کاربر:Hossein/1صفحه تمرین
ارتش سایبری جمهوری اسلامی
اطلاعات سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات رژيم اقدام به راه اندازي يك شبكه گسترده در زمينه سايبري كرده اند، آنها بطور سيستماتيك اقدام به استخدام شركتها و متخصصين هكر در ايران كرده و آنها را براي پيشبرد اهداف خود بكار ميگيرند. افرادي كه توسط وزارت دادگستري آمريكا تحت تعقيب قرار گرفته اند، عده اي از هكرهاي جمهوری اسلامی هستند كه توسط اطلاعات سپاه و نيروي قدس و وزارت اطلاعات رژیم ايران بكار گرفته شده و استخدام شده اند. در یکی دو ساله اخیر اصطلاح ارتش سایبری جمهوری اسلامی در رسانههای جهانی بازتابهای فراوانی داشته است. از طرف دیگر کلمه سایبری بطور خاص در توییتر به حسابهای فیک وابسته به جمهوری اسلامی نامگذاری شده است که در ظاهر دارای نمای مخالف و یا منتقد جمهوری اسلامی هستند ولی در عمل و بعضا به شکلهای پیچیدهای خطوط جمهوری اسلامی را پیش برده و در خدمت اهداف آن میباشند. بسیاری از فعالین تویتری مطرح میکنند که این حسابها در خدمت شیطانسازی و از دور خارج کردن حسابهای وابسته به بزرگترین اپوزسیون ایران یعنی سازمان مجاهدین بوده و تلاششان بر این است که با استفاده از شیوههای گوناگون و سوار شدن روی گرایشات ضد جمهوری اسلامی نسلهای جوان فعال در توییتر فاصله آنها از مجاهدین را حفظ کنند. ناظران آگاه و همچنین مجاهدین خلق معتقدند از جمله شاخصهای برجسته این حسابها اسلام سیتزی است که با هدف سوق دادن نوک حمله فعالین توییتری از حمله به نظام جمهوری اسلامی به سوی اهدافی است که در وهله اول دست یافتنی نیست و در وهله بعد باعث حمله یه بزرگترین نیروی برانداز همین نظام که مجاهدین مسلمان هستند شده و عملا جمهوری اسلامی میتواند خطر دشمن اصلیاش را از سر خودش دور کند.
ارتش سایبری - مفهوم عام
با ورود فناوریهای نوین مانند رایانه و تکنولوژی "آیتی" در کنار ورود فضای مجازی به زندگی بشر، واژههای ارتش و جنگ تحت تاثیر این دانشهای جدید قرار گرفت و شکل کلاسیک این دو واژه را که تداعی سلاحهای شناختهشده و یونیفرمهای یک شکل بود تغییر داد.
در کنار این واژهها باید به فضای مجازی و هکرها(که بصورت تلویحی شامل ویروسهای رایانهای نیز میشود) نیز اشاره کرد. این دو واژه به عنوان ابزار، نقش سلاح و کاربر آن، مابه ازای سرباز ارتش و سلاحش در ارتشهای کلاسیک بازی میکنند. اسلحه ای که حتی بعضا مخربتر و خطرناکتر از بمبها و موشکهای معمولی در دنیای واقعی است! برخی دولتها با استفاده از این فضا قصد کردند تا منافع حیاتی دیگر کشورها را مورد تهدید قرار دهند و با بهرهگیری از سلاحهای سایبری به زیرساختهای حساس و حیاتی دیگر کشورها حمله کنند.
ارتش سایبری بصورت کلی در دو بخش فعالیت میکند
الف - بخش سرکوب داخلی
ب - بخش جاسوسی خارجی
ارتش سایبری - مفهوم خاص
"ارتش سایبری جمهوری اسلامی"، به یک دلیل مشخص نامی شناخته شده در فضای مجازی ایران است: از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ تا کنون، تعداد زیادی از سایت های اینترنتی خبری و غیر خبری در داخل و خارج ایران، توسط تشکیلاتی با نام "ارتش سایبری ایران" هک شده است. ارتش سایبری جمهوری اسلامی، گروهی متشکل از تعدادی از متخصصان عملیات هک و نفوذ اینترنتی است که اعضای آن، تاکنون هویت خود را مخفی نگه داشته اند.
