کاربر:Javad/صفحه تمرین9: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۲: خط ۲۲:


== شورای حکومتی عراق ==
== شورای حکومتی عراق ==
شمهیی از تلاشهای یک سال گذشته در عراق و درسایر کشورها, به شرح زیر بوده است
به دنبال حمله آمریکا به عراق در ۲۰ مارس ۲۰۰۳ و فروپاشی دولت عراق ساختار سیاسی این کشور دچار تحول اساسی شد و ساختار سیاسی جدیدی از آن پدیدار شد که بازیگران اصلی آن را گروه‌های شیعی، کردها، و سنی ها تشکیل می دادند و معیار این تقسیم بندی، شکاف حاصل از فروپاشی دولت عراق و سهم خواهی اقوام مختلف عراق اعم از اکراد و اعراب شیعه و سنی بود.


تلاش برای انهدام منافقین در عراق
پس از اشغال عراق و سه هفته پس از جی گارنر،  پل برمر حاکم و فرماندار آنجا شد که شورایی ازجوامع عراق را بنام شورای حکومتی  یا حکومت موقت انتقالی دولت عراق تشکیل داد پس از تشکیل این شورا پروژه انحلال حزب بعث و ارتش آن کشور کلید خورد و در غیاب پل برمر این شورا مصوبه ای در تاریخ ۱۸ آذر ۱۳۸۳ تصویب کرد که درآن تخلیه قرارگاه اشرف در دستور کار آن قرار می گرفت.


در ۹ دسامبر سال ۲۰۰۳ فرمان ۱۲۸ شورای حکومتی عراق در ضرورت اخراج گروهک منافقین و پلمب دفا‌تر و مصادره اموال منقول و غیر منقول آن‌ها صادر شد که حجة الاسلام عبدالعزیر حکیم نقش ویژه‌ای در صدور این قانون داشت.
اعضای این شورای ۲۵ نفره مرکب از ۱۳ شیعه ۵ کرد ۵ سنی یک ترکمن و یک مسیحی بودند. طبق گفته یک منبع عراقی، اکثر این ۲۵ نفر طی چند ماه گذشته به  ایران سفر کرده‌اند.


وى نقش مهمى را در دوران سياسى خود چه در ايران وبه ويژه پس از سقوط صدام ايفا نمود ويك بار نيز رياست مجلس حكم عراق را كه در آن هنگام به مثابه رياست جمهورى بود ، عهده دار گرديد. حجة الاسلام والمسلمين سيد عبد العزيز حكيم نقش مهمى را در راستاى عدم دخالتهاى كشورهاى بيگانه به ويژه امريكا در عراق را ايفا كرده ودر اين راستا در سفرى به كاخ سفيد قدم گزارد كه دستاوردهاى خوبى را براى ملت عراق همراه داشت.
اولین کشوری که این شورا را به رسمیت شناخت حکومت ایران بود که درتاریخ ۱۳ مرداد ۱۳۸۲ هیئتی را به نشست این شورا در بغداد فرستاد<ref>[https://www.khabaronline.ir/news/672020/%D8%B9%D8%B2%DB%8C%D8%B2-%D8%B9%D8%B1%D8%A7%D9%82 عزیز عراق-خبر آنلاین]</ref><ref>بیانیه شورای ملی مقاومت ایران درباره حکم شورای حکومتی عراق برای اخراج مجاهدین از عراق</ref>.


او نخستين روحانى بشمار مى رود كه به عنوان رييس مجلس حكم عراق ، قدم به كاخ سفيد گزارد وپيروزمندانه از آن خارج گرديد.
== انعکاس رسانه‌های جهان ==


يكى ديگر از نقش هاى مهم وحساس او در آن هنگام ، زمينه سازى براى مذاكرات ميان ايران وامريكا در عراق بود كه خود گام هاى مهمى در اين راستا بشمار مى آمد.
=== روزنامه واشینگتن پست ===
یک روز پس از صدور حکم شورای حکومتی، واشینگتن پست ۱۹آذر۱۳۸۲ (۱۰دسامبر۲۰۰۳) نوشت:


وى به بيمارى سرطان ريه مبتلا گرديد كه براى درمان ، به ايران سفر نمود واينجانب افتخار همراهى ودر كنار اين مرد خدمتگزار را در طول دو سال واندى كه با بيمارى خود دست وپنجه نرم مى كرد را داشتم. در سخت ترين شرايط حالى ، غير از شكر به درگاه الهى ، ازوى مطلبى نشنيدم. خاطرات فراوانى در اين مدت از وى بيادگار دارم كه در موقعيت مناسب ، آنها را منتشر خواهم ساخت. در پايان عمر از آنجا كه تمامى مراجع وبزرگان دين از وى تقاضا داشتند كه به گونه اى توجه بيشترى به سامراء منهدم شده بشود ، وى در اقدامى تاگهانى ودر شرايط ناامنى كه جاده بغداد- سامراء را در بر گرفته بود با حدود پنجاه ماشين
«در یک اقدام تعجب برانگیز که ممکن است تعادل قوای منطقه را به‌هم بزند, شورای حاکم عراق دیروز رأی داد که گروه پیشتاز مخالف ایرانی را اخراج کرده و اموالش را ضبط نماید.  این قطعنامه خواهان اخراج ۳۸۰۰ نفر از اعضای این گروه تا آخر ماه است…


رو به سوى حرم عسكريين نهاد كه اين حركت وى ، سرآغازى براى امنيت بخشيدن به مسير بود واز اين پس بود كه روند عمليات ساخت حرم عسكريين ع سرعت به خود گرفت<ref>[https://www.khabaronline.ir/news/672020/%D8%B9%D8%B2%DB%8C%D8%B2-%D8%B9%D8%B1%D8%A7%D9%82 عزیز عراق-خبر آنلاین]</ref>.
تصمیم به اتفاق آرای شورای عراقی،  علیه مجاهدین خلق یک دستاورد قابل ملاحظة سیاسی و امنیتی برای ایران است و ممکن است منجر به رانده شدن این سازمان به حاشیه یا حتی حذف آن به عنوان یک جنبش اپوزیسیون مؤثر،  بشود. 
 
