کاربر:Mohsen/صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۴۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''روز جهانی زن''' گرامی‌داشت حقوق زنان است که هر ساله در روز ۸ مارس مطابق با ۱۷(یا ۱۸) اسفندماه خورشیدی برگزار می‌شود؛ تمرکز و نقطه‌‌ی کانونی روز جهانی زن، حقوق زنان است. این روز به یک معنی جشنی است که در چهار‌گوشه‌ی جهان برگزار می‌شود؛ این جنش در دفاع از حقوق زنان و به پاس دستاوردهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی زنان به یک روز مهم و تاریخی در تقویم تمام ملل تبدیل شده‌است.
'''دارایی‌های خامنه‌ای''' همواره در هاله‌ای از ابهام قرار داشته‌است. علی خامنه‌ای تلاش کرده که دارایی‌هایش مخفی بماند و توسط نفراتی از دفتر او اداره شوند که در سایه‌ قرار دارند. این موضوع به جنگ جناح‌های حاکمیت هم کشیده شده، اساتید دانشگاه‌های ایران نیز خواهان شفافیت و پاسخگویی و اصلاحات ساختاری نهادهای زیرنظر علی خامنه‌ای شدند. این موضوع در اوج خود به صورت «لایحه شفافیت دارایی‌های رهبر ایران» به تصویب نمایندگان کنگره آمریکا رسید.  


زنان در طول تاریخ همواره به دنبال حقوق خودشان بودند، روز جهانی زن، نمادی برای رسیدن به این حقوق اساسی زنان می‌باشد. تاریخچه‌ی روز جهانی زن به روز ۸ مارس ۱۸۵۷ میلادی برمی‌گردد که در آن روز زنان کارگر یک شرکت نساجی در اعتراض به وضعیت دشوار کاری دست به اعتصاب زدند؛ در آن روز زنان کارگر سرکوب شدند اما دست از تلاش برای رسیدن به خواسته‌های قانونی و انسانی خودشان برنداشتند.  
برآورد میزان ثروت خامنه‌ای عملاً‌ امری دشوار است، اما اطلاعات درز کرده از درون دستگاه خامنه‌ای بخشی از ثروت او را برملا کرده است.


اندیشه‌ی گزینش روز جهانی زن، در اوت ۱۹۰۷ در اولین گردهمایی جهانی زنان سوسیالیست در اشتوتگارت آلمان شکل گرفت. در این همایش، ۵۸ گروه شرکت داشتند که زنان را نمایندگی می‌کردند؛ آنها تصمیم گرفتند یک دبیرخانه‌ی جهانی به سرپرستی خانم کلارا زتکین (Clara Zetkin) سردبیر روزنامه آلمانی برابری (Die Gleichheit) برپا کنند تا بتوانند تلاش‌ها و کوشش‌های زنان گیتی را برای بدست آوردن حقوق‌اشان ساماندهی کنند.
در خصوص دارایی‌های خامنه‌‌ای سفارت آمریکا در عراق در حساب توییتر رسمی خودش اعلام کرد، ثروت علی خامنه ای ۲۰۰ میلیارد دلار است. این سفارت همچنین اعلام کرد چهل سال پس از «حکومت آخوندها» و در زمانی که بسیاری از افراد ملت ایران به دلیل اوضاع اقتصادی ناگوار در زیر خط فقر زندگی می‌کنند، دارایی‌های رهبر ایران به تنهایی ۲۰۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود. <ref>حساب رسمی توییتر سفارت آمریکا در عراق  </ref>


دومین گردهمایی جهانی در شهر گپنهاگ دانمارک در سال ۱۹۱۰ برپا شد، زنان شرکت کنند از ۱۷ کشور تصمیم گرفتند تا روزی را به نام روز جهانی زن نام‌گذاری کنند.  این گردهمایی، از پشتیبانی کنگره بزرگ سوسیالیست‌ها برخوردار شد. 
ثروت پسران و دختران خامنه‌ای میلیاردها دلار برآورد می‌شود که در بانک‌های ونزوئلا، انگلستان و سوریه سپرده شده‌اند.<ref>روزنامه عرب زبان القدس العربی روز ۱۶ تیرماه ۱۳۹۴</ref>


پس از آنکه حزب سوسیالیست ایالات متحده آمریکا  روز ۲۸ فوریه ۱۹۰۹ را برای روز زن در نیویورک سازماندهی کرد، کنفرانس ۱۹۱۰ بین المللی زنان سوسیالیست پیشنهاد کرد که روز زن سالانه برگزار شود.
همچنین خامنه‌ای نظارت بر سازمانی را به نام «ستاد اجرایی فرمان خمینی» برعهده دارد که میزان دارایی‌های این سازمان «بالغ بر ۹۵ میلیارد دلار» تخمین زده می‌شود.


در تاريخ ۱۹ مارس ۱۹۱۱ ميليون ها نفر در کشورهای اتريش، دانمارک، آلمان و سوييس روز جهانی زن را گرامی داشتند.
<ref>خبرگزاری رویترز  ۲۰ آبان ۱۳۹۲</ref>این میزان دارایی حدود ۴۰ درصد بیشتر از صادرات نفتی ایران در سال ۱۳۹۱ بوده‌است. 


دهه‌های نخست  قرن بیستم  همزمان بود با وقوع دو جنگ که بخش اعظم جهان را تحت تأثیر قرار دادند؛ در نتیجه تا سال ۱۹۵۵ زنان هنوز نتوانسته‌ بودند، مبارزات خودشان را ساماندهی کنند.
== روش‌های جمع‌آوری ثروت توسط علی خامنه‌ای ==
بعد از مرگ روح‌الله خمینی علی خامنه‌ای جانشین او و رهبر این حکومت شد. در سال‌های اولیه و دهه‌ی ۷۰ خورشیدی خامنه‌ای تلاش کرد که قدرت خودش را متسحکم کند. همزمان به ثروت‌اندوزی هم می‌پرداخت، اما دهه‌ی ۸۰ خورشیدی شروع جمع‌آوری ثروت‌‌های کلان برای علی خامنه‌ای بود.


بعد از آن روز جهانی زن به عنوان یک روز بین‌المللی به رسمیت شناخته شد. در سال ۱۹۷۷ مجمع عمومی سازمان ملل، از دولت‌‌های عضو در خواست کرد تا روز ۸ مارس را به عنوان روز سازمان ملل متحد برای حقوق زنان و صلح جهانی بنامند.
به این منظور علی خامنه‌ای سه سیاست عمده بکار گرفت:
* تصرف بنگاه‌های دولتی


== پیشینه‌ی روز جهانی زن ==
* کنترل و تسلط بر بازار پولی
پیشینه‌ی روز جهانی زن به سالهای اواسط قرن ۱۹ برمی‌‌گردد؛ روز ۸ مارس ۱۸۵۷ میلادی کارگران زن کارگاه‌های نساجی و پارچه بافی در نیویورک در اعتراض به شرایط بد کاری‌ خود و ناچیز بودن دستمزد‌‌هایشان دست به تظاهرات زدند؛ پلیس زنان تظاهرات کننده را مورد حمله قرار داد و تظاهرات را سرکوب کرد، اما این زنان از پای ننشستند و دو سال بعد توانستند اولین اتحادیه‌ی کارگران را به ثبت برسانند.


اولین مراسم برای زنان در آمریکا «روز ملی زنان»<ref>[https://iwd.uchicago.edu/page/international-womens-day-history#1909%20The%20First%20National%20Woman's%20Day%20in%20the%20US "International Women's Day History | International Women's Day | The University of Chicago"]. ''iwd.uchicago.edu''. Retrieved 2017-04-07.</ref> نام داشت در روز ۲۸ فوریه‌ی ۱۹۰۹ در آمریکا توسط حزب سوسیالیست آمریکا برگزار شد.<ref>[https://www.un.org/events/women/iwd/2008/history.shtml "United Nations page on the background of the IWD"]. Un.org. Retrieved March 8, 2012.</ref> اگر چه گفته می‌شود که این مراسم  بخاطر یاد بود اعتراض زنان کارگر پوشاک در ۸ مارس ۱۸۵۷ برگزار شده، اما محققان معتقدند که این ادعا واقعیت ندارد.<ref>Temma Kaplan, "On the Socialist Origins of International Women's Day", in: ''Feminist Studies'', 11, 1985, S. 163–171. ([http://www.emancipatie.nl/_documenten/vvnl/doc/2006/KaplanSocialistOrigins.pdf PDF] [https://web.archive.org/web/20070615162719/http://www.emancipatie.nl/_documenten/vvnl/doc/2006/KaplanSocialistOrigins.pdf Archived] June 15, 2007, at the Wayback Machine)</ref><ref>Liliane Kandel / Françoise Picq, [http://www.archivesdufeminisme.fr/article.php3?id_article=80 "Le Mythe des origines à propos de la journée internationale des femmes"] [https://web.archive.org/web/20130927183523/http://www.archivesdufeminisme.fr/article.php3?id_article=80 Archived] September 27, 2013, at the Wayback Machine, in: ''La Revue d'en face'', 12, 1982, S. 67–80.</ref>
* حذف یارانه‌ها با عنوان هدفمند کردن یارانه‌ها


مبارزات زنان برای دست‌یابی به حقوقشان ادامه داشت. در سال ۱۹۰۸ میلادی ۱۵ هزار زن برای حقوق پایه‌ای خود نظیر دستمزد بالاتر و ساعات کار کمتر در نیویورک دست به تظاهرات زدند؛ این بار علاوه بر خواسته‌ی صنفی خودشان خواستار حق رأی هم بودند که یک خواسته‌ی سیاسی بود.
=== تصرف بنگاه‌‌های دولتی ===
حکومت ایران از سال ۱۳۷۰ در دورة رفسنجانی، به خصوصی سازی رو آورد، که این سیاست در سایه‌ی تفسیر اصل ۴۴ قانون اساسی این حکومت بود. اما در دوران  رفسنجانی و خاتمی به کندی  پیش رفت. در سال ۱۳۸۴ خامنه‌ای دستوری برای خصوصی سازی روی آورد که امر خصوصی سازی را متحول کرد.


در سال ۱۹۰۹ میلادی اولین گردهمایی بین‌المللی زنان در شهر گپنهاک دانمارک تشکیل شد؛ خانم کلارا زتکین فعال حقوق زنان و سوسیالیست آلمانی در دومین سال این گردهمایی پیشنهاد روز جهانی زن را ارائه کرد اما برای آن روز خاصی در نظر گرفته‌ نشد.
علی خامنه‌ای در اول خرداد ۱۳۸۴ در ابلاغیه‌ای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ را  تعیین کرد.<ref>وبسایت [http://www.maslehat.ir/Contents.aspx?p=c4eaa3d8-2de0-45c5-8ad9-9004a79af493 مجمع تشخیص مصلحت نظام]  </ref> 


۱۹ مارس ۱۹۱۱ در کشورهای اتریش، دانمارک، آلمان و سوییس میلیون‌‌ها نفر روز جهانی زن را گرامی داشتند.
در این ابلاغیه دولت  موظف شد که تا پایان برنامه‌‌ی چهارم یعنی  تا سال ۱۳۸۸، ۸۰ درصد فعالیت‌های اقتصادی خود را به بخش‌های تعاونی و خصوصی و عمومی غیر دولتی واگذار کند.


البته ایده‌ی روز جهانی زن نخستین بار در ۱۷ اوت ۱۹۰۷ در نخستین کنفرانش جهانی زنان سوسیالیست که در شهر اشتوتگارت آلمان برگزار می‌شد، بوجود آمد. ۵۸ گروه از زنانی که در این همایش شرکت کرده بودند، برآن شدند تا یک دبیرخانه‌ی جهانی به ریاست خانم کلارا زتکین (Clara Zetkin) سردبیر روزنامه آلمانی برابری (Die Gleichheit) برپا نمایند. هدف از تشکیل این دبیرخانه این بود که بتواند تلاش‌های زنان جهان برای دستیابی به برابری حقوق سیاسی با مردان و داشتن حق‌ رأی، را سازماندهی کند. کنگره‌ی بزرگ سوسیالیست‌ها از این همایش پشتیبانی کردند.
این واگذاری‌ها شامل حوزه‌های زیر است:
* معادن بزرگ  


در این دوران سازمان‌های دفاع از حقوق زنان در گوشه  و کنار جهان پای گرفته بود،‌ جدای از محدود بودن تعداد این سازمان‌‌‌ها، هیچ یک از آنها از نیروی کافی برای رسیدن به حقوق سیاسی برابر با مردان برخوردار نبودند.
* صنایع بزرگ و مادر (از جمله بخش پایین دستی نفت و گاز)،


تا آن زمان تنها در دو کشور فنلاند و نروژ، زنان حق رأی داشتند، هیلدا پارسینن (Hilda Parsinen) یکی از زنان گروه نمایندگی فنلاند در همایش جهانی زنان سوسیالیست بود، که آن زمان از نمایندگان مجلس فنلاند بود.
* بازرگانی خارجی،


کنگره‌ی سوسیالیست جهانی در سال ۱۹۱۲ یک کنفرانس ویژه در شهر بال سوییس برگزار کرد که در آن خواستار پایان دادن به جنگ در بالکان شد.
* بانکداری،


کلارا زتکین (Clara Zetkin) در یک سخنرانی درباره‌ی همبستگی زنان سوسیالیست جهان برای مبارزه با جنگ افروزی که اصلی‌ترین قربانیان آن زنان و کودکان هستند، سخن گفت. کلارا زتکین افزود نبرد برای آزادی بدون زنان شدنی نیست، و سخنرانی خودش را با جمله‌ معروف «جنگ علیه جنگ (به آلمانی:Krieg dem Krieg)» به پایان برد.
* بیمه،


چند روز پیش از برگزاری سومین کنفرانس جهانی زنان سوسیالیست، در سال ۱۹۱۴ که در شهر وین برگزار می‌شد؛ شعله‌های جنگ جهانی اول افروخته شد. در مارس ۱۹۱۵ یعنی در سال‌های نخستین جنگ جهانی اول، در مارس ۱۹۱۵ کنفرانس جهانی زنان در شهر برن سوییس برقرار شد.
* تأمین نیرو،


پس از به پایان رسیدن جنگ جهانی اول، سازمان جهانی زنان سوسیالیست بازسازی شد،درسال۱۹۲۵، ادیت کمیز (Edith Kemmis)، به ریاست دبیرخانه جهانی زنان در زوریخ سوییس، برگزیده شد. کارهای دبیرخانه‌ی جهانی زنان زیر نظر فردریش آدلر (Friedrich Adler) دبیر سوسیالیست جهانی، که خود کارگر مبارز حقوق زنان بود دنبال می‌شد.
* پست، راه و راه‌آهن،


در سال ۱۹۲۸ مارتا توسک (Martha Tausk) نماینده مجلس استیری (Styrie) - استانی در اتریش- به دبیری سازمان جهانی زنان برگزیده شد. سوسیالست‌های اتریش به مارتا توسک و دبیرخانه‌ی جهانی زنان فشار آوردند و مورد آزارو اذیت قرار دادند تا جایی که این دبیرخانه به بروکسل منتقل شد. در سال ۱۹۳۴ مارتا توسک جای خود را به خانم آلیس پلس (Alice Pels) داد.
* هواپیمایی و کشتیرانی.
گزارش وزارت اقتصاد و دارایی دولت ایران تأیید می‌کند که اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ راه  را برای علی خامنه‌ای برای ثروت‌اندوزی فراهم می‌کند. در این گزارش آمده است:


در فاصله‌ی بین دو جنگ جهانی، گفتگوهای سازمان جهانی زنان بیشتر درباره‌ی فعالیت زنان، زنان و فاشیسم، زنان و بحران اقتصادی بود،اما با شروع جنگ جهانی دوم این سازمان بار دیگر با چالش‌های عمیقی روبرو شد و از میان رفت.
«سیاستهای کلی اصل ۴۴، ... سنگ‌بنای اقتصاد کشور، ... منشور اداره اقتصاد کشور... و مهم‌ترین اولویت مدیریت کلان اقتصاد کشور است». <ref>وزارت امور اقتصاد و دارایی، دومین گزارش عملکرد قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴</ref>


در میانه‌ی جنگ جهانی دوم، ماری سوترلند (Mary Sutherland) و زنان کارگر بریتانیایی، یک کنفرانس با شرکت زنانی از کشورهای در حال جنگ و کشورهایی که در چنگال فاشیسم و بودند، برگزار کردند. در این کنفرانس زنان هر کشور به زبان مادری خود سخن گفتند.
براساس گزارش وزارت اقتصاد و دارایی ایران،‌ سهام واگذار شده قبل از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، از سال ۱۳۷۰ تا سال ۱۳۸۳ کمی بیش از ۲۷ هزار سهم بوده است، اما از سال ۱۳۸۴ تا سال ۱۳۸۷ یعنی بعد از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ سهام واگذار شده به بیش از ۳۷۰ هزار سهم رسید. <ref>وزارت امور اقتصادی و دارایی، گزارش اول درباره اجرای قانون برنامه چهارم</ref>


از سال ۱۹۴۱ تا سال ۱۹۵۵ زنان نتوانستند مبارزات خود را ساماندهی کنند، در سال ۱۹۵۵ شورای جهانی زنان سوسیال دموکرات برپا شد که تحولی در مبارزات زنان بود.
این گزارش نشان می‌دهد، که ۹۲ تا ۹۳ درصد واگذاری‌ها در دورة دولت اول احمدی‌نژاد انجام شد.


سازمان ملل متحد سال ۱۹۷۵ را به عنوان سال جهانی زن تعیین کرد، از این سال ۸ مارس به عنوان روز جهانی زن جشن گرفته‌شد.
در تحقیقی که در سال۱۳۹۱ به عمل آمد، نشان داد که عملکرد سیاست خصوصی‌سازی در ارتباط با «بنگاههای واگذار‌ شده تحت عنوان واگذاری به بخش خصوصی» در دوره یازده ‌ساله منتهی به پایان سال ۱۳۹۰، به‌گونه‌یی بوده است که بخش عمومی غیردولتی با ۷۸/ ۳۵ درصد، بیشترین سهم از ارزش جاری بنگاه‌های مذکور را در اختیار دارد. بخش دولتی با سهم ۲۷/ ۲۵ درصد در جایگاه دوم، بخش تعاون و سهام عدالت در مجموع با سهم ۱۱/ ۲۱ درصد در جایگاه سوم و در نهایت بخش خصوصی با سهم ۹۱/ ۴ درصد در جایگاه آخر قرار گرفته است. <ref>هفته‌نامه تجارت،«تحقیق آخوندی، متمول و همکاران»، ۲۲ اسفند ۱۳۹۳</ref>


در دسامبر ۱۹۷۷، مجمع عمومی طی قطعنامه‌ای یک روز را برای حقوق زنان و صلح بین‌المللی تصویب کرد. قطعنامه‌ی مجمع عمومی نقش زنان در تلاش های صلح و توسعه را به رسمیت شناخت و خواستار پایان دادن به تبعیض و افزایش حمایت از مشارکت کامل و برابر زنان شد.<ref>https://www.un.org/en/events/womensday/2010/history.shtml</ref>
بر طبق تحقیق بالا، نزدیک به ۳۶ درصد بنگاه‌‌‌های اقتصادی را اهرم‌های ولایت فقیه نظیر ستاد اجرایی، قوای مسلح و بنیاد‌های وابسته به آن به کنترل خود در‌آورده‌اند. و به دلیل نفوذ تقریباً مطلق خود بر روند‌های قانون‌گذاری، تصمیم‌گیری و اطلاعاتی به لحاظ کمی و کیفی برترین نیروی اقتصاد ایران محسوب می‌شوند. <ref>هفته‌نامه تجارت،«تحقیق آخوندی، متمول و همکاران»، ۲۲ اسفند ۱۳۹۳</ref>


از این تاریخ به بعد، روز جهانی زن به عنوان یک روز بین‌المللی به رسمیت شناخته شد و در سال ۱۹۷۷ مجمع عمومی سازمان ملل از کشورهای عضو درخواست کرد که روز ۸ مارس را به عنوان روز جهانی زن به رسمیت بشناسند. روز جهانی زنان ابتدا از فعالیت جنبش های کارگری در اواخر قرن بیستم در آمریکای شمالی شروع شد و سپس در سراسر اروپا و جهان ظاهر شد.
==== قطب‌های ۱۴ گانة اقتصاد ایران ====
علی خامنه‌ای به عنوان بالاترین مقام این حکومت، بخشی از ثروت‌های مردم را  با استفاده از قدرت خودش مصادره کرده و به ثروت خودش افزوده است که این بخش از ثروت و دارایی علی خامنه‌ای ربطی به خصوصی سازی ندارد.  


