کاربر:Safa/5صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۲۱: خط ۱۲۱:
}}
}}


'''محمد حسینی،''' با نام کامل سیدمحمد حسینی (۱۱ تیر ۱۳۸۵ – ۳۰ شهریور ۱۴۰۱) فرزند حسن کارگری است که پدر و مادرش را پیش از این از دست داده است و در جریان قیام سراسری ۱۴۰۱ در تظاهراتی که روز پنجشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۱ بمناسبت چهلم حدیث نجفی در آرامستان بهشت سکینه کرج برگزار شده بود شرکت می‌کند و در جریان حمله‌ی نیروهای امنیتی به تجمع مردم و شروع درگیری‌ها یکی از نفرات نیروی انتظامی به نام عجمیان توسط مردم مجازات می‌شود. محمد حسینی پس از بازداشت زیر انواع شکنجه از زدن میله‌‌ی آهنی به کف پا تا زدن شوکر به قسمت‌های مختلف بدن و زیر رگبار مشت و لگد کتک‌زدن با دست و پا و چشم بسته تا لگد به سر و بیهوشی قرار داشت. سرانجام سیدمحمد حسینی را به اتهام مشارکت در مرگ عجمیان به همراه محمدمهدی کرمی روز ۱۷ دی ۱۴۰۱ در زندان گوهردشت (رجایی‌شهر) کرج اعدام کردند.   
'''محمد حسینی،''' با نام کامل سیدمحمد حسینی (۱۱ تیر ۱۳۸۵ – ۱۷ دی ۱۴۰۱) فرزند حسن کارگری است که پدر و مادرش را پیش از این از دست داده است و در جریان قیام سراسری ۱۴۰۱ در تظاهراتی که روز پنجشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۱ بمناسبت چهلم حدیث نجفی در آرامستان بهشت سکینه کرج برگزار شده بود شرکت می‌کند و در جریان حمله‌ی نیروهای امنیتی به تجمع مردم و شروع درگیری‌ها یکی از نفرات نیروی انتظامی به نام عجمیان توسط مردم مجازات می‌شود. محمد حسینی پس از بازداشت زیر انواع شکنجه از زدن میله‌‌ی آهنی به کف پا تا زدن شوکر به قسمت‌های مختلف بدن و زیر رگبار مشت و لگد کتک‌زدن با دست و پا و چشم بسته تا لگد به سر و بیهوشی قرار داشت. سرانجام سیدمحمد حسینی را به اتهام مشارکت در مرگ عجمیان به همراه محمدمهدی کرمی روز ۱۷ دی ۱۴۰۱ در زندان گوهردشت (رجایی‌شهر) کرج اعدام کردند.   
==پیشینه‌ی زندگی محمد حسینی==
==پیشینه‌ی زندگی محمد حسینی==



نسخهٔ ‏۱۰ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۲۱:۰۳

سیدمحمد حسینی
سیدمحمد حسینی.JPG
زادروز۱۱ تیر ۱۳۸۵
درگذشت۱۷ دی ۱۴۰۱
زندان گوهر‌دشت کرج
علت مرگاعدام
محل زندگیقزوین
ملیتایرانی
تابعیتایران
شناخته‌شده برایمردم ایران
تأثیرگذارانمخالفین جمهوری اسلامی
تأثیرپذیرفتگانمردم ایران
دیناسلام
مکتبضد ولایت فقیه

محمد حسینی، با نام کامل سیدمحمد حسینی (۱۱ تیر ۱۳۸۵ – ۱۷ دی ۱۴۰۱) فرزند حسن کارگری است که پدر و مادرش را پیش از این از دست داده است و در جریان قیام سراسری ۱۴۰۱ در تظاهراتی که روز پنجشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۱ بمناسبت چهلم حدیث نجفی در آرامستان بهشت سکینه کرج برگزار شده بود شرکت می‌کند و در جریان حمله‌ی نیروهای امنیتی به تجمع مردم و شروع درگیری‌ها یکی از نفرات نیروی انتظامی به نام عجمیان توسط مردم مجازات می‌شود. محمد حسینی پس از بازداشت زیر انواع شکنجه از زدن میله‌‌ی آهنی به کف پا تا زدن شوکر به قسمت‌های مختلف بدن و زیر رگبار مشت و لگد کتک‌زدن با دست و پا و چشم بسته تا لگد به سر و بیهوشی قرار داشت. سرانجام سیدمحمد حسینی را به اتهام مشارکت در مرگ عجمیان به همراه محمدمهدی کرمی روز ۱۷ دی ۱۴۰۱ در زندان گوهردشت (رجایی‌شهر) کرج اعدام کردند.

