کاربر:Khosro/صفحه تمرین یحیی شجاعی

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
یحیی شجاعی
یحیی شجاعی؛3.jpg
یحیی شجاعی‌زاده کوهرنگ بختیاری
زادروزسال ۱۳۱۳
روستای کوکنگ چهارمحال بختیاری
درگذشت۹ آبان ۱۴۰۳
هامبورگ آلمان
ملیتایرانی
سال‌های فعالیت۱۳۵۷ تا ۱۴۰۳
جنبشسازمان مجاهدین خلق ایران
دیناسلام
مذهبشیعه

یحیی شجاعی، با نام کامل «یحیی شجاعی‌زاده کوهرنگ بختیاری» (متولد سال ۱۳۱۳، روستای کوکنگ چهارمحال بختیاری – درگذشته ۹ آبان‌ماه ۱۴۰۳، هامبورگ آلمان) از هواداران قدیمی سازمان مجاهدین خلق ایران بود. یحیی شجاعی که به او «پدر شجاعی می‌گفتند»، پس از انقلاب ضدسلطنتی در سال ۱۳۵۷، به‌عنوان هوادار مجاهدین خلق ایران عضو شورای کارگری کارخانه‌ی ذوب‌آهن بود و مدتی نیز مدیرعاملی این کارخانه را به‌عهده داشت. او در فعالیت‌های روشنگرانه‌ی مجاهدین شرکت داشت و همراه با فرزندان میلیشیای خود در نخستین دور انتخابات مجلس در اصفهان، در تبلیغات انتخاباتی کاندیداهای مجاهدین خلق بسیار فعال بود. سه فرزند یحیی شجاعی به‌نام‌های مهران، نسرین و مسعود در دهه‌ی ۱۳۶۰، توسط رژیم ایران اعدام شدند. خانواده‌ی شجاعی با ۱۴ شهید یکی از پُرشمارترین خانواده‌ی شهدای مجاهدین خلق است. پدر شجاعی در سال ۱۳۶۳، برای ادامه مبارزه و پیمودن راه فرزندانش، از کشور خارج شد و به آلمان هجرت کرد. یحیی شجاعی سرانجام پس از نیم قرن فعالیت برای آزادی ایران و ایرانی و پایداری در برابر همه‌ی مصائب و سختی‌ها، در روز چهارشنبه ۹ آبان‌ماه ۱۴۰۳، در شهر هامبورگ آلمان چشم از جهان فروبست.

زندگی و فعالیت‌ها

یحیی شجاعی
یحیی شجاعی؛

یحیی شجاعی با نام کامل یحیی شجاعی‌زاده کوهرنگ بختیاری، فرزند خداداد شجاعی در سال ۱۳۱۳، در روستای کوکنگ استان چهارمحال بختیاری متولد شد. او تا مقطع کلاس نهم تحصیل کرد و سپس در تأسیسات ذوب‌آهن اصفهان مشغول به کار شد. یحیی شجاعی پس از انقلاب ضدسلطنتی در سال ۱۳۵۷، به‌عنوان هوادار مجاهدین خلق ایران عضو شورای کارگری کارخانه‌ی ذوب‌آهن بود و مدتی نیز مدیرعاملی این کارخانه را به‌عهده داشت. او در فعالیت‌های روشنگرانه‌ی مجاهدین شرکت داشت و همراه با فرزندان میلیشیای خود در نخستین دور انتخابات مجلس در اصفهان، در تبلیغات انتخاباتی کاندیداهای مجاهدین خلق بسیار فعال بود.

هجرت از وطن

پدر شجاعی در سال ۱۳۶۳، برای ادامه مبارزه و پیمودن راه فرزندانش، از کشور خارج شد و به آلمان هجرت کرد. او به‌طور فعالانه به افشاگری علیه رژیم ایران پرداخت و در فعالیت‌ها و تظاهرات هواداران مجاهدین خلق در شهر هامبورگ آلمان و سایر کشورها شرکت داشت و همواره به‌خاطر روحیه‌ی مبارزه و استقامتش، مورد احترام و علاقه‌ی هواداران و یاران مجاهدین بود

درگذشت

یحیی شجاعی سرانجام پس از نیم قرن فعالیت برای آزادی ایران و ایرانی و پایداری در برابر همه‌ی مصائب و سختی‌ها، در روز چهارشنبه ۹ آبان‌ماه ۱۴۰۳، در شهر هامبورگ آلمان چشم از جهان فروبست.