هنوز هیچ سازمان یا نهادی در ایران به طور رسمی مسئولیت ارتش سایبری جمهوری اسلامی را قبول نکرده، اما شواهد و اطلاعات موجود، از وابستگی احتمالی آن به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حکایت دارد.
از جمله این شواهد، می توان به اشارات پراکنده تعدادی از مقام های سپاه پاسداران به فعالیت های این ارتش اشاره کرد.
مثلاً در اردیبهشت ۱۳۹۰، مجتبی ذوالنور معاون سابق نماینده رهبر ایران در سپاه پاسداران گفت که جمهوری اسلامی توانسته با استفاده از "ارتش سایبری"، "سایت های دشمن" را هک کند. در همین ماه، محمد علی جعفری فرمانده سپاه پاسداران اعلام کرد که سپاه از طریق "شناسایی و مقابله" با فعالیت های مخالفان حکومت بر روی شبکه اینترنت "ضربههای زیادی" به آنها وارد کرده است.
در آبان ماه ۱۳۹۰ هم، حسین همدانی فرمانده سابق سپاه استان تهران از وجود "دو مرکز جنگ سایبری" در تهران تحت نظر سپاه پاسداران خبر داد.
بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸، ارتش سایبری جمهوری اسلامی علاوه بر هک کردن سایت هایی بسیاری از رسانه های فارسی زبان منتقد حکومت ایران، در کار گروهی از سایت های غیر ایرانی و از جمله شبکه اجتماعی تویتر اخلال ایجاد کرده است. در همین دوره، برخی عملیات جداگانه نفوذ اینترنتی نیز در مناطق مختلف جهان صورت گرفته که ارتش سایبری جمهوری اسلامی، از متهمان انجام آنها به شمار میرود.
به عنوان نمونه در شهریور ماه گذشته، دولت هلند گزارش داد که احتمالا افراد مرتبط با حکومت ایران، رمز عبور و اطلاعات مبادله شده حدود ۳۰۰ هزار کاربر ایرانی سایت های مختلف، از جمله سرویس های گوگل را به دست آورده اند. [۱]
در جمهوری اسلامی بخش اول یعنی سرکوب اینترنتی جلوه بیشتری در داخل و بخش دوم جلوه بیشتری در سطح خارجی و بینالمللی داشته است.
ارگانهای سایبری جمهوری اسلامی
۱ "ارتش سایبری ایران" که اساسا دست سپاه پاسداران است و ارگان اصلی سایبری جمهوری اسلامی را تشکیل میدهد
۲ "قرارگاه دفاع سایبری" که ارگان اصلی آن را سازمان پدافند غیر عامل تحت سرپرستی سرتیپ پاسدار غلامرضا جلالی تشکیل میدهد ولی وزارتخانههای ارتباطات، دفاع ، اطلاعات و صنایع هم در آن عضویت دارند.
۳ سایبری بسیج که مسئولیت جنگ نرم را بعهده گرفتهاند و طبق تعریف مبارزه سایبری با دشمنان حکومت جمهوری اسلامی را بعهده گرفتهاند. برای تجهیز این نیرو که گفته میشود دهها هزار بسیجی را شامل میشود به دلیل ناآشنایی بسیجیان با اینترنت و تویتر، ابتدا کلاس های آموزشی رایگان برگزار شده و هزاران وبلاگ برای آنها ایجاد شده است تا در آنها به فراگیری کار با تویتر و فعالیت در آنها بپردازند. مهمترین فعالیت هایی که این بسیجیان انجام میدهند، نوشتن مطالبی در حمایت از جمهوری اسلامی در وبلاگ های خود و کامنت گذاری در سایت های دیگر وبسیج برای خراب کردن توییتهای شناختهشده اپوزسیون و یا راهاندازی هشتگهایی بر علیه مخالفین جمهوری اسلامی است.
این ارگان زیرمجموعهای به نام شورای سایبری بسیج هم دارد که یکی از وظایف آن به کارگیری هکرها زیرنظر متخصصان سپاه پاسداران، برای نفوذ به سایت ها و ایمیل های تعیین شده است. حسین همدانی فرمانده سابق سپاه استان تهران، در آذر ۱۳۸۹ از تربیت ۱۵۰۰ "تکاور جنگ سایبری" در شورای سایبری بسیج خبر داد.