پیشینه‌ی زندگی محمد حسینی

روایت محمد حسینی از حادثه

گفت: در نزدیکی بهشت سکینه (س) دیدم ترافیک هست، نیت داشتم تا به سر مزار پدر و مادرم بروم. چاقوی همراه من به دلیل کندن حریم اطراف مزارشان برای گل کاری و کاشتن گل بود دیدم آن طرف بهشت سکینه (س) شلوغ شده و سوال کردم که ورودی آن را بسته‌اند.

متهم سید محمد حسینی گفت: من جزو آخرین نفراتی بودم که به بالای سر شهید عجمیان آمدم، افرادی به شهید توهین می‌کردند و به وی لگد می‌زدند.

وی افزود: به اندازه دو بند انگشت دو مرتبه چاقوی خود را به بدن شهید عجمیان فشار دادم و در مرتبه سوم کمی به داخل بدن وی وارد کردم.

وی گفت: زمانی که من به محل رسیدم تمام اتفاقات رخ داده برای شهید عجمیان رخ داده بود. من بالاسر شهید آمدم و فقط سه ضربه به بدن شهید عجمیان از ناحیه پهلو وارد کردم‌.

واکنش‌ها به اعدام محمد حسینی

هانا نیومن، نماینده آلمان در پارلمان اروپا در توییتی به اعدام دوتن از معترضین در ایران واکنش نشان داد و نوشت: «رژیم در ایران دو معترض دیگر را اعدام کرد، محمدمهدی کرمی و محمدحسینی.»

به گفته او جمهوری اسلامی با «صحبت بیشتر و فرش قرمز متوقف نمی‌شود» و باید با ارسال «سیگنال روشن با آنها بعنوان آنچه هستند رفتار کنیم؛ تروریست.»

کیت ولاهان، نماینده پارلمان استرالیا از جمله کسانی بود که به اعدام دو جوان معترض زندانی واکنش نشان داد و گفت: «این اعدام وحشتناک و عجله در آن قساوت و اقدام تروریستی دیگر علیه مردم ایران است.»

اردلان شهرابی، نماینده ایرانی تبار پارلمان سوئد نیز نوشت: «وحشی گری رژیم را باید با واکنش‌های ملموس اتحادیه اروپا و کل جهان آزاد پاسخ داد. اسلام گرایان با اعدام و دستگیری‌های دسته جمعی سعی در سرکوب مردم ایران دارند.»

مسعود قره‌خانی، رییس پارلمان نروژ نیز در توییتی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی به اعدام معترضان جوان ادامه می‌دهد، نوشت: «این دو نفر بدون مستندات حقوقی و در حالی که اجازه ملاقات با خانواده را نداشتند اعدام شدند.»

نوربرت روت گن نماینده حزب دموکرات مسیحی آلمان با انتشار توییتی به اجرای حکم اعدام دو جوان معترض ایرانی واکنش نشان داد و نوشت: «دو جوان محمدحسینی و محمدمهدی کرمی امشب اعدام شدند. آلمان و اتحادیه اروپا باید اقدام قاطعانه برای محافظت از ۱۹ هزار زندانی دیگر آغاز کند.» او در بخشی از پیام خود خطاب به آنالنا بربوک وزیر امورخارجه آلمان نوشت: «بربوک باید به رژیم بفهماند که از خطوط قرمز عبور می‌کند!»

دریا صفایی نماینده ایرانی تبار در پارلمان بلژیک که پیشتر خود را بعنوان مادر سیاسی محمد حسینی معرفی کرده بود در توییتی نوشت: «یک فاجعه بزرگ دیگر، جمهوری اسلامی دو جوان بی گناه را که به سادگی برای حقوق اولیه و آزادی خود به خیابان آمده بودند به دار آویخت.»

https://ir.voanews.com/a/6908362.html

منابع