کاربر:Khosro/صفحه تمرین1: تفاوت میان نسخه‌ها

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
Khosro (بحث | مشارکت‌ها)
بدون خلاصۀ ویرایش
Khosro (بحث | مشارکت‌ها)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۱۲۹ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
ا'''براهيم رئيسی''' زاده‌ی نوغان مشهد در سال ۱۳۳۹، (نام اصلی او ابراهیم رئیس‌الساداتی است). بعد از اتمام دوره ابتدایی به حوزه علمیه‌ مشهد رفت. تحصیلات غیرحوزوی او تا مقطع ششم ابتدایی است. او سپس در ۱۵ سالگی از حوزه علمیه‌ مشهد به حوزه علمیه‌قم فرستاده شد، يكي از نزديك ترين نفرات خامنه‌اي بشمار مي‌رود و بگفته نزديكان خامنه‌اي، در محافل رژيم ایران از وي بعنوان يكي از گزينه هاي جانشيني خامنه‌اي نام برده مي‌شود. آخوند رئيسي هم‌چنين از سال ۱۳۷۰ به‌مدت ۱۴ سال در كلاس‌هاي درس خامنه‌اي شركت داشته است. ابراهيم رئيسي داماد آخوند احمد علم الهدي امام جمعه خامنه‌اي در مشهد است.
[[پرونده:برای صفحه تمرین.jpg|وسط|بندانگشتی|1148x1148px]]
{{Infobox civil conflict
| title            = حمله به بیمارستان خمینی ایلام
| subtitle        = حمله به بیمارستان خمینی ایلام
| partof          =
| image            = حمله به بیمارستان ایلام.jpg
| caption          =
| date            = ۱۳ و ۱۴ دی ۱۴۰۴
| place            = بیمارستان خمینی ایلام
| coordinates      =
| causes          = دستگیر مجروحان و عدم رسیدگی پزشک به آنها
| goals            = سرکوب و ایجاد رعب و وحشت
| methods          = شلیک گلوله، حمله با گاز اشک‌آور
| status          =
| result          =
| side1            =خانواده‌ی مجروحان و مردم
| side2            = نیروهای انتظامی، نیرو‌های امنیتی، سپاه پاسدران
| side3            =
| leadfigures1    =
| leadfigures2    =
| leadfigures3    =
| howmany1        =
| howmany2        =
| howmany3        =
| casualties1      =
| casualties2      =
| casualties3      =
| fatalities      = دست کم ۶ نفر
| injuries        =
| arrests          =
| detentions      =
| charged          =
| fined            =
| casualties_label =
| notes            =
| sidebox          =
|image_size=340}}
'''حمله به بیمارستان خمینی ایلام'''، در روزهای ۱۳ و ۱۴ دی ۱۴۰۴ (۳ و ۴ ژانویه ۲۰۲۶)، در پی سرکوب اعتراضات مردمی در شهرستان ملکشاهی از توابع استان ایلام رخ داد. نیروهای امنیتی و [[سپاه پاسداران انقلاب اسلامی|سپاه پاسداران]] بیمارستان [[روح‌الله خمینی|خمینی]] را محاصره کردند، به داخل محوطه گاز اشک‌آور و تفنگ ساچمه‌ای شلیک نمودند، درهای شیشه‌ای را شکستند و وارد بخش‌ها شدند تا مجروحان اعتراضات را بازداشت کنند. کادر درمانی و مردم برای حفاظت از بیماران مقاومت کردند و تجمعاتی با شعار «بی‌شرف بی‌شرف» شکل گرفت.  