=== نخستین مراسم روز جهانی زن در ایران ===
به عنوان نمونه رویتر درسال ۱۳۹۲ در گزارشی به نمونه‌‌هایی از تصرف عدوانی خانه‌‌ها و املاک مردم اشاره می‌‌کند که این کار به بهانة متروکه بودن یا  تعلق آن به بهاییان و اقلیت‌های دینی انجام شده است. این مصادرة اموال توسط «ستاد اجرایی فرمان خمینی» انجام شده است.
در تاریخ ۸ مارس ۱۸۵۷ اعتراض زنان کارگر گارگاه‌های پارچه بافی در نیویورک به روز نمادینی برای زنان سرتاسر جهان بخاطر نیل به حقوقشان تبدیل شد. در ایران این «جمعیت پیک سعادت نسوان» بود که حدود سال ۱۳۰۰ برای نخستین بار ۸ مارس را به عنوان روز جهانی زن به رسمیت شناخت و مراسمی را در رشت برگزار کرد.<ref>وبسایت [https://fa.euronews.com/2018/03/06/posters-for-international-women-s-day-2018 یورو نیوز]</ref>


=== روز جهانی زن در سال ۲۰۱۴ ===
طبق یک تحقیق دیگر «از حدود ده‌هزار پرونده پیگیری شده در ستاد اجرایی در هفده سال گذشته، … حدود ۵۰ درصد به ایرانیان مسلمان سفرکرده مربوط می‌شد که… صرفاً به‌دلیل اقامت در خارج از کشور، همه یا بخشی از اموال آنان، مصادره شده است». <ref>وبسایت بازتاب ۲ آذر ۱۳۹۲</ref>
شعار سازمان ملل برای روز جهانی زن در سال ۲۰۱۴: «برابری برای زنان پیشرفت برای همه‌ی ماست».<ref>[http://www.unwomen.org/en/news/in-focus/international-womens-day/2014 "International Women's Day | UN Women – Headquarters"]. UN Women. Retrieved March 7,2014.</ref>


=== روز جهانی زن در سال ۲۰۱۵ ===
آرایش جدید بنگاه‌های اقتصادی ایران (بدون در نظر گرفتن آنچه که در اختیار دولت است) عمدتاً در قطب‌های ۱۴ گانه زیر سازمان‌یافته است:
شعار سازمان ملل برای روز جهانی زن در سال ۲۰۱۵ : «توانمند‌سازی زنان، توانمندسازی بشریت است: آن را تصور کن!»<ref>[http://www.unwomen.org/en/news/in-focus/international-womens-day "International Women's Day | UN Women – Headquarters"]. UN Women. Retrieved February 11,2015.</ref>


دولت‌ها و فعالان در سراسر جهان در ۲۰امین سالگرد اعلامیه پکن و این پلتفرم اقدام را به رسمیت می شناسند، یک نقشه راه تاریخی که دستور کار برای تحقق حقوق زنان را تعیین می‌کند.<ref>[http://beijing20.unwomen.org/en/about "The Beijing Platform for Action, inspiration then and now | Beijing+20 campaign"]. UN Women. Retrieved February 11, 2015.</ref>
یک ـ «ستاد اجرایی فرمان امام»


=== روز جهانی زن در سال ۲۰۱۶ ===
دو ـ بنیاد مستضعفان
در سال ۲۰۱۶ شعار روز جهانی زن «جهان برابر تا سال ۲۰۳۰: گام برداشتن برای برابری جنسیتی»<ref>[http://www.unwomen.org/en/news/in-focus/international-womens-day "International Women's Day 2016"]. ''UN Women''. Retrieved February 18, 2016.</ref>


=== روز جهانی زن در سال ۲۰۱۷ ===
سه ـ آستان قدس رضوی
شعار اصلی در روز جهانی زن در سال ۲۰۱۷ این بود: «زنان دنیای کار را تغییر می‌دهند، جهان برابر تا سال ۲۰۳۰».<ref>[https://web.archive.org/web/20170308061547/http://www.unwomen.org/en/news/in-focus/international-womens-day "International Women's Day 2017"]. UN Women. Archived from [http://www.unwomen.org/en/news/in-focus/international-womens-day/ the original] on March 8, 2017. Retrieved March 8, 2017.</ref>


دبیر کل سازمان ملل متحد، آنتونیو گوترز (António Guterres) در یک پیام در حمایت از روز جهانی زن اظهار داشت که چگونه حقوق زنان "کاهش، محدود و معکوس" است. با وجود این که مردان هنوز در موقعیت های رهبری  قرار دارند، شکاف جنسیتی اقتصادی گسترده ای وجود دارد، او خواستار تغییر با توانمندسازی زنان در همه سطوح،شد که صدایشان شنیده شود و کنترل تمام زندگی‌اشان و  تمام آینده‌ی جهان ما به آنها داده شود.<ref>[http://www.unwomen.org/en/news/stories/2017/3/statement-sg-international-womens-day-2017 UN Secretary-General's Message for International Women's Day"]. UN. 6 March 2017. Retrieved 8 March 2017.</ref>
چهار ـ بنیاد شهید


=== روز جهانی زن در سال ۲۰۱۸ ===
پنج ـ کمیته امداد
شعار اصلی روز جهانی زنان در سال ۲۰۱۸  این بود:


«وقت عمل کردن فرا رسیده است. فعالان روستایی و شهری زندگی زنان را متحول می‌کنند». <ref>[http://www.unwomen.org/en/news/in-focus/international-womens-day "International Women's Day 2018"]. ''unwomen.org''. UN Women. Retrieved 8 March 2018.</ref>
شش ـ بنیاد تعاونی سپاه پاسداران


== دیدگاه بنیادگرایی مذهبی در مورد زن ==
هفت ـ قرارگاه خاتم‌الانبیا
زنان همواره مورد تهاجم بنیادگرایان بوده‌اند؛ بطوری که همواره در دیدگاه بنیادگرایان زن باید سرکوب شود. در بنیادگرایی اسلامی چه نوع سنی آن که نمونه‌‌های آن طالبان در افغانستان، القاعده‌ در شبه‌جزیره‌ی عرب و داعش در سوریه و عراق است، و چه نمونه‌ی شیعی آن که در تهران حاکم است، سرکوب زن بصورت نظام‌مند و هدف‌دار یکی از اهرم‌‌‌های بقای آنهاست. در بنیاد‌گرایی مذهبی نوع مسیحی آن هم که در قرون وسطی جریان داشت، سرکوب زنان یک روال عمومی بود.


بنیادگرایی اسلامی معاصر که در حاکمیت باشد، حکومت ایران است که مبتنی بر نظریه‌ی «ولایت فقیه» است. روح الله خمینی به عنوان بنیانگذار یک حکومت بنیادگرا می‌گوید:‌ <blockquote>«ولایت فقیه مثل جعل قیم برای اطفال است. قیم ملت با قیم صغار از لحاظ موقعیت و وظیفه هیچ فرقی ندارد».<ref>کتاب «حکومت اسلامی» نوشته‌ی [[روح‌الله خمینی|روح الله خمینی]]</ref></blockquote>[[روح‌الله خمینی|روح‌‌الله خمینی]] حتی به حق رأی زنان در سال ۱۳۴۱ اعتراض داشت و این کار را منشاء فاسد کردن جامعه می‌دانست.
هشت ـ بنیاد تعاونی بسیج


سنگ بنای بینادگرایی در مناسبات بین‌ انسان‌ها، مرزبندی جنسی است، همان‌ طور که سنگ بنای فاشیسم هیتلری برتری نژادی است.<ref>کتاب «اسلام، زنان و برابری» نوشته‌ی [[مریم رجوی]]</ref> به لحاظ نظری بنیادگرایی اسلامی پایه را تفاوت دو جنس می‌داند و از آن نتیجه می‌گیرد که جنس برتر مرد است و زن برده‌یی در خدمت مرد است.<ref>کتاب «اسلام، زنان و برابری» نوشته‌ی [[مریم رجوی]]</ref>
نه ـ شرکت سرمایه‌گذاری غدیر


[[روح‌الله خمینی]] در خصوص زنان گفته‌است:<blockquote>«زنان موجودات شروری هستند؛ و اگر زنی از فراهم کردن محیط مناسب جهت ارضای همسرش خودداری کند؛ همسرش حق دارد که او را کتک بزند و هر روز بر شدت کتک بیفزاید تا زن را وادار به تسکیم کند».<ref>کتاب «تحریرالوسیله» نوشته‌ی [[روح‌الله خمینی|روح‌‌الله خمینی]]</ref></blockquote>مرتضی مطهری تلاش می‌‌کند دیدگاه نرم‌تری در مورد زنان ارائه کند. وی می‌گوید:<blockquote>«زن و مرد در انسانیت با هم برابرند اما دوگونه انسانند،با دو گونه خصلت‌ها و دو گونه روانشناسی». مطهری ادامه می‌دهد:«اما این اختلاف ناشی از عوامل جغرافیایی یا تاریخی و اجتماعی نیست بلکه طرح آن در متن آفرینش ریخته شده. طبیعت از این گونه دگرگونی‌ها هدف داشته است و هر گونه عملی بر ضد طبیعت و فطرت، عوارض نامطلوبی به بار می‌آورد».<ref>مرتضی مطهری، «نظام حقوق زن در اسلام»</ref></blockquote>مطهری به عنوان یکی از ایدئولوگ‌های حکومت اسلامی ایران، می گوید: <blockquote>«برتری روح مردان بر زنان چیزی است که طراح آن طبیعت می‌باشد، هر قدر خانم‌ها بخواهند با این واقعیت مبارزه کنند بی‌فایده خواهد بود؛ خانم‌ها به این علت که حساس‌تر از آقایان هستند؛ باید این واقعیت را قبول کنند که به نظارت آقایان در زندگی‌اشان نیاز دارند».<ref>مرتضی مطهری، «نظام حقوق زن در اسلام»</ref></blockquote>مطهری طلاق را حق مرد می‌داند و در این زمینه می‌گوید:‌<blockquote>«مرد است که اگر زن را از دست ندهد و نسبت به او وفادار بماند زن نیز او را دوست می‌دارد و نسبت به او وفادار می‌ماند بنابر این طبیعت کلید فسخ ازدواج را به دست مرد داده است».<ref>مرتضی مطهری، «نظام حقوق زن در اسلام»</ref></blockquote>بر اساس این دیدگاه‌ها نسبت به زن، قانون مدنی دولت ایران تمام اختیارات خانواده و زن را به مرد می‌سپارد. بر اساس قانون مدنی دولت ایران، ریاست خانواده را از خصایص شوهر می‌داند و در زمینه‌ی مسکن، طلاق، شغل، تابعیت، تحصیل و مسافرت زن را به مرد مشروط کرده است.
ده ـ سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا)


ماده‌ی ۱۰۵ قانون مدنی ایران می‌گوید:‌
یازده ـ قرارگاه خاتم‌الاوصیا


در رابطه‌ی بین زن و مرد، ریاست خانواده وظیفه‌ی مرد است، شورای نگهبان قانون اساسی حکومت ایران اعلام کرده است که زن بدون اجازه‌ی شوهر حق خروج از خانه را، حتی برای رفتن به مراسم ختم پدرش، ندارد.
دوازده ـ بنیاد تعاون نیروی انتظامی (ناجا)


ماده‌ی ۱۱۱۷ قانون مدنی ایران می‌گوید که شوهر می‌‌تواند همسرش را از گرفتن شغل‌های فنی که با چارچوب خانواده یا شخصیت وی همخوانی نداشته باشد، منع کند.
سیزده ـ بنیاد تعاون ارتش (بتاجا)


ماده‌ی ۱۱۳۳ قانون عمومی می‌گوید:‌ مرد می‌تواند هر وقت که بخواهد زنش را طلاق دهد. ضمناً هیچ لزومی ندارد که این موضوع را از قبل به زن اطلاع دهد.
چهارده ـ بنیاد تعاون ستاد کل نیروهای مسلح (ودجا)


در نتیجه می‌توان دید حتی قوانین مدنی دولت ایران علیه حقوق زنان می‌باشد.  
در بین بنگا‌ه‌‌های اقتصادی خامنه‌ای ۴ مجموعة، گروه توسعه اقتصادی تدبیر (مربوط به «ستاد اجرایی فرمان امام» )، تعاونی سپاه (و مشخصاً بانک انصار)، شرکت سرمایه‌گذاری غدیر و شرکت سرمایه‌گذاری مهر اقتصاد ایرانیان (جریان اصلی تعاونی بسیج) نقش مهم و تعیین کننده‌ای دارند به نحوی که آنها را می‌توان پیشران بقیه‌ی بنگاه‌‌ها و دارایی‌های علی خامنه‌ای دانست.


== آیا قوانین اسلام علیه زنان است؟ ==
=====  «ستاد اجرایی فرمان امام» =====
قوانین اسلام واقعی نه تنها علیه زنان نیست بلکه در دفاع از زنان قوانین بسیار زیاد دارد. منظور از بنیاد‌گرایی نه واقعیت اسلام است و نه حتی تلقی ارتجاعی از اسلام بلکه یک جریان قرون وسطایی با ویژگی‌های سرکوبگری، انحصار طلبی، صدور تروریسم، قشری گری و زن ستیزی است که در صدد است حکومت ولایت فقیه را به همه‌ی جهان بسط بدهد.<ref>کتاب «اسلام، زنان و برابری» نوشته‌ی [[مریم رجوی]]</ref>
بخشی از شرکت‌‌ها و کارخانه‌‌هایی که تحت کنترل این ستاد است به شرح زیر است:


در همین زمینه مریم رجوی می‌گوید: <blockquote>«من معتقدم که شاخص و معیار تمایز بین اسلام دموکراتیک و هر گونه برداشت بنیادگرایانه و استبدادی از اسلام نحوه‌ی برخورد با مسأله‌ی زن است.»</blockquote>او معتقد به برابری است و برای زنان، آزادی‌ها و حقوق زیر را اعلام کرده است.
====== یکم ـ گروه توسعه اقتصادی تدبیر ======
شامل هلدینگ‌های(هلدینگ یا شرکت مادر شرکتی است که دارنده سهام شرکت دیگری باشد یا مالک شرکت‌های دیگر است.) زیر:


۱- آزادی‌ها و حقوق اساسی
'''ـ هلدینگ «توسعه انرژی تدبیر»'''
* زنان بايد بطور برابر حق برخورداری و حفظ همه حقوق‌بشر و آزادی‌های اساسی را داشته باشند.
* زنان از هر قوميت، مذهب و طبقه اجتماعی، در هر سنی كه هستند و در هر كجا سكونت دارند ـ شهر يا روستا ـ بايد از حقوق برابر با مردان در همه زمينه‌های اقتصادی، اجتماعی، سياسی برخوردار باشند. تبعيض نسبت به زنان در تمام اَشكال آن بايد محو شود.
* زنان در انتخاب محل سكونت، نوع شغل و تحصيل آزادند و از حق انتخاب آزادانه همسر، حق انتخاب پوشش، حق مسافرت آزادانه، حق خروج از كشور، حق كسب تابعيت، حق تفويض تابعيت به فرزند، حق طلاق، حق حضانت و حق ولايت بر فرزند برخوردارند. 
* اعتقاد به دين و مذهب و عقيده معينی نبايد موجب تحقير هيچ زنی يا منع آن‌ها از دسترسی به فرصت‌های شغلی، امكانات آموزشی يا دادخواهی شود.
۲- برابری در مقابل قانون
* زنان بايد به‌طور برابر با مردان از حمايت قانون برخوردار باشند.
* در مقابل خشونت، تجاوز، تبعيض و نقض آزادی، زنان بايد به راه‌كار‌های قضايی مطمئن دسترسی داشته باشند.
* زنان بايد از حق برابر با مردان در دادخواهی برخوردار باشند.
* دادگاه ها بايد اعتبار شهادت و سوگند زنان با مردان را برابر محسوب كنند. 
* سن قانونی برای دختران ۱۸ سال تمام خواهد بود. دختران تا قبل از اين سن مسئوليت جزايی ندارند.
۳- آزادی انتخاب پوشش
* زنان در انتخاب پوشش خود آزادند. 
* قانون حجاب اجباری لغو می‌شود. 
* مقرراتی كه رعايت نكردن حجاب را مستوجب مجازات‌های اداری براي كارگران يا كارمندان زن دانسته، لغو می‌شود. 
* قوانين نوشته يا نانوشته كنترل پوشاك و رفتار زنان تحت عنوان «بدحجابی» كه حق آزادی و امنيت زن ايرانی را نقض كرده، در ايران فردا جايی ندارد.
۴- مشاركت برابر در رهبری سياسی
* زنان بايد از «حق شرکت در تعيين سياست‌های حکومت و اجرای آن‌ها و به‌عهده داشتن پست‌های دولتی و انجام وظائف عمومی در تمام سطوح حکومتی» برخوردار باشند. 
* به‌طور خاص زنان بايد حق مشاركت برابر در رهبری‌سياسی جامعه را داشته باشند. 
* من پيشنهاد خواهم كرد در راستای رفع نابرابری، دولت نيمی از اعضای كابينه خود را از ميان زنان انتخاب كند. من همچنين پيشنهاد می‌كنم احزاب سياسی حداقل نيمی از كانديداهای خود برای شركت در انتخابات پارلمان را از زنان انتخاب كنند.
* هر قانونی كه منع و محدوديتی برای تصدی زنان در پستهای مديريتی و مشاغل عالیرتبه قضايی و حقوقی قائل باشد، فسخ می‌شود.
۵- برابری اقتصادی
* زنان بايد دارای حقوق مساوی با مردان در برخورداری از سهم‌الارث هم‌چنين در انعقاد قراردادها و اداره اموال باشند.(۹) 


* در بازاركار، زنان بايد از فرصت‌های برابر با مردان برخوردار باشند. 
حوزه کار این مجموعه اکتشاف و تولید نفت و گاز، پالایشگاه، پتروشیمی و بازرگانی است. پروژه ساخت پالایشگاه هرمز (۸۰% ) و قرارداد توسعه «میدان نفتی منصوری» را برعهده دارد.


* در ازاء كار مساوی، زنان بايد از دستمزد و مزايای مساوی با مردان برخوردار باشند. همچنين از امنيت شغلی و تمام مزايا.
شرکتهای تابعه این هلدینگ عبارتند از:


* در دسترسی به مسكن، تغذيه مناسب، خدمات بهداشتی، تحصيل و فعاليت ورزشی و هنری زنان بايد از فرصت‌های مساوی با مردان برخوردار باشند.
ـ نفت پارس (۷۵٫۵% )
۶- برابری در خانواده
* زنان بايد حق آزادانه و يکسان برای انتخاب همسر، ازدواج و طلاق داشته باشند.


