کاربر:Safa/صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۹۵: خط ۹۵:
لنین سه ماه پس از پذیرش در دانشگاه کازان، به دلیل شرکت در شورش‌های دانشجویی اخراج شد. و سه سال پس از اخراج از دانشگاه، در سال ۱۸۹۰، اجازه شرکت در امتحانات به عنوان دانشجوی خارجی را بدست آورد. وی دو ترم (در بهار و پاییز ۱۸۹۱) در دانشگاه سن پترزبورگ امتحان داد.
لنین سه ماه پس از پذیرش در دانشگاه کازان، به دلیل شرکت در شورش‌های دانشجویی اخراج شد. و سه سال پس از اخراج از دانشگاه، در سال ۱۸۹۰، اجازه شرکت در امتحانات به عنوان دانشجوی خارجی را بدست آورد. وی دو ترم (در بهار و پاییز ۱۸۹۱) در دانشگاه سن پترزبورگ امتحان داد.


لنین در سال ۱۸۹۵، در خارج از کشور با گروه رهایی کار ملاقات کرد ، که تأثیر ویژه‌ای بر او گذاشت و ورود او به مبارزه برای تشکیل اتحادیه مبارزه برای آزادی طبقه کارگر پترزبورگ را در همان سال تسریع کرد. بخاطر سازماندهی و فعالیت‌های این اتحادیه، وی دستگیر شد، یک سال و دو ماه را در زندان گذراند، و به مدت سه سال در تبعید در روستای شوشنسکوی در منطقه مینوسینسک در منطقه کراسنویارسک تبعید شد. در بازگشت از تبعید در فوریه ۱۹۰۰، لنین روزنامه ایسکرا را منتشر کرد که نقش بسیار زیادی در ایجاد حزب سوسیال دموکرات در سال ۱۹۰۳ داشت. در دومین کنگره خود ، اکثریت نمایندگان ، به رهبری لنین ، برای یک تعریف انقلابی تر و روشن تر از اینکه چه کسی باید عضو حزب باشد ، برای یک سازمان تجاری تر از ارگان های حاکمیت حزب ایستادند. از این رو تقسیم به بلشویک و منشویک آغاز شد. در ابتدا ، لنین توسط پلخانف پشتیبانی می شد ، اما تحت تأثیر منشویک ها بلشویک ها را ترک کرد. لنین در اولین انقلاب روسیه مشارکت فعال داشت. وی که با نام های دروغین (توطئه) صحبت می کرد ، توهمات انقلابی و اصلاح طلبانه کادت ها ، سوسیالیست-انقلابیون و منشویک ها ، امیدهای آنها برای نتیجه صلح آمیز جنبش انقلابی را درهم شکست. او به اصطلاح بولیگین (مشورت) دوما را مورد انتقاد قرار داد و شعار تحریم آن را داد. وی با اشاره به لزوم آماده سازی یک قیام مسلحانه ، به طور فعالانه از نمایندگان سوسیال دمکراسی از دومای دولت حمایت کرد. وی به ضرورت استفاده از همه فرصتهای قانونی در مواردی که امید به یک مبارزه انقلابی مستقیم غیرممکن بود اشاره کرد.
لنین در سال ۱۸۹۵، در خارج از کشور با گروه رهایی کار ملاقات کرد، که تأثیر ویژه‌ای بر او گذاشت و ورود او به مبارزه برای تشکیل اتحادیه مبارزه برای آزادی طبقه کارگر پترزبورگ را در همان سال تسریع کرد. بخاطر سازماندهی و فعالیت‌های این اتحادیه، وی دستگیر شد، یک سال و دو ماه را در زندان گذراند، و به مدت سه سال در تبعید در روستای شوشنسکوی در منطقه مینوسینسک در منطقه کراسنویارسک تبعید شد. در بازگشت از تبعید در فوریه ۱۹۰۰، لنین روزنامه ایسکرا را منتشر کرد که نقش بسیار زیادی در ایجاد حزب سوسیال دموکرات در سال ۱۹۰۳ داشت. حزب سوسیال دموکرات در دومین کنگره خود، بر سر یک تعریف روشن و رادیکال از شرایط عضویت در حزب اکثریت نمایندگان، در کنار لنین، ایستادند. از این رو انشعاب حزب سوسیال دموکرات روسیه به بلشویک و منشویک شکل گرفت. در ابتدا، لنین توسط پلخانف پشتیبانی می‌شد، اما بعد تحت تأثیر منشویک‌ها، بلشویک‌ها را ترک کرد. لنین در اولین انقلاب روسیه مشارکت فعال داشت. وی که با نام‌های مستعار مطالبش را منتشر می‌کرد، توهمات انقلابی و اصلاح طلبانه کادت‌ها، سوسیالیست‌های انقلابی و منشویک‌ها، و امیدهای آنها برای پیروزی مسالمت‌آمیز جنبش انقلابی را درهم شکست. او به اصطلاح دومای مشورتی را مورد انتقاد قرار داد و شعار تحریم آن را داد. وی با اشاره به لزوم آماده سازی یک قیام مسلحانه، فعالانه از نمایندگان سوسیال دمکرات دومای مشورتی حمایت کرد. وی به ضرورت استفاده از همه فرصت‌های قانونی در مواردی که امید به یک مبارزه انقلابی مستقیم غیرممکن بود اذعان داشت.


جنگ جهانی اول همه کارتها را مخلوط کرد. در آغاز جنگ ، V.I. لنین توسط مقامات اتریش دستگیر شد ، اما به لطف تلاش های سوسیال دموکرات های اتریش ، آزاد شد و راهی سوئیس شد. در میان انفجار میهن پرستی که همه احزاب سیاسی را فرا گرفت ، او عملاً تنها کسی بود که خواستار تبدیل جنگ امپریالیستی به یک جنگ داخلی بود - در هر کشور علیه دولت خودش. در این بحث ، او احساس عدم درک کامل کرد.
جنگ جهانی اول همه چیز را بهم ریخت. در آغاز جنگ، لنین توسط مقامات اتریش دستگیر شد، اما به لطف تلاش‌های سوسیال دموکرات‌های اتریش، آزاد شد و راهی سوئیس شد. در میان انفجار جنگ‌طلبی تحت پوش میهن‌پرستی که همه احزاب سیاسی را فرا گرفت، او عملاً تنها کسی بود که خواستار تبدیل جنگ امپریالیستی به یک جنگ داخلی بود.


== تاثیر لنین بر انقلابیون ==
== تاثیر لنین بر انقلابیون ==
۱۰٬۳۶۸

ویرایش