۴ پلیس فتا - کار عمده آن تعقیب و سرکوب مخالفان نظام است اگر چه در وظیفه رسمی آن مقابله با کلاهبرداری، دزدی اطلاعات مالی و شخصی، تهدید و ...عنوان شده است
۵ سایبری وزارت اطلاعات - کار عمده آن تعقیب و سرکوب و مخالفان نظام است. از جمله فعالیت های سایبری این وزارتخانه، روایت تعدادی از منتقدان حکومت ایران است که از استناد بازجویان وزارت اطلاعات به محتوای ایمیل های شخصی خود در هنگام بازجویی گزارش کرده اند [۱]
شرکتها و افراد فعال در سایبری جمهوری اسلامی
شركت داده پردازان مرصاد
يكي از شركتهايي كه توسط دادگستري آمريكا اعلام جرم شده است، شركت داده پردازان مرصاد ميباشد كه توسط محمد صادق احمدزادگان در مرداد1390 تاسيس شده است.[۲] او متولد ۵ آبان ۱۳۷۱ بوده و به نامهای صادق احمدزادگان و صادق نیتروژن نیز معروف است. اين شركت وبلاگي بنام مرصاد دارد.
آدرس اين شركت طبق آنچه در صفحهای به این نام که در شبکه اینترنت موجود است تهران – خیابان شریعتی – سه راه طالقانی – خیابان خواجه نصیر – پلاک 288 – طبقه 4 – واحد 16 – میباشد. اطلاعات دیگر حاکی است که آدرس این شرکت در تهران سي متري نيروي هوايي خيابان نهاوند پلاك 8 ميباشد.
رئيس هيئت مديره شركت داده پردازان مرصاد ، جعفر احمدزادگان پدر محمد صادق احمدزادگان[۳] است كه يكي از پرسنل وزارت خارجه رژيم است. وي مدتي در كشور اوكراين از طرف وزارت خارجه رژيم مامور بوده است. (محمد صادق احمدزادگان يك پروژه براي ارتباطات اتاق كنفرانسهاي وزارت خارجه در سال 1389 اجرا كرده است.)
محمد صادق احمدزادگان بنیانگزار و عضو هيئت مديره شرکت مرصاد است. محمد صادق احمدزادگان كه متخصص ارتباطات و هكر است، ابتدا عضو گروه هكر آشيانه بوده است. از حدود سال 1388 عضو گروه هكر آفتاب شده و با اطلاعات سپاه كار ميكرده اند. وي با اطلاعات سپاه و نيروي قدس و وزارت اطلاعات همكاري ميكند. وی همچنین عضو سابق گروههای نفوذ رایانه ای ایرانی به نامهای گروه امنیت دیجیتالی آشیانه و سان آرمی است. ظاهراً وی بات نت مرصاد را برای حملات دی داس مدیریت کرده است، همچنین در آمورش دادن پرسنل اطلاعاتی ایران نیز دست داشته و درطی حملات دی داس به بات نت کاماکازی دسترسی داشته و فرمان می فرستاده است.
محمد صادق احمدزادگان به همراه پدرش جعفر احمدزادگان شركت كامپيوتري ديگري بنام يزدان مداران پايتخت در سال 1388 ايجاد كرده است. در اين شركت محمد صادق احمدزادگان رئيس هيئت مديره و پدرش عضو هيئت مديره هستند.
محمدصادق احمدزادگان رئيس هئيت مديره شركت رايان ايمن آرما ميباشد كه در آبان 1389 شروع به كار كرده است. اميرايلخاني عضو ديگر اين شركت است.
محمد صادق احمدزادگان عضو گروه هكري آفتاب نيز ميباشد كه در قسمت بعدي وضعيت اين شركت توضيح داده ميشود.
در تاریخ ۲۱ ژانویه ۲۰۱۶ میلادی، یک هیئت عالی منصفه دادگاه ناحیه ای ایالات متحده ، در ناحیه جنوبی نیویورک احمدزادگان را به اتهام دست داشتن در توطئه تحت تعقیب قانونی قرار داده و پس از محکوم شدن به توطئه برای ارتکاب، همدستی و همکاری در نفوذ کامپیوتری، حکم دستگیری فدرال برای او صادر گردیده است.[۴]
گروه مرصاد علاوه بر هك كردن سايتهاي آمريكايي اقدام به هك كردن سايتهاي كشورهاي همسايه ايران نيز نموده است. اين گروه اقدام به ساختن سايتهاي جعلي مختلف در خدمت نيروي قدس براي دروغ پراكني در سوريه نموده است.
