کاربر:Ehsan/1صفحه تمرین
اشرف ۳ نام پایگاه سازمان مجاهدین خلق ایران در آلبانی است. اشرف ۳ در میان تپهها و کوههای سرسبز شمال غربی تیرانا پایتخت آلبانی و در نزدیکی شهر بندری دورس قرار دارد. ساختن اشرف ۳ از اواخر سال ۲۰۱۷ میلادی آغاز شد پیش ساخت اشرف ۳ در این محل هیچ ساختمانی وجود نداشته و تنها پوشیده از درختزارها و مراتعی در میان تپههای کوچک و بزرگ بود. هم اکنون اشرف ۳ به گفتهی خبرنگاران و بازدیدکنندگان یک شهر کامل با تمامی نیازمندی های آن است. اشرف ۳ دارای بیمارستان، نانوایی، آب تصفیه شده، سالنهای کنفرانس، سالن ورزش، پارکها، فروشگاه، کتابخانه، رستوران و خیابانها و بناهایی است که بارنگهای و طرحهای بسیار دقیق و حسابشده ای در کنار هم قرار گرفتهاند.
ساخت و تکمیل اشرف ۳ کمتر از ۲۰ماه به طول انجامید. این شهر توسط اعضاء سازمان مجاهدین و با مشارکت کمپانی های مختلف بنا شد. سازمان مجاهدین خلق ایران در تیرماه ۱۳۹۸ در جریان گردهمایی بین المللی مجاهدین از اشرف ۳ بطور کامل رونمایی کرد. در این گردهمایی نزدیک به ۳۵۰ شخصیت سیاسی از سراسر جهان در اشرف ۳ حاضر شده و در یک جلسه بزرگ در سالن اجتماعات پیشرفته اشرف ۳ شرکت کردند. همچنین آنها از اماکن ساخته شده در اشرف ۳ از جمله موزه « ۱۲۰ سال مباررزه برای آزادی» بازدید کردند.
اشرف یک
در طی دو و ۵ ماه پس از سقوط حکومت شاه در دورانی که از طرف مجاهدین خلق ایران فاز سیاسی نام گرفته است، درگیری و تنش بین نیروهای رسمی و غیر رسمی حكومت و هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران، هر روز بیشتر میشد. تیمهای فروش نشریه سازمان مجاهدین خلق، به صورت سازمان یافته مورد حمله و هجوم پاسداران انقلاب اسلامی و عناصر بسیج و لباس شخصی های وابسته به حكومت جمهوری اسلامی قرار می گرفت. با شدت گرفتن این حملات تا تظاهرات مسالمت آمیز ۳۰ خرداد سال ۶۰ و آتش گشودن به روی تظاهركنندگان و سركوب کامل تظاهرات مسالمت آمیز؛ سازمان مجاهدین پایان مبارزه مسالمتآمیز با رژیم ایران را اعلام نمود.
سازمان مجاهدین خلق ایران پس از یک دوره جنگ های شهری به مناطق مرزی و کردستان ایران رفته و سپس در عراق پایگاهی به نام اشرف بنا کرد. این نام برگرفته از نام اشرف ربیعی است که در زمستان سال ۱۳۶۰ در یک خانه تیمی بهمراه موسی خیابانی توسط پاسداران محاصره شده و جان باخته بودند.
اشرف یک در ابتدا با ساختمانی که آن را قلعه ۹۰۰ می نامیدند تبدیل به محل سکونت مجاهدین خلق و ارتش آزادیبخش شده و به مرور در محیطی به مساحت ۳۶ کیلومتر مربع گسترش یافته و به شهری سر سبز با پیشرفته ترین امکانات دردل بیابانهای سوزان عراق تبدیل شده بود. قرارگاه اشرف یک جایی است که مجاهدین خلق بسیاری از عملیاتهای خود علیه جمهوری اسلامی از جمله عملیات فروغ جاویدان را از آنجا آغاز و فرماندهی کردند.
حمله آمریکا به عراق و اشغال عراق
در سال ۱۳۸۱ نیروهای ائتلاف بینالمللی به فرماندهی آمریکا به عراق حمله کرده و عراق را به اشغال خود درآوردند. با این که سازمان مجاهدین خلق ایران پیشاپیش بیطرفی خودش در این جنگ را اعلام کرده بود، اما تمامی پایگاههای مجاهدین مورد حمله واقع شد. پس از اشغال عراق مجاهدین در ازاء پذیرفتن حفاظت شان توسط نیروهای آمریکایی و در احترام به قوانین حکومت نوپای عراق، جمعآوری سلاحهایشان را پذیرفتند.