پیام تسلیت مریم رجوی

خانم مریم رجوی رئیس‌جمور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران، طی پیامی درگذشت پدر شجاعی را تسلیت گفت و نوشت:

«درود بر روان پدر بزرگوار مجاهد یحیی شجاعی که پس از عمری ایستادگی و حمایت از مجاهدین در نبرد و مقاومت در برابر ارتجاع و استبداد دینی، دعوت حق را لبیک گفت و به فرزندان شهیدش نسرین و مهران و مسعود پیوست. اگر چه رژیم آخوندی با شقاوت ضدانسانی ۱۴عضو خانواده شجاعی را اعدام و قتل‌عام کرد، اما استقامت و پایداری و نام و یادشان در دفتر مقاومت مردم ایران برای آزادی، درخشان و پرافتخار به یادگار خواهد ماند. درگذشت پدر مجاهد یحیی شجاعی را به بستگان و همشهریانش و به هواداران و حامیان مجاهدین به‌ویژه اشرف‌نشان‌ها در آلمان تسلیت می‌گویم و برای او رحمت حق و علو درجات آرزو می‌کنم.»

شهیدان خانواده‌ی شجاعی

شهیدان خانواده شجاعی
شهیدان خانواده شجاعی

خانواده‌ی شجاعی با ۱۴ شهید یکی از پُرشمارترین خانواده‌ی شهدای مجاهدین خلق است.

پسر کوچک یحیی شجاعی «مهران شجاعی» که ۱۶ سال سن داشت، در تظاهرات ۵ مهر ۱۳۶۰، با شعار: شاه سلطان خمینی مرگت فرا رسیده، در اصفهان دستگیر و در همان شب توسط حکومت جمهوری اسلامی به جوخه‌های اعدام سپرده شد که در پی آن، مأموران حکومتی به‌دنبال دستگیری پدرش بودند و او به‌ناچار به زندگی مخفی روی آورد.

دختر پدر شجاعی «نسرین شجاعی» که به ۳ سال حبس محکوم شده بود و دوران زندان خود را می‌گذراند، به او ۱۰ روز مرخصی استعلاجی داده بودند، اما پس از ۵ روز او را گرفته و به زندان بردند. نسرین شجاعی در قتل‌عام تابستان ۱۳۶۷، توسط رژیم ایران اعدام شد.

فرزند دیگر پدر شجاعی «مسعود شجاعی» که رزمنده‌ی ارتش آزادی‌بخش ملی ایران بود، همراه با دایی‌های مجاهدش «اشکبوس شجاعی» و «کاووس شجاعی» در نبرد علیه نظام جمهوری اسلامی جان باخت.

برادر پدر شجاعی «رحمان شجاعی» که به ۳ سال حبس محکوم شده و نزدیک آزادیش بود، در سال ۱۳۶۵، در اصفهان اعدام شد. خوهرزاده‌ی یحیی شجاعی «قربان شجاعی»، برادر پدر شجاعی «مراد»، برادرزاده‌ی پدر شجاعی «کیان»، داماد برادر پدر شجاعی «علی طاهری»، پسر برادر همسر پدر شجاعی «حمید راکی» که اغلب این‌ها نیز دوران زندانیشان تمام شده بود، در قتل‌عام سال ۱۳۶۷، اعدام شدند. هم‌چنین افراسیاب شجاعی که یکی دیگر از دایی‌های فرزندان پدر شجاعی بود، چند سال پیش توسط رژیم ایران ربوده شد و به‌قتل رسید. محسن شجاعی نیز که از شهیدان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ بود، از جمله شهیدان خانواده‌ی شجاعی است.[۱]

منابع