* چند همسری ممنوع است.
ـ بازرگانی نفت پارس (۱۰۰% )


* ازدواج قبل از رسيدن به سن قانونی ممنوع است. در زندگی خانوادگی هرگونه اجبار و تحميل به زن ممنوع است. 
ـ حفاری شمال (۱۰% )


* مسئوليت‌های خانوادگی همچون خانه‌داری و نگهداری از کودکان، فعاليت شغلی و آموزش كودكان مسئوليت مشترك و برابر زن و مرد است. 
ـ نفت و گاز پرشیا (۱۰۰% )  این شرکت در اولین قراردادش، قرارداد ۶۰۰ میلیون ‌دلاری توسعه «میدان نفتی یاران» را منعقد کرد


* زنان بايد از حق حضانت فرزندان خود برخوردار باشند. 
ـ «شیمیایی مدیران شیمی» (صددرصد)


* از به كارگماردن دختربچه‌ها قبل از رسيدن به سن قانونی ممانعت خواهد شد و برای آنان امتيازات ويژه در زمينه آموزشی در نظر گرفته خواهد شد.
ـ «پالایش نفت هرمز» (۸۰ درصد)


* تفتيش و دخالت حكومت در زندگی خصوصی زنان ممنوع است.
ـ «پتروشیمی قائد بصیر» (۸۰ درصد)
۷- منع خشونت
* اَشكال مختلف خشونت نسبت به زنان، اقدام‌های تهديد‌آميز يا محروم كردن اجباری آنان از آزادی‌هايشان جرم محسوب می‌شود.
۸- منع بهره‌كشی جنسی
* تجارت جنسی ممنوع است.


* قاچاق زنان و واداشتن آنان به تن‌فروشی جنايت است و عوامل آن تحت تعقيب قرار می‌گيرند. 
ـ «حفاری تدبیر» (صددرصد)


* كسانی که مرتکب جرايم جنسی نسبت به کودکان شوند بايد تحت پيگرد قانونی قرار گيرند.
ـ «ری نیرو» (صددرصد)


* منع هرگونه بهره‌كشی جنسی از زن تحت هر عنوان و الغای كليه رسوم و قوانين و مقرراتی كه بر طبق آن پدر و مادر، ولی، قيم يا ديگری دختر يا زنی را، به‌عنوان ازدواج يا هر عنوان ديگر، برای تمتع جنسی يا بهره‌كشی به ديگران واگذار می‌كنند.
'''هلدینگ شرکت «گسترش الکترونیک مبین ایران»'''
۹- لغو قوانين شريعت آخوندی
* احكام شريعت آخوندی در قوانين ايران فردا جايی نخواهد داشت.


* لغو کليه مقررات کيفری داخلی که باعث به‌وجود آمدن تبعيض عليه زنان می‌باشند» مورد تأكيد قرار می‌گيرد. 
ـ مخابرات (۱۹% )


* قوانين ننگين و موحشی نظير سنگسار برخواهد افتاد. 
ـ شرکت‌ «توسعه اعتماد مبین»


* كليه قوانينی كه جنايت عليه زنان را به بهانه‌های ناموسی مجاز شناخته، لغو می‌شود.
ـ «تالیا» (اپراتور تلفن همراه) که بخشی از آن در سال ۹۱ توسط شر کت مبین ایران خریداری شده
۱۰-تسهيلات اجتماعی
* زنان بايد از تأمين اجتماعی به‌ويژه در موارد بازنشستگی، بيکاری، بيماری، دوران پيری و ساير اَشكال کارافتادگی و همچنين حق مرخصی استحقاقی در زمان بارداری و زايمان وحق برخورداری از تغذيه و خدمات رايگان در اين دوران برخوردار باشند.


* دولت برای تأمين مهد كودك و شيرخوارگاه مورد نياز برای نگهداری فرزندان زنان شاغل برنامه‌ريزی كند و همه زنان شاغل به مهد كودك و شيرخوارگاه‌ برای نگهداری فرزندان‌شان دسترسی داشته باشند.
ـ «ارتباطات جامعه مبین»


* زنان متعلق به گروه‌های اقليت، پناهنده و مهاجر، زنان ساكن مناطق روستايی يا دورافتاده، زنان بينوا، زنانی زندانی، دختربچه‌ها، زنان معلول، ناتوان يا کهنسال بايد از حمايت‌های مالی، آموزشی و بهداشتی ويژه دولت برخوردار شوند.
ـ «مبین وان»


* محروم كردن زنان استخدام شده بر اساس قراردادهای موقت، از تأمين اجتماعی ممنوع است.
ـ شرکت ارتباطات سیار


* اخراج زنان يا كاهش دستمزد آنان به‌خاطر بارداری يا زايمان يا سپردن مشاغل زيان‌آور به آن‌ها در اين دوران ممنوع است.
این شرکت ارائه دهنده سرویس همراه اول است. بخشی از آن متعلق به تعاونی سپاه نیز می‌باشد.


* حمايت از زنان سرپرست خانوار يك وظيفه ضروری برای دولت است.
'''ـ هلدینگ «توسعه صنعت و معدن تدبیر»'''
مشارکت فعال و برابر زنان در رهبری سیاسی


تجربه ما (در درون جنبش مقاومت) اين است كه شكستن طلسم نابرابری، بدون يك جهش، ممكن نيست و بايد مواضع مسئول رهبری كننده را بدون هيچ نگرانی به ذيصلاحترين زنان سپرد. 
'''ـ هلدینگ «شرکت دارویی برکت»'''


هژمونی زنان در اين مقاومت، به‌مثابه يك تحول ساختارشكن برای زنان، راه مسئوليت‌پذيری را در همه زمينه‌ها باز كرد.
دارای ۶۰٫۶% سهام گروه سرمایه‌گذاری البرز، دومین دومین هلدینگ برزگ دارویی کشور است. شرکتهای تابعه این مجموعه عبارتند از:


بر اثر اين كارزار، آن‌ها موفق به كسب ارزش‌های نوين شدند و بر فرهنگ كهنه و ارتجاعی غلبه كردند.
شرکت البرز دارو


در اولين قدم، آن‌ها به خود و توانمندی‌های خود باور كردند. و هنگامی كه دريافتند كه نقش مسئولانه آنان چقدر در پيشبرد مبارزه با استبداد مذهبی ضروری ‌است، از دنيای غيرمسئول و كنش‌پذير و از دنيای زنی كه تنها به اتكاء ديگری اعتبار می‌يابد، به دنيای زنان مسئول كه هدايت يك مبارزه را با همه پيامدهای آن به‌دست می‌گيرند، قدم گذاشتند.
شرکت سبحان دارو (تولید کننده قرص)


آن‌ها ضدارزش‌هايی مانند، حسادت، قياس، اصالت دادن به‌ويژگی‌های فيزيكی، مثل شكل و قيافه، و جوانی و پيری را كه همه شما خوب می‌دانيد كه خوره انرژی‌های زنان است، از خود دور كردند. آن‌ها هم‌چنين توانستند تزلزل و شكنندگی را تبديل به صلابت و استحكام كنند. آن‌ها ترس از شكست، و ضعف نشان دادن در مقابل هجوم سختی‌ها را از خود دور كرده‌اند و به‌جای فروريختن، آموختند كه قدرت غلبه بر شكست را در خود بپرورانند. آن‌ها ياد گرفتند كه به‌جای نااميدی، همواره اميدوار و سخت كوش، به‌سمت پيروزی راه باز كنند. 
شرکت ایران دارو


درجنبش ما رابطه زنان به گونه‌يی تغيير كرده كه مانند خواهران تنی در كنار يكديگر كار می‌كنند، همديگر را می‌شنوند و پشتيبان يكديگرند و سخت ترين مسئوليت‌ها را اين چنين با‌هم پيش می‌برند.
شرکت داروسازی تولید دارو


آن‌ها رقابت منفی بين زنان را كنار زده‌اند؛ به نحوی كه ارتقای هر زن، عامل تشويق و انگيزش ساير زنان است، تلاش جمعی برای ارتقای مسئوليت ساير زنان، يك ارزش است و همه زنان می‌توانند اين ارزش‌ها را كسب كنند.
شرکت سبحان انکولوژی


آن‌ها به اين باور رسيده‌اند كه با پشتيبانی و همكاری با ساير زنان، خودشان توانمندتر می‌شوند. و در اين مسير قدرت بالايی برای ايثار كردن نسبت به ساير خواهران شان كسب كرده‌اند.
این شرکت داروی پاکلی تاکسل را تحت لیسانس شرکت استراژن سوئیس تولید می‌کند.


به همين دليل است كه توانسته‌اند اشرف را در سخت‌ترين و بغرنج‌ترين نبردهای ده‌سال گذشته، رهبری كنند...
شرکت کی بی‌سی (واردات)


برای بنای ايران آزاد فردا نيز بايد به‌همين ديدگاه، مجهز بود؛ تا با آن بتوان نهادهای دموكراسی را در جامعه فردا تأسيس كرد. يعنی مقاومت ما اين رسالت را نيز بر دوش دارد كه سازنده و تأسيس‌كننده باشد.
شرکت پخش البرز (توزیع دارو)


اگر دموكراسی بر برابری زن و مرد، مشاركت برابر همگان، انتخاب آزادانه آحاد جامعه و بيان آزاد و بی‌قيد و شرط بنانشود، به‌سرعت به انحراف و ارتجاع كشيده می‌شود.
شرکت سرمایه‌گذاری اعتلا البرز


امر برابری در درون جنبش ما، نويد الهام‌بخشی برای جامعه ايران، به‌خصوص برای زنان و جوانان است. 
شرکت البرز بالک


وقتی كه جنسيت‌گرايی را هدف قرار می‌دهيد، داريد سنگ بنای ولايت‌فقيه را درهم می‌شكنيد. و‌وقتی كه زن‌ستيزی آخوندها را نشانه می‌رويد، قلب ايدئولوژی آن‌ها را نشانه رفته‌ايد. در اين صورت، ديگر نه فقه و شريعت آخوندی، و نه قوانين و فرهنگ ارتجاعی آن ها، تكيه گاهی پيدا نمی‌كند.
داروسازی فارابی (۱۷ درصد)


اين توضيح، روشن كننده اين امر است كه چرا آخوندها بی‌وقفه، گسترده و با دجاليت تمام،‌ مجاهدين را هدف قرار می‌دهند. 
داروسازی رازک (۱۲ درصد)


نخستين جرم مجاهدين از نظر آن‌ها، تعهد به آرمانشان برای تغيير رژيم در ايران است. اما علاوه بر اين، در شريعت آخوندها، مجاهدين و مقاومت ايران، گناه كبيره مرتكب شده‌اند. زيرا اين مقاومت معتقد است كه زن ايرانی شايستگی آن را دارد و بايد سكان رهبری را در ايران دموكراتيك فردا به‌دست بگيرد. ...
شرکت آتی فارمد (۵۱ درصد)


زيرا اين جنبشی است كه به كلی با ايدئولوژی و رفتار رژيم ديكتاتوری مذهبی ، سر ستيز دارد و به‌پاخاسته تا كاخ ستم و نابرابری را از اساس واژگون سازد.<ref>سخنرانی [[مریم رجوی]] در كنفرانس بين المللی روز جهانی زن، ۹مارس۲۰۱۳ ـ ۱۹اسفند۹۱</ref>
این شرکت در سال ۱۳۹۰ تحت سرمایه‌گذاری مشترک با شرکت استراژن STRAGEN سوئیس برای تولید داروهای هورمونی ایجاد شد.


در سال ۱۹۱۰، در دومین گردهمایی جهانی درشهر کپنهاگ، زنان شرکت‌کننده از ۱۷کشور، برآن شدند تا روزی را به‌نام روز جهانی زن نام‌گذاری کنند، تا در این روز زنان جهان، برای به‌دست‌آوردن حقوق برابر سیاسی و اجتماعی، و برخورداری از حق‌رأی، به‌راهپیمایی بپردازند، در این کنفرانس همچنین درباره صلح در جهان گفتگو شد. 
شرکت بیوسان (۲۰ درصد)


برای نخستین بار، اندیشه گزینش روزجهانی زن در۱۷آگوست ۱۹۰۷، در نخستین گردهمایی جهانی زنان سوسیالیست، در شهراشتوتگارت آلمان پای گرفت، دراین گردهمایی، پنجاه‌وهشت گروه نمایندگی شرکت‌کننده، برآن شدند، تا یک دبیرخانه جهانی به سرپرستی خانم کلارا زتکین (Clara Zetkin) سردبیر روزنامه آلمانی برابری Die Gleichheit برپا نمایند، تا بتوانند تلاشهای زنان جهان را، برای به‌دست‌آوردن برابری حقوق سیاسی با مردان، وبرخورداری از حق‌رأی، سازماندهی نمایند. این گردهمایی، از پشتیبانی کنگره بزرگ سوسیالیستها برخوردار شد.
شرکت البرز ـ زاگرس


در سال ۱۹۱۲، جیمز اوپنهایمن، شعری به‌نام نان و رز، درباره کارگران زن کارخانه پارچه‌بافی لاول ماساچوست سرود، که هنگام تظاهرات، زنان کارگر آن را می‌خواندند. در این شعر جیمز اوپنهایمن، رز را نماد زندگی بهتر می‌داند.
'''ـ هلدینگ «گروه مشاوران مدیریت و مطالعات راهبردی تدبیر»'''


شرایط سخت با دستمزد کم کارگران زن در اوایل قرن بیستم که همراه با مردان در کشور‌های صنعتی وارد بازار کار شده بودند آنان را وادار به اعتراضی گروهی کرد. در هشتم مارس سال۱۹۰۸ بعد از گذشت بیش از پنجاه سال، کارگران زن همان کارخانـه نساجی شهر نیویورک به منظور احیای خاطره اعتصاب دست از کار کشیدند، صاحب این کارخانه به همراه نگهبانان به منظور جلوگیری از همبستگی کارگران، این زنان را در محل کارشان محبوس کرد و به دلایلی نامعلوم کارخانه آتش گرفت و فقط تعداد کمی از زنان توانستند از این حادثه نجات یابند و مابقی ۱۲۹ تن از زنان کارگر در این آتش سوختند
'''ـ هلدینگ «گروه توسعه ساختمان تدبیر»'''


آتش سوزی کارخانه بلوز تری انگل
ساخت و ساز پروژه‌های مسکونی، تجاری اداری و توریستی را انجام می‌دهد و چهار شرکت بزرگ و فعال ساختمانی را تحت پوشش خود دارد.


آتش سوزی کارخانه بلوز تری انگل (انگلیسی: Triangle Shirtwaist Factory fire) رخدادی بود که در تاریخ ۲۵ مارس ۱۹۱۱ در شهر نیویورکاتفاق افتاد. این حادثه مرگبارترین حادثه در تاریخ نیویورک و یکی از مرگبارترین فجایع صنعتی در تاریخ آمریکا است. در اثر این آتش سوزی ۱۴۶ ننفر از کارگران شاغل در محل شامل ۱۲۳ زن و ۲۳ مرد کشته شدند. مرگ افراد بر اثر سوختگی و خفگی و سقوط بود. نردبان های آتش نشان ها فقط می توانست تا طبقه ششم برسد، حال آنکه آتش سوزی در طبقات هشتم به بالا رخ داده بود. بیشتر کشته شدگان مهاجرین یهودی و ایتالیایی بودند. جوانترین کشته این حاثه ۱۴ سال و مسن ترین فرد ۴۳ ساله بود
====== دوم ـ سازمان اموال و املاک ستاد اجرایی ======
این سازمان، مستغلات، اراضی، املاک‌، خانه‌ها، مجموعه‌های تاریخی و فرهنگی، و اموال بسیاری را به‌خصوص در یک دهه اخیر تصاحب کرده است.


'''نگاهی به تاریخچه روز جهانی زن'''
======  سوم ـ بازار مالی ======
ـ بانک برکت


در سال ۱۸۷۵ در نیویورک، زنان کارگر برای برخورداری از شرایط بهتر، دست به تظاهرات زدند.
ـ بیمه ملت (۱۵ درصد)


 در یک تظاهرات که در روز 25مارس۱۹۱۱، در یک کارخانه پارچه‌بافی در نیویورک رخ داد، درهای کارخانه برای جلوگیری از بیرون‌رفتن زنان، پیش‌از پایان ساعت کار بسته شد، و یک گروه از زنان کارگر در آتش‌سوزی کشته شدند.
ـ بانک کارآفرین (۱۱ درصد)


'''نان و رز (نان و زندگی بهتر) '''
ـ بانک پارسیان (۱۶ درصد)  


'''شعر از جیمز اوپنهایمن'''
سهامدار اصلی این بانک ایران خودرو است. بخشی از ایران خودرو نیز متعلق به «ستاد اجرایی»... است.


به پیش، خواهران من، به پیش،
ـ هلدینگ «شرکت سرمایه‌گذاری تدبیر»


بانگ صدای ما رسا است.
این مجموعه در زمینه بورس، واسطه‌گری مالی و اوراق بهادار فعالیت می‌کند و دارای ۶ شرکت است.


از جای برکنیم،
======  چهارم ـ سایر شرکت‌‌ها ======
ـ ایران خودرو (۵ درصد)


نرده آشپزخانه‌های دود گرفته،
ـ شرکت سرمایه‌گذاری ری


و کارخانه‌های بی‌روح را.
ـ شرکت مبین ایران


به‌سوی روزی روشن و نورانی گام برداریم.
ـ شرکت سرمایه‌گذاری مدبر


همه با هم بخوانیم نان و زندگی بهتر، نان و زندگی بهتر
ـ بنیاد برکت


به پیش، خواهران من،
===== بنیاد مستضعفان =====
بنیاد مستضعفان، زیر نظر مستقیم علی خامنه‌ای اداره می‌شود. در سال ۱۳۷۶ محسن  رفیق‌دوست رئیس پیشین این مجموعه گفت: بنیاد مستضعفان، حدود ۴۰۰ شرکت بازرگانی و تجاری دارد و ۲۸ درصد نساجی کشور، ۲۲ درصد سیمان، حدود ۴۵ درصد نوشابه غیرالکلی، ۲۸ درصد لاستیک و ۲۵ درصد شکر ایران را تولید می‌کند.


مبارزه ‌ما نیز، برای مردانی است،
بخشی از مهم‌ترین بنگاههای این بنیاد از این قرار است.


