کاربر:Hamidreza/3

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو

درحال ویرایش

صالحه اکبری، (زاده ۱۳۷۱ شهادت ۲۲دی‌ماه ۱۴۰۴) پرستار ۳۵ ساله تکنسین اتاق عمل و کارمند تأمین اجتماعی، مربی امداد ورزشی و کوهنورد حرفه‌ای اهل اراک و ساکن اردبیل بود. او مادر یک دختر حدود ۸ ساله و همسر احمد خدایی (مربی کوهنوردی) به شمار می‌رفت و به دلیل فعالیت و شجاعتش شناخته شده بود.

در ۲۲ دی ۱۴۰۴، هنگام اعتراضات سراسری، مأموران حکومتی برای بازداشت همسرش به خانه‌شان در اردبیل یورش بردند. صالحه برای دفاع از همسرش جلوی مأموران ایستاد و با شلیک مستقیم به قلبش در مقابل چشمان همسر و دخترش کشته شد.

نیروهای امنیتی پیکر او را با خود بردند و احمد خدایی را بازداشت کردند. آن‌ها در مراسم خاکسپاری نیز او را دوباره دستگیر کردند تا تحت شکنجه روایت‌های دروغین مانند خودکشی یا مرگ در کوهنوردی را تأیید کند.

صالحه اکبری
زادروزحدود ۱۳۶۹ (۳۵ ساله)
اراک
درگذشت۲۲ دی ۱۴۰۴
اردبیل
علت مرگشلیک مستقیم مأموران حکومتی به قلب (در منزل شخصی)
آرامگاهاراک
ملیتایرانی
شناخته‌شده برایپرستار و کوهنورد؛ شهید قیام سراسری دی ۱۴۰۴
همسراحمد خدایی

صالحه اکبری، پرستار ۳۵ ساله (تکنسین اتاق عمل)، کارمند سازمان تأمین اجتماعی، مربی امداد ورزشی و کوهنورد حرفه‌ای اهل اراک و ساکن اردبیل، در روز چهارشنبه ۲۲ دی‌ماه ۱۴۰۴ در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۴، هنگام دفاع از همسرش در منزل شخصی‌شان با شلیک مستقیم مأموران حکومتی به قلب کشته شد. او یکی از جان‌باختگان این اعتراضات محسوب می‌شود که به دلیل کمک و درمان درمان مجروحان هدف گلوله قرار گرفت.[۱][۲][۳]

زندگی‌نامه

صالحه اکبری (متولد حدود ۱۳۶۹ در اراک)، پرستار بیهوشی و تکنسین اتاق عمل بود که پیش از ازدواج در بیمارستان خمینی (گردو) اراک کار می‌کرد. پس از ازدواج با

احمد خدایی (کوهنورد و مربی کوهنوردی شناخته‌شده در اردبیل)، به اردبیل نقل مکان کرد.

او مربی امداد ورزشی و کوهنورد حرفه‌ای بود و مادر یک دختر کوچک (حدود ۸ ساله) محسوب می‌شد. نزدیکان او را به عنوان فردی فعال، طبیعت‌دوست و شجاع توصیف کرده‌اند.[۱][۲][۳]

جان باختن در اعتراضات

در روزهای ۱۸ و ۱۹ دی ۱۴۰۴، احمد خدایی همسر صالحه در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرده بود که در صورت نگرانی مجروحان اعتراضات از مراجعه به بیمارستان، برای درمان با او تماس بگیرند. این اعلام آمادگی باعث شد مأموران امنیتی در ۲۲ دی به منزل زوج در اردبیل یورش ببرند تا احمد خدایی را بازداشت کنند.

صالحه اکبری برای دفاع از همسرش و جلوگیری از ضرب و شتم او، مقابل مأموران ایستاد. مأموران مستقیماً به سینه (قلب) او شلیک کردند و او را در برابر چشمان همسر و دخترش به قتل رساندند.

نیروهای امنیتی، پس از قتل صالحه، پیکر او را با خود بردند و احمد خدایی را نیز بازداشت کردند. آن‌ها در مراسم خاکسپاری صالحه در اراک احمد خدایی را نیز دستگیر کردند تا تحت شکنجه و فشار، روایت‌های نادرست مانند «خودکشی» یا «مرگ در سانحه کوهنوردی» را تأیید کند.

احمد خدایی پس از آزادی با وثیقه، همچنان تحت فشار برای سکوت بود.[۱][۲][۳]

منابع