کاربر:Khosro/صفحه تمرین حمله حماس به اسرائیل

از ایران پدیا
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۰:۴۹ توسط Khosro (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''حمله حماس به اسرائیل ، در''' روز شنبه ۷ مهرماه ۱۴۰۲، آغاز شد. حماس، جهاد اسلامی و گروه‌های دیگر وابسته، دست به حمله‌ی غافل‌گیرکننده و بی‌سابقه‌ای علیه اسرائیل زدند. در این حمله هزاران راکت از طرف حماس به سمت اسرائیل شلیک شد. افراد بسیاری در...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

حمله حماس به اسرائیل ، در روز شنبه ۷ مهرماه ۱۴۰۲، آغاز شد. حماس، جهاد اسلامی و گروه‌های دیگر وابسته، دست به حمله‌ی غافل‌گیرکننده و بی‌سابقه‌ای علیه اسرائیل زدند. در این حمله هزاران راکت از طرف حماس به سمت اسرائیل شلیک شد. افراد بسیاری در این حمله کشته و زخمی و به گروگان گرفته شدند. گروهای حماس و جهاد اسلامی این حمله را عملیات طوفان‌الاقصی نامیده‌اند. به‌دنبال حمله حماس، ارتش اسرائیل نیز اعلام کرد که ۴۵۰ نقطه در نوار غزه که کانون فعالیت‌های حماس است، توسط هواپیماهای جنگنده‌ی اسرائیل مورد هدف قرار گرفته است. در درگیری‌های بین حماس و اسرائیل، هزاران واحد مسکونی از طرفین ویران شدند و حدود یک میلیون از ساکنان غزه نیز آواره گردیده‌اند. هم‌چنین از هر دو طرف، بیش از ۳۶۰۰ نفر کشته و افراد بسیار زیادی نیز مجروح شده‌اند. کمیسیون تحقیق سازمان ملل متحد، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که هر دو طرف مناقشه (حماس و اسرائیل)، مرتکب جنایت جنگی شده‌اند. مقامات و شخصیت‌های بین‌المللی، رژیم ایران را پشت حمله‌ی حماس به اسرائیل دانسته‌اند. علی خامنه‌ای و مقامات ارشد رژیم ایران نیز اعلام حمایت از حماس کرده و حمله‌ی حماس به اسرائیل را تبریک گفته و جشن گرفته‌اند. جنگ حماس و اسرائیل در میان جوامع جهانی بازتاب‌های گسترده‌ای به دنبال داشت. شهروندان بسیاری از کشورهای مختلف در حمایت از فلسطینیان ساکن غزه، علیه اسرائیل دست به تظاهرات زدند.

حمله‌ی فاغل‌گیرانه حماس به اسرائیل

صبح روز شنبه ۷ مهرماه ۱۴۰۲، حماس، جهاد اسلامی و گروه‌های دیگر وابسته، حمله‌ی غافل‌گیرکننده و بی‌سابقه‌ای را به اسرائیل آغاز کردند. هزاران راکت از طرف حماس به سمت اسرائیل شلیک شد. افراد مسلح حماس از طریق زمینی، هوایی و دریایی به داخل شهرک‌های اسرائیل و پایگاه‌های نظامی هجوم بُردند. افراد بسیاری در این حمله کشته و زخمی و به گروگان گرفته شدند. گروهای حماس و جهاد اسلامی این حمله را عملیات طوفان‌الاقصی نامیده‌اند. «رادیو فردا»

پاسخ ارتش اسرائیل

به‌دنبال حمله حماس، ارتش اسرائیل نیز اعلام کرد که ۴۵۰ نقطه در نوار غزه که کانون فعالیت‌های حماس است، توسط هواپیماهای جنگنده‌ی اسرائیل مورد هدف قرار گرفته است. ارتش اسرائیل تا ۱۹ مهرماه، به ۲۳۰۰ موضع حماس در نوار غزه حمله کرده است. «ایران اینترنشنال1»

وزیر دفاع اسرائیل اعلام کرد که رژیم ایران، حماس و حزب‌الله محور شرارت در یک محور هستند. مجوزها، پول و هزینه و ایده‌ها برای حمله به اسرائیل از طرف رژیم ایران می‌آید و هدایت همه چیز از ایران است. «یورو نیوز2»

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در تماس تلفنی با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، گفته است که:

«از زمان هولوکاست چنین وحشیگری را ندیده است. افراد حماس ده‌ها کودک را گرفتند، بستند، سوزاندند و اعدام کردند؛ آنها حتی بدتر از داعش هستند.» «ایران اینترنشنال1»

ویرانی و آوارگی

سازمان ملل در روز شنبه ۲۲ مهرماه، اعلام کرد که تا کنون بیش از ۱۳۰۰ واحد مسکونی در غزه کاملاً ویران و تخریب و بسیاری از واحدهای مسکونی دیگر شدیداً آسیب دیده و غیرقابل سکونت شده است.

