنرا وابسته به سازمان کومله می‌دانند.[۱]

صدور حکم اعدام

شعبه یک دادگاه انقلاب رشت به ریاست قاضی احمد درویش‌گفتار در ۱۴ تیر ۱۴۰۳ شریفه محمدی را به اتهام «بغی» مجرم شناخته و به اعدام محکوم کرد.

مقامات وزارت اطلاعات کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری را مرتبط با سازمان کومله می‌داند. اما این اتهام توسط حزب کمونیست ایران رد شده است. ضمن اینکه شریفه محمدی پس از به دنیا آمدن فرزندش در سال ۱۳۹۰ دیگر عضو کمیته هماهنگی کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری نبوده است. ضمن اینکه در ابتدای دستگیری وی اتهام بغی و.. در لیست اتهامات نبود.[۲]

اعتراض زندانیان به صدور حکم اعدام

شماری از زنان زندانی سیاسی اوین از ساعت ۷ بعدازظهر روز شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳، در اعتراض به صدور حکم اعدام زندانی سیاسی پخشان عزیزی، دست به تحصن زدند.

زندانیان اعلام کردند که این تحصن تا بامداد یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳، ادامه داشت و در هواخوری ماندند.

زنان زندانی سیاسی در اوین با شعارهای نه به اعدام، آزادی زندانی سیاسی و زنان بند اوین همصدا هم پیمان تا لغو حکم اعدام ایستاده ایم تا پایان، مرگ بر دیکتاتور در تحصن حضور دارند.[۳]

آنها همچنین شعار می‌دادند

«قسم به حکم اعدام، ایستاده‌ایم تا پایان»

«بند زنان اوین، هم‌صدا هم پیمان، تا لغو حکم اعدام، ایستاده ایم تا پایان»

«سر برود، جان برود، آزادی هرگز نرود»

«صدور حکم اعدام، انتقام حاکمان، از زنان، کردستان، تا هر کجا در ایران»

«نه تهدید، نه سرکوب، نه اعدام، دیگر اثر ندارد، جمهوری اعدامی یک خواب خوش ندارد»

«مرگ بر دیکتاتور»

«زندانی سیاسی آزاد باید گردد»

«شریفه محمدی، پخشان عزیزی»[۴]

منابع