که برای ما کودک می‌سازند،
====== هلدینگ‌ها ======
گسترش کشاورزی پیوند فردوس پارس


ولی خود، همیشه کودک ما هستند.
گسترش صنایع معدنی کاوه پارس


دیگربس است،
خدمات مهندسی و شهرسازی علوی


زندگی جانوری، برای تکه‌یی نان.
گسترش پایا صنعت سینا


ما زندگی بهتر می‌خواهیم.
صنایع مادر تخصصی انرژی گستر سینا


به پیش، خواهران من،
صنایع برق و انرژی صبا


بر گور زنان بیشماری، که برای نان فریاد کشیدند.
مادر تخصصی پایا سامان پارس


نه زیبایی، نه عشق، بیگاری برای همه.
عمران و مسکن ایران


بکوشیم برای زندگی بهتر،
تخصصی مالی و سرمایه‌گذاری سینا


نه‌تنها برای نان
تخصصی سیاحتی و مراکز تفریحی پارسیان


به پیش، خواهران من، به پیش،
بنیاد علوی


روز های بهتر درراه است.
فناوری و ارتباطات سینا


ما همه را،
تخصصی گسترش صنایع غذایی سینا


به‌دنبال آرمان والای خود خواهیم کشاند.
====== موسسات ======
ـ مؤسسه فرهنگی موزه‌های بنیاد


دیگربس است،
ـ مؤسسه تحقیق و توسعه نوین دانشمند


بهره کشی،
ـ مؤسسه حسابرسی و بازرسی هادی بینات


رنج ده تن، آسودگی یک تن.
ـ مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران


برای هر کس، نان و زندگی بهتر،
ـ مؤسسه سینمایی نور تابان


نان وزندگی بهتر.
====== سایر شرکت‌ها ======
ـ کشت و صنعت شهید مطهری


در آن‌زمان سازمانهای دفاع از حقوق زنان کم‌وبیش در گوشه و کنار جهان پای گرفته بودند، ولی هیچیک از نیروی بسنده‌یی برای رسیدن به حقوق سیاسی برابر با مردان برخوردارنبودند.
ـ آزاد راه تهران شمال


دربرخی از کشورها و در کارخانه‌ها، زنان، سندیکاهای ویژه خود را داشتند، ولی دستمزد زنان همواره کمتر از مردان بود. زنان ازهیچگونه حقوق سیاسی برخوردارنبودند.
ـ سیمان تهران


تا آن تاریخ، تنها در دو کشور فنلاند و نروژ، زنان از حق‌رأی برخوردار شده بودند، و یکی ازبانوان گروه نمایندگی فنلاند، به‌نام هیلدا پارسینن (Hilda Parsinen)، از نمایندگان مجلس فنلاند بود.
====== بازار پولی ======
بانک سینا (با ۲۷۰ شعبه)  


مدتی بعد در ۲۵ مارس، آتش سوزی در يک کارخانه نساجی در نيويورک باعث مرگ دست کم ۱۴۰ کارگر زن پارچه باف شد. در اعتراض به ايمنی پايين کارخانجات و تلفات بالای اين حادثه، هزاران زن در سراسر اروپا در هشتم مارس سال ۱۹۱۳ دست به تظاهراتی آرام زدند. 
مؤسسه مالی و اعتباری آینده


«نان و گل سرخ» از شعارهای فعالين حقوق زنان بود که بعدها در ترانه‌ای به نام «نان و گل‌های رز» تجلی يافت
===== آستان قدس رضوی =====
آستان قدس رضوی یک امپراتوری مالی با میلیارد‌ها دلار سرمایه است که تحت نظر علی‌ خامنه‌ای اداره می‌شود. این امپراتوری مالی در زمینه‌‌های مختلف از دامداری تا چاپخانه، از کارگزاری بورس تا خودروسازی از کشاورزی تا خدمات اینترنتی فعالیت می‌کند.
 
این نهاد، بنیاد تولید ۱۰ درصد قند، ۱۱ درصد سنگ‌های تزئینی، ۳.۷ درصد اتوبوسهای درون شهری و بین‌شهری و یک ششم ظرفیت تولید نان صنعتی کشور را در اختیار دارد.
 
بخش وسیعی از اراضی کشاورزی شمال شرق ایران که حداقل ۴۰۰ هزار هکتار به ارزش ۲۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود، متعلق به همین بنیاد است. افزون بر آن ۴۳.۵ درصد از زمینهای شهری مشهد در اختیار این بنیاد است. همچنین در چهارده استان دارای موقوفه و در بیست شهرستان دارای دفتر معاونت املاک است و سیصد هزار مستاجر دارد.
 
فهرست بخشی از شرکتها و هلدینگ‌های این مجموعه به شرح زیر است:
 
====== هلدینگ عمران و ساختمان ======
* شرکت ساختمانی بتن و ماشین قدس رضوی
* شرکت مسکن و عمران قدس رضوی
* شرکت مهندسان مشاور و شهرسازی آستان قدس رضوی
* شرکت مهندسی آب و خاک قدس رضوی
* شرکت کارخانه‌ها بنای سبک قدس رضوی
 
====== هلدینگ خودرو سازی ======
* شرکت شهاب خودرو
 
* شرکت شهاب بار
 
* کمباین سازی
 
====== هلدینگ صنایع غذایی ======
* شرکت آرد قدس رضوی
 
* شرکت خمیرمایه رضوی
 
* شرکت فرآورده‌های غذایی رضوی
 
* شرکت فرآورده‌های لبنی رضوی
 
* شرکت نان قدس رضوی
 
====== هلدینگ صنایع قند ======
* شرکت قند آبکوه
 
* شرکت قند تربت حیدریه
 
* شرکت قند چناران
 
====== هلدینگ کشاورزی ======
* شرکت کشاورزی رضوی
* شرکت کشاورزی و موقوفات چناران
* شرکت کشت و صنعت اسفراین
 
* شرکت کشت و صنعت انابد
 
* شرکت کشت و صنعت سرخس
 
* مؤسسه باغات آستان قدس رضوی
 
* مؤسسه کشت و صنعت مزرعه نمونه
 
* مؤسسه موقوفات و کشاورزی جنوب خراسان
 
* مؤسسه موقوفات و کشاورزی سمنان
 
====== هلدینگ نساجی ======
* شرکت تهیه و تولید فرش آستان قدس رضوی
 
* شرکت نخ‌ریسی و نساجی خسروی
 
====== هلدینگ فناوری اطلاعات و ارتباطات رضوی ======
 
====== هلدینگ داروسازی ======
* داروسازی ثامن
 
====== هلدینگ مالی ======
* مؤسسه اعتباری رضوی
 
* شرکت کارگزاری رضوی
 
====== سایر ======
* شرکت نفت و گاز رضوی
 
* شرکت کارخانه‌ها صنایع چوب آستان قدس رضوی
 
* شرکت معادن قدس رضوی
 
* مؤسسه منطقه ویژه اقتصادی سرخس
 
* مؤسسه دامپروری صنعتی قدس رضوی با بیش از ۱۳۰۰۰ رأس گاو
 
* دانشگاه علوم اسلامی رضوی
 
* دانشگاه امام رضا (ع) 
 
===== بنیاد شهید =====
بخشی از شرکتها و مؤسسات تحت کنترل این بنیاد به شرح زیر است.<blockquote>ـ شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنایع و معادن کوثر</blockquote><blockquote>ـ شرکت سرمایه‌گذاری ذخیره شاهد</blockquote><blockquote>ـ شرکت سرمایه‌گذاری سبحان</blockquote><blockquote>ـ شرکت گسترش صنایع و خدمات کشاورزی (در زنجان) </blockquote><blockquote>ـ دانشگاه شاهد</blockquote><blockquote>ـ مرکز جامع علمی کاربردی امام خمینی</blockquote><blockquote>ـ صندوق قرض‌الحسنه شاهد</blockquote>
 
====== بانک دی (با ۴۷ شعبه) ======
این بانک دست‌کم ۱۳ شرکت دارد شامل:
* شرکت توسعه دیدار
 
* شرکت تجارت الکترونیک دی
 
* شرکت آتیه‌سازان دی
 
* شرکت کارگزاری بانک دی
 
* شرکت بیمه دی
 
* شرکت لیزینگ دی
 
* شرکت سرمایه‌گذاری بوعلی
 
* شرکت تجارت گستر فرداد
 
* شرکت صرافی دی
 
* صندوق سرمایه‌گذاری بانک دی
 
* شرکت رویای روز کیش
 
* شرکت عمران مسکن آبادی
 
* شرکت خدمات مالی دی ایرانیان
 
===== کمیته امداد =====
بخشی از شرکتها و مؤسسات تحت کنترل کمیته امداد به شرح زیر است:‌
 
====== هلدینگ عمران و مسکن ======
شرکت عمران گستر بصیر
 
====== هلدینگ کشاورزی و صنایع غذایی ======
* شرکت کشت و صنعیت بهار رفسنجان
 
* شرکت کشاورزی سبزدشت فارس
 
* شرکت کشت و صنعت فتح و نصر کرمان
 
* شرکت کشت و دام امداد اصفهان
 
* شرکت کشت و صنعت زرین خوشه اراک
 
* شرکت کشت و صنعت رضوان امداد گلستان
 
* شرکت کشاورزی و دامپروری بازوی کشاورز کرمانشاه
 
* شرکت کشت و صنعت امداد سبز هگمتانه
 
* شرکت کشت و صنعت جلگه سبز امداد
 
* شرکت کشت و صنعت میثاق امداد
 
* شرکت بهاران بهشت البرز (کشاورزی و دامپروری)
 
* شرکت کشت و صنعت نار مهریز یزد
 
* شرکت کشت و صنعت سپاهان گلدشت امداد
 
====== هلدینگ معدن و صنایع معدنی ======
شرکت تعاونی معدنی امداد
 
شرکت معدن فرآور امداد
 
====== هلدینگ بازرگانی ======
مدیریت املاک
 
زمینهای تحت تصرف کمیته امداد در استانهای مختلف از این قرار است:
 
در استان فارس ۱۳۴۹ هکتار املاک و مستغلات و زمین
 
در استان خوزستان: ۳۸ هکتار املاک و مستغلات و زمین
 
در استان گیلان ۱۵۵ هکتار
 
در استان گلستان: ۱۵۸ هکتار
 
در استان مازندران: ۲۷۵ هکتار
 
در استان هرمزگان: ۳۹ هکتار
 
در استان کرمان: ۲۱۴۵ هکتار
 
در استان یزد: ۱۰۵ هکتار
 
استان مرکزی: ۱۳۹ هکتار
 
در استانهای تهران، اصفهان، همدان، سمنان، البرز، خراسان، قزوین، ایلام، کرمانشاه، آذرباییجان، لرستان، چهارمحال بختیاری و اردبیل نیز کمیته امداد صاحب اراضی و مستغلات وسیعی است.
 
===== بنیاد تعاونی سپاه =====
بخشی از شرکتهای و گروه‌های تجاری و مالی زیر مجموعه بنیاد تعاونی سپاه عبارتند از:
 
====== یکم ـ گروه خودروسازی بهمن ======
بخش مهمی از این مجموعه (۴۵% ) متعلق به تعاونی سپاه و بخشی نیز متعلق به شرکت سرمایه‌گذاری غدیر است.
 
این مجموعه خود شامل شرکتهای زیر ا ست:<blockquote>'''الف ـ شرکت سایپا'''</blockquote><blockquote>سایپا دومین تولیدکننده اتومبیل در ایران است. اگر‌چه ۱۷ درصد از این شرکت متعلق به سپاه پاسداران است اما تصمیم‌گیرنده و سود برنده اصلی شرکت در عمل سپاه است. شرکتهای متعلق به سایپا از جمله عبارتند‌از:</blockquote><blockquote>ـ پارس خودرو</blockquote><blockquote>ـ زامیاد</blockquote><blockquote>ـ سایپا دیزل</blockquote><blockquote>ـ ایران کاوه</blockquote><blockquote>ـ سایپا آذین</blockquote><blockquote>ـ سایپا شیشه</blockquote><blockquote>ـ رادیاتور ایران</blockquote><blockquote>ـ سایپا پرس</blockquote><blockquote>ـ سایپا پیستون</blockquote><blockquote>ـ پویا صنعت</blockquote><blockquote>ـ نیروساز اراک</blockquote><blockquote>ـ لیزینگ رایان سایپا</blockquote><blockquote>ـ بیمه ملت</blockquote><blockquote>ـ خدمات بیمه‌یی سایان</blockquote><blockquote>ـ خدمات بیمه‌یی رایان سایپا</blockquote><blockquote>ـ شرکت سرمایه‌گذاری کارکنان سایپا</blockquote><blockquote>ـ سرمایه‌گذاری رنا</blockquote><blockquote>ـ سرمایه‌گذاری سایپا</blockquote><blockquote>ـ شرکت توسعه سرمایه رسا</blockquote><blockquote>ـ حمل و نقل سایپا</blockquote><blockquote>ـ شرکت مهندسی و مشاور سازه‌گستر سایپا</blockquote><blockquote>ـ شرکت توسعه صادرات صنعتی</blockquote><blockquote>ـ سایپا تور</blockquote><blockquote>ـ شرکت ساختمانی دهکده پاسارگاد</blockquote><blockquote>ـ شرکت فرهنگی ورزشی سایپا</blockquote><blockquote>'''ب ـ شرکت سرمایه‌گذاری ملی ایران'''</blockquote><blockquote>'''ج ـ شرکت سرمایه‌گذاری بهمن'''</blockquote><blockquote>'''د ـ شرکت بهمن لیزینگ'''</blockquote><blockquote>'''ه ـ شرکت بهمن دیزل''' - این شرکت سازنده کامیونهای شرکت ژاپنی ایسوزو است.</blockquote><blockquote>'''وـ سرمایه‌گذاری اعتبار ایران (۷۹ درصد)'''</blockquote><blockquote>'''ز ـ شرکت کارگزاری بهمن'''</blockquote><blockquote>'''ح ـ شرکت سرمایه‌گذاری توسعه اعتما'''د</blockquote>
 
====== دوم ـ مؤسسه مالی و اعتباری ثامن الائمه ======
[با نام تعاونی اعتبار ثامن الائمه هم شناخته می‌شود] . این مؤسسه ۵۰۰ شعبه دارد. این مؤسسه به تنهایی تا پایان سال ۸۸ بیش از ۴۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات به متقاضیان پرداخت کرده است.
 
====== سوم ـ شرکتهای سرمایه‌گذاری ======
ـ شرکت سرمایه‌گذاری صنعتی بهشهر (۱۶ درصد)
 
ـ شرکت سرمایه‌گذاری نگین خاتم ایرانیان از سهامداران بانک انصار
 
ـ سرمایه‌گذاری سامان مجد
 
این شرکت وابسته به مؤسسه اعتباری ثامن است.
 
ـ شرکت سرمایه‌گذاری ایاک
 
====== چهارم ـ بانک انصار ======
این بانک با ۶۰۰ شعبه در سرتاسر کشور، چهارمین شرکت بزرگ ایران محسوب می‌شود و از خودش از چندین شرکت تشکیل شده است. شامل:<blockquote>'''الف ـ هلدینگ سرمایه‌گذاری ایرانیان اطلس'''</blockquote>این مجموعه دست‌اندر کار امور ساختمانی و خدماتی است و خود شرکتهای زیر را در برمی‌گیرد:<blockquote>شرکت مهندسان مشاور طرح و اندیشه شیوا اطلس</blockquote><blockquote>شرکت ستاره اطلس پارس</blockquote><blockquote>شرکت باغ فردوس ایرانیان</blockquote><blockquote>شرکت ستاره آرمان توس</blockquote><blockquote>شرکت طرح و توسعه آریا عمران پارس (۳۳% )</blockquote><blockquote>شرکت بناگستران هشتم توس (۳۰% )</blockquote><blockquote>شرکت پردیس اطلس پارس (۵۰% )</blockquote><blockquote>شرکت مهندسان مشاور طرح و اندیشه شیوا اطلس</blockquote><blockquote>شرکت عمران اطلس ایرانیان</blockquote><blockquote>شرکت آ اس پ</blockquote><blockquote>شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه شهری توس گستر</blockquote><blockquote>شرکت شهرسازی و خانه‌سازی باغمیشه</blockquote><blockquote>پردیس اطلس پارس</blockquote><blockquote>شرکت بازرگانی و صنعتی ایران اطلس کیش</blockquote><blockquote>'''ب ـ شرکت سامانه الکترونیک انصار'''</blockquote><blockquote>'''ج ـ شرکت سامانه الکترونیکی هوشمند راهبرد ایرانیان'''</blockquote><blockquote>'''د ـ شرکت نوین پدیده انصار'''</blockquote><blockquote>'''ه ـ شرکت مادر تخصصی کارکنان بانک انصار'''</blockquote><blockquote>'''و ـ سرمایه‌گذاری دانایان پارس'''</blockquote><blockquote>'''ز ـ سرمایه‌گذاری ایرانیان اطلس'''</blockquote><blockquote>'''ح ـ فناوران حفیظ سامانه'''</blockquote><blockquote>'''ط ـ صرافی انصار'''</blockquote>
 
====== پنجم ـ پتروشیمی ======
ـ پتروشیمی کرمان (۲۵ درصد)
 
ـ صنایع پتروشیمی کرمانشاه
 
====== ششم ـ مخابرات ======
ـ «شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران»
 
ـ شرکت تالیا (اپراتور تلفن همراه که بخشی از آن در سال ۹۱ خریداری شده)
 
ـ شرکت مخابراتی و الکترونیکی موج نصرگستر
 
ـ کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین
 
ـ شرکت ارتباطات سیار (ارائه دهنده سرویس همراه اول)
 
به گفته مسعود مهردادی مغز متفکر فعالیت‌های تجاری و مالی سپاه پاسداران، درآمد این شرکت در سال ۹۱ از محل فروش سیم کارت و شارژ تلفن و... . ۸ هزار میلیارد تومان بوده است.
 
ـ ایران سل (سیم کارت)
 
====== هفتم ـ صنایع غذایی و کشاورزی ======
ـ صنایع شاداب خراسان
 
ـ شرکت غذایی مائده
 
ـ شرکت کشت و صنعت شاداب خراسان
 
ـ مواد غذایی خمیرمایه چهارمحال و بختیاری
 
====== هشتم ـ ساختمانی ======
ـ شرکت مهندسی مشاور سازه‌های پیش ساخته سبک
 
ـ شرکت جهاد خانه‌سازی در ۲۰ استان کشور
 
شرکت مجتمع خانه‌سازی سپاهان
 
مجتمع خانه‌سازی رزمنده
 
====== نهم ـ گروه مالی پاسارگاد ======
گروه مالی پاسارگاد از بانک پاسارگاد و مجموعه‌یی از شرکتها تشکیل گردیده که در زمینه‌های فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات، خدمات پرداخت الکترونیک، بیمه، بیمه اتکایی، کارگزاری سهام، لیزینگ ماشین‌آلات، لیزینگ ساختمان، صنعت ساختمان، صنعت و معدن، انرژی و سایر امور خدماتی مشغول به فعالیت می‌باشند.
 
سایر شرکتهای این گروه عبارتند از:<blockquote>شرکت مادر تخصصی (هلدینگ) توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (سهامی عام)</blockquote><blockquote>شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان (فناب)</blockquote><blockquote>شرکت بیمه پاسارگاد (سهامی عام)</blockquote><blockquote>شرکت بیمه اتکایی ایرانیان (سهامی عام)</blockquote><blockquote>شرکت لیزینگ ماشین‌آلات و تجهیزات پاسارگاد</blockquote><blockquote>شرکت لیزینگ پاسارگاد</blockquote><blockquote>شرکت ارزش آفرینان پاسارگاد</blockquote><blockquote>شرکت مبنای خاورمیانه</blockquote><blockquote>شرکت گسترش انرژی پاسارگاد</blockquote><blockquote>شرکت پرداخت الکترونیک بانک پاسارگاد</blockquote><blockquote>شرکت خدمات ارزی و صرافی پاسارگاد</blockquote><blockquote>شرکت کارگزاری بانک پاسارگاد</blockquote><blockquote>شرکت ساختمان شهر سازی هشتم</blockquote><blockquote>شرکت توسعه انبوه سازی پاسارگاد</blockquote><blockquote>مؤسسه مطالعات و توسعه مدیریت و سرمایه انسانی پاسارگاد</blockquote><blockquote>شرکت مشاور سرمایه‌گذاری ارزش پرداز آریان (آیکو)</blockquote><blockquote>شرکت مدیریت ساختمانی نظام مهندسی آرین</blockquote><blockquote>شرکت مدیریت ساختمانی آریان پاسارگاد</blockquote><blockquote>شرکت سرمایه‌گذاری پارس آریان</blockquote><blockquote>شرکت مالی و سرمایه‌گذاری بانک پاسارگاد</blockquote><blockquote>شرکت سرمایه‌گذاری بانک پاسارگاد</blockquote><blockquote>شرکت مدبران ساخت آریان</blockquote><blockquote>شرکت مشاوره رتبه‌بندی اعتباری ایران</blockquote><blockquote>شرکت سامان ساخت آریان</blockquote><blockquote>شرکت خدمات پشتیبان پاسارگاد آریان</blockquote><blockquote>شرکت تأمین آتیه کارکنان گروه مالی پاسارگاد</blockquote><blockquote>شرکت توسعه تجارت اندیشه نگر پاسارگاد</blockquote><blockquote>شرکت تدبیرگران پاسارگاد</blockquote><blockquote>شرکت مدیریت بازرگانی آینده نگر پاسارگاد</blockquote><blockquote>شرکت توسعه و گسترش بازرگانی بین‌المللی گروه پاسارگاد</blockquote><blockquote>شرکت ساختمانی گسترش و نوسازی صنایع ایرانیان مانا [سهامی خاص]</blockquote><blockquote>شرکت فولاد زرند ایرانیان [سهامی خاص]</blockquote><blockquote>شرکت بازرگانی آفتاب درخشان خاورمیانه [سهامی خاص]</blockquote><blockquote>شرکت فولاد سیرجان ایرانیان [سهامی خاص]</blockquote><blockquote>شرکت مهندسی معیار صنعت خاورمیانه [سهامی خاص]</blockquote><blockquote>شرکت سرمایه‌گذاری پارس حافظ</blockquote>
 
====== دهم ـ سایر شرکتهای تعاونی سپاه ======
ـ فولاد زاگرس
 
ـ صنایع جوشکاری ایران
 
ـ هواپیمایی پارس
 
ـ شرکت عصر بهمن
 
ـ صنایع شاسی سازی ایران
 
ـ شرکت صنایع ارزش آفرینان
 
ـ شرکت نگار نصر سهامی‌ خاص
 
ـ شرکت تعاونی مصرف کارکنان انصار
 
ـ داروسازی سینا (بیش از ۳% متعلق به «سرمایه‌گذاری ایرانیان» است)
 
ـ پیمانکاری نفتی (نفت و گاز در پارس جنوبی)
 
ـ شرکت بهرستان کیش
 
ـ مؤسسه فرهنگی خدماتی ثامن‌الائمه
 
ـ شرکت آلاله کبود کویر
 
ـ صنایع معدنی شهاب سنگ
 
ـ مؤسسه خدمات بازرگانی مشاوره‌یی راهیان کمیل
 
ـ شرکت اندیشه و عمران محیط
 
ـ مهندسی افق توسعه صابرین
 
ـ شرکت ذوب روی اصفهان
 
ـ شرکت خدمات هوایی پارس
 
ـ شرکت پشمبافی بهار یزد
 
ـ شرکت بهاران
 
ـ نوید بهمن
 
ـ مهندسی آماده بهینه ساز
 
ـ مؤسسه کوثران
 
ـ مؤسسه میثاق بصیرت
 
===== قرارگاه خاتم‌الانبیا =====
قرارگاه خاتم‌الانبیا (قرب) بزرگ‌ترین پیمان‌کار پروژه‌های دولتی در ایران محسوب می‌شود.
 
