کاربر:Ehsan/صفحه تمرین1

دستگیری دانشجویان نخبه ایرانی در روز ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ اتفاق افتاد. این دو دانشجو علی یونسی و امیر حسین مرادی نام داشتند. علی یونسی نخبه رشته مهندسی کامپیوتر در دانشگاه صنعتی شریف تهران است. علی یونسی برنده مدالق نقره المپیاد نجوم کشور در سال ۹۵ و مدال طلای المپیاد نجوم کشور در سال ۹۶ و برنده مدال طلای دوازدهمین دور از مسابقات جهانی نجوم و اخترفیزیک است که در کشور چین برگزار شد. امیرحسین مرادی نیز دانشجوی رشته‌ی فیزیک در دانشگاه صنعتی است که برنده مدال نقره المپیاد نجوم کشور در سال ۹۶ است.[۱] بر اساس افشاگری آیدا یونسی، خواهر علی یونسی، وی پیش از دستگیری در خیابان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و با چهره‌ی خونین به خانه آورده شد و سپس از آن‌جا به مکانی نامعلوم منتقل گشت. همچنین امیر حسین مرادی در همان روز به همراه علی یونسی دستگیر شد. دستگیری این دو دانشجوی نخبه دانشگاه شریف بدون ارائه‌ی حکم قضایی و غیرقانونی صورت گرفت. مقامات دانشگاه صنعتی شریف در مورد این دستگیری هیچ واکنشی نداشتند. ۲۶ روز پس از دستگیری این دو دانشجوی نخبه، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه ی قضائیه سرانجام دستگیری آن‌ها را پذیرفت و اعلام کرد آن‌ها به دلیل ارتباط با سازمان مجاهدین خلق ایران دستگیر شده‌اند.[۲]

دستگیری دو دانشجوی نخبه

واکنش‌ها به دستگیری دو دانشجوی نخبه

رژیم ایران درابتدا هیچ خبری در مورد دستگیری این دو دانشجوی نخبه منتشر نکرد. علت این دستگیری که بدون ارائه‌ی حکم قضایی انجام شده بود بی‌پاسخ ماند. سرانجام ۲۶ روز پس از بازداشت علی یونسی سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به این‌که این دو نفر در ارتباط با سازمان مجاهدین خلق ایران دستگیر شده اند گفت:

«در این شرایط کرونایی اصلاً این یک توطئه‌ٔ دشمنان بود، می‌خواستند در این شرایط یک بلوایی در کشور درست کنند که خوشبختانه با هوشیاری سربازان گمنام امام زمان و اقدام به موقع آنها این توطئه خنثی شد»[۳]

 
توئیت رضا یونسی برادر علی یونسی دانشجوی نخبه دانشگاه صنعتی شریف

واکنش برادر علی یونسی

رضا یونسی که در سوئد ساکن است و برادر علی یونسی دانشجوی نخبه‌ دانشگاه صنعتی شریف است، در واکنشی نسبت به دستگیری علی در حساب توئیتر خود نوشت:

«دیروز و امروز، ۱۳و۱۴ اردیبهشت، پدرم به دادسرای زندان اوین مراجعه کرد اما به داخل راهش ندادند. مشخص نیست به دنبال چه داستانی هستند که بعد از ۲۴ روز، اجازه نمیدن برادرم حتی تلفن بزنه به خانواده که بدونیم سالم است. علی جان، امیدواریم که خودکشیت نکرده باشند.»

واکنش خواهر علی یونسی

آیدا یونسی خواهر علی یونسی دانشجوی نخبه‌ دانشگاه صنعتی شریف در مورد دستگیری برادرش گفت:

«کجای قوانین نوشته که می‌توان یک جوان ٢٠ ساله را مورد ضرب و شتم قرار داد و پدر و مادرش را با صورت خونین [او] شوکه کرد؟» او گفت «وقتی علی را در خیابان آنطور زدید و با آن وضعیت به خانه آوردید، در انفرادی چه شکنجه‌ای می‌کنید؟»[۱]

اطلاعیه شورای ملی مقاومت ایران

شورای ملی مقاومت ایران، سازمان مجاهدین خلق طی اطلاعیه ای پس از موضع‌گیری سخنگوی قوه‌ی قضاییه در مورد دستگیری دو دانشجوی نخبه دانشگاه صنعتی شریف که آن‌ها را مرتبط با این سازمان دانسته بود طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد که جمهوری اسلامی علاوه بر این دو دانشجو، ۱۸ نفر دیگر را به همین جرم دستگیر کرده است. سازمان مجاهدین اطلاعیه خود نوشت:

قضاییه آخوندی دستگیری امیر حسین مرادی و علی یونسی دانشجویان نخبه دانشگاه صنعتی شریف را پذیرفت

اسماعیلی سخنگوی قضاییه جلادان: در این شرایط کرونایی اصلاً این یک توطئه‌ٔ دشمنان بود، می‌خواستند در این شرایط یک بلوایی در کشور درست کنند که خوشبختانه با هوشیاری سربازان گمنام امام زمان و اقدام به موقع آنها این توطئه خنثی شد.

