کاربر:Ehsan/صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۵۲: خط ۵۲:
}}
}}


مسعود رجوی (زاد روز:۱۳۲۷) در شهر طبس به دنیا آمد. او فارغ التحصیل رشته‌ی حقوق در دانشگاه تهران است. مسود رجوی در سال ۱۳۴۶ به عضویت مجاهدین خلق ایران درآمد و در ارتباط با محمد‌حنیف‌نژاد یکی از بنیانگذاران این سازمان قرار گرفت. محمد حنیف نژاد وی را وارد گروه ایدئولوژی سازمان نمود و مسعود رجوی که بعدها به عضویت مرکزیت این سازمان درآمد، در این بخش مشغول به کار و تدوین ایدئولوژی سازمان شد. در سال ۱۳۵۰ صد درصد اعضاء مرکزیت و بسیاری از اعضاء بدنه این سازمان توسط ساواک دستگیر شدند. مسعود رجوی نیز جزو یکی از دستگیر شدگان بود. آنها در دادگاه دفاعیات گسترده‌ای داشتند که در خارج از زندان منتشر و منجر به شناخت بیشتر مردم و قشر تحصیل کرده از مجاهدین خلق شد. در این دادگاه اعضاء مرکزیت مجاهدین به اعدام محکوم شدند. همزمان دکتر کاظم رجوی از اساتید حقوق در دانشگاه‌های اروپایی فعالیتی گسترده‌‌ و بین المللی‌ را برای جلوگیری از اعدام آنها آغاز نمود. فعالیت‌هایی که منجر به تقلیل حکم اعدام مسعود رجوی به حبس ابد شد. در سال ۱۳۵۴ سازمان مجاهدین توسط جریانی که مسعود رجوی آنها‌ را اپورتونیست‌های چپ نما نامید، متلاشی شد. آنها اعلام نمودند که این سازمان در ترقی خود به سمت چپ،‌مارکسیت شده است و دو تن از اعضاء این سازمان را نیز به قتل رساندند. یکی از دوران‌هایی که موقعیت مسعود رجوی را در سازمان مجاهدین بسیار برجسته میکند،نقش او در بازسازی مجدد این سازمان در زندان و اعلام بیانیه‌ی ۱۲ ماده ای و تدوین مجدد ایدئولوژی مجاهدین خلق در برابر این جریان بود. او در بیانیه خود اعلام کرد، اسلام در چپ مارکسیست قرار دارد و با این اصل به مقابله با جریان اپورتونیستی پرداخت.در ۳۰ دیماه ۱۳۵۷ پس از تظاهرات مردمی در راستای آزادی زندانیان سیاسی، مسعود رجوی به همراه شمار دیگری از زندانیان از زندان آزاد شدند.


مسعود رجوی (زاد روز:۱۳۲۷) در شهر طبس به دنیا آمد. مسعود رجوی فارغ التحصیل رشته‌ی حقوق در دانشگاه تهران است. وی در سال ۱۳۴۶ به عضویت مجاهدین خلق ایران درآمد و در ارتباط با محمد‌حنیف‌نژاد یکی از بنیانگذاران این سازمان قرار گرفت. محمد حنیف نژاد وی را وارد گروه ایدئولوژی سازمان نمود و او که بعدها به عضویت مرکزیت این سازمان درآمد، در این بخش مشغول به کار و تدوین ایدئولوژی سازمان شد. در سال ۱۳۵۰ صد در صد اعضاء مرکزیت و نود درصد از اعضاء سازمان ماجهدین خلق ایران توسط ساواک شاه دستگیر شدند. مسعود رجوی نیز جزو یکی از دستگیر شدگان بود. آنها در دادگاه دفاعیات مبسوطی داشتند که در خارج از زندان منتشر و منجر به شناخت بیشتر مردم و قشر تحصیل کرده از سازمان آنها شد. در این دادگاه اعضاء مرکزیت مجاهدین به اعدام محکوم شدند. همزمان دکتر کاظم رجوی از اساتید حقوق در دانشگاه‌های اروپایی فعالیت گسترده‌‌ی بین المللی‌یی را برای جلوگیری از اعدام آنها آغاز نمود. فعالیت‌هایی که منجر به تقلیل حکم اعدام مسعود رجوی از به حبس ابد شد.
مسعود رجوی پس از پیروزی انقلاب ضدسلطنتی، بدلیل مخالفت با اصل ولایت فقیه از حاکمیت طرد و افراد سازمانش که به فعالیت مسالمت آمیز در کشور ملتزم بودند،‌ مستمرا مورد حمله‌ی حامیان خمینی قرار می‌گرفتند.
 
در ۳۰ دیماه ۱۳۵۷ مسعود رجوی پس از تظاهرات مردمی در راستای آزادی زندانیان سیاسی، مسعود رجوی به همراه شمار دیگری از زندانیان از زندان آزاد شدند.
 