شماری از شرکتهای تابعه عبارتند از:
 
ـ شرکت تهران گستر
 
ـ شرکت اورینتال اویل
 
ـ طرح توسعه فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی
 
ـ شرکت مهندسی نفت و گاز سپانیر
 
این شرکت عضو هیأت مد‌یره بانک انصار است
 
ـ شرکت مهندسی سپاسد (سد سازی و پروژه‌های زیربنایی)
 
ـ مؤسسه نور
 
این مؤسسه تملک زمین‌ها و فروش آنها را برعهده دارد
 
ـ مؤسسه سماء
 
ـ مؤسسه مهندسان مشاور ایمن‌سازان (تونل سازی و پدافند غیرعامل)
 
ـ مؤسسه مکین (سازه‌های دریایی)
 
ـ مؤسسه رهاب (تونل‌سازی و حفاری)
 
ـ مؤسسه فاطر (تونل سازی)
 
ـ مؤسسه عمران ساحل (خط آهن) 
 
===== بنیاد تعاونی بسیج =====
این بنیاد متعلق به نیروی شبه‌نظامی بسیج، است. تعدادی از هلدینگ‌ها و مؤسسات این بیناد عبارتند از:
 
'''شرکت سرمایه‌گذاری مهر اقتصاد ایرانیان که در بازار بورس فعالیت دارد'''
 
برخی از بنگاههای شرکت سرمایه‌گذاری مهر اقتصاد، عبارتند از:
 
====== الف ـ هلدینگ توسعه معادن روی ======
شرکت کالسیمین
 
تولید روی بندر عباس
 
اسیدسازان زنجان و رویین‌کاران الوند
 
شرکت ملی سرب و روی ایران
 
ذوب روی بافق
 
فرآوری مواد معدنی ایران
 
تولید روی ایران
 
شیمیایی کاتالیست پارسیان
 
صنعت روی زنگان
 
معدن‌کاران انگوران
 
بازرگانی توسعه صنعت روی
 
سرمایه‌گذاری اندیشه محوران
 
مهندسی و تحقیقاتی فلزات غیرآهنی
 
آلفا ماشین پویا
 
صنعتی و معندی شمال‌شرقی شاهرود
 
جام امید البرز
 
====== ب ـ شرکت تجلی مهر ایرانیان ======
این شرکت یک هولدینگ عمران و ساختمان است و مجموعه‌یی از جمله شرکتهای زیر را در برمی‌گیرد:
 
ـ شرکت فراسوی شرق
 
ـ شرکت سازندگی انصار
 
ـ شرکت مهندسی مشاور کوشاپایدار
 
ـ شرکت کوثر آذربایجان
 
ـ شرکت افتخار خوزستان
 
ـ شرکت تکنوتار (سازنده پمپ‌های توزیع سوخت و مخازن سوخت)
 
======  '''ج ـ تراکتورسازی ایران (تبریز)''' ======
این شرکت خود شامل چند شرکت زیر است:
 
شرکت موتورسازان
 
شرکت خودروسازان دیزلی آذرباییجان
 
تراکتور سازی کردستان
 
تراکتور سازی ارومیه
 
تراکتورسازی اوگیران
 
تراکتورسازی ونیران
 
شرکت ریخته‌گری تراکتورسازی ایران
 
خدمات صنعتی تراکتور سازی
 
ماشین‌آلات صنعتی تراکتور سازی
 
ریخته‌گری تراکتور سازی
 
موتورسازان تراکتور سازی
 
آهنگری تراکتور سازی
 
مهندسی و تأمین قطعات تراکتور سازی
 
ساخت ماشین و ابزار تراکتور سازی
 
سیبا موتور
 
تاجیران
 
موتیرا
 
====== د ـ بانک پارسیان ======
 
====== ه ـ شرکت صنایع آلومینیوم ایران (ایرالکو) ======
 
====== و ـ فولاد مبارکه اصفهان ======
 
======  زـ شرکت تاید واتر خاورمیانه ======
[این شرکت در اسکله رجایی بندرعباس فعالیت می‌کند. و ۶۰ درصد صادرات و واردات را انجام می دهد]
 
====== ح ـ بانک مهر اقتصاد ایران ======
این بانک سابقاً «مؤسسه مالی و اعتباری مهر (قرض الحسنه بسیجیان سابق) نامه داشت.
 
====== ط ـ سایر ======
<blockquote> ـ شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی</blockquote><blockquote>ـ شرکت سرمایه‌گذاری توسعه آذربایجان</blockquote><blockquote>شرکت سرمایه‌گذاری مسکن و عمران مهر</blockquote><blockquote>ـ شرکت توسعه معدن انگوران</blockquote><blockquote>ـ شرکت توس‌گستر</blockquote><blockquote>ـ شرکت لوله و تجهیزات سدید</blockquote><blockquote>ـ شرکت داروسازی جابر ابن حیان</blockquote><blockquote>ـ باشگاه فوتبال تراکتور سازی تبریز</blockquote><blockquote>ـ کارگزاری مهر اقتصاد ایرانیان</blockquote><blockquote>ـ شرکت کوشا پایدار</blockquote><blockquote>ـ شرکت کوثر آذرباییجان</blockquote><blockquote>ـ شرکت خدمات بازرگانی آینده‌نگر مهر</blockquote><blockquote>ـ شرکت تدبیرگران آتیه</blockquote>
 
===== سرمایه‌گذاری غدیر =====
غدیر یکی از بزرگترین شرکت‌های سرمایه‌گذاری در ایران محسوب می‌شود. این شرکت وابسته به وزارت دفاع و تحت کنترل علی خامنه‌ای است. شرکت‌های این مجموعه از جمله عبارتند از:
 
====== گروه گسترش نفت و گاز پارسیان شامل: ======
شرکت پالایش نفت تبریز
 
شرکت پالایش نفت شیراز
 
شرکت پتروشیمی پردیس
 
شرکت پتروشیمی زاگرس
 
شرکت پتروشیمی کرمانشاه
 
شرکت پتروشیمی شیراز
 
شرکت پتروشیمی تبریز
 
شرکت پتروشیمی خراسان
 
شرکت پتروشیمی کیان
 
شرکت پتروشیمی پارس
 
سرمایه‌گذاری هامون سپاهان
 
شرکت پتروشیمی بازرگانی بین‌المللی
 
شرکت حمل و نقل ریلی نیرو
 
====== شرکت بین‌المللی توسعه ساختمان با زیرمجموعه‌های متعدد ======
شرکت آ اس پ
 
شرکت خانه‌سازی باغمیشه
 
شرکت کیش رویای زندگی
 
مهندسین مشاور پیمان غدیر
 
مهندسی و ساخت پارس سازه
 
شرکت تیسا کیش
 
شرکت سرپناه فارس
 
ساختمان غدیر خوزستان
 
شرکت ساختمانی آذرباییجان
 
شرکت افق سازه پایا
 
شرکت نارنجستان گستر
 
شرکت بهستان پارس
 
====== شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر (هلدینگ سیمان) شامل: ======
شرکت سیمان شرق
 
شرکت سیمان سپاهان
 
شرکت سیمان کردستان
 
شرکت سیمان دشتستان
 
شرکت سرمایه‌گذاری دی
 
شرکت سرمایه‌گذاری آذر
 
شرکت سیمان ساروج بوشهر
 
مهندسی تحقیقات غدیر مهر ایرانیان
 
====== شرکت بین‌المللی توسعه صنایع و معادن غدیر ======
سرمایه‌گذاری غدیر در چارچوب این هلدینگ معادن گوهر زمین، معدن غنی طلای ایران به نام معدن زرشوران (بزرگترین معدن طلای ایران) در محدوده آذربایجان غربی، معدن تیتانیوم در کهنوج کرمان و معدن روی مهدی آباد در استان سمنان را خریداری کرده است. شرکتهای مهم این مجموعه عبارتند از:
 
شرکت فولادی آلیاژی
 
سنگ آهن گهر زمین
 
آهن و فولاد ایرانیان
 
مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب
 
توسعه بین‌المللی صنعت پارس
 
موتوژن
 
داروسازی شهید قاضی
 
تخته شهید باهنر
 
====== شرکت صنعتی و بازرگانی غدیر (هلدینگ مالی و تجاری) شامل: ======
شرکت کاسپین فولاد غدیر
 
خدمات مدیرت و بازرگانی غدیر
 
شرکت پیمان تجارت پایدار
 
شرکت واسپاری سپهر پارس
 
سرمایه‌گذاری اعتضاد غدیر
 
خدمات بیمه‌ای سپهر ایرانیان
 
مدیریت تجهیز و تأمین منابع آرمان
 
شرکت مدیریت کارآمد
 
سرمایه‌گذاری زرین پرشیا
 
شرکت مصادر جبل علی
 
کارگزاری بانک صادرات
 
خدمات انفورماتیک راهبر
 
====== شرکت سرمایه‌گذاری برق و انرژی غدیر (هلدینگ برق و انرژی) شامل ======
شرکت توسعه مسیر برق گیلان
 
شرکت مدیریت تولید برق گیلان
 
شرکت توسعه برق غدیر اکسن
 
تولید برق خوزستان مپنا  ''(مپنا واژه اختصاری «مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران» است. )''
 
غدیر انرژی هامون ابوموسی
 
تولید نیروی برق لامرد
 
====== شرکت بین‌المللی توسعه ساحل و فراساحل نگین کیش (هلدینگ دریایی و حمل و نقل غدیر) شامل ======
کشتیرانی ایران مارین سرویسز
شرکت دریابان جنوب ایران کیش
شرکت سپهر ترابر غدیر
 
===== سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) =====
ساتا دربرگیرنده طیف وسیعی از شرکتهای صنعتی و سرمایه‌گذاری است. از جمله:
 
شرکت سرمایه‌گذاری نیروهای مسلح شامل:
# مجتمع پتروشیمی مارون
# مجمتع پتروشیمی یارس
# شرکت حفاری شمال بخشی از این شرکت به «ستاد اجرایی»... نیز تعلق دارد.
# مجتمع پتروشیمی بوشهر
# نیروگاه سیکل ترکیبی گیلان
# شرکت مدیریت بهره‌برداری گیلان
 
===== قرارگاه خاتم‌الاوصیاء =====
این قرارگاه وابسته به وزارت دفاع که در سال ۸۹ به‌وجود آمد، برخی شرکت‌های تابعه عبارتند از:
 
واگن پارس اراک
 
هلدینگ عمران و شهرسازی
 
===== بنیاد تعاون ناجا =====
این بنیاد مربوط به نیروی انتظامی است. اما خارج از نظارت وزارت کشور است. تعاونی ناجا که امروز یکی از بزرگترین هلدینگ‌های کشور محسوب می‌شود، بیشترین گسترش خود را از سال ۱۳۸۴ به بعد یافته است. در سال ۹۳ رسانه‌های حکومتی، میزان سرمایه واقعی این تعاونی را بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان ارزیابی کردند. <ref>«پایش پرس» ۲ مهر ۱۳۹۳</ref>
 
شماری از بنگاههای اقتصادی زیر مجموعه ‌این بنیاد عبارتند از:
 
====== بانک قوامین ======
دربرگیرنده تعداد زیادی شرکت از جمله:
 
عمران نقش پردازان امین،
 
سایان کارت،
 
افق توسعه قرن،
 
سرمایه‌گذاری مهرگان،
 
مؤسسه فرهنگی، ورزشی و آموزشی یاس،
 
سرمایه‌گذاری مهرگان، (با ۲ هزار میلیارد تومان سرمایه)
 
======  گروه اقتصادی مهرگان ======
ـ مؤسسه صندوق بیمه امید ناجا
 
ـ مؤسسه علمی آموزشی رفاهی ناجا
 
ـ مؤسسه تأمین اقلام مصرفی ناجا
 
ـ مؤسسه صندوق تعاون و سرمایه‌گذاری مسکن
 
ـ شرکت ناجی پاس
 
ـ عمران و مسکن سازه پایدار قرن [مالک ۵۱ شرکت که هشت شرکت آن در استان تهران و ۳۱ شرکت در سایر استانهاست و در زمینه‌های عمرانی و ۱۲ شرکت در امور تخصصی فعالیت می‌کنند]
 
ـ شرکت مهندسی عمران و تولیدی نیرو (فعالیت در زمینه پالایشگاهی و نیرو)
 
ـ شرکت ساختمانی
 
ـ شرکت واردات خودرو
 
ـ ناجی‌سازان امین (فعالیت ساختمانی)
 
ـ صنایع مفتولی تهران گستر (پیمانکاری)
 
ـ شرکت فولاد و سیم تاکستان
 
ـ انبوه سازان سبزاندیشان (صنعت و ساختمان)
 
ـ ناجی نشر (انتشارات)
 
ـ ناجی هنر (فیلم‌سازی و سینما)
 
ـ ناجی پوشش
 
ـ لاله کامپیوتر
 
ـ چاپ و انتشارات راه فردا
 
ـ شرکت زاگرس نوش مهرگان (تولید نوشابه)
 
ـ هتل‌های پارس (مالک هتل‌های ثامن‌الحجج، باختر، صدر، نگین، زمرد، پارسا در مشهد) بوستان، باغچه، باغ پردیس (تهران) ـ ملاصدرا در شیراز، نرگس زیبا کنار در رشت و مجتمع خزرآباد در ساری و هتل کاروانسرای آبادان.
 
ـ مؤسسه راهگشا (پیمانکار در حوزه‌های راهنمایی و رانندگی)
 
ـ مگامال، هاپیرمی، یاس (سوپرمارکت داری)
 
ـ فروشگاه نجم و چیت ری (نساجی)
 
ـ شرکت پژوهش و توسعه ناجی
 
ـ افق توسعه انرژی خلیج فارس
 
ـ سیمان عرش نطنز
 
ـ دفتر توسعه مساجد
 
===== بنیاد تعاون ارتش (بتاجا) =====
بنگاههای اقتصادی مربوط به این بنیاد از جمله به این شرح است:
 
بانک حکمت ایرانیان
 
مؤسسه اعتباری نیروهای مسلح
 
مؤسسه صندوق تعاون و سرمایه‌گذاری بنیاد تعاون ارتش
 
مؤسسه مسکن‌سازان بنیاد تعاون ارتش
 
مؤسسه صندوق بیمه بنیاد تعاون
 
بنیاد بیمه صبا
 
صندوق سرمایه‌گذاری و توسعه
 
قرارگاه سازندگی قائم (عج)
 
کارخانه‌های گروه صنعتی اسپادانا (اصفهان)
 
تولید درب و پنجره‌های UPVC۱۴۴۰، آلومینیومی
 
تولید شیشه دوجداره
 
تولید درهای چوبی
 
تولید نمای آلومینیومی (کامپوزیت)
 
مؤسسه آموزشهای آزاد
 
===== بنیاد تعاون ستاد کل نیروهای مسلح (ودجا) =====
این بنیاد شرکتهای متعددی را در برمی‌گیرد. به گفته رئیس سابق این بنیاد «منابع بنیاد تعاون (ودجا) از 100میلیارد تومان در سال ۸۸ به ۷ هزار میلیارد تومان در سال ۹۲ رسیده و بودجه آن نیز از ۶۵ میلیارد تومان در سال ۸۸ به ۱۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۲ رسیده است».<ref>احمد وحیدی وزیر دفاع سابق ایران ، باشگاه خبرنگاران جوان، ۲۷ مرداد ۱۳۹۲</ref>
 
=== کنترل و تسلط بر بازار پولی ===
فهرست شرکت‌‌‌ها و هلدینگ‌ها، اراضی، مستغلات و انواع دارایی‌های علی خامنه‌ای بسیار زیاد است، اما برای افزایش سود‌آوری این شرکت‌ها علی‌ خامنه‌ای و نهاد‌های زیر دستش، کنترل بازار‌های پولی و مالی را نیز در کنترل خود درآوردند. این کنترل و تسلط به اسم «تعاونی‌ها» انجام شده است.
 
علی خامنه‌ای در یک ابلاغیه «در خصوص سیاستهای کلی توسعه بخش‌های غیردولتی» برای سازمان دادن اقتصاد کشور در قالب تعاونی‌‌های سپاه و بسیج و بنیادهای تحت کنترل خودش را به روشنی تشریح کرد. منبع علی‌ خامنه‌ای ۱۲ تیرماه ۱۳۸۵
 
در این ابلاغیه که برای اقتصاددانان جای تعجب بود، محل هزینه‌ کردن درآمد حاصل از واگذاری‌ها تعیین شد.
 
ـ اختصاص ۳۰درصد از درآمدهای حاصل از واگذاری به تعاونی‌ها
 
ـ اعطای تسهیلات (وجوه اداره شده) برای تقویت تعاونی‌ها
 
البته این درآمدها و مصارفشان با هاله‌ای از ابهام روبرو بوده است.
 
