ارژنگ داوودی: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''اژنگ داودی''' متولد ۱۸ مهر ماه سال ١٣٣٢، در آبادان، پدر وی از بزرگان طایفه بختیاری بود. وی پس از اخذ مدرک دیپلم در آبادان به ایالات متحده آمریکا برای ادامه تحصیلات مهاجرت کرده و موفق به اخذ مدرک لیسانس در رشته "مهندسی مکانیک" از دانشگاه تگزاس، سپس مدرک فوق لیسانس مدیریت صنعتی را از همین دانشگاه کسب کرد. ایشان از دانشجویان فعال در "کنفدراسیون دانشجویان ایرانی" قبل از انقلاب بود. پس از انقلاب به ایران بازگشت و در وزارت نفت مشغول به کار شد اما خیلی زود از وزارت نفت اخراج شد. موسسه ای غیر دولتی و غیر انتفاعی که مجتمع آموزشی با عنوان پرتو حکمت بود را تاسیس کرد. در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی، که به دوران اصلاحات معروف است، بارها در اعتراظات مختلف دستگیر و زندانی شد. <ref>ایران گلوبال - [http://www.iranglobal.info/node/40425 زندگینامه ارژنگ داوودی زندانی سیاسی همراه با آخرین عکس وی از زندان]</ref>   
'''اژنگ داودی''' متولد ۱۸ مهر ماه سال ١٣٣٢، در آبادان،پدر وی از بزرگان طایفه بختیاری بود.در آمریکا تحصیلات دانشگاهی را گذرانده و موفق به اخذ ایسانس رشته مهندسی مکانیک و مدیریت صنعتی از دانشگاه تگزاس است.<ref name=":0">ایران گلوبال - [http://www.iranglobal.info/node/40425 زندگینامه ارژنگ داوودی زندانی سیاسی همراه با آخرین عکس وی از زندان]</ref>   


== زندگی نامه ==
== زندگی نامه ==
ارژنگ داوودی آبانماه ١٣٨٢ دستگیر و درسلولهای انفرادی ۳۲۸ بند دو الف سپاه پاسداران قرارگرفت. وی در شعبه ۲۶ دادگاه،توسط قاضی حسن زارع دهنوی (حداد)،به پانزده سال زندان تعزیری، پنج سال محرومیت از حقوق اجتماعی، انفصال دائم از مدیریت مجتمع آموزشی-فرهنگی پرتو حکمت، ٧٤ ضربه شلاق و تبعید به زندانهای جنوب کشور محکوم شد. 
ارژنگ داوودی متولد ۱۸ مهر ماه سال ١٣٣٢، در آبادان، پدر وی از بزرگان طایفه بختیاری بود. وی پس از اخذ مدرک دیپلم در آبادان به ایالات متحده آمریکا برای ادامه تحصیلات مهاجرت کرده و موفق به اخذ مدرک لیسانس در رشته "مهندسی مکانیک" از دانشگاه تگزاس، سپس مدرک فوق لیسانس مدیریت صنعتی را از همین دانشگاه کسب کرد. ایشان از دانشجویان فعال در "کنفدراسیون دانشجویان ایرانی" قبل از انقلاب بود. پس از انقلاب به ایران بازگشت و در وزارت نفت مشغول به کار شد اما خیلی زود از وزارت نفت اخراج شد. موسسه ای غیر دولتی و غیر انتفاعی که مجتمع آموزشی با عنوان پرتو حکمت بود را تاسیس کرد. در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی، که به دوران اصلاحات معروف است، بارها در اعتراظات مختلف دستگیر و زندانی شد. آبان ماه ١٣٨٢ دستگیر و در سلولهای انفرادی ۳۲۸ بند دو الف سپاه پاسداران حبس شد. وی در شعبه ۲۶ دادگاه،توسط قاضی حسن زارع دهنوی (حداد)،به پانزده سال زندان تعزیری، پنج سال محرومیت از حقوق اجتماعی، انفصال دائم از مدیریت مجتمع آموزشی-فرهنگی پرتو حکمت، ٧٤ ضربه شلاق و تبعید به زندانهای جنوب کشور محکوم شد. 


