کاربر:Safa/3صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۷: خط ۱۷:
}}
}}
    
    
'''فاطمه مصباح''' (زاده ۱۳۴۷- جان‌باخته در ۱۳۶۰) در تهران به دنیا آمد. پدرش از زندانیان سیاسی زمان شاه بود که در سال ۱۳۵۶ از زندان آزاد شد، فاطمه مصباح از ۹ سالگی  با پخش اعلامیه و شرکت در تظاهرات وارد فعالیت سیاسی شد. فاطمه مصباح پس از سرنگونی شاه در مدرسه به عضویت انجمن دانش آموزی هواداران سازمان مجاهدین خلق درآمد. او در ۲۵ شهریور سال ۱۳۶۰ در حالی که به همراه دوستان خود در یک  تظاهرات شرکت کرده بود توسط مأموران جمهوری اسلامی دستگیر شد. فاطمه مصباح در هنگام دستگیری کمتر از ۱۴ سال سن داشت. فاطمه مصباح تنها یک روز پس از دستگیری در روز ۲۶ شهریور در زندان اوین اعدام شد. ۹ تن دیگر از اعضاء خانواده مصباح در سال‌های بعد توسط رژیم ایران اعدام و کشته شدند.
'''فاطمه مصباح''' (زاده ۱۳۴۷- جان‌باخته در ۱۳۶۰) در تهران به دنیا آمد. پدرش از زندانیان سیاسی زمان شاه بود که در سال ۱۳۵۶ از زندان آزاد شد، فاطمه مصباح از ۹ سالگی  با پخش اعلامیه و شرکت در تظاهرات وارد فعالیت سیاسی شد. فاطمه مصباح پس از سرنگونی شاه در مدرسه به عضویت انجمن دانش آموزی هواداران سازمان مجاهدین خلق درآمد. او در ۲۵ شهریور سال ۱۳۶۰ در حالی که به همراه دوستان خود در یک  تظاهرات شرکت کرده بود توسط مأموران جمهوری اسلامی دستگیر شد. فاطمه مصباح در هنگام دستگیری کمتر از ۱۴ سال سن داشت. او تنها یک روز پس از دستگیری در روز ۲۶ شهریور در زندان اوین اعدام شد. ۹ تن دیگر از اعضاء خانواده مصباح در سال‌های بعد توسط رژیم ایران اعدام و کشته شدند.


== کودکی و نوجوانی فاطمه مصباح ==
== کودکی و نوجوانی فاطمه مصباح ==
[[پرونده:سمت راست خديجه مسيح-سمت چپ فاطمه مصباح.jpg|جایگزین=خدیجه مصباح (سمت راست) - فاطمه مصباح (سمت چپ)|بندانگشتی|350x350پیکسل|خدیجه مصباح (سمت راست) - فاطمه مصباح (سمت چپ)|راست]]
[[پرونده:سمت راست خديجه مسيح-سمت چپ فاطمه مصباح.jpg|جایگزین=خدیجه مصباح (سمت راست) - فاطمه مصباح (سمت چپ)|بندانگشتی|350x350پیکسل|خدیجه مصباح (سمت راست) - فاطمه مصباح (سمت چپ)|راست]]
فاطمه مصباح سال ۱۳۴۷، در تهران به دنیا آمد. وقتی او ۳ سال داشت، پدرش به زندانهای شاه افتاد و این آغاز پا گذاشتن خانواده مصباح درمسیر مبارزه با دو حکومت (شاه و نظام جمهوری اسلامی) بود، فاطمه مصباح در سال ۱۳۵۶ ، دختری ۹ ساله بود که پدرش همراه با گروهی از زندانیان سیاسی از زندان شاه آزاد شد. او از همان موقع با پخش اعلامیه و شرکت در تظاهرات ضد سلطنتی، فعالیت خود را آغاز کرد.   
فاطمه مصباح سال ۱۳۴۷، در تهران در یک خانواده سیاسی به دنیا آمد. وقتی او ۳ سال داشت، پدرش به زندانهای شاه افتاد و این آغاز پا گذاشتن خانواده مصباح در مسیر مبارزه با دو حکومت شاه بود، فاطمه مصباح در سال ۱۳۵۶ ، دختری ۹ ساله بود که پدرش همراه با گروهی از زندانیان سیاسی از زندان شاه آزاد شد. او از زمان به همراه دیگران در تظاهرات ضد سلطنتی شرکت می‌کرد.   