سينا قيصر(در ترجمه ها كيسار نوشته اند) كه توسط دادستاني آمريكا تحت تعقيب قرار گرفته نيز با گروه مرصاد كار ميكرده است.
شرکت امنپردازش خوارزمی
این شرکت که به «ITSecTeam» نیز شهرت دارد در تهران خیابان مطهری (تحت طاووس سابق) - خیابان پارسا (علیاکبری) - خیابان آزادی واقع میباشد.
مدیر آن احمد فتحی است. او با نام های سایبری "M۳S۳C۳" و "M۳HRAN" فعالیت داشته است. احمد فتحی به اتهام دست داشتن در توطئه برای انجام حملات گروهی دی داس (DDoS) بر علیه بخشهای مالی و دیگر شرکتهای ایالات متحده طی سالهای ۱٣۸٩ تا ۱٣٩١ ، تحت تعقیب قانونی قرار دارد. ظاهرا وی سرپرستی و هماهنگی تیم آی تی سک در حملات دی داس را بر عهده داشته است. وی همچنین درساخت بات نت برای استفاده دراین رشته عملیات حمله، و همچنین ساخت بدافزار توسط تیم آی تی سک برای بکار بردن درحملات دست داشته است.
در تاریخ ۲۱ ژانویه ۲۰۱۶ میلادی ، یک هیئت عالی منصفه دادگاه ناحیه ای ایالات متحده ، در ناحیه جنوبی نیویورک فتحی را به اتهام دست داشتن در توطئه تحت تعقیب قانونی قرار داده و پس از محکوم شدن به توطئه برای ارتکاب، همدستی و همکاری در نفوذ کامپیوتری، حکم دستگیری فدرال برای او صادر گردید.[۴]
حمید فیروزی از دیگر دست اندرکاران این شرکت میباشد. او متولد ۲ تیر ۱۳۶۰ (۱۱ دی ۵۸ و ۱۵ مرداد ۶۰ نیز استفاده شده است) و دارای قد ۱۷۷ سانتیمتر، وزن ۷۷ کیلوگرم است. او در شغل رئیس شبکه کار کرده است.
حمید فیروزی به اتهام دست داشتن در توطئه برای انجام حملات گروهی دی داس (DDoS) بر علیه بخشهای مالی و دیگر شرکتهای ایالات متحده طی سالهای ۱٣۸٩ تا ۱٣٩١ تحت تعقیب قانونی قرار دارد.
فیروزی متهم به تهیه زیرساخت سرور کامپیوتری در ایالت متحده و دیگر نقاط است، که این تسهیلات بعداً توسط تیم آی تی سک که یک شرکت فن آوری اطلاعات ایرانیست، برای هماهنگی وهدایت کردن حملات دی داس (DDoS) مورد استفاده قرارگرفته شده است. و همچنین در اواخر سال ۲۰۱۳ میلادی فیروزی به جرم نفوذ درسامانه سرپرستی و گرد آوری داده (اسکادا) مربوط به سیستمهای سد خیابان بومان درمنطقه رای نیویورک محکوم شد.
در تاریخ ۲۱ ژانویه ۲۰۱۶ میلادی ، یک هیئت عالی منصفه دادگاه ناحیه ای ایالات متحده ، در ناحیه جنوبی نیویورک فیروزی را به اتهام دست داشتن در توطئه تحت تعقیب قانونی قرار داده و پس از محکوم شدن به توطئه برای ارتکاب، همدستی و همکاری در نفوذ کامپیوتری و دسترسی غیر مجاز به کامپیوترهای محفوظ ، حکمدستگیری فدرال برای او صادر گردید.[۴]
افشاي اميد غفاري نيا و شركت «فن آوري و ارتباطات ايمن آفتاب نهان» (ارتش آفتاب)
اميد غفاري نيا، ساكن شهر كرج بوده و يكي از هكرهايي است كه مدتي با گروه آشيانه كار ميكرده است.
اميد غفاري نياز به همراه 5 نفر ديگر از جمله محمد صادق احمد زادگان در سال 1388 (بعد از قيام) از گروه آشيانه خارج شده و گروه هكر آفتاب را درست كردند كه با اطلاعات سپاه كار ميكنند.
اين گروه در مهر 1389 يك شركت بنام «فن آوري و ارتباطات ايمن آفتاب نهان» را ثبت كردند كه بتوانند كارهايشان را در پوش اين شركت دنبال كنند.
