مهرنوش ابراهیمی روشن: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه زندگینامه | اندازه جعبه = | عنوان = | عنوان ۲ = | نام =مهرنوش ابراهیمی روشن | تصویر =مهرنوش ابراهیمی؛.JPG | اندازه تصویر = | عنوان تصویر =مهرنوش ابراهیمی | زادروز = | زادگاه =روستای روشن‌آباد با...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۶۸: خط ۶۸:
  | پانویس            =
  | پانویس            =
}}
}}
مهرنوش ابراهیمی روشن، (متولد سال ۱۳۲۶، روستای روشن‌آباد، بابل – درگذشته ۹ مهر ۱۳۵۰، تهران) از اعضای برجسته‌ی [[سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران]] بود. او در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران در جنبش دانشجویی فعالیت داشت و از همین طریق نیز علیه رژیم شاه به فعالیت سیاسی روی آورد. مهرنوش ابراهیمی در سال ۱۳۴۷، با چنگیز قبادی که با هم در جنبش دانشجویی بودند، ازدواج کرد و سپس با چریک‌های فدایی خلق آشنا شد و به آن‌ها پیوست. او علاوه بر فعالیت‌های سیاسی، در بیمارستان‌های تهران نیز طبابت می‌کرد. مهرنوش ابراهیمی در تابستان ۱۳۵۰، به‌همراه چند تن از رفقای چریک‌های فدایی در شمال ایران دستگیر شد، اما در اول مردادماه به‌هنگام انتقال به [[ساواک]] شهر ساری موفق به فرار گردید. در تاریخ ۹ مهرماه ۱۳۵۰، مأموران سواک به خانه‌ی تیمی مهرنوش ابراهیمی در خیابان ابطحی تهران حمله کردند و آن خانه در حلقه‌ی محاصره ساواک قرار گرفت. مهرنوش ابراهیمی در جریان درگیری با مأموران ساواک جان باخت. مهرنوش ابراهیمی در حلقه‌ی محاصره ساواک شاه، درحالی‌که زیر چادرش مسلسل حمل می‌کرد، در یک نبرد حماسی با پرتاب نارنجک و گشودن آتش به‌روی مأموران ساواک، تبدیل به یکی از نخستین پیشتازان زنان مبارز در تاریخ معاصر ایران شد. مهرنوش ابراهیمی نخستین زن شهید سازمان چریک‌های فدایی خلق و جنبش مسلحانه‌ی ایران بود. فداکاری و جان باختن مهرنوش ابراهیمی در واقع ضربه‌ای بود به فرهنگ مردسالاری حاکم بر جامعه و هم‌چنین جرقه‌ای بود که راه مشارکت زنان در انقلاب علیه وضع موجود را روشن ساخت. او به‌هنگام جان باختن فقط ۲۴ سال سن داشت. خانواده‌ی مهرنوش ابراهیمی و چنگیز قبادی گفته‌اند که سال‌ها در حکومت [[محمدرضا پهلوی|محمدرضا شاه]] به‌دنبال پیدا کردن محل دفن آن‌ها بوده‌اند و هرگز هم نفهمیدند که در کجا به‌خاک سپرده شدند.
'''مهرنوش ابراهیمی روشن'''، (متولد سال ۱۳۲۶، روستای روشن‌آباد، بابل – درگذشته ۹ مهر ۱۳۵۰، تهران) از اعضای برجسته‌ی [[سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران|'''سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران''']] بود. او در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران در جنبش دانشجویی فعالیت داشت و از همین طریق نیز علیه رژیم شاه به فعالیت سیاسی روی آورد. مهرنوش ابراهیمی در سال ۱۳۴۷، با چنگیز قبادی که با هم در جنبش دانشجویی بودند، ازدواج کرد و سپس با چریک‌های فدایی خلق آشنا شد و به آن‌ها پیوست. او علاوه بر فعالیت‌های سیاسی، در بیمارستان‌های تهران نیز طبابت می‌کرد. مهرنوش ابراهیمی در تابستان ۱۳۵۰، به‌همراه چند تن از رفقای چریک‌های فدایی در شمال ایران دستگیر شد، اما در اول مردادماه به‌هنگام انتقال به '''[[ساواک]]''' شهر ساری موفق به فرار گردید. در تاریخ ۹ مهرماه ۱۳۵۰، مأموران سواک به خانه‌ی تیمی مهرنوش ابراهیمی در خیابان ابطحی تهران حمله کردند و آن خانه در حلقه‌ی محاصره ساواک قرار گرفت. مهرنوش ابراهیمی در جریان درگیری با مأموران ساواک جان باخت. مهرنوش ابراهیمی در حلقه‌ی محاصره ساواک شاه، درحالی‌که زیر چادرش مسلسل حمل می‌کرد، در یک نبرد حماسی با پرتاب نارنجک و گشودن آتش به‌روی مأموران ساواک، تبدیل به یکی از نخستین پیشتازان زنان مبارز در تاریخ معاصر ایران شد. مهرنوش ابراهیمی نخستین زن شهید سازمان چریک‌های فدایی خلق و جنبش مسلحانه‌ی ایران بود. فداکاری و جان باختن مهرنوش ابراهیمی در واقع ضربه‌ای بود به فرهنگ مردسالاری حاکم بر جامعه و هم‌چنین جرقه‌ای بود که راه مشارکت زنان در انقلاب علیه وضع موجود را روشن ساخت. او به‌هنگام جان باختن فقط ۲۴ سال سن داشت. خانواده‌ی مهرنوش ابراهیمی و چنگیز قبادی گفته‌اند که سال‌ها در حکومت [[محمدرضا پهلوی|'''محمدرضا شاه''']] به‌دنبال پیدا کردن محل دفن آن‌ها بوده‌اند و هرگز هم نفهمیدند که در کجا به‌خاک سپرده شدند.


== تحصیلات و ازدواج ==
== تحصیلات و ازدواج ==
۶٬۳۸۵

ویرایش