== ابراهیم  رئیسی در اوایل انقلاب ==
این اقدام نقض کنوانسیون‌های بین‌المللی از جمله کنوانسیون‌های ژنو تلقی شد و توسط سازمان عفو بین‌الملل، [[شورای ملی مقاومت ایران]]، وزارت بهداشت ایران و فعالان حقوق بشر محکوم گردید. برخی مجروحان بدون تکمیل درمان برده شدند و خانواده‌ها تهدید شدند. این رویداد بخشی از سرکوب [[اعتراضات سراسری ۱۴۰۴]] بود.<ref name=":0">[https://news.mojahedin.org/i/%D8%AC%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%B9%D9%84%DB%8C%D9%87-%D8%A8%D8%B4%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%DB%8C%D9%84%D8%A7%D9%85-%D8%AD%D9%85%D9%84%D9%87-%D9%88%D8%AD%D8%B4%DB%8C%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%BE%D8%A7%D8%B3%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%A7%DB%8C%D9%84%D8%A7%D9%85-%D8%B1%D8%A8%D9%88%D8%AF%D9%86-%D9%85%D8%AC%D8%B1%D9%88%D8%AD%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%B4%D8%AA%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D9%84%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%85-%D9%85%D8%B1%DB%8C%D9%85 جنایت علیه بشریت در ایلام: حمله وحشیانه پاسداران به بیمارستان در ایلام و ربودن مجروحان کشتار ملکشاهی - سازمان مجاهدین خلق ایران]</ref><ref name=":1">[https://iranwire.com/fa/news-1/147360-%D8%B9%D9%81%D9%88-%D8%A8%DB%8C%D9%86%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%84%D9%84-%D8%AD%D9%85%D9%84%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%A7%DB%8C%D9%84%D8%A7%D9%85-%D8%B1%D8%A7-%D9%85%D8%AD%DA%A9%D9%88%D9%85-%DA%A9%D8%B1%D8%AF/ عفو بین‌الملل حمله به بیمارستان ایلام را محکوم کرد - ایران وایر]</ref><ref name=":2">[https://www.radiozamaneh.com/874084/ روایت‌ شاهدان عینی از حمله به بیمارستان خمینی ایلام: مأموران امنیتی مجروحان را با خود بردند - رادیو زمانه]</ref>
پس از پیروزی انقلاب ضد سلطنتی، بهشتی بر آن شد تا با هدف کادرسازی برای تأمین نیازهای مدیریتی نظام، یک دوره آموزشی برای حدود ۷۰ نفر از طلاب قم که آن‌ها را برای به دوش کشیدن بار مسئولیت‌های مختلف در کشور مناسب تشخیص داده بود، برگزار و آنها را برای پذیرش این مسئولیتها آماده کند؛ ابراهیم رئیسی یکی از این طلاب برگزیده بود». مدرسه حقانی همان مدرسه‌یی است که توسط آخوندهایی مثل بهشتی، مشکینی، قدوسی و مصباح یزدی تأسیس شد و شاگردانش پس از انقلاب ۱۳۵۷ به مدیریت ارشد دستگاههای قضایی، اطلاعاتی و امنیتی رژیم ایران درآمدند. ابراهیم رئیسی با کسانی چون آخوند فلاحیان، آخوند روح‌الله حسینیان، آخوند مصطفی پورمحمدی و… که به عنوان جنایتکار شناخته می‌شوند، هم‌کلاس بوده است. (سایت حکومتی آستان نیوز ۱۷اسفند۹۵)


== ابراهیم رئسی بعد از انقلاب ضد سلطنتی ==
== زمینه رویداد ==
ابراهیم رئیسی در هنگام انقلاب ضدسلطنتی سال ۱۳۵۷، هجده ساله بود. مطالعه و بررسی سوابق وی، حتی روایتهایی که در حمد و ثنای وی نوشته شده حاکی از آن است که او در دوران اوج تحرکات انقلابیون علیه نظام ستم‌شاهی در دهه ۱۳۵۰ فعالیت چندانی جز حضور در برخی تجمع‌ها نداشت و تنها در شهرهای مشهد و قم با برخی آخوندها نشست و برخاست داشت.
در جریان اعتراضات مردمی روز شنبه ۱۳ دی ۱۴۰۴ در شهرستان ملکشاهی از توابع استان ایلام، نیروهای سپاه پاسداران با تیراندازی مستقیم به معترضان، موجب کشته و زخمی شدن تعدادی گردید. به دلیل نبود امکانات درمانی کافی در ملکشاهی، مجروحان به بیمارستان خمینی در شهر ایلام منتقل شدند.<ref name=":1" /><ref name=":2" />


ابراهیم رئیسی بعد از انقلاب سال ۱۳۵۷، مسیر متفاوتی را از سر گذراند و خیلی زود در مسیر نزدیکی هرچه بیشتر به هسته اصلی قدرت در نظام تازه‌ تأسیس جمهوری اسلامی قرار گرفت.
روز یکشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۴، روز پس از کشتار ملکشاهی، نیروهای سرکوبگر به بیمارستان خمینی یورش بردند تا مجروحان بستری‌شده را بربایند.<ref name=":0" />


او در نخستین روزهای استقرار جمهوری اسلامی با دعوت آخوند هادی مروی، نماینده خمینی در شهر مسجدسلیمان، عازم این شهر شد و ارتباط وی با مجموعه دادسرای نظام جمهوری اسلامی هم از همان‌جا آغاز شد.
== جزئیات حمله و محاصره ==
نیروهای سپاه پاسداران و یگان‌های ویژه پلیس بیمارستان خمینی را محاصره کردند. ماموران از تفنگ ساچمه‌ای استفاده کرده و به داخل محوطه گاز اشک‌آور شلیک نمودند، درهای شیشه‌ای را درهم کوبیدند و وارد بیمارستان شدند.<ref name=":1" />


سایت آستان نیوز در این رابطه می‌نویسد: «در روزهای اول استقرار نظام، هم‌چون برخی مناطق مرزی در کشور، اخبار خوبی از شهر مسجد سلیمان که پایگاه گروه‌های چپ و مارکسیست بود به گوش نمی‌رسید. این‌گونه شد که حضرت امام برای ساماندهی اوضاع، آیت‌الله شیخ هادی مروی را به‌عنوان نماینده خود در این شهر منصوب فرمودند. به این ترتیب رئیسی به دعوت آن مرحوم، برای کمک در کارِ فرهنگی و اداره شهر همراه با گروهی از طلاب به مسجدسلیمان رفت و کلید ارتباط ایشان با مجموعه دادسرای انقلاب هم از همان‌جا زده شد».  
نیروهای سرکوبگر حکومتی با شلیک گاز اشک‌آور به درون بیمارستان رفتند و پاسداران به سوی مردم و بیمارستان به صورت کور شلیک می‌کردند.<ref name=":0" />