مسعود رجوی پس از پیروزی انقلاب ضدسلطنتی، بدلیل مخالفت با اصل ولایت فقیه از حاکمیت طرد و افراد سازمانش که به فعالیت مسالمت آمیز در کشور ملتزم بودند،‌مورد حمله‌ی حامیان خمینی قرار می‌گرفتند.


میتینگ‌ها و سخنرانی‌های مسعود رجوی در این دوران با هیجان و استقبال جمعیت‌های صدهزار نفری همراه بوده و او را به  یک رهبر کاریزماتیک  در میان نسل جوان و روشنفکر جامعه بدل ساخته بود.<ref>مصاحبه سردار سابق سپاه سعید قاسمی با شبکه سه</ref>   
میتینگ‌ها و سخنرانی‌های مسعود رجوی در این دوران با هیجان و استقبال جمعیت‌های صدهزار نفری همراه بوده و او را به  یک رهبر کاریزماتیک  در میان نسل جوان و روشنفکر جامعه بدل ساخته بود.<ref>مصاحبه سردار سابق سپاه سعید قاسمی با شبکه سه</ref>   


مسعود رجوی همچنین با برگزاری کلاسهای ده هزار نفری تبیین جهان در تهران شهرت زیادی پیدا کرد. بطوری که روزنامه فرانسوی لوموند آنرا کلاس درس فلسفه‌ای توصیف کرد که هرگز نباید از دست داد.
مسعود رجوی همچنین با برگزاری کلاسهای ده هزار نفری تبیین جهان در تهران شهرت زیادی پیدا کرد. روزنامه فرانسوی لوموند آنرا کلاس درس فلسفه‌ای توصیف کرد که هرگز نباید از دست داد.
 
مسعود رجوی به فرمان روح‌الله خمینی به دلیل رأی ندادن به قانون اساسی، از کاندیداتوری ریاست جمهوری حذف شد. در ۳۰ تیر ۱۳۶۰ مسعود رجوی شورای ملی مقاومت ایران را تشکیل داده و از نیروهای مخالف خواست به این شورا بپیوندند. مسعود رجوی در ۷ مرداد ۱۳۶۰ از پایگاه یکم شکاری تهران به پاریس پرواز کرد. در سال ۱۳۶۱ پس از آزادی خرمشهر مسعود رجوی برای پایان دادن به جنگ ایران و عراق در ارتباط با وزیر خارجه عراق یک طرح صلح ارائه کرد. او جنگ را ازین پس سرپوشی بر سرکوب داخلی و توسعه طلبی خمینی توصیف می‌کرد<ref>مسعود رجوی در مصاحبه با تلویزیون فرانسه ۱۳۶۱</ref>. در ۱۷ خرداد ۱۳۶۵مسعود رجوی به عراق رفت. او در عراق ارتش آزادیبخش را تاسیس نمود. پس از اشغال عراق، این ارتش همچنان در پایگاهی در عراق مستقر و بطور شبانه روزی زیر حملات وسپس به آلبانی منتقل شد.  


مسعود رجوی در طول سالهای اخیر با پیام‌های خود همچنان با هواداران و اعضاء سازمانش در ارتباط بوده و نقش هدایت‌کنندگی را در چالش‌هایی که این سازمان با آن مواجه بوده را بر عهده داشته است.  
مسعود رجوی به فرمان روح‌الله خمینی به دلیل رأی ندادن به قانون اساسی، از کاندیداتوری ریاست جمهوری حذف شد. در ۳۰ تیر ۱۳۶۰ او شورای ملی مقاومت ایران را تشکیل داده و از نیروهای مخالف خواست به این شورا بپیوندند. مسعود رجوی در ۷ مرداد ۱۳۶۰ از پایگاه یکم شکاری تهران به پاریس پرواز کرد. در سال ۱۳۶۱ پس از آزادی خرمشهر او برای پایان دادن به جنگ ایران و عراق در ارتباط با وزیر خارجه عراق یک طرح صلح ارائه کرد. مسعود رجوی جنگ را ازین پس سرپوشی بر سرکوب داخلی و توسعه طلبی خمینی توصیف می‌کرد<ref>مسعود رجوی در مصاحبه با تلویزیون فرانسه ۱۳۶۱</ref>. در ۱۷ خرداد ۱۳۶۵ مسعود رجوی به عراق رفت. او در عراق ارتش آزادیبخش را تاسیس نمود که عملیات زیادی را علیه رژیم خمینی در کارنامه خود دارد. پس از اشغال عراق، این ارتش در شهری به نام اشرف و سپس کمپ لیبرتی در عراق مستقر بوده و مستمرا زیر حملات زمینی، موشکی و همچنین در محاصره پزشکی، لجستیکی و ... قرار داشت. اعضاء سازمان مجاهدین از سال ۱۳۹۴ تا شهریور ۹۵ به کشور آلبانی نقل مکان کردند. مسعود رجوی در تمامی این سال‌ها نقش هدایت‌کنندگی را در چالش‌هایی که این سازمان با آن مواجه بوده،‌ بر عهده داشته است.  


== تولد و جوانی مسعود رجوی ==
== تولد و جوانی مسعود رجوی ==