پس ازحمله امریکا به عراق و سقوط دولت آن احزاب وابسته به حکومت ایران مجاهدین خلق را از جمله در ۶ و ۷ مرداد ۱۳۸۸ و پس از آن در ۱۹ فروردین ۱۳۹۰ مورد حملات خونینی قرار دادند. همچنین پس از انتقال بخش اعظم مجاهدین به کمپی به نام لیبرتی که در نزدیکی بغداد قرار داشت، بخش باقی مانده مجاهدین در اشرف یک که قرار بود فروش اموال باقی مانده مجاهدین را پیگیری کنند مورد حمله نیروهای حکومتی قرار گرفتند. این حمله به قتل عام ۱۰ شهریور شهرت دارد.
همچنین پایگاه مجاهدین در لیبرتی در مجموع ۴ بار مورد حمله سنگین موشکی قرار گرفت؛ که دهها نفر جان باخته و صدها نفر زخمی شدند. علاوه بر آن لیبرتی در محاصره غذایی، دارویی پزش و پزشکی قرار داشت.
طاهر بومدرا نماینده سازمان ملل در عراق در این باره نوشته است:
«آنها(نیروهای عراقی) هرگز هیچ چیزی را در مورد اشرفیها پنهان نمیکنند. آنها همواره به من میگفتند که ما ترتیب آنها را خواهیم داد. این یک راز پنهان نبود؛ تصمیم شورای وزیران (عراق) که میگوید ما از همه چیز استفاده خواهیم کردم، یعنی که ما از نیروی قهریه برای اخراج آنها استفاده خواهیم کرد».[۱۹]
درنهایت اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران با تلاشهای مریم رجوی و هواداران این سازمان درسال ۱۳۹۵ پس از ۱۴ سال حضوردراشرف یک و لیبرتی با استراتژی اعلام شده به کشور آلبانی نقل مکان کردند. دولت ایران نارضایتی خود را از خروج اعضای مجاهدین در عراق را بارها به اطلاع طرف عراقی رسانده بود چرا که انتظار داشت بتواند با نابودی آنها در عراق دشمن دیرینهی خود را از میان ببرد.
کمیسیون امنیت و ضد تروریسم شورای ملی مقاومت در این باره نوشت:
صدیقه حسینی مسؤل اول پیشین سازمان مجاهدین خلق ایران
«در جریان سفر مشاور امنیت ملی عراق به تهران در اوایل شهریور، پاسدار شمخانی دبیر شورایعالی امنیت آخوندها و همچنین سرکردگان اطلاعات و نیروی قدس در مورد بر باد رفتن سرمایهگذاری ۱۴ساله روی برگههای دستگیری انترپل و احکام ساختگی دستگیری با مُهر قضاییه عراق، به او هشدار دادند و از او به جدّ خواستند همکاریهای لازم را برای شلیک موشک به لیبرتی بهعمل آورد و مهمتر از آن، جلوی خروج ۶۰نفر را بگیرد و آنها را دستگیر و به رژیم تحویل بدهد».[۱۱۱]
پس ازالتهابات فراوان مجاهدین توانستند به سلامت و بدون حادثه خاک عراق را ترک کنند. مجاهدین این انتقال را «هجرت بزرگ» نامیده و آنرا آغاز فاز تهاجم نام نهادند.
صدیقه حسینی مسئول اول پیشین سازمان مجاهدین خلق ایران در خصوص انتقال مجاهدین به آلبانی گفت:
«ما برای جان بدر بردن به این جا نیامدهایم، ما برای جنگ صدبرابر علیه نظام جهل و جور و آخوندی اینجا هستیم ما با پشتوانه مسیر طی شده، و با چشماندازهای بسیار روشن، مصمم تر از همیشه پرتوان وپرتلاش برای تحقق آزادی مردم ایران دمی از پای نخواهیم نشست و به آن متعهد هستیم. دشمن ضد بشر و خونریز باید بداند که از نبرد بیامانمان برای سرنگونی خلاص نخواهد شد.»
آلبانی و تعیین استراتژی هزار کانون شورشی برای سرنگونی دولت تهران
انتقال اعضای سازمان مجاهدین به آلبانی یکی از بزرگترین کارهای سازمان مجاهدین بوده که در نگاه اول کاری غیرممکن به نظر میآمد، به همین دلیل مجاهدین حتی لقب معجزه به این کار دادند.
انتقال به آلبانی از سال ۲۰۱۳ شروع شد و ۱۹ شهریور ۱۳۹۵ آخرین دسته از ساکنان کمپ لیبرتی وارد آلبانی شدند و به این ترتیب بعد از ۳۰ سال مجاهدین عراق را ترک کردند.