اتهامات وارده، راه اندازی و تاسیس، جنبش آزادی ايرانيان و کنفدراسيون دانشجويان ايرانی، مانيفست ضد نظام جمهوری اسلامی». توهين به بنيانگذار جمهوری اسلامی و مسولين نظام و روحانيون، توهين به مقدسات، و همکاری با خبرنگار کانادايی «جين کوکان» برای ساخت فيلم مستند «ايران ممنوع» نيز در پرونده ارژنگ داودی وجود دارد.
'''اتهامات وارده'''، راه اندازی و تاسیس، جنبش آزادی ايرانيان و کنفدراسيون دانشجويان ايرانی، مانيفست ضد نظام جمهوری اسلامی،توهين به بنيانگذار جمهوری اسلامی و مسولين نظام و روحانيون، توهين به مقدسات، و همکاری با خبرنگار کانادايی «جين کوکان» برای ساخت فيلم مستند «ايران ممنوع» نيز در پرونده ارژنگ داودی آمده. در فيلم مستند «ايران ممنوع»، سعید مرتضوی، دادستان پيشين تهران و رييس سازمان تأمین اجتماعی، به قتل زهرا کاظمی خبرنگار ايرانی – کانادايی در سال ۸۲ متهم شده. داودی در سال ۸۶ خانه‌اش با تمام وسايل مهر و موم شد و خودروی شخصی اش توقيف شده است. وی بارها در اعتراض به وضعيت زندان، رفتار زندانبانان و اوضاع سياسی، اجتماعی ايران اعتصاب غذا کرده است. او بخشی از بینایی و شنوایی خود را در اثر شکنجه از دست داده و حکم جدید ارژنگ ۶۱ ساله به اتهام «عضویت و هواداری و فعالیت مؤثر در پیشبرد اهداف سازمان (مجاهدین خلق) عنوان شده که براش حکم اعدام صادر کرداند. اکنون این حکم به شعبه ۳۲ دیوان عالی کشور فرستاده شده تا مورد بررسی قرار گیرد. چرا که محکومیت۱۰ساله نخست خود را به پایان رسانده، با توجه به حکم اعدام، با پرونده سازی‌های مختلف طی دوران محکومیت،دوباره به ۲۰ سال و ۸ ماه زندان محکوم شده است. اکنون در سالن ۱۲ زندان رجایی‌شهر کرج به‌سر می‌برد.<ref name=":0" />
 
در فيلم مستند «ايران ممنوع»، سعید مرتضوی، دادستان پيشين تهران و رييس سازمان تأمین اجتماعی، به قتل زهرا کاظمی خبرنگار ايرانی – کانادايی در سال ۸۲ متهم شد.
 
داودی در این سالهای هايش می نويسد، در سال ۸۶ خانه‌اش با تمام وسايل مهر و موم شد و خودروی شخصی اش توقيف شده است.
 
ارژنگ داودی در مدتی که در زندان های مختلف دوره محکوميت خود را می‌گذراند بارها در اعتراض به وضعيت زندان، رفتار زندانبانان و اوضاع سياسی- اجتماعی ايران اعتصاب غذا کرده است.
 
در دوران سالهای زندان ارژنگ بارها مورد شکنجه های وحشانه قرار گرفته است و بخشی از بینایی و شنوایی خود را در اثر این شکنجه ها از دست داده است.
 
حکم جدید این زندانی سیاسی ۶۱ ساله به اتهام «عضویت و هواداری و فعالیت مؤثر در پیشبرد اهداف سازمان (مجاهدین خلق) در زندان» که براش حکم اعدام صادر شده است. اکنون این حکم به شعبه ۳۲ دیوان عالی کشور فرستاده شده تا مورد بررسی قرار گیرد.
 
ارژنگ داوودی محکومیت ۱۰ ساله نخست خود را به پایان رسانده، اما پیش از گرفتن حکم اعدام، با پرونده سازی‌های مختلف طی دوران محکومیت، دوباره به ۲۰ سال و ۸ ماه زندان محکوم شده است.
 
آنچه که مشخص است که ارژنگ داوودی تنها یک زندانی سیاسی است که با توجه به قانون اساسی و قانون مجازات مصوب ۱۳۹۲، باید دوران محکومیتش را بگذراند و سپس از زندان آزاد شود. 
 
در قانون اساسی جمهوری اسلامی تفتیش عقاید ممنوع و تأسیس نهادهای صنفی و سیاسی، و نیزشرکت درتظاهرات بدون حمل اسلحه آزاد اعلام شده است. همچنین درقانون جدید مجازات، محارب کسی است که با داشتن اسلحه در موضع اتهام باشد که این موضوع برای ارژنگ داوودی در هیچ دادگاهی احراز نشده است. بر این اساس، ارژنگ داودی به هیچ رو بر طبق این دو قانون مصداق زندانی محکوم به اعدام نیست و باید طبق مفاد قانون پس از گذراندن دوران حبس غیرعادلانه‌اش که خود با “جرایم” احتمالی ارتکابی او تطبیق نمی کند از زندان آزاد و به زندگی عادی باز گردد.ارژنگ داوودی اکنون در سالن ۱۲ زندان رجایی‌شهر کرج به‌سر می‌برد.
 
"کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی" نگرانی خود را از صدور حکم اعدام و فشار علیه آقای ارژنگ داوودی را ابراز می دارد و خواستار لغو اعدام وی می باشد و از تمام انسانهای آزادیخواه و سازمانهانی حقوق بشری دعوت به عمل می آوریم که حمایت خود را از این زندانی سیاسی محکوم به اعدام اعلام نمایند.


== فعالیت سیاسی ==
== فعالیت سیاسی ==