در مجموع از هر دو طرف (نوار غزه و اسرائیل)، ۵ هزار و ۵۴۰ واحد مسکونی به‌کلّی تخریب ویران شده است و دست‌کم ۳ هزار و ۷۵۰ واحد مسکونی دیگر به‌شدت آسیب دیده و قابل سکونت نیست. «یورو نیوز3»

براساس گزارش آژانس حمایت از آوارگان فلسطینی سازمان ملل، تقریباً یک میلیون نفر از ساکنین نوار غزه در ۷ روز اول درگیری آواره شده‌اند که در ادامه‌ی روند جنگ، آمار آورارگان بیشتر خواهد شد. «اخبار روز»

وضعیت آب و برق در غزه

با توقف فعالیت تنها نیروگاه برق غزه به‌خاطر نداشتن سوخت، برق نواز غزه به طور کامل قطع شد و ۲ میلیون ساکن این منطقه در تاریکی مطلق فرو رفتتند. «سایت تی‌.آر.تی»

حملات هوایی اسرائیل به ۷ تأسیسات در غزه آسیب جدی رسانده است. با قطع شدن آب از اسرائیل به سراسر غزه، کمبود بسیار جدی آب آشامیدنی بر ۶۵۰ هزار نفر تأثیر گذاشته است. «جوان آنلاین»

آمار کشته‌شدگان و مجروحان

براساس گزارش تلویزیون رسمی اسرائیل، تعداد کشده‌شدگان اسرائیلی تا روز ۲۰ مهرماه، به ۱۳۰۰ نفر و تعداد مجروحان به ۳۳۰۰ نفر افزایش پیدا کرده است که حال ۳۵۰ نفر از مجروحان وخیم است. «سایت تی‌.آر.تی»

وزارت بهداشت فلسطین نیز در هشتمین روز جنگ اعلام کرد که در حملات اسرائیل به نوار غزه، آمار کشته‌شدگان دست کم ۲ هزار و ۳۲۹ نفر و آمار مجروحان به ۹ هزار و ۷۱۴ نفر افزایش پیدا کرده است. بیشتر کشته‌شدگان از زنان، کودکان، سالمندان و مجروحان هستند. «اخبار روز»

تا کنون بیش از ۱۰۰ نفر از اتباع خارجی کشورهای مختلف نیز در جریان جنگ حماس و اسرائیل کشته شده‌اند. «یورو نیوز3»

ضرب‌العجل تخلیه نوار غزه

در روز ۲۱ مهرماه، اسرائیل در یک ضرب‌العجل به مردم نوار غزه هشدار داده است که ظرف ۲۴ ساعت این منطقه را تخلیه و ترک کرده و به مناطق جنوبی بروند. این هشدار بیش از یک ملیون جمعیت ساکن در نوار غزه را نگران و وحشت‌زده کرده است. به گفته‌ی کارشناسان تخلیه این جمعیت در ۲۴ ساعت غیرممکن است و این هشدار بیانگر حمله زمینی اسرائیل به نوار غزه است. حماس این هشدار را رد کرده و از مردم غزه خواسته است که به این هشدار توجه نکنند. «ایران اینترنشنال3»

به‌دنبال هشدار اسرائیل به ساکنین نوار غزه، علامیه‌هایی از آسمان بر روی شهر فرود آمده که در آن نوشته شده است:

«خطاب به ساکنان شهر غزه، سازمان‌های تروریستی جنگ علیه اسرائیل را آغاز کرده‌اند. شهر غزه به میدان جنگ تبدیل شده است. شما باید فوراً خانه‌های خود را تخلیه کنید و به سمت جنوب بروید.»

جمعیت ساکن در نوار غزه بیش از ۱.۲ میلیون نفر هستند. «یورو نیوز2»

(هشدار تخلیه نواز غزه توسط اسرائیل فعلاً به تعلیق درآمده است)

نقش رژیم ایران در جنگ غزه

مقامات رژیم ایران به‌طور مکرر از کمک به حماس و دیگر گروه‌های شبه‌نظامی اذعان کرده است. حماس و شبه‌نظامیان وابسته به رژیم ایران نیز بارها کمک‌های نظامی و مالی رژیم ایران را اعلام و تأیید کرده‌اند. «ایران وایر»

علی خامنه‌ای در حساب توئیتری خود، وعده‌ی نابودی اسرائیل را تکرار کرد.

علی‌اکبر ولایت مشاور ارشد خامنه‌ای نیز حمله‌ی حماس به اسرائیل تمجید کرد. امیرعبداللهیان وزیر خارجه رژیم ایران هم بیانیه‌ی تبریک داد. «ایران وایر»

روز یکشنبه ۱۶ مهرماه، پاسدار رحیم صفوی مشاور ارشد علی خامنه‌ای، از تهاجم گسترده‌ی حماس به اسرائیل حمایت نمود؛ و اعلام کرد که حمله‌ی حماس به اسرائیل غرورآفرین است و تا آزادی فلسطین و قدس، از حملات حماس حمایت می‌کنیم. «تایمز اسرائیل»

روز جمعه ۲۱ مهر، حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه رژیم ایران عازم بیروت شد و با حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله و نجیب میقاتی نخست وزیر لبنان ملاقات کرد. امیرعبداللهیان اعلام کرد که با قدرت تمام به حمایت‌های سیاسی، جهانی و رسانه‌ای از حماس ادامه می‌دهیم. «ایران اینترنشنال3»

مواضع مقامات آمریکایی

مقامات آمریکایی در سطوح مختلف، رژیم ایران را مسئول حمله حماس به اسرائیل دانسته‌اند.