فاطمه مصباح بعد از قیام ۱۳۵۷ و سرنگونی حکومت شاه، با انجمن های دانش آموزی هوادار سازمان مجاهدین خلق ایران، به فعالیتهای خود استمرار داد و برای افشای حکومت جمهوری اسلامی کوشش می کرد.  
فاطمه مصباح بعد از قیام ۱۳۵۷ و سرنگونی حکومت شاه در مدرسه به عضویت انجمن هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران درآمد و بادوستان خود به فعالیت‌های دانش‌آموزی می‌پرداخت.  


== دستگیری و اعدام ==
== دستگیری و اعدام ==
[[پرونده:تظاهرات ۳۰ خرداد سال ۱۶۰.JPG|جایگزین=تظاهرات ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ در تهران|بندانگشتی|تظاهرات ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ در تهران]]
[[پرونده:تظاهرات ۳۰ خرداد سال ۱۶۰.JPG|جایگزین=تظاهرات ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ در تهران|بندانگشتی|تظاهرات ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ در تهران]]
پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ تا ۳۰ خرداد سال ۱۳۶۰، که فضای نسبتاً باز سیاسی وجود داشت، احزاب و گروه های سیاسی مختلفی فعالیت می کردند و شرایط اجتماعی ایران  بسیار متحول بود جامعه جوشان از شرایط موجود بود. درروز ۳۰ خرداد سال ۱۳۶۰ تظاهرات مسالمت آمیزی با فراخوان سازمان مجاهدین خلق ایران در تهران وبرخی شهرستانها شکل گرفت که درتهران نیم میلیون نفر ازمردم وخانواده های شهیدان در آن شرکت کردند؛ این تظاهرات را نظام جمهوری اسلامی به گلوله بست.  
پس از انقلاب ضد سلطنتی تا ۳۰ خرداد سال ۱۳۶۰، اغلب احزاب و جریانات سیاسی در ایران اجازه فعالیت داشتند و هنوز منعی بر این فعالیت‌ها ایجاد نشده بود.  


بعد از این رویداد، پایان دوران فعالیت های سیاسی و آغاز نبرد مسلحانه اعلام شد؛ و از آن جا که دستگیری، زندان، شکنجه و اعدام ها آغاز شده بود، مجاهدین خلق و هوادارانشان به مبارزه مخفیانه رو آوردند. این سرفصل جدیدی برای فاطمه مصباح بود. او بین مبارزه و زندگی، مبارزه را انتخاب کرد و نزدیک به ۳ ماه بعد، در ۲۵ شهریور۱۳۶۰، در یک تظاهرات خیابانی دستگیر و فردای همان روز یعنی در ۲۶ شهریور ۱۳۶۰ در سن ۱۳ سالگی، در محوطه‌ی زندن اوین تیرباران شد. اتهام فاطمه مصباح همراه با ۸۰ متهم دیگر، بنا بر گفته‌ی روزنامه کیهان «فعالیتهای ضد اسلامی» عنوان شده بود.
در روز ۳۰ خرداد سال ۱۳۶۰ تظاهرات مسالمت آمیزی با فراخوان سازمان مجاهدین خلق ایران در تهران و برخی شهرستانها شکل گرفت. درتهران نیم میلیون نفر در این تظاهرات شرکت کردند. این تظاهرات در اعتراض به ضرب و شتم و سرکوب احزاب سیاسی که به تدریج در ایران آغاز شده بود انجام گشت. این تظاهرات توسط رژیم ایران به گلوله بسته شد و تعدادی در آن از پای درآمدند.


== وصیت نامه ==
بعد از این رویداد، سازمان مجاهدین خلق ایران پایان فعالیت ‌های مسالمت آمیز خود را اعلام کرد. تعداد زیادی از اعضاء این سازمان توسط حکومت دستگیر و در محاکمه‌های چند دقیقه‌ای به اعدام محکوم شدند. سه ماه پس از تظاهرات ۳۰ خرداد فاطمه مصباح  در ۲۵ شهریور۱۳۶۰به همراه دوستان خود در یک تظاهرات خیابانی شرکت کرده و دستگیر شد.  
فاطمه مصباح در وصیت نامه اش نوشته بود:
«با پذیرش ایدئولوژی توحیدی سازمان مجاهدین خلق و با پذیرش هدف که رسیدن به جامعه بی طبقه توحیدی و رسیدن به خداست، تصمیم گرفتم برای نابود کردن استبداد و مرتجعین، جان و مالم را در چنین راهی فدا کنم.  