در اين شركت شش نفر از هكرها بنامهاي سيد مصطفي مطهريان، رئيس هيئت مديره و محمد صادق احمدزادگان، اميد غفاري نيا، محسن نوري، سجاد پورعلي، مهدي اربابي اعضاي هيئت مديره هستند.
اين گروه كه اسم «ارتش آفتاب» روي خودش گذاشته، زير مجموعه هاي سايبري سپاه است. اين گروه در طي سال 1388 و 1389 مدعي هك كردن سايتها مختلف, از جمله 9 سايت ناسا, 500 سايت آمريكا و سايتهاي مخالفين رژيم بوده و خبرگزاري فارس به تبليغ عمليات اين گروه ميپردازد. اين گروه داراي يك سايت بوده كه اسم آن سايت هك و امنيت آفتاب است.
ارتش سایبری جمهوری اسلامی برای سرکوب داخلی
در همین رابطه در سایت صدای آمریکا به زبان فارسی تحت عنوان «تائید ارتش سایبری ایران در فضای مجازی؛ بسیج «هزار گردان سایبری» راهاندازی کرده است» آمده است:
در حالی که سازمانها و نهادهای بینالمللی گوناگون، از جمله گزارشگران بدون مرز، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یکی از اصلیترین حکومتهای سرکوبگر آزادی بیان معرفی کردهاند، مقامات جمهوری اسلامی در اقدامی که به نظر میرسد برای افزایش بیش از پیش این سرکوب باشد، از راهاندازی «هزار گردان سایبری» خبر دادهاند. به نوشته برخی رسانههای ایران، غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، روز شنبه ۱۶ شهریور ۹۸ گفت که سازمان موسوم به بسیج مستضعفین شمار زیادی از جوانان را در قالب هزار گردان سایبری ساماندهی کرده است.[۵]
راهاندازی پروژه اینترنت ملی ایران از طرف جمهوری اسلامی اقدامی در همین راستا یعنی سرکوب آزادی اینترنت ارزیابی شده است.
ارتش سایبری جمهوری اسلامی برای جاسوسی خارجی
براساس گزارش «جامعه اطلاعاتی آمریکا» ایران به ارائه تهدید جاسوسی و حمله سایبری ادامه می دهد. جامعهٔ اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا شامل ۱۶ سازمان و آژانس مجزای اطلاعاتی است که ریاست آن بر عهدهٔ ادارهکننده نهاد اطلاعات ملی است. در بخش اول گزارش ۴۲ صفحهای جامعه اطلاعاتی آمریکا تحت عنوان امنیت سایبری آمده است:
ایران به ارائه تهدید جاسوسی و حمله سایبری ادامه می دهد. ایران از تکنیک های سایبری به مراتب پیچیده تری برای جاسوسی استفاده می کند. ایران همچنین در صدد استقرار قابلیت های حملات سایبری است تا امکان حملات علیه زیرساخت های حیاتی ایالات متحده و کشورهای متحد را فراهم می کند. تهران از رسانه های اجتماعی برای هدف گرفتن مخاطبان آمریکایی و کشورهای متحد بهره می برد.
فعالان سایبری ایران مقام های دولت آمریکا، سازمان های دولتی و شرکت ها را برای دستیابی به اطلاعات هدف می گیرند و خود را در موقعیت عملیات سایبری برای آینده قرار می دهند.
ایران برای حملات سایبری علیه ایالات متحده و متحدان ما خود را آماده کرده است. ایران قابلیت این را دارد که موجب از هم گسیختگی های محلی و موقت شود. این عملیات می تواند شامل از هم گسیختن روند کار در شبکه یک شرکت بزرگ برای روزها و هفته ها باشد، چیزی شبیه حملات پاک کردن داده ها در حمله علیه چندین شبکه دولتی و بخش خصوصی عربستان سعودی در اواخر سال ۲۰۱۶ و اوایل سال ۲۰۱۷ میلادی. ایران که از کمپین های رسانه های اجتماعی برای هدف گرفتن مخاطبان در ایالات متحده و کشورهای متحد با پیام هایی هم سو با منافع خود استفاده کرده است، به استفاده از عملیات نفوذ آنلاین در راستای پیشبرد منافع اش ادامه خواهد داد. این گزارش بر مبنای اطلاعات گردآوری شده تا ۱۷ ژانویه ۲۰۱۹ تهیه شده است. [۶]