قضاییه آخوندی به ناچار پس از ۲۶روز دستگیری دو دانشجوی نخبهٔ دانشگاه صنعتی شریف را پذیرفت. امیرحسین مرادی در ۲۲فروردین ناپدید شد و علی یونسی را شبانگاه ۲۲فروردین مجروح و شکنجه‌شده به خانه‌شان آوردند و پس از چند ساعت پدر و مادرش را هم با او بردند و ساعتها تحت فشار بازجویی کردند. متعاقباً دانشجویان دانشگاه صنعتی به اعتراض برخاستند و جویای وضعیت و سرنوشت دوستان خود شدند.

علی مدال طلای دوازدهمین المپیاد جهانی نجوم را که در سال ۱۳۹۷ در چین برگزار شد کسب کرد و قبل از آن مدالهای نقره و طلای المپیاد کشوری نجوم را در سالهای ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ به‌دست آورد. امیر حسین نیز برنده مدال نقره المپیاد در سال ۱۳۹۶ است.

دژخیم غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قضاییه جلادان امروز به دستگیری امیرحسین مرادی و علی یونسی اذعان کرد و گفت آنها به مجاهدین وصل شده بودند. دژخیم برای پرونده‌سازی افزود که آنها «اقدامات ایذایی» انجام داده و «به‌دنبال انجام اقدامات خرابکارانه» بودند. علاوه بر این «در بازرسی از منازل آنها اقلام انفجاری کشف شده که در اقدامات خرابکارانه مورد استفاده قرار می‌گرفت».

دژخیم مزبور خاطرنشان کرد: «در این شرایط کرونایی اصلاً این یک توطئه‌ٔ دشمنان بود، می‌خواستند در این شرایط یک بلوایی در کشور درست کنند که خوشبختانه با هوشیاری سربازان گمنام امام زمان و اقدام به موقع آنها این توطئه خنثی شد».

فاشیسم دینی حاکم بر ایران در وحشت از قیام چاره‌ای جز ارعاب و سرکوب و تشدید جو خفقان نمی‌یابد. آن روی سکه تلاش اطلاعات آخوندها برای بازگشایی سیرک مزدوران با اقدامات مسخره و مجازی تحت عنوان خانواده علیه مجاهدین در آلبانی است.

سازمان مجاهدین خلق ایران اسامی ۱۸تن دیگر از انبوه دستگیرشدگان را بشرح زیر اعلام کرد:

۱- محمدرضا اشرفی سامانی، اصفهان

۲- ناهید فتحعلیان، تهران

۳- بیژن کاظمی، کوهدشت

۴- پرستو معینی، تهران

۵- سپهر امام جمعه، تهران

۶- زهرا صفایی، تهران

۷- احمد مهری، قم

۸- کامران رضایی‌فر، تهران

۹- سمیه بیدی، کرج

۱۰- فروغ تقی پور، تهران

۱۱- رسول حسنوند، خرم‌آباد

۱۲- غلامعلی علی پور، آمل

۱۳- مهران قره باغی، بهبهان

۱۴- مجید خادمی، بهبهان

۱۵- مرضیه فارسی، تهران

۱۶- سعید راد، سمنان

۱۷- مسعود راد، تهران

۱۸- محمد حسنی، کرج

خانم مریم رجوی رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت ایران با تأکید بر این‌که دستگیر شدگان در معرض شکنجه و اعدام و هم‌چنین کرونا قرار دارند، بار دیگر خواستار اقدام فوری دبیرکل ملل متحد، کمیسر عالی و شورای حقوق‌بشر ملل متحد و سازمانهای بین‌المللی مدافع حقوق‌بشر برای آزادی آنان و اعزام هیاتهای بین‌المللی برای بازدید از زندانهای رژیم و دیدار با این زندانیان شد.

رژیم آخوندها باید اسامی همه دستگیر شدگان را منتشر کند و تمامی حقوق آنها را طبق کنوانسیونهای بین‌المللی که امضا کرده مراعات کند. شکنجه و بدرفتاری روش شناخته‌شده رژیم علیه زندانیان سیاسی است. از قیام دیماه ۹۶ تاکنون شمار قابل توجهی زیر شکنجه به‌شهادت رسیده‌اند. رژیم در مورد آنها سکوت و پنهان‌کاری می‌کند و وقتی هم ناچار شود می‌گوید خودکشی کرده و خودشان خود را کشته‌اند.

دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران

۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹(۵ می‌۲۰۲۰)[۱]

منابع