به مرتجعین هم می گویم تاریخ را مرور کردم، اما جنایت شما فجیع ترین جنایت هایی است که در تاریخ دیده شده و این جنایتهای فجیع شما در تاریخ ثبت خواهد شد و خلق انتقام یک چنین خون هایی را خواهد گرفت.  
فاطمه مصباح  فردای همان روز یعنی در ۲۶ شهریور ۱۳۶۰ در سن ۱۳ سالگی، در محوطه‌ی زندن اوین تیرباران شد. اتهام فاطمه مصباح همراه با ۸۰ متهم دیگر، بنا بر گفته‌ی روزنامه کیهان «فعالیتهای ضد اسلامی» عنوان شد.


من این راه پُر پیچ و خم را انتخاب کردم و تا آخرین قطره خونم که در رگانم جاری است و نوید پیروزی را می دهند، علیه استبداد می جنگم ... از نسل انقلابی آینده می خواهم که راه من و دیگر همرزمانم را ادامه دهند. زنده باد آزادی»
== وصیت نامه فاطمه مصباح ==
پس از ابلاغ حکم اعدام به متهمین از آنها خواسته شد وصیت‌نامه های خود را بنویسند.
 
فاطمه مصباح وصیت نامه خود را پیش از مرگ چنین نوشت: <blockquote>«با پذیرش ایدئولوژی توحیدی سازمان مجاهدین خلق و با پذیرش هدف که رسیدن به جامعه بی طبقه توحیدی و رسیدن به خداست، تصمیم گرفتم برای نابود کردن استبداد و مرتجعین، جان و مالم را در چنین راهی فدا کنم. به مرتجعین هم می گویم تاریخ را مرور کردم، اما جنایت شما فجیع ترین جنایت هایی است که در تاریخ دیده شده و این جنایتهای فجیع شما در تاریخ ثبت خواهد شد و خلق انتقام یک چنین خون هایی را خواهد گرفت. من این راه پُر پیچ و خم را انتخاب کردم و تا آخرین قطره خونم که در رگانم جاری است و نوید پیروزی را می دهند، علیه استبداد می جنگم ... از نسل انقلابی آینده می خواهم که راه من و دیگر همرزمانم را ادامه دهند. زنده باد آزادی»</blockquote>


== شهیدان خانواده مصباح ==
== شهیدان خانواده مصباح ==
[[پرونده:شهیدان خانواده مصباح.JPG|جایگزین=شهیدان خانواده مصباح|بندانگشتی|شهیدان خانواده مصباح]]
[[پرونده:شهیدان خانواده مصباح.JPG|جایگزین=شهیدان خانواده مصباح|بندانگشتی|شهیدان خانواده مصباح]]
فاطمه مصباح، اولین شهید از ۹ شهید خانواده مصباح است. پدر و مادر فاطمه مصباح (محمد و رقیه مصباح) در سال ۱۳۶۰، با یورش ماموران جمهوری اسلامی به محل استقرار آنها در یکی از پایگاه های مقاومت که به درگیری منجر شد، به شهادت رسیدند.
فاطمه مصباح، اولین شهید از ۹ شهید خانواده مصباح است. پدر و مادر فاطمه مصباح (محمد و رقیه مصباح) در سال ۱۳۶۰، با یورش ماموران جمهوری اسلامی به محل استقرار آنها در یکی از پایگاه های مجاهدین که به درگیری منجر شد، کشته شدند.


خواهر مصباح، عزت (خدیجه)، (۱۵ ساله)،برادران فاطمه مصباح –  اصغر(۱۷ ساله)، و محمود (۱۹ ساله)، در تابستان سال ۱۳۶۰ به شهادت رسیدند و اکبر مصباح، تنها فرزند باقی مانده از خانواده مصباح نیز در بهار سال ۱۳۶۱، همراه با همسرش، مسیح مصباح به شهادت رسیدند.
خواهر فاطمه مصباح، عزت (خدیجه)، (۱۵ ساله)، برادران فاطمه مصباح –  اصغر(۱۷ ساله)، و محمود (۱۹ ساله)، در تابستان سال ۱۳۶۰ توسط رژیم ایران به قتل رسیدند و اکبر مصباح، تنها فرزند باقی مانده از خانواده مصباح در بهار سال ۱۳۶۱، همراه با همسرش، مسیح مصباح اعدام شدند.


فاطمه مسیح، عضو دیگری از خانواده مصباح  بود که در حمله نظامیان عراقی وابسته به نظام جمهوری اسلامی به قرارگاه اشرف در ۱۹ فروردین ۱۳۹۰ به شهادت رسید.
فاطمه مسیح، عضو دیگری از خانواده مصباح  بود که در حمله نظامیان عراقی وابسته به نظام جمهوری اسلامی به قرارگاه اشرف در ۱۹ فروردین ۱۳۹۰ جان باخت.

منوی ناوبری