مجاهدین خلق ایران با خرید قطعه زمینی دریکی ازشهرکهای شمال غرب تیرانا اشرف ۳ را از ابتدای سال ۱۳۹۵بنا نهادند و درعرض یکسال تمام رزمندگان مقاومت درآن ساکن شدند ودرراستای شعارهزار اشرف وهزار کانون شورشی به آن نام کانون شورشی اول را دادند.
کمپ اشرف ۳، از مجتمعهای مسکونی، کارگاههای نجاری و سالنهای ورزشی، فوتبال، والیبال و بسکتبال ومراکزپزشکی که درآن جراحان، دندانپزشکی وبسیاری از کادرهای مجاهدین خلق وهمچنین کارشناسان کشورهای دیگر تشکیل گردیده است.
در مراسم گردهمایی ایرانیان در روز شنبه ۱۰ تیرماه ۱۳۹۶ - ۱ ژوئیه ۲۰۱۷- اعضای مجاهدین مستقر در آلبانی در این برنامه از طریق تلکنفرانس شرکت کردند، چند نفر از فرماندهان و مسئولان بالای سازمان مجاهدین خلق ایران و فرماندهان ارتش آزادیبخش در این مراسم با ایرانیان شرکت کننده در گردهمایی پاریس سخن گفتند.
در مورد پیشداوریها و اتهاماتی که برای بیاعتبار کردن این گروه در بخشهایی از دولتها و رسانههای اروپایی مطرح میشود هیاتهای مختلف بازدیدکننده اروپایی وامریکایی پس از بازدیدهای خود از قسمت مختلف اشرف ۳ ودیدار با رزمندگان گفتند: که این اظهارات هیچگونه پایه و اساسی ندارند…
بعنوان نمونه گزارشی از استراون استیونسون:
اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران هنگامی که بودجه کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در سپتامبر 2017 به پایان رسیده بود مجبور به ترک محل اقامت خود در تیرانا شدند، آنها بعضی از زمین های کشاورزی را در نزدیکی مانز خریداری کرده و شروع به ساختن سریع اماکن استقراری کردند.
آنها بیش از 600 نفر ار مردم آلبانیایی محلی را استخدام و آنها را برای مهارت های ساخت و ساز آموزش دادند و به سرعت به یک بخش قابل اعتماد و احترام از جامعه آلبانیایی تبدیل شدند.
محل اقامت جدید اشرف3نامگذاری شد و برای امنیت و جلوگیری از اقدامات تروریستی، سیاج کشی و در درب اصلی ماموران حفاظتی قرار داده شدند.
بیش از 700 خانواده ایرانی برای دیدار بستگان خود به اشرف3 آمده اند این خانواده ها برای سالیان بدلیل بازداشت وحشیانه مجاهدین خلق در عراق از دیدن آنها منع شده بودند. روزنامه نگاران، سیاستمداران، وکلا و تجار بازدیدکنندگان روزانه از این محل هستند.
در عرض فقط 12 ماه این رزمندگان آزادیخواه سخت کوش و پیگیر یک شهر کوچک با مغازه ها، درمانگاه ها، امکانات ورزشی، آشپزخانه ها، نانوایی ها، مجموعه های آسایشگاه و سالن های نشست و تجمع، دفاتر و استودیو ها را بنا کردهاند.
وزارت اطلاعات ایران رسانه ها را با ادعاهایی مبنی بر اینکه اشرف3 یک زندان است که هیچکس نمی تواند بدون اجازه از رهبری سخت گیر آن را ترک کند و حتی آزادی های پایه یی وجود ندارد، تغذیه کرده است.
منبع : خبرگزاری یونایتدپرس بین المللی، 27 نوامبر2018 - بقلم استروان استیونسون(هماهنگ کننده کمپین تغییر رژیم ایران و در موضع پارلمانتر اروپا از اسکاتلند از 1999تا 2014 و مدیرهیات پارلمانی روابط با عراق از 2009 تا 2014 و رییس گروه ایران آزاد از 2004 تا 2014. او همچنین یک استاد بین المللی در رشته خاورمیانه و رییس انجمن اروپای آزادی عراق می باشد)
رژیم ایران تلاش کرد در مارس ۲۰۱۸ در آلبانی و در ماه ژوئن هم در پاریس به گردهمایی اپوزیسیون حمله کند که خوشبختانه هر دو توطئه خنثی گردید و جامعه اروپا تحریمهای جدیدی را علیه این رژیم اعمال کرد.