یک‌سال بعد ابراهیم رئیسی پس از برگشت از مسجد سلیمان، در حالی‌که ۱۹ سال بیش نداشت، به‌عنوان دادیار به دادستانی کرج فرستاده شد که کارش در آنجا اساساً بازجویی بود. دادستان انقلاب وقت (آخوند قدوسی)، رئیسی را در آستانه‌ی ۲۰ سالگی به‌عنوان دادستان کرج منصوب کرد.  
ماموران در چندین نوبت وارد بیمارستان شده و معترضان مجروح تحت درمان را به همراه اعضای خانواده‌های آنان بازداشت کردند. برخی زخمی‌ها بدون تکمیل روند درمان با نیروها برده شدند.<ref name=":1" /><ref name=":2" /> 


پس از چند ماه، به‌صورت هم‌زمان و با حفظ سمت، به‌عنوان «دادستان همدان » نیز منصوب شد. او با توجه به فاصله حدوداً ۳۴۰ کیلومتری این دو شهر، نیمی از هفته را در کرج و نیم دیگر را در همدان به‌سر می‌برد تا این‌که بعد از چهار ماه به‌طور کامل در همدان مستقر ‌شد. «ایران افشاگر»
=== مقاومت کادر درمانی و مردم ===
کادر درمانی و پرستاران برای حفاظت از جان مجروحان، درهای ورودی بخش‌ها را بستند و مانع ورود نیروهای امنیتی شدند. پزشکان و پرستاران مقاومت کردند و نیروهای سرکوبگر واکنش نشان دادند.


ابراهیم رئیسی تا سال ۱۳۶۳، در دادستانی همدانی بود؛ بعد از کنار گذاشته شدن اسدالله لاجوردی از دادستانی انقلاب مرکز، و انتصاب آخوند رازینی به این سمت، خميني رئیسی را به معاونت دادستان انقلاب مرکز ‌گمارد.
مردم و جوانان ایلام بلافاصله در اطراف بیمارستان تجمع کرده و با شعار «بی‌شرف بی‌شرف» با نیروهای امنیتی درگیر شدند تا مانع انتقال مجروحان گردند. خانواده‌ها برخی مجروحان را همان شب از بیمارستان خارج کردند تا از بازداشت جلوگیری کنند.<ref name=":0" /><ref name=":2" /> 


آن موقع دادستانی ارتجاع مرکز سه معاونت داشت (معاونت اقتصادی، معاونت قاچاق مواد مخدر و معاونت به‌اصطلاح گروهکی). ابراهیم رئیسی که آن موقع ۲۴ ساله بود به‌ریاست معاونت موسوم به گروهکی رسید. در طول دهه شصت و از جمله در قتل‌وعام‌های تابستان ۱۳۶۷، و در هیأت‌های موسوم به مرگ، سال ۶۷ در زندان‌ها، رئیسی با همین سمت جانشین دادستان انقلاب در اعدام زندانیان شرکت داشت. «ایران افشاگر»
=== وضعیت مجروحان و پیامدها ===
بسیاری از مجروحان در نتیجه سرکوب مرگبار در ملکشاهی زخمی شده بودند و برای دریافت مراقبت پزشکی یا پناه به بیمارستان مراجعه کرده بودند. برخی بیماران به دلیل اصابت گلوله جنگی جراحات شدید داشتند و تعدادی جان باختند.<ref name=":1" /><ref name=":2" />


== ابراهیم رئیس از اعضاء هیأت مرگ ==
در این تهاجم، شمار زیادی از مجروحان، خانواده‌های آنان و مردمی که به حمایت جمع شده بودند دستگیر شدند. خانواده‌های مجروحان و طوایف لک هشدار دادند که در صورت عدم آزادی عزیزانشان دست به سلاح خواهند برد.<ref name=":0" />
در تابستان ۱۳۶۷ و به‌دنبال فرمان خمینی، بیش از ۳۰ هزار زندانی سیاسی مجاهد و آزادی‌خواه در زندان‌های اوین تهران، گوهردشت کرج و سایر زندان‌های رژیم ایران اعدام شدند. آخوند ابراهیم رئیسی که در آن زمان جانشین دادستان تهران بود، همراه با آخوند حسین‌علی نیری (حاکم شرع)، مرتضی اشراقی (دادستان تهران)، آخوند مصطفی پورمحمدی (معاون و نماینده وزارت اطلاعات) و اسماعیل شوشتری (رئیس سازمان اداره زندان‌ها) اعضای کمیته‌ی‌ مرکزی تصمیم‌گیرنده در خصوص این اعدامها موسوم به«هیأت مرگ» بودند. این هیأت از سوی خمینی مأموریت یافته بود تا تکلیف آن دسته از زندانیان سیاسی را که هم‌چنان استوار و پایدار و «سر موضع» بودند، روشن کند. «ایران افشاگر»


دو فرمان خمینی در رابطه با قتل‌و عام زندانیان سیاسی
== محکومیت‌ها و واکنش‌های داخلی و بین‌المللی ==


… کسانی که در زندان‌های سراسر کشور بر سر موضع نفاق خود پافشاری کرده و می‏کنند محارب و محکوم به اعدام می‏باشند… رحم بر محاربین ساده‏اندیشی است، قاطعیت… از اصول تردید ناپذیر نظام اسلامی است، امیدوارم با خشم و کینه خود نسبت به دشمنان رضایت خداوند متعال را جلب نمائید، آقایانی که تشخیص موضوع به عهده آنان است وسوسه و شک و تردید نکنند… والسلام‪.
==== محکومیت‌ها و واکنش‌های داخلی ====
[[مریم رجوی]]، رئیس‌جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت، حمله به بیمارستان را جنایت نابخشودنی خواند و گفت [[سید علی خامنه ای|خامنه‌ای]] با حداکثر شقاوت تلاش می‌کند اعتراضات را خاموش کند، اما تنها شعله‌های قیام را فروزان‌تر می‌نماید. وی مردم استان‌های مجاور را به حمایت از ایلام فراخواند و تأکید کرد جهان نباید در برابر جنایت علیه بشریت سکوت کند.<ref name=":0" />


هر کس در هر مرحله اگر بر سر نفاق باشد حکمش اعدام است، سریعاً دشمنان اسلام را نابود کنید، در مورد رسیدگی به وضع پرونده‏ها در هر صورت که حکم سریعتر انجام گردد همان مورد نظر است. ‪روح‏الله الموسوی الخمینی)‏(
وزارت بهداشت ایران با بیانیه‌ای ورود نیروها به مراکز درمانی و آسیب به بیماران و کادر درمان را در تعارض با اصول انسانی و حقوق شهروندی دانست. انجمن‌های اسلامی دانشجویان علوم پزشکی یادآور شدند که بیمارستان‌ها حتی در شرایط جنگی منطقه امن هستند. در پی این حادثه، [[مسعود پزشکیان]] رئیس‌جمهور نظام جمهوری اسلامی، دستور بررسی حوادث را صادر کرد.<ref name=":2" />


== اعتراض آیت‌الله منتظری (نایب  خمینی) به قتل‌عام‌ها ==
==== محکومیت‌های بین‌المللی ====
احمد منتظری فرزند بزرگ آقای حسین‌علی منتظری در ۱۹ مرداد ۱۳۹۵، یک فایل صوتی در جلسه‌ای از پدرش منتشر کرد که آقای حسین‌علی منتظری در این فایل صوتی می‌گوید: «این اعدام‌ها بزرگ‌ترین جنایت در تاریخ جمهوری اسلامی است و تاریخ ما را به دلیل این جنایت محکوم می‌کند». او  مقام‌های قضایی که در جلسه حاضر بودند را مسئول این اعدام‌ها و جنایت‌کار می‌خواند. مقامات قضایی در جلسه عبارت بودند از: حسین‌علی نیری (حاکم شرع وقت)، مرتضی اشراقی (دادستان وقت تهران)، ابراهیم رئیسی (معاون وقت دادستان)، و مصطفی پورمحمدی (نماینده وزارت اطلاعات وقت در زندان اوین).
سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه ۱۶ دی ۱۴۰۴ یورش به بیمارستان را محکوم کرد و آن را نقض آشکار حقوق بین‌الملل توصیف نمود، زیرا بیمارستان‌ها مکان‌هایی برای مراقبت پزشکی یا پناه مجروحان هستند. این سازمان خواستار پایان استفاده غیرقانونی از قوای قهریه و توقف بازداشت خودسرانه افراد مراجعه‌کننده برای درمان شد.<ref name=":1" />


رادیو فردا
براساس حقوق بین‌الملل بشردوستانه از جمله کنوانسیون‌های ژنو، حمله یا تعرض به مراکز درمانی و ممانعت از درمان مجروحان ممنوع است.<ref name=":2" />
 
<nowiki>https://www.radiofarda.com/a/f4_ibrahim_raeisi_new_head_judiciary_system/29809201.html</nowiki>
 
=== قسمتی از فایل صوتی آقای منتظری ===
«اول محرم شد؛ من آقای نیری، آقای اشراقی، آقای رئیسی و آقای پورمحمدی را خواستم و گفتم: ”الان محرم است حداقل در محرم از اعدامها دست نگهدارید“ ؛ آقای نیری گفت: ”ما تا الآن ۷۵۰ نفر را در تهران اعدام کرده‌ایم، دویست نفر را هم به‌عنوان سر موضع از بقیه جدا کرده‌ایم، کلک اینها را هم بکنیم بعد هر چه بفرمایید“.» (فایل صوتی منتشر شده در ۱۹مرداد ۱۳۹۵)
 
به این ترتیب، ابراهیم رئیسی که از ۱۸ سالگی در خط خمینی قرار گرفته بود، در ۲۸سالگی به‌عنوان یکی از اعضای ”هیأت مرگ“، یکی از اصلی‌ترین نقش‌ها را در قتل‌وعام‌ها برعهده گرفت. برخی از بازماندگان آن اعدام‌ها روایت کرده‌اند که آخوند رئیسی را در راهروها و شکنجه‌گاه‌های زندان دیده‌اند که بدون عبا و عمامه، با لباس راحتی، به کارهای مربوط به اعدام‌ها می‌پرداخت.
 
ابراهیم رئیسی که در جریان قتل‌عام ۱۳۶۷، اعتماد ویژه خمینی را به دست آورده بود، پس از فارغ شدن از این کشتار با دریافت احکام پی‌درپی از سوی خمینی مورد قدردانی ویژه او قرار گرفت.
 
خمینی در ۱۱ دیماه ۱۳۶۷ پس از اشراف به سرسپردگی ابراهیم رئیسی که آن موقع به‌لحاظ رسمی معاون دادستان انقلاب تهران بود، او را برای یک هیأت دو نفره در کنار آخوند نیری انتخاب کرد؛ این دو نفر مأموریت یافتند تا «فارغ از پیچ‌ و خم‌های اداری» به سرعت احکام اعدام و بریدن دست و پا را در کشور صادر کنند. «سایت ایران افشاگر»
 
== حکم  خمینی به نیری و ابراهیم  رئیسی ==
«جناب حجت الاسلام آقای نیری- دامت افاضاته از آنجا که گزارشات متعددی در مورد ضعف دستگاه قضایی به اینجانب رسیده است، و مردم شریف و متعهد ایران انتظار برخورد جدی‌تری با مسائل مختلف را دارند، به جنابعالی و حجت الاسلام آقای رئیسی مأموریت قضایی داده می‌شود تا نسبت به گزارشات شهرهای سمنان، سیرجان، اسلام‌آباد و درود رسیدگی نموده و فارغ از پیچ و خمهای اداری با دقت و سرعت آنچه حکم خداست در موارد مذکور اجرا نمایید… والسلام.
 
۱۱ دی‌ماه ۱۳۶۷- روح الله الموسوی الخمینی» (صحیفه‌ی نور جلد ۱۷ و ۲۱)
 
خمینی کارآیی دستگاه قضایی نظام را هنوز کافی نمی‌دانست، او ضمن ابراز تعجب از رکود و کم‌کاری مقامات قضایی، دو هفته پس از صدور حکم بالا، نیری و ابراهیم رئیسی را مأمور می‌کند تا به صدور احکام سرعت ببخشند.
 
=== حکم دوم خمینی ===
«بسم الله الرحمن الرحیم از آنجا که مقامات بالای قضایی کشور هیچ‌گونه حساسیتی در مورد مسائل تکان‌دهنده فوق ندارند، به حجت الاسلام آقایان نیری و رئیسی، مأموریت داده می‌شود که طبق آنچه تشخیص می‌دهند، در چهارچوب اسلام عزیز، در موارد مذکور اقدام نمایند. باعث تعجب است که در نظام اسلامی چنین حوادثی اتفاق می‌افتد؛ ولی با کمال خونسردی اجرای احکام خدا تعطیل و کارهای دیگر بر کار قضایی رجحان پیدا می‌کند. ۲۳/۱۰/۶۷ - روح الله الموسوی الخمینی» (صحیفه‌ی نور جلد ۱۷ و ۲۱)
 
آخوند موسوی اردبیلی، رئیس شورای عالی قضایی رژیم، که بعد از نامه‌ی خمینی به رئیسی و نیری مبنی بر این‌که (مقامات بالای قضایی کشور هیچ‌گونه حساسیتی ندارند)، به نماز جمعه تهران آمد و گفت که «مشکلات دست و پاگیر سیستم قضایی مانع صدور احکام بود و اخیراً به حضرت امام اطلاع داده شد که صدور احکام به علت مشکلات دست و پاگیر به طول می‌انجامد. ایشان بذل توجه و عنایت فرمودند و با ارسال نامه‌یی تأکید کردند نباید اجرای احکام خدا به تأخیر بیافتد… تا امام این را فرمودند و ما احساس کردیم این اجازه را از طرف امام داریم… در عرض ۲۴ ساعت حکم داده شد: ۴ نفر اعدام شدند، ۲ تا دست بریده شد، ۳ نفر به زندان رفت… دفتر پیگیری شب و روز حاضر است و موضوعات را می‌توان با یک تلفن به اطلاع آنها رساند… فقط بگویید یک چنین قضیه‌ای اتفاق افتاده ما با استفاده از امر امام با ایجاد محاکم فوق‌العاده فوری در عرض ۳ روز ۴ روز ۵ روز مسأله را خاتمه می‌دهیم». (موسوی اردبیلی - نماز جمعه ۳۰ دیماه ۱۳۶۷)
 
خمینی یک روز پس از سخنرانی و اعلام موضع آخوند موسوی اردبیلی، در حکمی جدید به‌منظور گسترش اختیارات آخوند رئیسی به شورای عالی قضایی حکم کرد که به‌منظور اجرای احکام اعدام، شلاق، بریدن دست و پا و… کلیه پرونده‌های راکد را به ابراهیم رئیسی و نیری بدهد تا هر چه زودتر متهمین به مجازات برسند.
 
=== حکم خمینی به موسوی  اردبیلی ===
بسمه تعالی شورایعالی قضایی جمهوری اسلامی
 
«کلیه پرونده‌هایی که تاکنون در آن شورا با کمال تعجب راکد مانده است و اجرای حکم خدا تأخیر افتاده است در اختیار حجج اسلام آقایان نیری و رئیسی قرار دهید، تا هرچه زودتر حکم خدا را اجرا نمایند، که درنگ جایز نیست…» والسلام.
 
۱ بهمن ۱۳۶۷ - روح الله الموسوی الخمینی (صحیفه‌ی نور جلد ۱۷ و ۲۱)
 
ابراهیم رئیسی به‌سادگی اعتماد خمینی و در قدم بعد عنایت و توجه ویژه خامنه‌ای را به دست نیاورده است. مناصب قضایی رئیسی، به ترتیب: بازجو در دادسرای مسجد سلیمان، دادیار در دادستانی کرج، دادستان کرج، دادستان همدان، جانشین دادستان کل انقلاب تهران؛ و پس از قتل‌عام تابستان۱۳۶۷، به ترتیب دادستان انقلاب تهران، رئیس بازرسی کل کشور، معاون اول قوه قضاییه، دادستان ویژه روحانیت، رئیس شورای نظارت بر صدا و سیما و دادستان کل کشور و تولیت آستان قدس رضوی بود و بعد از اینکه در انتخاب ریاست جمهوری موفق نشد، بر مسند رئیس قوه قضائیه نشست. «ایران افشاگر»
 
<nowiki>https://www.iran-efshagari.com/%d8%b1%d8%a6%db%8c%d8%b3%db%8c-%d8%b1%d8%a7-%d8%a8%d8%b4%d9%86%d8%a7%d8%b3%db%8c%d8%af/</nowiki>
 
== رياست آستان قدس رضوي ==
خامنه اي در اسفند ۹۴ ابراهيم رئيسي را به سمت توليت آستان قدس رضوي انتخاب كرد. توليت آستان قدس هميشه  يكي از منابع عظيم درآمدهاي اقتصادي براي رژيم ایران به‌شمار مي رود و در بحبوحه جنگ رژيم ایران در سوريه و در حالي كه سپاه پاسداران بابت اين جنگ هزينه‌هاي كمرشكني را متحمل شده بود، آستان قدس با موافقت خامنه اي، بخشي از درآمدهاي اين ارگان وابسته به خامنه‌ای را به نيروي قدس سپاه اختصاص داد. ديدارهاي قاسم سليماني با ابراهيم رئيسي در مشهد، عمدتاً حول نحوه تسهيل در پرداخت كمك هاي مالي آستان قدس براي استمرار جنگ سوريه بوده است. با انتصاب ابراهيم رئيسي به توليت آستان قدس، باند جامعه روحانيت متشكل از عناصر اصولگراي وابسته به خامنه‌ای ـ كه ابراهيم رئيسي نيز عضو شوراي مركزي اين باند است ـ اين انتصاب را به  رئيسي تبريك گفت. در بخشي از پيام باند جامعه روحانيت كه در تاريخ ۱۷ اسفند ۹۴ منتشر شد آمده  است: «انتصاب شایسته حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج سید ابراهیم رئیسی، عضو فعّال و مؤثر شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، به تولیت بلندآستان حضرت شمس الشموس (علیه آلاف التحیه والثناء) را تبریک و تهنیت می گوییم. از درگاه حضرت حق برای آن جناب، خدمت شایسته به آن آستانه و زوّار مکرمش و توفیق در تبلیغ فرهنگ رضوی را مسألت می كنيم».
 
== ابراهیم رئیسی کاندید انتخابات رياست جمهوري ۱۳۹۶ ==
در گزارش محرمانه‌ای که در تابستان ۱۳۹۵، به رفسنجانی ارائه شده بود، تأکید شده بود که کاندیدای باند خامنه‌ای برای ریاست جمهوری ۱۳۹۶، آخوند ابراهیم رئیسی است که می‌خواهند او را جایگزین حسن روحانی کنند. سپاه پاسداران و به‌ویژه شخص محمدعلی جعفری فرمانده سپاه و قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس، مصرانه خواهان کاندیداتوری ابراهیم رئیسی بوده‌اند. در همين رابطه سایت فرارو (وابسته به قالیباف) در ۱۴ اسفند ۱۳۹۵، نوشت: علی عسکری مشاور رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام رفسنجانی گفت: در تابستان امسال (۹۵) تحلیلی را به رفسنجانی دادیم که در آن تأکید شده بود که آقای رئیسی کاندیدای نهایی اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری در ۱۳۹۶، است که آقای رفسنجانی گفتند «چه‌ بهتر! از قضا بحث انتخابات هم باز داغ می‌شود و حضور و مشارکت مردم را بیشتر می‌کند».
 
خامنه اي از مرداد ۱۳۹۵، جهت وارد كردن آخوند رئيسي به انتخابات رياست جمهوري مردد بود. ارزيابي خامنه اي و نزديكان وي اين بود كه چنانچه رئيسي در انتخابات نتواند آراي لازم را بدست آورده و با شكست مواجه شود آثار و تبعات جدي بدنبال خواهد داشت؛ مسئله جانشيني وي زير علامت سئوال خواهد رفت، قيام مردمي ـ قبل و يا بعد از اعلام نتايج انتخابات ـ در چشم انداز خواهد بود، از شرايط بوجود آمده بين المللي بعد از روي كار آمدن دونالد ترامپ نيز نمي توان بسادگي گذشت و به دور دوم رياست جمهوري روحاني تن داد. ترديد در مورد شركت يا عدم شركت رئيسي در انتخابات حتي در بين سران باند اصولگرا نيز بچشم  ميخورد.
 
روز شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۵، آخوند محمدتقی رهبر در گفتگو با خبرآنلاین در پاسخ به این سئوال که یعنی هنوز معلوم نیست که رئیسی نامزد نهایی اصولگرایان و جمنا (جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی) باشد؟ گفت: «خیر، نظر جمع بعد از بررسی ها، رایزنی ها، مشورت ها و گفتگوها معلوم می شود بنابراین در مجموع باید گفت چه بسا این طور بشود و چه بسا نشود».
 
پيش از اين، آخوند موحدي  كرماني دبيركل جامعه روحانيت نيز گفته بود: «آنچه به نظرم بهترین اقدام ممکن برای نیروهای انقلابی است، تلاش برای رسیدن به گزینه واحد و اجماع روی (گزینه اصلح‌ رای‌آور) است که امیدواریم این تلاش‌ها به نتیجه مناسبی برسد». (خبرگزاري تسنيم ۲۹ دي ۱۳۹۵).
 
تشتت و اختلاف در بين باند اصولگرايان و كانديداهاي وابسته به اين باند نياز داشت تا عامل وحدتي در بين كانديداهاي اصولگرا ظاهر شود. شعار اصولگرايان در قالب (جمنا) اين بود كه تمامي كانديداها نهايتاً به كانديد نهايي جمنا تمكين كرده و روي يك كانديد واحد اجماع داشته باشند؛ امري كه تا قبل از تصميم خامنه اي براي وارد كردن رئيسي به انتخابات محال بود. ولي از آنجا كه بدون كانديداتوري رئيسي، خامنه اي مي بايست عملاً به رياست جمهوري دور دوم روحاني تن ميداد، بالاخره حاضر به پذيرش اين ريسك شد و رئيسي را وارد صحنه كرد. در اواخر اسفند ماه گذشته خامنه‌ای به يقين رسيده بود كه چنانچه رئيسي كانديد نباشد جمنا در جلسه ۱۷ فروردين خود براي انتخاب كانديد نهايي نيز شكست خواهد خورد و چه بسا تكرار انتخابات سال ۱۳۹۲، در چشم انداز خواهد بود.
 
== سوابق و سمت ‌هاي ابراهیم رئيسي ==
*       بازجو در دادسرای مسجدسلیمان
 
*       دادیار در دادستانی کرج
 
*       دادستان انقلاب اسلامی استان همدان
 
*     عضویت در هیات امنای ستاد اجرایی فرمان امام
 
*     انجام ماموریت های ویژه قضایی در مناطق مختلف کشور با حکم خمینی براي قتل‌عام زندانيان سياسي
 
*       معاون اول قوه قضاییه به مدت ده سال
 
*       ریاست سازمان بازرسی کل کشور به مدت ده سال
*       دادستان انقلاب اسلامی تهران در سال ۱۳۶۸، بدستور خامنه اي و با حكم آخوند يزدي (رئيس وقت قوه قضاييه)
*       اولین دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور
*       دادستان ویژه روحانیت
*       رئیس شورای نظارت بر صدا و سیما
*     تولیت آستان قدس رضوی
*       رئیس قوه قضائیه


== منابع ==
== منابع ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۸ ژانویهٔ ۲۰۲۶، ساعت ۲۱:۳۳

حمله به بیمارستان خمینی ایلام
تاریخ۱۳ و ۱۴ دی ۱۴۰۴
مکانبیمارستان خمینی ایلام
علت‌هادستگیر مجروحان و عدم رسیدگی پزشک به آنها
هدف‌هاسرکوب و ایجاد رعب و وحشت
روش‌هاشلیک گلوله، حمله با گاز اشک‌آور
طرف‌های درگیری مدنی
خانواده‌ی مجروحان و مردم
نیروهای انتظامی، نیرو‌های امنیتی، سپاه پاسدران
تلفات
کشته(ها)دست کم ۶ نفر

حمله به بیمارستان خمینی ایلام، در روزهای ۱۳ و ۱۴ دی ۱۴۰۴ (۳ و ۴ ژانویه ۲۰۲۶)، در پی سرکوب اعتراضات مردمی در شهرستان ملکشاهی از توابع استان ایلام رخ داد. نیروهای امنیتی و سپاه پاسداران بیمارستان خمینی را محاصره کردند، به داخل محوطه گاز اشک‌آور و تفنگ ساچمه‌ای شلیک نمودند، درهای شیشه‌ای را شکستند و وارد بخش‌ها شدند تا مجروحان اعتراضات را بازداشت کنند. کادر درمانی و مردم برای حفاظت از بیماران مقاومت کردند و تجمعاتی با شعار «بی‌شرف بی‌شرف» شکل گرفت.