در این خصوص اسحاق جهانگیری معاون اول حسن روحانی گفت:‌ یکی از موارد اصل ۴۴، واگذاری‌ها بود که به آن شیوه فروخته و پولش را گرفتند، و نمی‌دانم چه شد؟ ۱۰۰ میلیارد دلار از مخابرات تا پالایشگاه‌ها و کارخانه‌‌ها و معادن مس فروخته شد. <ref>وبسایت خبری انتخاب ۱۹ خرداد ۱۳۹۴</ref>
 
عباس آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی دولت حسن روحانی هم در این باره گفت: به جای خصوصی‌سازی واقعی، رانت در جامعه توزیع کردیم، ۱۰۰ میلیارد دلار خصوصی شده که معلوم نیست خروجی آن، چه بوده است؟ <ref>خبرگزاری دولتی میزان ۱۴ دی ۱۳۹۳</ref>
 
آخوندی همچنین به خبرگزاری دولتی ایسنا هم گفت:‌ طی ده سال اخیر ۱۰۰ میلیارد دلار خصوصی‌سازی صورت گرفته و معلوم نیست این حجم کجا رفته و چگونه مدیریت شده و هاله‌یی از ابهام است.<ref>خبرگزاری دولتی ایسنا ۱۴ دی ۱۳۹۳</ref>
 
در سال ۱۳۸۷ طرح «تحول نظام بانکی» در ایران انجام شد، که به عقیدة‌ ناظران بی‌طرف، این طرح بانک‌های کشور را  به صندوق تأمین نهاد‌‌های تحت کنترل علی‌ خامنه‌ای تبدیل کرد.
 
علی خامنه‌‌ای در بازار‌های پولی ایران به اقدامات زیر دست زد:
* تعدار بسیاری مؤسسه‌های مالی و اعتباری در چارچوب تعاونی‌‌ها بوجود آورد. در مراحل بعد تعدادی از این مؤسسات به بانک‌های خصوصی تبدیل شد. در سال ۵۷ ایران دارای ۳۶ بانک و صندوق بود. در سال ۹۳ بنا‌ به گزارش رسمی، شمار این مؤسسات به ۳۱ بانک دولتی و خصوصی، نزدیک به هزار تعاونی اعتبار مجاز و هفت هزار مؤسسه مالی و اعتباری غیرمجاز رسید. شمار بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری در سایت بانک مرکزی ایران با دسته‌بندی زیر اعلام شده است:
سه بانک‌ تجاری دولتی ـ ۵ بانک‌ تخصصی دولتی ـ ۲۰ بانک غیردولتی ـ ۲ بانک قرض‌الحسنه ـ یک بانک مشترک ایرانی، خارجی ـ ۱۵۸ شرکت تعاونی اعتبار گروه شغلی ـ ۸۲۱ تعاونی اعتبار مجاز ـ ۳۵ شرکت واسپاری (لیزینگ) ـ ۴۳۴ شرکت صرافی دارای مجوز معتبر ـ ۷ صندوق قرض‌الحسنه بانکها و مؤسسات اعتباری ـ ۴ مؤسسه اعتباری.<ref>وبسایت [http://www.cbi.ir/simplelist/1541.aspx بانک مرکزی ایران] </ref>
 
مؤسسات مالی غیر مجاز هم به بیش از ۷ هزار مؤسسه رسید. <ref>پایگاه تحلیلی خبری نفت، حمید تهرانفر، معاون نظارت بانک مرکزی، همایش همدلی دولت و بخش خصوصی، ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۴،</ref>
* این مؤسسات و بانک‌ها با استفاده از حمایت‌های دولتی، سپرده‌های مالی جامعه را جذب کردند
 
* این مؤسسات مالی حجم نقدینگی را در کشور به صورت تصاعدی در کشور افزایش دادند.
 
* با توجه به این که شرایط تورمی بر اقتصاد ایران حاکم بود و هنوز هم هست، جذب این سپرده‌‌ها بخش مهمی از اموال مردم را به بنیاد‌های مالی علی‌ خامنه‌ای منتقل کرد چون بهرة بانکی در مقابل تورم، ناچیز بود و همین امر باعث می‌شد که سپرده‌های مردم ذوب شده و از بین می‌‌رفت و در مقابل اندوخته‌های بانکها بالا می‌رفت. 
 
=== حذف یارانه‌ها با عنوان هدفمند کردن یارانه‌ها ===
بسیاری اجرای قانون حذف یارانه‌ها را  پس از  اصلاحا ارضی توسط شاه، بزرگترین تحول اقتصادی می‌دانند. اجرای این قانون از سال ۱۳۸۹ شروع شد.
 
با حذف یارانه‌ها قیمت حامل‌های  انرژی افزایش یافت. قیمت گازوییل ۲۱ برابر و قیمت گاز ۷ برابر شد. با این افزایش قیمت هزینه‌های تولید بطور چشمگیری افزایش یافت. در نتیجه بخش مهمی از واحد‌‌های تولیدی تعطیل شد، آمار‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۶۰ درصد واحد‌های تولیدی تعطیل و یا ظرفیت تولیدشان به یک سوم کاهش یافت.
 
بنابر‌این حذف یارانه‌ها از دو مسیر دارایی‌های مردم ایران را به سود نهاد‌های تحت کنترل علی‌ خامنه‌ای از دست آنان خارج کرد:
# از دور خارج کردن بخش عمده واحدهای تولیدی
# افزایش تورم.


==پانویس==
==پانویس==
<references />
{{پانویس|۳|اندازه=ریز}}{{پانویس|۳|اندازه=ریز}}<references />

نسخهٔ کنونی تا ‏۸ ژوئیهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۱۸:۱۳

دارایی‌های خامنه‌ای همواره در هاله‌ای از ابهام قرار داشته‌است. علی خامنه‌ای تلاش کرده که دارایی‌هایش مخفی بماند و توسط نفراتی از دفتر او اداره شوند که در سایه‌ قرار دارند. این موضوع به جنگ جناح‌های حاکمیت هم کشیده شده، اساتید دانشگاه‌های ایران نیز خواهان شفافیت و پاسخگویی و اصلاحات ساختاری نهادهای زیرنظر علی خامنه‌ای شدند. این موضوع در اوج خود به صورت «لایحه شفافیت دارایی‌های رهبر ایران» به تصویب نمایندگان کنگره آمریکا رسید.

برآورد میزان ثروت خامنه‌ای عملاً‌ امری دشوار است، اما اطلاعات درز کرده از درون دستگاه خامنه‌ای بخشی از ثروت او را برملا کرده است.

در خصوص دارایی‌های خامنه‌‌ای سفارت آمریکا در عراق در حساب توییتر رسمی خودش اعلام کرد، ثروت علی خامنه ای ۲۰۰ میلیارد دلار است. این سفارت همچنین اعلام کرد چهل سال پس از «حکومت آخوندها» و در زمانی که بسیاری از افراد ملت ایران به دلیل اوضاع اقتصادی ناگوار در زیر خط فقر زندگی می‌کنند، دارایی‌های رهبر ایران به تنهایی ۲۰۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود. [۱]

ثروت پسران و دختران خامنه‌ای میلیاردها دلار برآورد می‌شود که در بانک‌های ونزوئلا، انگلستان و سوریه سپرده شده‌اند.[۲]

همچنین خامنه‌ای نظارت بر سازمانی را به نام «ستاد اجرایی فرمان خمینی» برعهده دارد که میزان دارایی‌های این سازمان «بالغ بر ۹۵ میلیارد دلار» تخمین زده می‌شود.

[۳]این میزان دارایی حدود ۴۰ درصد بیشتر از صادرات نفتی ایران در سال ۱۳۹۱ بوده‌است. 

روش‌های جمع‌آوری ثروت توسط علی خامنه‌ای

بعد از مرگ روح‌الله خمینی علی خامنه‌ای جانشین او و رهبر این حکومت شد. در سال‌های اولیه و دهه‌ی ۷۰ خورشیدی خامنه‌ای تلاش کرد که قدرت خودش را متسحکم کند. همزمان به ثروت‌اندوزی هم می‌پرداخت، اما دهه‌ی ۸۰ خورشیدی شروع جمع‌آوری ثروت‌‌های کلان برای علی خامنه‌ای بود.

به این منظور علی خامنه‌ای سه سیاست عمده بکار گرفت:

  • تصرف بنگاه‌های دولتی
  • کنترل و تسلط بر بازار پولی
  • حذف یارانه‌ها با عنوان هدفمند کردن یارانه‌ها

تصرف بنگاه‌‌های دولتی

حکومت ایران از سال ۱۳۷۰ در دورة رفسنجانی، به خصوصی سازی رو آورد، که این سیاست در سایه‌ی تفسیر اصل ۴۴ قانون اساسی این حکومت بود. اما در دوران  رفسنجانی و خاتمی به کندی  پیش رفت. در سال ۱۳۸۴ خامنه‌ای دستوری برای خصوصی سازی روی آورد که امر خصوصی سازی را متحول کرد.

علی خامنه‌ای در اول خرداد ۱۳۸۴ در ابلاغیه‌ای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ را  تعیین کرد.[۴]

در این ابلاغیه دولت  موظف شد که تا پایان برنامه‌‌ی چهارم یعنی  تا سال ۱۳۸۸، ۸۰ درصد فعالیت‌های اقتصادی خود را به بخش‌های تعاونی و خصوصی و عمومی غیر دولتی واگذار کند.

این واگذاری‌ها شامل حوزه‌های زیر است:

  • معادن بزرگ
  • صنایع بزرگ و مادر (از جمله بخش پایین دستی نفت و گاز)،
  • بازرگانی خارجی،
  • بانکداری،
  • بیمه،
  • تأمین نیرو،
  • پست، راه و راه‌آهن،
  • هواپیمایی و کشتیرانی.

گزارش وزارت اقتصاد و دارایی دولت ایران تأیید می‌کند که اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ راه  را برای علی خامنه‌ای برای ثروت‌اندوزی فراهم می‌کند. در این گزارش آمده است:

«سیاستهای کلی اصل ۴۴، ... سنگ‌بنای اقتصاد کشور، ... منشور اداره اقتصاد کشور... و مهم‌ترین اولویت مدیریت کلان اقتصاد کشور است». [۵]

براساس گزارش وزارت اقتصاد و دارایی ایران،‌ سهام واگذار شده قبل از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، از سال ۱۳۷۰ تا سال ۱۳۸۳ کمی بیش از ۲۷ هزار سهم بوده است، اما از سال ۱۳۸۴ تا سال ۱۳۸۷ یعنی بعد از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ سهام واگذار شده به بیش از ۳۷۰ هزار سهم رسید. [۶]

این گزارش نشان می‌دهد، که ۹۲ تا ۹۳ درصد واگذاری‌ها در دورة دولت اول احمدی‌نژاد انجام شد.

در تحقیقی که در سال۱۳۹۱ به عمل آمد، نشان داد که عملکرد سیاست خصوصی‌سازی در ارتباط با «بنگاههای واگذار‌ شده تحت عنوان واگذاری به بخش خصوصی» در دوره یازده ‌ساله منتهی به پایان سال ۱۳۹۰، به‌گونه‌یی بوده است که بخش عمومی غیردولتی با ۷۸/ ۳۵ درصد، بیشترین سهم از ارزش جاری بنگاه‌های مذکور را در اختیار دارد. بخش دولتی با سهم ۲۷/ ۲۵ درصد در جایگاه دوم، بخش تعاون و سهام عدالت در مجموع با سهم ۱۱/ ۲۱ درصد در جایگاه سوم و در نهایت بخش خصوصی با سهم ۹۱/ ۴ درصد در جایگاه آخر قرار گرفته است. [۷]

بر طبق تحقیق بالا، نزدیک به ۳۶ درصد بنگاه‌‌‌های اقتصادی را اهرم‌های ولایت فقیه نظیر ستاد اجرایی، قوای مسلح و بنیاد‌های وابسته به آن به کنترل خود در‌آورده‌اند. و به دلیل نفوذ تقریباً مطلق خود بر روند‌های قانون‌گذاری، تصمیم‌گیری و اطلاعاتی به لحاظ کمی و کیفی برترین نیروی اقتصاد ایران محسوب می‌شوند. [۸]

قطب‌های ۱۴ گانة اقتصاد ایران

علی خامنه‌ای به عنوان بالاترین مقام این حکومت، بخشی از ثروت‌های مردم را  با استفاده از قدرت خودش مصادره کرده و به ثروت خودش افزوده است که این بخش از ثروت و دارایی علی خامنه‌ای ربطی به خصوصی سازی ندارد.

به عنوان نمونه رویتر درسال ۱۳۹۲ در گزارشی به نمونه‌‌هایی از تصرف عدوانی خانه‌‌ها و املاک مردم اشاره می‌‌کند که این کار به بهانة متروکه بودن یا  تعلق آن به بهاییان و اقلیت‌های دینی انجام شده است. این مصادرة اموال توسط «ستاد اجرایی فرمان خمینی» انجام شده است.

طبق یک تحقیق دیگر «از حدود ده‌هزار پرونده پیگیری شده در ستاد اجرایی در هفده سال گذشته، … حدود ۵۰ درصد به ایرانیان مسلمان سفرکرده مربوط می‌شد که… صرفاً به‌دلیل اقامت در خارج از کشور، همه یا بخشی از اموال آنان، مصادره شده است». [۹]

آرایش جدید بنگاه‌های اقتصادی ایران (بدون در نظر گرفتن آنچه که در اختیار دولت است) عمدتاً در قطب‌های ۱۴ گانه زیر سازمان‌یافته است:

یک ـ «ستاد اجرایی فرمان امام»

دو ـ بنیاد مستضعفان

سه ـ آستان قدس رضوی

چهار ـ بنیاد شهید

پنج ـ کمیته امداد

شش ـ بنیاد تعاونی سپاه پاسداران

هفت ـ قرارگاه خاتم‌الانبیا

هشت ـ بنیاد تعاونی بسیج

نه ـ شرکت سرمایه‌گذاری غدیر

ده ـ سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا)

یازده ـ قرارگاه خاتم‌الاوصیا

دوازده ـ بنیاد تعاون نیروی انتظامی (ناجا)

سیزده ـ بنیاد تعاون ارتش (بتاجا)

چهارده ـ بنیاد تعاون ستاد کل نیروهای مسلح (ودجا)

در بین بنگا‌ه‌‌های اقتصادی خامنه‌ای ۴ مجموعة، گروه توسعه اقتصادی تدبیر (مربوط به «ستاد اجرایی فرمان امام» )، تعاونی سپاه (و مشخصاً بانک انصار)، شرکت سرمایه‌گذاری غدیر و شرکت سرمایه‌گذاری مهر اقتصاد ایرانیان (جریان اصلی تعاونی بسیج) نقش مهم و تعیین کننده‌ای دارند به نحوی که آنها را می‌توان پیشران بقیه‌ی بنگاه‌‌ها و دارایی‌های علی خامنه‌ای دانست.

«ستاد اجرایی فرمان امام»

بخشی از شرکت‌‌ها و کارخانه‌‌هایی که تحت کنترل این ستاد است به شرح زیر است:

یکم ـ گروه توسعه اقتصادی تدبیر

شامل هلدینگ‌های(هلدینگ یا شرکت مادر شرکتی است که دارنده سهام شرکت دیگری باشد یا مالک شرکت‌های دیگر است.) زیر:

ـ هلدینگ «توسعه انرژی تدبیر»

حوزه کار این مجموعه اکتشاف و تولید نفت و گاز، پالایشگاه، پتروشیمی و بازرگانی است. پروژه ساخت پالایشگاه هرمز (۸۰% ) و قرارداد توسعه «میدان نفتی منصوری» را برعهده دارد.

شرکتهای تابعه این هلدینگ عبارتند از:

ـ نفت پارس (۷۵٫۵% )

ـ بازرگانی نفت پارس (۱۰۰% )

ـ حفاری شمال (۱۰% )

ـ نفت و گاز پرشیا (۱۰۰% )  این شرکت در اولین قراردادش، قرارداد ۶۰۰ میلیون ‌دلاری توسعه «میدان نفتی یاران» را منعقد کرد

ـ «شیمیایی مدیران شیمی» (صددرصد)

ـ «پالایش نفت هرمز» (۸۰ درصد)

ـ «پتروشیمی قائد بصیر» (۸۰ درصد)

ـ «حفاری تدبیر» (صددرصد)

ـ «ری نیرو» (صددرصد)

هلدینگ شرکت «گسترش الکترونیک مبین ایران»

ـ مخابرات (۱۹% )

ـ شرکت‌ «توسعه اعتماد مبین»

ـ «تالیا» (اپراتور تلفن همراه) که بخشی از آن در سال ۹۱ توسط شر کت مبین ایران خریداری شده

ـ «ارتباطات جامعه مبین»

ـ «مبین وان»

ـ شرکت ارتباطات سیار

این شرکت ارائه دهنده سرویس همراه اول است. بخشی از آن متعلق به تعاونی سپاه نیز می‌باشد.

ـ هلدینگ «توسعه صنعت و معدن تدبیر»

ـ هلدینگ «شرکت دارویی برکت»

دارای ۶۰٫۶% سهام گروه سرمایه‌گذاری البرز، دومین دومین هلدینگ برزگ دارویی کشور است. شرکتهای تابعه این مجموعه عبارتند از:

شرکت البرز دارو

شرکت سبحان دارو (تولید کننده قرص)

شرکت ایران دارو

شرکت داروسازی تولید دارو

شرکت سبحان انکولوژی

این شرکت داروی پاکلی تاکسل را تحت لیسانس شرکت استراژن سوئیس تولید می‌کند.

شرکت کی بی‌سی (واردات)

شرکت پخش البرز (توزیع دارو)

شرکت سرمایه‌گذاری اعتلا البرز

شرکت البرز بالک

داروسازی فارابی (۱۷ درصد)

داروسازی رازک (۱۲ درصد)

شرکت آتی فارمد (۵۱ درصد)

این شرکت در سال ۱۳۹۰ تحت سرمایه‌گذاری مشترک با شرکت استراژن STRAGEN سوئیس برای تولید داروهای هورمونی ایجاد شد.

شرکت بیوسان (۲۰ درصد)

شرکت البرز ـ زاگرس

ـ هلدینگ «گروه مشاوران مدیریت و مطالعات راهبردی تدبیر»

ـ هلدینگ «گروه توسعه ساختمان تدبیر»

ساخت و ساز پروژه‌های مسکونی، تجاری اداری و توریستی را انجام می‌دهد و چهار شرکت بزرگ و فعال ساختمانی را تحت پوشش خود دارد.

دوم ـ سازمان اموال و املاک ستاد اجرایی

این سازمان، مستغلات، اراضی، املاک‌، خانه‌ها، مجموعه‌های تاریخی و فرهنگی، و اموال بسیاری را به‌خصوص در یک دهه اخیر تصاحب کرده است.

سوم ـ بازار مالی

ـ بانک برکت

ـ بیمه ملت (۱۵ درصد)

ـ بانک کارآفرین (۱۱ درصد)

ـ بانک پارسیان (۱۶ درصد)

سهامدار اصلی این بانک ایران خودرو است. بخشی از ایران خودرو نیز متعلق به «ستاد اجرایی»... است.

ـ هلدینگ «شرکت سرمایه‌گذاری تدبیر»

این مجموعه در زمینه بورس، واسطه‌گری مالی و اوراق بهادار فعالیت می‌کند و دارای ۶ شرکت است.

چهارم ـ سایر شرکت‌‌ها

ـ ایران خودرو (۵ درصد)

ـ شرکت سرمایه‌گذاری ری

ـ شرکت مبین ایران

ـ شرکت سرمایه‌گذاری مدبر

ـ بنیاد برکت

بنیاد مستضعفان

بنیاد مستضعفان، زیر نظر مستقیم علی خامنه‌ای اداره می‌شود. در سال ۱۳۷۶ محسن  رفیق‌دوست رئیس پیشین این مجموعه گفت: بنیاد مستضعفان، حدود ۴۰۰ شرکت بازرگانی و تجاری دارد و ۲۸ درصد نساجی کشور، ۲۲ درصد سیمان، حدود ۴۵ درصد نوشابه غیرالکلی، ۲۸ درصد لاستیک و ۲۵ درصد شکر ایران را تولید می‌کند.

بخشی از مهم‌ترین بنگاههای این بنیاد از این قرار است.