قانون‌گذاران جمهوری‌خواه در کنگره‌ی آمریکا، جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده را به خاطر انعطاف و نرمش او در برابر رژیم ایران، التماس برای بازگشت به توافق هسته‌ای (برجام)، لغو تحریم‌ها و هم‌چنین پرداخت ۶ میلیارد دلار باج بابت آزادی گروگان‌های آمریکایی، مورد انتقاد قرار دادند و خواستار مسدود کردن این پول شدند. «ایندیپندنت»

مایک پمپئو وزیر خارجه پیشین آمریکا نیز گفت که کشته‌شدن شهروندان آمریکا در اسرائیل به فرمان مستقیم رژیم ایران صورت گرفته است و واکنش ایالات متحده نباید فقط علیه نیروهای نیابتی رژیم ایران باشد، بلکه باید عوامل رژیم ایران که به‌طور مستقیم دستور حمله به اسرائیل را صادر کرده‌اند، هدف قرار دهد. «ایران اینترنشنال1»

جک سالیوان مشاور امنیتی ملی ایالات متحده آمریکا درباره نقش رژیم ایران در حمله حماس به اسرائیل، گفت که رژیم ایران برای سالیان حامی اصلی حماس بوده و در حمله به اسرائیل هم‌دست حماس است. «ایران اینترنشنال1»

براساس گزارش واشینگتن‌پست به‌نقل از مقامات امنیتی غربی و خاورمیانه‌ای نوشت:

«حمله به اسرائیل با حمایت عمده جمهوری اسلامی که شامل آموزش نظامی و کمک لجستیکی و هم‌چنین ده‌ها میلیون دلار برای تسلیحات می‌شود، از یک سال پیش‌ طراحی شده بود.» «ایران اینترنشنال1»

به نقل از جاناتان اسپایر، مدیر تحقیقات اندیشکده‌ی انجمن خاورمیانه، حمله‌ی حماس بدترین حمله به اسرائیل در ۵۰ سال اخیر بوده‌است. رژیم ایران با استراتژی مرگ با هزار ضربه، به‌دنبال شکست اسرائیل است. رژیم ایران حامی حماس است و حزب‌الله را ایجاد کرده است. رژیم ایران از حمله‌ی غافلگرانه‌ی حماس به اسرائیل استقبال کرده و آن را جشن گرفته است. حمله حماس به اسرائیل با رژیم ایران هماهنگی شده است. رژیم ایران سال‌های زیادی است که از طریق گروهای نیابتی خود در منطقه مانند حزب‌الله لبنان، حماس و گروه‌های دیگری مشابه این‌ها علیه اسرائیل جنگیده است. حمله‌ی کنونی حماس به اسرائیل دقیقاً در زمان واقع شد که رژیم ایران قصد نابودی جایگاه اسرائیل در خاورمیانه را دارد و نگران واسطه‌گری آمریکا در ایجاد نزدیکی روابط میان اسرائیل و عربستان است. «ایندیپندنت»

بازتاب جوامع بین‌المللی

جنگ حماس و اسرائیل در میان جوامع جهانی بازتاب‌های گسترده‌ای به دنبال داشت.

در آغاز حمله‌ی حماس به اسرائیل، کنگره‌ی آمریکا از اسرائیل اعلام حمایت کرد، هم‌چنین حمایان اسرائیل در میدان تایمز دست به تظاهرات زدند.

اما در ادامه و اقدامات اسرائیل علیه ساکنین نوار عزه، موجی از حمایت‌های جهانی نسبت فلسطینی‌های ساکن غزه به راه افتاد. بسیاری از شهروندان توکیو پایتخت ژاپن، کرانه باختری فلسطین، صنعا پایتخت یمین، دانشجویان دانشگاه کلمبیا در نیویورک، شهر بارسولونا در اسپانیا، پاریس پایتخت فرانسه، بیروت پایتخت لبنان و... علیه حملات اسرائیل به غزه دست به تظاهرات زدند و از مردم غزه حمایت کردند. «عصر ایران1»

هم‌چنین شهروندان آتلانتای آمریکا در اعتراض به حمایت همه‌جانبه‌ی ایالات متحده آمریکا از کشتار مردم غزه توسط اسرائیل، دست به تظاهرات زدند. گروهی از حامیان فلسطین نیز در واشینگتن با تظاهرات خود از فلسطینیان ساکن غزه حمایت کردند. تظاهرات بزرگی نیز در لندن، در حمایت از فلسطین شکل گرفت. «عصر ایران2»

کمیسیون تحقیق سازمان ملل متحد، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که هر دو طرف مناقشه (حماس و اسرائیل)، مرتکب جنایت جنگی شده‌اند. «ایران اینترنشنال1»

منابع: