کاربر:Hossein/1صفحه تمرین

از ایران پدیا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۲:۱۷ توسط Hossein (بحث | مشارکت‌ها)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ارتش سایبری جمهوری اسلامی

در یکی دو ساله اخیر اصطلاح ارتش سایبری جمهوری اسلامی در رسانه‌های جهانی بازتابهای فراوانی داشته است. از طرف دیگر کلمه سایبری بطور خاص در توییتر به حسابهای فیک وابسته به جمهوری اسلامی نام‌گذاری شده است که در ظاهر دارای نمای مخالف و یا منتقد جمهوری اسلامی هستند ولی در عمل و بعضا به شکل‌های پیچیده‌ای خطوط جمهوری اسلامی را پیش برده و در خدمت اهداف آن می‌باشند. بسیاری از فعالین تویتری مطرح می‌کنند که این حسابها در خدمت شیطان‌سازی و از دور خارج کردن حسابهای وابسته به بزرگترین اپوزسیون ایران یعنی سازمان مجاهدین بوده و تلاششان بر این است که با استفاده از شیوه‌های گوناگون که و سوار شدن روی گرایشات ضد جمهوری اسلامی نسل‌های جوان فعال در توییتر فاصله آنها از مجاهدین را حفظ کنند. ناظران آگاه و همچنین مجاهدین خلق معتقدند از جمله شاخصهای برجسته این حسابها اسلام سیتزی است که با هدف سوق دادن نوک حمله فعالین توییتری از حمله به نظام جمهوری اسلامی به سوی اهدافی است که در وهله اول دست یافتنی نیست و در وهله بعد باعث حمله یه بزرگترین نیروی برانداز همین نظام که مجاهدین مسلمان هستند شده و عملا جمهوری اسلامی می‌تواند خطر دشمن اصلی‌اش را از سر خودش دور کند.

ارتش سایبری - مفهوم عام

با ورود فناوری‌های نوین مانند رایانه و تکنولوژی "آی‌تی" در کنار ورود  فضای مجازی به زندگی بشر، واژه‌های ارتش و جنگ تحت تاثیر این دانش‌های جدید قرار گرفت و شکل کلاسیک این دو واژه را که تداعی سلاح‌های شناخته‌شده و یونیفرم‌های یک شکل بود تغییر داد.

در کنار این واژه‌ها باید به فضای مجازی و هکرها(که بصورت تلویحی شامل ویروس‌های رایانه‌ای نیز می‌شود) نیز اشاره کرد. این دو واژه به عنوان ابزار، نقش سلاح و کاربر آن، مابه ازای سرباز ارتش و سلاحش در ارتش‌های کلاسیک بازی می‌کنند. اسلحه ای که حتی بعضا مخرب‌تر و خطرناک‌تر از بمب‌ها و موشک‌های معمولی در دنیای واقعی است! برخی دولت‌ها با استفاده از این فضا قصد کردند تا منافع حیاتی دیگر کشورها را مورد تهدید قرار دهند و با بهره‌گیری از سلاح‌های سایبری به زیرساخت‌های حساس و حیاتی دیگر کشورها حمله کنند.

ارتش سایبری بصورت کلی در دو بخش فعالیت می‌کند

الف - بخش سرکوب داخلی

ب - بخش جاسوسی خارجی

ارتش سایبری - مفهوم خاص

در جمهوری اسلامی بخش اول یعنی سرکوب اینترنتی جلوه بیشتری در داخل و بخش دوم جلوه بیشتری در سطح خارجی و بین‌المللی داشته است. در همین رابطه در سایت صدای آمریکا به زبان فارسی تحت عنوان «تائید ارتش سایبری ایران در فضای مجازی؛ بسیج «هزار گردان سایبری» راه‌‌اندازی کرده است» آمده است:

در حالی که سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی گوناگون، از جمله گزارشگران بدون مرز، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یکی از اصلی‌ترین حکومت‌های سرکوبگر آزادی بیان معرفی کرده‌اند، مقامات جمهوری اسلامی در اقدامی که به نظر می‌رسد برای افزایش بیش از پیش این سرکوب باشد، از راه‌اندازی «هزار گردان سایبری» خبر داده‌اند. به نوشته برخی رسانه‌های ایران، غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، روز شنبه ۱۶ شهریور ۹۸ گفت که سازمان موسوم به بسیج مستضعفین شمار زیادی از جوانان را در قالب هزار گردان سایبری ساماندهی کرده است.[۱]

راه‌اندازی پروژه اینترنت ملی ایران از طرف جمهوری اسلامی اقدامی در همین راستا یعنی سرکوب آزادی اینترنت ارزیابی شده است.

  1. تایید ارتش سایبری ایران در فضای مجازی