هلدینگ‌ها

گسترش کشاورزی پیوند فردوس پارس

گسترش صنایع معدنی کاوه پارس

خدمات مهندسی و شهرسازی علوی

گسترش پایا صنعت سینا

صنایع مادر تخصصی انرژی گستر سینا

صنایع برق و انرژی صبا

مادر تخصصی پایا سامان پارس

عمران و مسکن ایران

تخصصی مالی و سرمایه‌گذاری سینا

تخصصی سیاحتی و مراکز تفریحی پارسیان

بنیاد علوی

فناوری و ارتباطات سینا

تخصصی گسترش صنایع غذایی سینا

موسسات

ـ مؤسسه فرهنگی موزه‌های بنیاد

ـ مؤسسه تحقیق و توسعه نوین دانشمند

ـ مؤسسه حسابرسی و بازرسی هادی بینات

ـ مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران

ـ مؤسسه سینمایی نور تابان

سایر شرکت‌ها

ـ کشت و صنعت شهید مطهری

ـ آزاد راه تهران شمال

ـ سیمان تهران

بازار پولی

بانک سینا (با ۲۷۰ شعبه)

مؤسسه مالی و اعتباری آینده

آستان قدس رضوی

آستان قدس رضوی یک امپراتوری مالی با میلیارد‌ها دلار سرمایه است که تحت نظر علی‌ خامنه‌ای اداره می‌شود. این امپراتوری مالی در زمینه‌‌های مختلف از دامداری تا چاپخانه، از کارگزاری بورس تا خودروسازی از کشاورزی تا خدمات اینترنتی فعالیت می‌کند.

این نهاد، بنیاد تولید ۱۰ درصد قند، ۱۱ درصد سنگ‌های تزئینی، ۳.۷ درصد اتوبوسهای درون شهری و بین‌شهری و یک ششم ظرفیت تولید نان صنعتی کشور را در اختیار دارد.

بخش وسیعی از اراضی کشاورزی شمال شرق ایران که حداقل ۴۰۰ هزار هکتار به ارزش ۲۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود، متعلق به همین بنیاد است. افزون بر آن ۴۳.۵ درصد از زمینهای شهری مشهد در اختیار این بنیاد است. همچنین در چهارده استان دارای موقوفه و در بیست شهرستان دارای دفتر معاونت املاک است و سیصد هزار مستاجر دارد.

فهرست بخشی از شرکتها و هلدینگ‌های این مجموعه به شرح زیر است:

هلدینگ عمران و ساختمان
  • شرکت ساختمانی بتن و ماشین قدس رضوی
  • شرکت مسکن و عمران قدس رضوی
  • شرکت مهندسان مشاور و شهرسازی آستان قدس رضوی
  • شرکت مهندسی آب و خاک قدس رضوی
  • شرکت کارخانه‌ها بنای سبک قدس رضوی
هلدینگ خودرو سازی
  • شرکت شهاب خودرو
  • شرکت شهاب بار
  • کمباین سازی
هلدینگ صنایع غذایی
  • شرکت آرد قدس رضوی
  • شرکت خمیرمایه رضوی
  • شرکت فرآورده‌های غذایی رضوی
  • شرکت فرآورده‌های لبنی رضوی
  • شرکت نان قدس رضوی
هلدینگ صنایع قند
  • شرکت قند آبکوه
  • شرکت قند تربت حیدریه
  • شرکت قند چناران
هلدینگ کشاورزی
  • شرکت کشاورزی رضوی
  • شرکت کشاورزی و موقوفات چناران
  • شرکت کشت و صنعت اسفراین
  • شرکت کشت و صنعت انابد
  • شرکت کشت و صنعت سرخس
  • مؤسسه باغات آستان قدس رضوی
  • مؤسسه کشت و صنعت مزرعه نمونه
  • مؤسسه موقوفات و کشاورزی جنوب خراسان
  • مؤسسه موقوفات و کشاورزی سمنان
هلدینگ نساجی
  • شرکت تهیه و تولید فرش آستان قدس رضوی
  • شرکت نخ‌ریسی و نساجی خسروی
هلدینگ فناوری اطلاعات و ارتباطات رضوی
هلدینگ داروسازی
  • داروسازی ثامن
هلدینگ مالی
  • مؤسسه اعتباری رضوی
  • شرکت کارگزاری رضوی
سایر
  • شرکت نفت و گاز رضوی
  • شرکت کارخانه‌ها صنایع چوب آستان قدس رضوی
  • شرکت معادن قدس رضوی
  • مؤسسه منطقه ویژه اقتصادی سرخس
  • مؤسسه دامپروری صنعتی قدس رضوی با بیش از ۱۳۰۰۰ رأس گاو
  • دانشگاه علوم اسلامی رضوی
  • دانشگاه امام رضا (ع) 
بنیاد شهید

بخشی از شرکتها و مؤسسات تحت کنترل این بنیاد به شرح زیر است.

ـ شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنایع و معادن کوثر

ـ شرکت سرمایه‌گذاری ذخیره شاهد

ـ شرکت سرمایه‌گذاری سبحان

ـ شرکت گسترش صنایع و خدمات کشاورزی (در زنجان)

ـ دانشگاه شاهد

ـ مرکز جامع علمی کاربردی امام خمینی

ـ صندوق قرض‌الحسنه شاهد

بانک دی (با ۴۷ شعبه)

این بانک دست‌کم ۱۳ شرکت دارد شامل:

  • شرکت توسعه دیدار
  • شرکت تجارت الکترونیک دی
  • شرکت آتیه‌سازان دی
  • شرکت کارگزاری بانک دی
  • شرکت بیمه دی
  • شرکت لیزینگ دی
  • شرکت سرمایه‌گذاری بوعلی
  • شرکت تجارت گستر فرداد
  • شرکت صرافی دی
  • صندوق سرمایه‌گذاری بانک دی
  • شرکت رویای روز کیش
  • شرکت عمران مسکن آبادی
  • شرکت خدمات مالی دی ایرانیان
کمیته امداد

بخشی از شرکتها و مؤسسات تحت کنترل کمیته امداد به شرح زیر است:‌

هلدینگ عمران و مسکن

شرکت عمران گستر بصیر

هلدینگ کشاورزی و صنایع غذایی
  • شرکت کشت و صنعیت بهار رفسنجان
  • شرکت کشاورزی سبزدشت فارس
  • شرکت کشت و صنعت فتح و نصر کرمان
  • شرکت کشت و دام امداد اصفهان
  • شرکت کشت و صنعت زرین خوشه اراک
  • شرکت کشت و صنعت رضوان امداد گلستان
  • شرکت کشاورزی و دامپروری بازوی کشاورز کرمانشاه
  • شرکت کشت و صنعت امداد سبز هگمتانه
  • شرکت کشت و صنعت جلگه سبز امداد
  • شرکت کشت و صنعت میثاق امداد
  • شرکت بهاران بهشت البرز (کشاورزی و دامپروری)
  • شرکت کشت و صنعت نار مهریز یزد
  • شرکت کشت و صنعت سپاهان گلدشت امداد
هلدینگ معدن و صنایع معدنی

شرکت تعاونی معدنی امداد

شرکت معدن فرآور امداد

هلدینگ بازرگانی

مدیریت املاک

زمینهای تحت تصرف کمیته امداد در استانهای مختلف از این قرار است:

در استان فارس ۱۳۴۹ هکتار املاک و مستغلات و زمین

در استان خوزستان: ۳۸ هکتار املاک و مستغلات و زمین

در استان گیلان ۱۵۵ هکتار

در استان گلستان: ۱۵۸ هکتار

در استان مازندران: ۲۷۵ هکتار

در استان هرمزگان: ۳۹ هکتار

در استان کرمان: ۲۱۴۵ هکتار

در استان یزد: ۱۰۵ هکتار

استان مرکزی: ۱۳۹ هکتار

در استانهای تهران، اصفهان، همدان، سمنان، البرز، خراسان، قزوین، ایلام، کرمانشاه، آذرباییجان، لرستان، چهارمحال بختیاری و اردبیل نیز کمیته امداد صاحب اراضی و مستغلات وسیعی است.

بنیاد تعاونی سپاه

بخشی از شرکتهای و گروه‌های تجاری و مالی زیر مجموعه بنیاد تعاونی سپاه عبارتند از:

یکم ـ گروه خودروسازی بهمن

بخش مهمی از این مجموعه (۴۵% ) متعلق به تعاونی سپاه و بخشی نیز متعلق به شرکت سرمایه‌گذاری غدیر است.

این مجموعه خود شامل شرکتهای زیر ا ست:

الف ـ شرکت سایپا

سایپا دومین تولیدکننده اتومبیل در ایران است. اگر‌چه ۱۷ درصد از این شرکت متعلق به سپاه پاسداران است اما تصمیم‌گیرنده و سود برنده اصلی شرکت در عمل سپاه است. شرکتهای متعلق به سایپا از جمله عبارتند‌از:

ـ پارس خودرو

ـ زامیاد

ـ سایپا دیزل

ـ ایران کاوه

ـ سایپا آذین

ـ سایپا شیشه

ـ رادیاتور ایران

ـ سایپا پرس

ـ سایپا پیستون

ـ پویا صنعت

ـ نیروساز اراک

ـ لیزینگ رایان سایپا

ـ بیمه ملت

ـ خدمات بیمه‌یی سایان

ـ خدمات بیمه‌یی رایان سایپا

ـ شرکت سرمایه‌گذاری کارکنان سایپا

ـ سرمایه‌گذاری رنا

ـ سرمایه‌گذاری سایپا

ـ شرکت توسعه سرمایه رسا

ـ حمل و نقل سایپا

ـ شرکت مهندسی و مشاور سازه‌گستر سایپا

ـ شرکت توسعه صادرات صنعتی

ـ سایپا تور

ـ شرکت ساختمانی دهکده پاسارگاد

ـ شرکت فرهنگی ورزشی سایپا

ب ـ شرکت سرمایه‌گذاری ملی ایران

ج ـ شرکت سرمایه‌گذاری بهمن

د ـ شرکت بهمن لیزینگ

ه ـ شرکت بهمن دیزل - این شرکت سازنده کامیونهای شرکت ژاپنی ایسوزو است.

وـ سرمایه‌گذاری اعتبار ایران (۷۹ درصد)

ز ـ شرکت کارگزاری بهمن

ح ـ شرکت سرمایه‌گذاری توسعه اعتماد

دوم ـ مؤسسه مالی و اعتباری ثامن الائمه

[با نام تعاونی اعتبار ثامن الائمه هم شناخته می‌شود] . این مؤسسه ۵۰۰ شعبه دارد. این مؤسسه به تنهایی تا پایان سال ۸۸ بیش از ۴۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات به متقاضیان پرداخت کرده است.

سوم ـ شرکتهای سرمایه‌گذاری

ـ شرکت سرمایه‌گذاری صنعتی بهشهر (۱۶ درصد)

ـ شرکت سرمایه‌گذاری نگین خاتم ایرانیان از سهامداران بانک انصار

ـ سرمایه‌گذاری سامان مجد

این شرکت وابسته به مؤسسه اعتباری ثامن است.

ـ شرکت سرمایه‌گذاری ایاک

چهارم ـ بانک انصار

این بانک با ۶۰۰ شعبه در سرتاسر کشور، چهارمین شرکت بزرگ ایران محسوب می‌شود و از خودش از چندین شرکت تشکیل شده است. شامل:

الف ـ هلدینگ سرمایه‌گذاری ایرانیان اطلس

این مجموعه دست‌اندر کار امور ساختمانی و خدماتی است و خود شرکتهای زیر را در برمی‌گیرد:

شرکت مهندسان مشاور طرح و اندیشه شیوا اطلس

شرکت ستاره اطلس پارس

شرکت باغ فردوس ایرانیان

شرکت ستاره آرمان توس

شرکت طرح و توسعه آریا عمران پارس (۳۳% )

شرکت بناگستران هشتم توس (۳۰% )

شرکت پردیس اطلس پارس (۵۰% )

شرکت مهندسان مشاور طرح و اندیشه شیوا اطلس

شرکت عمران اطلس ایرانیان

شرکت آ اس پ

شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه شهری توس گستر

شرکت شهرسازی و خانه‌سازی باغمیشه

پردیس اطلس پارس

شرکت بازرگانی و صنعتی ایران اطلس کیش

ب ـ شرکت سامانه الکترونیک انصار

ج ـ شرکت سامانه الکترونیکی هوشمند راهبرد ایرانیان

د ـ شرکت نوین پدیده انصار

ه ـ شرکت مادر تخصصی کارکنان بانک انصار

و ـ سرمایه‌گذاری دانایان پارس

ز ـ سرمایه‌گذاری ایرانیان اطلس

ح ـ فناوران حفیظ سامانه

ط ـ صرافی انصار

پنجم ـ پتروشیمی

ـ پتروشیمی کرمان (۲۵ درصد)

ـ صنایع پتروشیمی کرمانشاه

ششم ـ مخابرات

ـ «شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران»

ـ شرکت تالیا (اپراتور تلفن همراه که بخشی از آن در سال ۹۱ خریداری شده)

ـ شرکت مخابراتی و الکترونیکی موج نصرگستر

ـ کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین

ـ شرکت ارتباطات سیار (ارائه دهنده سرویس همراه اول)

به گفته مسعود مهردادی مغز متفکر فعالیت‌های تجاری و مالی سپاه پاسداران، درآمد این شرکت در سال ۹۱ از محل فروش سیم کارت و شارژ تلفن و... . ۸ هزار میلیارد تومان بوده است.

ـ ایران سل (سیم کارت)

هفتم ـ صنایع غذایی و کشاورزی

ـ صنایع شاداب خراسان

ـ شرکت غذایی مائده

ـ شرکت کشت و صنعت شاداب خراسان

ـ مواد غذایی خمیرمایه چهارمحال و بختیاری

هشتم ـ ساختمانی

ـ شرکت مهندسی مشاور سازه‌های پیش ساخته سبک

ـ شرکت جهاد خانه‌سازی در ۲۰ استان کشور

شرکت مجتمع خانه‌سازی سپاهان

مجتمع خانه‌سازی رزمنده

نهم ـ گروه مالی پاسارگاد

گروه مالی پاسارگاد از بانک پاسارگاد و مجموعه‌یی از شرکتها تشکیل گردیده که در زمینه‌های فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات، خدمات پرداخت الکترونیک، بیمه، بیمه اتکایی، کارگزاری سهام، لیزینگ ماشین‌آلات، لیزینگ ساختمان، صنعت ساختمان، صنعت و معدن، انرژی و سایر امور خدماتی مشغول به فعالیت می‌باشند.

سایر شرکتهای این گروه عبارتند از:

شرکت مادر تخصصی (هلدینگ) توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (سهامی عام)

شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان (فناب)

شرکت بیمه پاسارگاد (سهامی عام)

شرکت بیمه اتکایی ایرانیان (سهامی عام)

شرکت لیزینگ ماشین‌آلات و تجهیزات پاسارگاد

شرکت لیزینگ پاسارگاد

شرکت ارزش آفرینان پاسارگاد

شرکت مبنای خاورمیانه

شرکت گسترش انرژی پاسارگاد

شرکت پرداخت الکترونیک بانک پاسارگاد

شرکت خدمات ارزی و صرافی پاسارگاد

شرکت کارگزاری بانک پاسارگاد

شرکت ساختمان شهر سازی هشتم

شرکت توسعه انبوه سازی پاسارگاد

مؤسسه مطالعات و توسعه مدیریت و سرمایه انسانی پاسارگاد

شرکت مشاور سرمایه‌گذاری ارزش پرداز آریان (آیکو)

شرکت مدیریت ساختمانی نظام مهندسی آرین

شرکت مدیریت ساختمانی آریان پاسارگاد

شرکت سرمایه‌گذاری پارس آریان

شرکت مالی و سرمایه‌گذاری بانک پاسارگاد

شرکت سرمایه‌گذاری بانک پاسارگاد

شرکت مدبران ساخت آریان

شرکت مشاوره رتبه‌بندی اعتباری ایران

شرکت سامان ساخت آریان

شرکت خدمات پشتیبان پاسارگاد آریان

شرکت تأمین آتیه کارکنان گروه مالی پاسارگاد

شرکت توسعه تجارت اندیشه نگر پاسارگاد

شرکت تدبیرگران پاسارگاد

شرکت مدیریت بازرگانی آینده نگر پاسارگاد

شرکت توسعه و گسترش بازرگانی بین‌المللی گروه پاسارگاد

شرکت ساختمانی گسترش و نوسازی صنایع ایرانیان مانا [سهامی خاص]

شرکت فولاد زرند ایرانیان [سهامی خاص]

شرکت بازرگانی آفتاب درخشان خاورمیانه [سهامی خاص]

شرکت فولاد سیرجان ایرانیان [سهامی خاص]

شرکت مهندسی معیار صنعت خاورمیانه [سهامی خاص]

شرکت سرمایه‌گذاری پارس حافظ

دهم ـ سایر شرکتهای تعاونی سپاه

ـ فولاد زاگرس

ـ صنایع جوشکاری ایران

ـ هواپیمایی پارس

ـ شرکت عصر بهمن

ـ صنایع شاسی سازی ایران

ـ شرکت صنایع ارزش آفرینان

ـ شرکت نگار نصر سهامی‌ خاص

ـ شرکت تعاونی مصرف کارکنان انصار

ـ داروسازی سینا (بیش از ۳% متعلق به «سرمایه‌گذاری ایرانیان» است)

ـ پیمانکاری نفتی (نفت و گاز در پارس جنوبی)

ـ شرکت بهرستان کیش

ـ مؤسسه فرهنگی خدماتی ثامن‌الائمه

ـ شرکت آلاله کبود کویر

ـ صنایع معدنی شهاب سنگ

ـ مؤسسه خدمات بازرگانی مشاوره‌یی راهیان کمیل

ـ شرکت اندیشه و عمران محیط

ـ مهندسی افق توسعه صابرین

ـ شرکت ذوب روی اصفهان

ـ شرکت خدمات هوایی پارس

ـ شرکت پشمبافی بهار یزد

ـ شرکت بهاران

ـ نوید بهمن

ـ مهندسی آماده بهینه ساز

ـ مؤسسه کوثران

ـ مؤسسه میثاق بصیرت

قرارگاه خاتم‌الانبیا

قرارگاه خاتم‌الانبیا (قرب) بزرگ‌ترین پیمان‌کار پروژه‌های دولتی در ایران محسوب می‌شود.