این اقدام هم‌چنین بیانگر یک سرفصل در سیاست آمریکا میباشد.  آیندة این گروه اپوزیسیون ایرانی به نحوی حاد در درون دولت بوش به بحث گذاشته شده است. 
 
به گفتة مقامهای آمریکایی و دیپلوماتهای اروپایی, دولت آمریکا طی ماهها زیر فشار فزایندة متحدان اروپایی و سایر متحدانش قرار داشته تا مجاهدین خلق را سرکوب کند و با آن مانند یک گروه تروریستی رفتار نماید. 
 
دیروز مقامهای آمریکایی گفتند که واشینگتن این آمادگی را دارد که به عراقیها اجازه دهد علیه مجاهدین خلق دست به اقدام بزنند. 
 
زمانبندی این امر جالب است. تصمیم شورای عراقی در زمانی گرفته شد که پادشاه اردن, ملک عبدالله, به نحوی بی‌سر و صدا تلاش کرده است که برای تحویل دادن حدود 70عضو فعال القاعده،  که توسط ایران نگاهداری میشوند, در مقابل اقدام ایالات متحده علیه مجاهدین خلق, میانجیگری کند. 
 
احمد چلبی, عضو بلند پایة شورای حکومتی،  که پیوندهای نزدیکی هم با آمریکا و هم با ایران دارد, این قطعنامه (حکم شورای حکومتی) را معرفی کرد.  او که یک مسلمان شیعه است, بنا به گفته یک منبع عراقی،  اخیراً به‌ایران سفر کرده است. اغلب 24عضو شورای حکومتی عراق در ماههای اخیر به ‌ایران سفر کرده‌اند. 
 
این اقدام که ایران را از نگرانیهایش آسوده‌خاطر خواهد کرد, مجاهدین خلق را از تنها امکان دسترسی مستقیمشان به ایران محروم خواهد کرد.  حالا دیگر هیچ گروه اپوزیسیون جدی در کنار هیچ کدام از مرزهای ایران وجود ندارد. 
 
یک سؤال پاسخ داده نشده ‌این است که سرنوشت مجاهدین خلق چه خواهد شد.  قطعنامة شورای حکومتی عراق خواستار بسته شدن مرکز مجاهدین خلق در بغداد و ممنوعیت اعضایش از هرگونه فعالیت سیاسی تا قبل از خروجشان از عراق است.  قطعنامه هم‌چنین خواستار ضبط کلیة اموال و سلاحهای مجاهدین میباشد»<ref>روزنامه واشینگتن پست ۱۹آذر۱۳۸۲ (۱۰دسامبر۲۰۰۳)</ref>.  
 
=== خبرگزاری رسمی رژیم ایران «ایرنا» ===
خبرگزاری رسمی رژيم ایران، «ایرنا» درروز ۲۵ آذر  به‌نقل از یک مقام امنیتی وزارت اطلاعات آخوندها، که او را «کارشناس مسائل استراتژیک و استاد دانشگاه» معرفی میکرد، اعلام نمود:  
 
«اگر قرار باشد برخی از اعضای گروهک منافقین عفو یا مجازات شوند, بهتر است عفو یا مجازات آنها در ایران انجام شود.  این بهترین جایگاه و پایگاه برای آنهاست. علیرضا اکبری, با اشاره به موضع دولت مبنی بر این‌که جمهوری اسلامی ایران افراد رده‌‏پایین گروهک تروریستی منافقین را که از کشور فرار کرده بوده‌‏اند،  می‌‏پذیرد، گفت: جداسازی بدنه،  باید یکی از سیاستهای جمهوری اسلامی ایران در قبال این گروهک باشد…
 
وی با بیان این مطلب که ‌ایران می‌‏تواند افراد محوری و تشکیل‌‏دهندة ساختار اصلی گروهک منافقین را تحویل بگیرد و محاکمه کند، اظهار داشت: باید در این مسیر ابزار دیپلوماسی رسمی یعنی وزارت امور خارجه با ابزار دیپلوماسی امنیتی یعنی وزارت اطلاعات هماهنگ با یکدیگر عمل کنند. 
 
وی سیاست ایران را مواجه‌‏کردن منافقین با نیروهای بومی مناطق داخلی عراق مثل نیروهای سپاه بدر و اکراد، ذکر کرد و تصریح نمود: هدف محوری جمهوری اسلامی ایران میبایست پاک کردن و حذف این تشکیلات تروریستی باشد. 
 
وی ادامه داد: اثرات منفی این گروهک نه‌تنها امنیت داخلی ایران بلکه ‌امنیت منطقه را بهخطر می‌‏اندازد. 
 
وی در پایان استراتژی جمهوری اسلامی ایران را چنین ذکر کرد: جداسازی بدنة گروهک از مرکزیت و… پافشاری و تأکید بر ضرورت محاکمه و مجازات عناصر اصلی و محوری این سازمان از طریق فعالیتهای رسمی و دیپلوماسی امنیتی».  
 
== فعالیتهای مجاهدین برای شکستن حکم ==


== منابع ==
== منابع ==
<references />
<references />
۱٬۶۶۴

ویرایش

منوی ناوبری