این اقدام نقض کنوانسیون‌های بین‌المللی از جمله کنوانسیون‌های ژنو تلقی شد و توسط سازمان عفو بین‌الملل، شورای ملی مقاومت ایران، وزارت بهداشت ایران و فعالان حقوق بشر محکوم گردید. برخی مجروحان بدون تکمیل درمان برده شدند و خانواده‌ها تهدید شدند. این رویداد بخشی از سرکوب اعتراضات سراسری ۱۴۰۴ بود.[۱][۲][۳]

زمینه رویداد

در جریان اعتراضات مردمی روز شنبه ۱۳ دی ۱۴۰۴ در شهرستان ملکشاهی از توابع استان ایلام، نیروهای سپاه پاسداران با تیراندازی مستقیم به معترضان، موجب کشته و زخمی شدن تعدادی گردید. به دلیل نبود امکانات درمانی کافی در ملکشاهی، مجروحان به بیمارستان خمینی در شهر ایلام منتقل شدند.[۲][۳]

روز یکشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۴، روز پس از کشتار ملکشاهی، نیروهای سرکوبگر به بیمارستان خمینی یورش بردند تا مجروحان بستری‌شده را بربایند.[۱]

جزئیات حمله و محاصره

نیروهای سپاه پاسداران و یگان‌های ویژه پلیس بیمارستان خمینی را محاصره کردند. ماموران از تفنگ ساچمه‌ای استفاده کرده و به داخل محوطه گاز اشک‌آور شلیک نمودند، درهای شیشه‌ای را درهم کوبیدند و وارد بیمارستان شدند.[۲]

نیروهای سرکوبگر حکومتی با شلیک گاز اشک‌آور به درون بیمارستان رفتند و پاسداران به سوی مردم و بیمارستان به صورت کور شلیک می‌کردند.[۱]

ماموران در چندین نوبت وارد بیمارستان شده و معترضان مجروح تحت درمان را به همراه اعضای خانواده‌های آنان بازداشت کردند. برخی زخمی‌ها بدون تکمیل روند درمان با نیروها برده شدند.[۲][۳]

مقاومت کادر درمانی و مردم

کادر درمانی و پرستاران برای حفاظت از جان مجروحان، درهای ورودی بخش‌ها را بستند و مانع ورود نیروهای امنیتی شدند. پزشکان و پرستاران مقاومت کردند و نیروهای سرکوبگر واکنش نشان دادند.

مردم و جوانان ایلام بلافاصله در اطراف بیمارستان تجمع کرده و با شعار «بی‌شرف بی‌شرف» با نیروهای امنیتی درگیر شدند تا مانع انتقال مجروحان گردند. خانواده‌ها برخی مجروحان را همان شب از بیمارستان خارج کردند تا از بازداشت جلوگیری کنند.[۱][۳]

وضعیت مجروحان و پیامدها

بسیاری از مجروحان در نتیجه سرکوب مرگبار در ملکشاهی زخمی شده بودند و برای دریافت مراقبت پزشکی یا پناه به بیمارستان مراجعه کرده بودند. برخی بیماران به دلیل اصابت گلوله جنگی جراحات شدید داشتند و تعدادی جان باختند.[۲][۳]

در این تهاجم، شمار زیادی از مجروحان، خانواده‌های آنان و مردمی که به حمایت جمع شده بودند دستگیر شدند. خانواده‌های مجروحان و طوایف لک هشدار دادند که در صورت عدم آزادی عزیزانشان دست به سلاح خواهند برد.[۱]

محکومیت‌ها و واکنش‌های داخلی و بین‌المللی

محکومیت‌ها و واکنش‌های داخلی

مریم رجوی، رئیس‌جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت، حمله به بیمارستان را جنایت نابخشودنی خواند و گفت خامنه‌ای با حداکثر شقاوت تلاش می‌کند اعتراضات را خاموش کند، اما تنها شعله‌های قیام را فروزان‌تر می‌نماید. وی مردم استان‌های مجاور را به حمایت از ایلام فراخواند و تأکید کرد جهان نباید در برابر جنایت علیه بشریت سکوت کند.[۱]

وزارت بهداشت ایران با بیانیه‌ای ورود نیروها به مراکز درمانی و آسیب به بیماران و کادر درمان را در تعارض با اصول انسانی و حقوق شهروندی دانست. انجمن‌های اسلامی دانشجویان علوم پزشکی یادآور شدند که بیمارستان‌ها حتی در شرایط جنگی منطقه امن هستند. در پی این حادثه، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور نظام جمهوری اسلامی، دستور بررسی حوادث را صادر کرد.[۳]

محکومیت‌های بین‌المللی

سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه ۱۶ دی ۱۴۰۴ یورش به بیمارستان را محکوم کرد و آن را نقض آشکار حقوق بین‌الملل توصیف نمود، زیرا بیمارستان‌ها مکان‌هایی برای مراقبت پزشکی یا پناه مجروحان هستند. این سازمان خواستار پایان استفاده غیرقانونی از قوای قهریه و توقف بازداشت خودسرانه افراد مراجعه‌کننده برای درمان شد.[۲]

براساس حقوق بین‌الملل بشردوستانه از جمله کنوانسیون‌های ژنو، حمله یا تعرض به مراکز درمانی و ممانعت از درمان مجروحان ممنوع است.[۳]

منابع