شماری از شرکتهای تابعه عبارتند از:

ـ شرکت تهران گستر

ـ شرکت اورینتال اویل

ـ طرح توسعه فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی

ـ شرکت مهندسی نفت و گاز سپانیر

این شرکت عضو هیأت مد‌یره بانک انصار است

ـ شرکت مهندسی سپاسد (سد سازی و پروژه‌های زیربنایی)

ـ مؤسسه نور

این مؤسسه تملک زمین‌ها و فروش آنها را برعهده دارد

ـ مؤسسه سماء

ـ مؤسسه مهندسان مشاور ایمن‌سازان (تونل سازی و پدافند غیرعامل)

ـ مؤسسه مکین (سازه‌های دریایی)

ـ مؤسسه رهاب (تونل‌سازی و حفاری)

ـ مؤسسه فاطر (تونل سازی)

ـ مؤسسه عمران ساحل (خط آهن) 

بنیاد تعاونی بسیج

این بنیاد متعلق به نیروی شبه‌نظامی بسیج، است. تعدادی از هلدینگ‌ها و مؤسسات این بیناد عبارتند از:

شرکت سرمایه‌گذاری مهر اقتصاد ایرانیان که در بازار بورس فعالیت دارد

برخی از بنگاههای شرکت سرمایه‌گذاری مهر اقتصاد، عبارتند از:

الف ـ هلدینگ توسعه معادن روی

شرکت کالسیمین

تولید روی بندر عباس

اسیدسازان زنجان و رویین‌کاران الوند

شرکت ملی سرب و روی ایران

ذوب روی بافق

فرآوری مواد معدنی ایران

تولید روی ایران

شیمیایی کاتالیست پارسیان

صنعت روی زنگان

معدن‌کاران انگوران

بازرگانی توسعه صنعت روی

سرمایه‌گذاری اندیشه محوران

مهندسی و تحقیقاتی فلزات غیرآهنی

آلفا ماشین پویا

صنعتی و معندی شمال‌شرقی شاهرود

جام امید البرز

ب ـ شرکت تجلی مهر ایرانیان

این شرکت یک هولدینگ عمران و ساختمان است و مجموعه‌یی از جمله شرکتهای زیر را در برمی‌گیرد:

ـ شرکت فراسوی شرق

ـ شرکت سازندگی انصار

ـ شرکت مهندسی مشاور کوشاپایدار

ـ شرکت کوثر آذربایجان

ـ شرکت افتخار خوزستان

ـ شرکت تکنوتار (سازنده پمپ‌های توزیع سوخت و مخازن سوخت)

ج ـ تراکتورسازی ایران (تبریز)

این شرکت خود شامل چند شرکت زیر است:

شرکت موتورسازان

شرکت خودروسازان دیزلی آذرباییجان

تراکتور سازی کردستان

تراکتور سازی ارومیه

تراکتورسازی اوگیران

تراکتورسازی ونیران

شرکت ریخته‌گری تراکتورسازی ایران

خدمات صنعتی تراکتور سازی

ماشین‌آلات صنعتی تراکتور سازی

ریخته‌گری تراکتور سازی

موتورسازان تراکتور سازی

آهنگری تراکتور سازی

مهندسی و تأمین قطعات تراکتور سازی

ساخت ماشین و ابزار تراکتور سازی

سیبا موتور

تاجیران

موتیرا

د ـ بانک پارسیان
ه ـ شرکت صنایع آلومینیوم ایران (ایرالکو)
و ـ فولاد مبارکه اصفهان
زـ شرکت تاید واتر خاورمیانه

[این شرکت در اسکله رجایی بندرعباس فعالیت می‌کند. و ۶۰ درصد صادرات و واردات را انجام می دهد]

ح ـ بانک مهر اقتصاد ایران

این بانک سابقاً «مؤسسه مالی و اعتباری مهر (قرض الحسنه بسیجیان سابق) نامه داشت.

ط ـ سایر

ـ شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی

ـ شرکت سرمایه‌گذاری توسعه آذربایجان

شرکت سرمایه‌گذاری مسکن و عمران مهر

ـ شرکت توسعه معدن انگوران

ـ شرکت توس‌گستر

ـ شرکت لوله و تجهیزات سدید

ـ شرکت داروسازی جابر ابن حیان

ـ باشگاه فوتبال تراکتور سازی تبریز

ـ کارگزاری مهر اقتصاد ایرانیان

ـ شرکت کوشا پایدار

ـ شرکت کوثر آذرباییجان

ـ شرکت خدمات بازرگانی آینده‌نگر مهر

ـ شرکت تدبیرگران آتیه

سرمایه‌گذاری غدیر

غدیر یکی از بزرگترین شرکت‌های سرمایه‌گذاری در ایران محسوب می‌شود. این شرکت وابسته به وزارت دفاع و تحت کنترل علی خامنه‌ای است. شرکت‌های این مجموعه از جمله عبارتند از:

گروه گسترش نفت و گاز پارسیان شامل:

شرکت پالایش نفت تبریز

شرکت پالایش نفت شیراز

شرکت پتروشیمی پردیس

شرکت پتروشیمی زاگرس

شرکت پتروشیمی کرمانشاه

شرکت پتروشیمی شیراز

شرکت پتروشیمی تبریز

شرکت پتروشیمی خراسان

شرکت پتروشیمی کیان

شرکت پتروشیمی پارس

سرمایه‌گذاری هامون سپاهان

شرکت پتروشیمی بازرگانی بین‌المللی

شرکت حمل و نقل ریلی نیرو

شرکت بین‌المللی توسعه ساختمان با زیرمجموعه‌های متعدد

شرکت آ اس پ

شرکت خانه‌سازی باغمیشه

شرکت کیش رویای زندگی

مهندسین مشاور پیمان غدیر

مهندسی و ساخت پارس سازه

شرکت تیسا کیش

شرکت سرپناه فارس

ساختمان غدیر خوزستان

شرکت ساختمانی آذرباییجان

شرکت افق سازه پایا

شرکت نارنجستان گستر

شرکت بهستان پارس

شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر (هلدینگ سیمان) شامل:

شرکت سیمان شرق

شرکت سیمان سپاهان

شرکت سیمان کردستان

شرکت سیمان دشتستان

شرکت سرمایه‌گذاری دی

شرکت سرمایه‌گذاری آذر

شرکت سیمان ساروج بوشهر

مهندسی تحقیقات غدیر مهر ایرانیان

شرکت بین‌المللی توسعه صنایع و معادن غدیر

سرمایه‌گذاری غدیر در چارچوب این هلدینگ معادن گوهر زمین، معدن غنی طلای ایران به نام معدن زرشوران (بزرگترین معدن طلای ایران) در محدوده آذربایجان غربی، معدن تیتانیوم در کهنوج کرمان و معدن روی مهدی آباد در استان سمنان را خریداری کرده است. شرکتهای مهم این مجموعه عبارتند از:

شرکت فولادی آلیاژی

سنگ آهن گهر زمین

آهن و فولاد ایرانیان

مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب

توسعه بین‌المللی صنعت پارس

موتوژن

داروسازی شهید قاضی

تخته شهید باهنر

شرکت صنعتی و بازرگانی غدیر (هلدینگ مالی و تجاری) شامل:

شرکت کاسپین فولاد غدیر

خدمات مدیرت و بازرگانی غدیر

شرکت پیمان تجارت پایدار

شرکت واسپاری سپهر پارس

سرمایه‌گذاری اعتضاد غدیر

خدمات بیمه‌ای سپهر ایرانیان

مدیریت تجهیز و تأمین منابع آرمان

شرکت مدیریت کارآمد

سرمایه‌گذاری زرین پرشیا

شرکت مصادر جبل علی

کارگزاری بانک صادرات

خدمات انفورماتیک راهبر

شرکت سرمایه‌گذاری برق و انرژی غدیر (هلدینگ برق و انرژی) شامل

شرکت توسعه مسیر برق گیلان

شرکت مدیریت تولید برق گیلان

شرکت توسعه برق غدیر اکسن

تولید برق خوزستان مپنا  (مپنا واژه اختصاری «مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران» است. )

غدیر انرژی هامون ابوموسی

تولید نیروی برق لامرد

شرکت بین‌المللی توسعه ساحل و فراساحل نگین کیش (هلدینگ دریایی و حمل و نقل غدیر) شامل

کشتیرانی ایران مارین سرویسز شرکت دریابان جنوب ایران کیش شرکت سپهر ترابر غدیر

سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا)

ساتا دربرگیرنده طیف وسیعی از شرکتهای صنعتی و سرمایه‌گذاری است. از جمله:

شرکت سرمایه‌گذاری نیروهای مسلح شامل:

  1. مجتمع پتروشیمی مارون
  2. مجمتع پتروشیمی یارس
  3. شرکت حفاری شمال بخشی از این شرکت به «ستاد اجرایی»... نیز تعلق دارد.
  4. مجتمع پتروشیمی بوشهر
  5. نیروگاه سیکل ترکیبی گیلان
  6. شرکت مدیریت بهره‌برداری گیلان
قرارگاه خاتم‌الاوصیاء

این قرارگاه وابسته به وزارت دفاع که در سال ۸۹ به‌وجود آمد، برخی شرکت‌های تابعه عبارتند از:

واگن پارس اراک

هلدینگ عمران و شهرسازی

بنیاد تعاون ناجا

این بنیاد مربوط به نیروی انتظامی است. اما خارج از نظارت وزارت کشور است. تعاونی ناجا که امروز یکی از بزرگترین هلدینگ‌های کشور محسوب می‌شود، بیشترین گسترش خود را از سال ۱۳۸۴ به بعد یافته است. در سال ۹۳ رسانه‌های حکومتی، میزان سرمایه واقعی این تعاونی را بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان ارزیابی کردند. [۱۰]

شماری از بنگاههای اقتصادی زیر مجموعه ‌این بنیاد عبارتند از:

بانک قوامین

دربرگیرنده تعداد زیادی شرکت از جمله:

عمران نقش پردازان امین،

سایان کارت،

افق توسعه قرن،

سرمایه‌گذاری مهرگان،

مؤسسه فرهنگی، ورزشی و آموزشی یاس،

سرمایه‌گذاری مهرگان، (با ۲ هزار میلیارد تومان سرمایه)

گروه اقتصادی مهرگان

ـ مؤسسه صندوق بیمه امید ناجا

ـ مؤسسه علمی آموزشی رفاهی ناجا

ـ مؤسسه تأمین اقلام مصرفی ناجا

ـ مؤسسه صندوق تعاون و سرمایه‌گذاری مسکن

ـ شرکت ناجی پاس

ـ عمران و مسکن سازه پایدار قرن [مالک ۵۱ شرکت که هشت شرکت آن در استان تهران و ۳۱ شرکت در سایر استانهاست و در زمینه‌های عمرانی و ۱۲ شرکت در امور تخصصی فعالیت می‌کنند]

ـ شرکت مهندسی عمران و تولیدی نیرو (فعالیت در زمینه پالایشگاهی و نیرو)

ـ شرکت ساختمانی

ـ شرکت واردات خودرو

ـ ناجی‌سازان امین (فعالیت ساختمانی)

ـ صنایع مفتولی تهران گستر (پیمانکاری)

ـ شرکت فولاد و سیم تاکستان

ـ انبوه سازان سبزاندیشان (صنعت و ساختمان)

ـ ناجی نشر (انتشارات)

ـ ناجی هنر (فیلم‌سازی و سینما)

ـ ناجی پوشش

ـ لاله کامپیوتر

ـ چاپ و انتشارات راه فردا

ـ شرکت زاگرس نوش مهرگان (تولید نوشابه)

ـ هتل‌های پارس (مالک هتل‌های ثامن‌الحجج، باختر، صدر، نگین، زمرد، پارسا در مشهد) بوستان، باغچه، باغ پردیس (تهران) ـ ملاصدرا در شیراز، نرگس زیبا کنار در رشت و مجتمع خزرآباد در ساری و هتل کاروانسرای آبادان.

ـ مؤسسه راهگشا (پیمانکار در حوزه‌های راهنمایی و رانندگی)

ـ مگامال، هاپیرمی، یاس (سوپرمارکت داری)

ـ فروشگاه نجم و چیت ری (نساجی)

ـ شرکت پژوهش و توسعه ناجی

ـ افق توسعه انرژی خلیج فارس

ـ سیمان عرش نطنز

ـ دفتر توسعه مساجد

بنیاد تعاون ارتش (بتاجا)

بنگاههای اقتصادی مربوط به این بنیاد از جمله به این شرح است:

بانک حکمت ایرانیان

مؤسسه اعتباری نیروهای مسلح

مؤسسه صندوق تعاون و سرمایه‌گذاری بنیاد تعاون ارتش

مؤسسه مسکن‌سازان بنیاد تعاون ارتش

مؤسسه صندوق بیمه بنیاد تعاون

بنیاد بیمه صبا

صندوق سرمایه‌گذاری و توسعه

قرارگاه سازندگی قائم (عج)

کارخانه‌های گروه صنعتی اسپادانا (اصفهان)

تولید درب و پنجره‌های UPVC۱۴۴۰، آلومینیومی

تولید شیشه دوجداره

تولید درهای چوبی

تولید نمای آلومینیومی (کامپوزیت)

مؤسسه آموزشهای آزاد

بنیاد تعاون ستاد کل نیروهای مسلح (ودجا)

این بنیاد شرکتهای متعددی را در برمی‌گیرد. به گفته رئیس سابق این بنیاد «منابع بنیاد تعاون (ودجا) از 100میلیارد تومان در سال ۸۸ به ۷ هزار میلیارد تومان در سال ۹۲ رسیده و بودجه آن نیز از ۶۵ میلیارد تومان در سال ۸۸ به ۱۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۲ رسیده است».[۱۱]

کنترل و تسلط بر بازار پولی

فهرست شرکت‌‌‌ها و هلدینگ‌ها، اراضی، مستغلات و انواع دارایی‌های علی خامنه‌ای بسیار زیاد است، اما برای افزایش سود‌آوری این شرکت‌ها علی‌ خامنه‌ای و نهاد‌های زیر دستش، کنترل بازار‌های پولی و مالی را نیز در کنترل خود درآوردند. این کنترل و تسلط به اسم «تعاونی‌ها» انجام شده است.

علی خامنه‌ای در یک ابلاغیه «در خصوص سیاستهای کلی توسعه بخش‌های غیردولتی» برای سازمان دادن اقتصاد کشور در قالب تعاونی‌‌های سپاه و بسیج و بنیادهای تحت کنترل خودش را به روشنی تشریح کرد. منبع علی‌ خامنه‌ای ۱۲ تیرماه ۱۳۸۵

در این ابلاغیه که برای اقتصاددانان جای تعجب بود، محل هزینه‌ کردن درآمد حاصل از واگذاری‌ها تعیین شد.

ـ اختصاص ۳۰درصد از درآمدهای حاصل از واگذاری به تعاونی‌ها

ـ اعطای تسهیلات (وجوه اداره شده) برای تقویت تعاونی‌ها

البته این درآمدها و مصارفشان با هاله‌ای از ابهام روبرو بوده است.

در این خصوص اسحاق جهانگیری معاون اول حسن روحانی گفت:‌ یکی از موارد اصل ۴۴، واگذاری‌ها بود که به آن شیوه فروخته و پولش را گرفتند، و نمی‌دانم چه شد؟ ۱۰۰ میلیارد دلار از مخابرات تا پالایشگاه‌ها و کارخانه‌‌ها و معادن مس فروخته شد. [۱۲]

عباس آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی دولت حسن روحانی هم در این باره گفت: به جای خصوصی‌سازی واقعی، رانت در جامعه توزیع کردیم، ۱۰۰ میلیارد دلار خصوصی شده که معلوم نیست خروجی آن، چه بوده است؟ [۱۳]

آخوندی همچنین به خبرگزاری دولتی ایسنا هم گفت:‌ طی ده سال اخیر ۱۰۰ میلیارد دلار خصوصی‌سازی صورت گرفته و معلوم نیست این حجم کجا رفته و چگونه مدیریت شده و هاله‌یی از ابهام است.[۱۴]

در سال ۱۳۸۷ طرح «تحول نظام بانکی» در ایران انجام شد، که به عقیدة‌ ناظران بی‌طرف، این طرح بانک‌های کشور را  به صندوق تأمین نهاد‌‌های تحت کنترل علی‌ خامنه‌ای تبدیل کرد.

علی خامنه‌‌ای در بازار‌های پولی ایران به اقدامات زیر دست زد:

  • تعدار بسیاری مؤسسه‌های مالی و اعتباری در چارچوب تعاونی‌‌ها بوجود آورد. در مراحل بعد تعدادی از این مؤسسات به بانک‌های خصوصی تبدیل شد. در سال ۵۷ ایران دارای ۳۶ بانک و صندوق بود. در سال ۹۳ بنا‌ به گزارش رسمی، شمار این مؤسسات به ۳۱ بانک دولتی و خصوصی، نزدیک به هزار تعاونی اعتبار مجاز و هفت هزار مؤسسه مالی و اعتباری غیرمجاز رسید. شمار بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری در سایت بانک مرکزی ایران با دسته‌بندی زیر اعلام شده است:

سه بانک‌ تجاری دولتی ـ ۵ بانک‌ تخصصی دولتی ـ ۲۰ بانک غیردولتی ـ ۲ بانک قرض‌الحسنه ـ یک بانک مشترک ایرانی، خارجی ـ ۱۵۸ شرکت تعاونی اعتبار گروه شغلی ـ ۸۲۱ تعاونی اعتبار مجاز ـ ۳۵ شرکت واسپاری (لیزینگ) ـ ۴۳۴ شرکت صرافی دارای مجوز معتبر ـ ۷ صندوق قرض‌الحسنه بانکها و مؤسسات اعتباری ـ ۴ مؤسسه اعتباری.[۱۵]

مؤسسات مالی غیر مجاز هم به بیش از ۷ هزار مؤسسه رسید. [۱۶]

  • این مؤسسات و بانک‌ها با استفاده از حمایت‌های دولتی، سپرده‌های مالی جامعه را جذب کردند
  • این مؤسسات مالی حجم نقدینگی را در کشور به صورت تصاعدی در کشور افزایش دادند.
  • با توجه به این که شرایط تورمی بر اقتصاد ایران حاکم بود و هنوز هم هست، جذب این سپرده‌‌ها بخش مهمی از اموال مردم را به بنیاد‌های مالی علی‌ خامنه‌ای منتقل کرد چون بهرة بانکی در مقابل تورم، ناچیز بود و همین امر باعث می‌شد که سپرده‌های مردم ذوب شده و از بین می‌‌رفت و در مقابل اندوخته‌های بانکها بالا می‌رفت. 

حذف یارانه‌ها با عنوان هدفمند کردن یارانه‌ها

بسیاری اجرای قانون حذف یارانه‌ها را  پس از  اصلاحا ارضی توسط شاه، بزرگترین تحول اقتصادی می‌دانند. اجرای این قانون از سال ۱۳۸۹ شروع شد.

با حذف یارانه‌ها قیمت حامل‌های  انرژی افزایش یافت. قیمت گازوییل ۲۱ برابر و قیمت گاز ۷ برابر شد. با این افزایش قیمت هزینه‌های تولید بطور چشمگیری افزایش یافت. در نتیجه بخش مهمی از واحد‌‌های تولیدی تعطیل شد، آمار‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۶۰ درصد واحد‌های تولیدی تعطیل و یا ظرفیت تولیدشان به یک سوم کاهش یافت.

بنابر‌این حذف یارانه‌ها از دو مسیر دارایی‌های مردم ایران را به سود نهاد‌های تحت کنترل علی‌ خامنه‌ای از دست آنان خارج کرد:

  1. از دور خارج کردن بخش عمده واحدهای تولیدی
  2. افزایش تورم.

پانویس

  1. حساب رسمی توییتر سفارت آمریکا در عراق 
  2. روزنامه عرب زبان القدس العربی روز ۱۶ تیرماه ۱۳۹۴
  3. خبرگزاری رویترز ۲۰ آبان ۱۳۹۲
  4. وبسایت مجمع تشخیص مصلحت نظام
  5. وزارت امور اقتصاد و دارایی، دومین گزارش عملکرد قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴
  6. وزارت امور اقتصادی و دارایی، گزارش اول درباره اجرای قانون برنامه چهارم
  7. هفته‌نامه تجارت،«تحقیق آخوندی، متمول و همکاران»، ۲۲ اسفند ۱۳۹۳
  8. هفته‌نامه تجارت،«تحقیق آخوندی، متمول و همکاران»، ۲۲ اسفند ۱۳۹۳
  9. وبسایت بازتاب ۲ آذر ۱۳۹۲
  10. «پایش پرس» ۲ مهر ۱۳۹۳
  11. احمد وحیدی وزیر دفاع سابق ایران ، باشگاه خبرنگاران جوان، ۲۷ مرداد ۱۳۹۲
  12. وبسایت خبری انتخاب ۱۹ خرداد ۱۳۹۴
  13. خبرگزاری دولتی میزان ۱۴ دی ۱۳۹۳
  14. خبرگزاری دولتی ایسنا ۱۴ دی ۱۳۹۳
  15. وبسایت بانک مرکزی ایران
  16. پایگاه تحلیلی خبری نفت، حمید تهرانفر، معاون نظارت بانک مرکزی، همایش همدلی دولت و بخش خصوصی، ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۴،