کاربر:Javad/صفحه تمرین: تفاوت میان نسخه‌ها

از ایران پدیا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۶۸: خط ۶۸:


یک مقام مسئول سازمان ملل در عراق هفته گذشته اعلام كرد كه "جابجایی موفقیت آمیز آخرین گروه از ساكنان اردوگاه اشرف" به اتمام رسیده است <ref>نمایندگان خواستار تحقیق در مورد کشتار جمعی در اردوگاه تبعید ایران در عراق شدند. لس آنجلس [https://www.latimes.com/world/la-xpm-2013-sep-19-la-fg-wn-iraq-iranian-exiles-massacred-20130919-story.html تایمز]</ref>.
یک مقام مسئول سازمان ملل در عراق هفته گذشته اعلام كرد كه "جابجایی موفقیت آمیز آخرین گروه از ساكنان اردوگاه اشرف" به اتمام رسیده است <ref>نمایندگان خواستار تحقیق در مورد کشتار جمعی در اردوگاه تبعید ایران در عراق شدند. لس آنجلس [https://www.latimes.com/world/la-xpm-2013-sep-19-la-fg-wn-iraq-iranian-exiles-massacred-20130919-story.html تایمز]</ref>.
== اظهارات مقامات رژیم ایران ==
<blockquote>سپاه پاسداران طی اطلاعیه‌ای در دهم شهریور ۱۳۹۲نوشت:</blockquote>«سرانجام تقدیر الهی بر آن قرار گرفت که فرزندان رشید مجاهدان شهیدِ عراقی با اقدامی انقلابی، انتقام تاریخی خود را از جنایت مشترک صدام و منافقین در انتفاضه شعبانیه که در آن هزاران زن و کودک بی‌گناه عراقی به شهادت رسیدند را در لانه عنکبوتی منافقین رقم زده و عبرتی جاودانه و رشادتی ماندگار را به اثبات رسانند. این اقدام که منجر به هلاکت رسیدن قریب به ۷۰ تن از کادرهای فاسد منافقین از جمله هفت تن از شورای رهبری و مسئولان اطلاعات و عملیات سازمان منافقین با بیش از ۳۰ سال سابقه جنایت گردید، یقیناً مایه تشفی خاطر امت اسلامی و خانواده‌های معظم شهدا خصوصاً خانواده‌های معزز شهدای ترور خواهد شد. بدون تردید دو ملت مسلمان ایران و عراق خاطرات تلخ خیانت‌ها و جنایت‌های منافقین پلید را هرگز فراموش نکرده و سرنوشت اجتناب‌ناپذیر و محتوم منافقین جز ذلت، آوارگی، درماندگی و نابودی کامل نخواهد بود. سپاه این انتقام الهی را از وعده‌های خداوند تبارک و تعالی می‌داند که در سالروز شهادت صالحان این امت، شهیدان رجایی و باهنر عنایت فرمود<ref>حمله به اشرف از منظری دیگر سایت رادیو [https://www.radiofarda.com/a/f7-commentary-over-how-rouhani-should-react-to-official-trouble-making-against-his-programs/25097634.html فردا]</ref>.»
در ۱۲ شهریور ۱۳۹۲، قاسم سلیمانی در یک سخنرانی در مجلس خبرگان رهبری درباره قتل عام مجاهدین خلق ایران در قرارگاه اشرف گفت: «این قضیه، مهم‌تر از حمله مرصاد بود و در واقع وعده خداوند محقق شد».
در ۱۴ شهریور ۱۳۹۲، محمد رضا نقدی در یک سخنرانی گفت: «حمله‌ای که توسط مجاهدین عراقی به پادگان اشرف روی داد، مهم‌تر از عملیات مرصاد بود».


== منابع ==
== منابع ==
<references />
<references />

نسخهٔ ‏۲۸ اوت ۲۰۱۹، ساعت ۰۸:۳۳

قتل‌عام ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ اشرف  (۱ سپتامبر۲۰۱۳) واقعه‌ای است که منجر به کشته شدن ۵۲ نفر و ربوده شدن ۷ تن از اعضاء سازمان مجاهدین خلق ایران شد. قتل عام ۱۰ شهریور اشرف نتیجه‌ی یک حمله تروریستی به قرارگاه اشرف، پایگاه سازمان مجاهدین خلق ایران در عراق بود.

پس از نقل مکان اعضاء سازمان مجاهدین خلق از قرارگاه اشرف به کمپ لیبرتی در نزدیکی بغداد ، تعداد ۱۰۰ نفر از آنها بر اساس توافق چهارجانبه بین دولت آمریکا، دولت عراق، ملل‌متحد و سازمان مجاهدین خلق به‌منظور حفظ اموال ساکنان قرارگاه اشرف و بدون محدودیت زمانی جهت حفاظت از داراییها در کمپ اشرف باقی ماندند تا حفاظت از اموال مجاهدین و فروش آن را بر عهده بگیرند.[۱]

با وجود این قرارداد در روز ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ افرادی مسلح و مجهول الهویه با چهره‌های پوشیده و سلاح‌های مجهز به صداخفه کن در حالی که لباس رسمی وزارت کشور عراق را بر تن داشتند، بصورت مخفیانه وارد قرارگاه اشرف شده و ساکنین را مورد هدف قرار دادند. آنها همچنین به اقدام به تخریب و منفجرکردن اموال ساکنین اشرف نمودند. همچنین آنها به بیمارستان اشرف رفته و بیماران و زخمی‌ها را بر روی تخت بیمارستان با تیر خلاص به قتل رساندند. در تمامی ساعات وقوع حادثه نیروی پلیس عراق که در کنار قرارگاه اشرف مستقر بود واکنشی نشان نداد. براساس شواهدی که سازمان مجاهدین خلق ایران ارائه داد این حمله توسط نیروی قدس سپاه پاسداران با همکاری نوری المالکی نخست وزیر وقت عراق انجام شد، اما دولت عراق مسئولیت این حادثه را نپذیرفت. [۲]

پیشینه قتل عام ۱۰شهریور اشرف

قرارگاه اشرف در ۸۰ کیلومتری مرز ایران قرار داشت. این قرارگاه پایگاه ۳۰ ساله‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران است که بغداد در عراق مقر اصلی سازمان مجاهدین خلق ایران بود که پس از ۳۰ سال طبق توافقی با دولت عراق تخلیه شده بود و تنها ۱۰۰ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران طبق توافق چهارجانبه بین دولت امریکا و دولت عراق و ملل متحد و سازمان مجاهدین خلق در آن باقی مانده بودند تا از اموال ساکنان قرارگاه اشرف که بیش از ۳۰ سال در آن سکونت داشتند حفاظت کرده و آنرا به فروش برسانند.

بر اساس توافق چهار جانبه و نامه رسمی نماینده ویژه دبیرکل در روز ۱۶شهریور سال ۱۳۹۱، قرار بود ۱۰۰تن از ساکنان تا فروش همهٴ اموال در اشرف بمانند. مشاور ویژه وزیر خارجه آمریکا در مورد اشرف نیز در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه (۳اکتبر ۲۰۱۲) اذعان کرد که اقامت این افراد در اشرف محدودیت زمانی ندارد[۳].

طبق توافقی که حکومت ایران با نوری مالکی نخست وزیر وقت عراق صورت گرفته بود قرار بود حمله ای برای نابودی تمامی اعضای باقی مانده از سازمان مجاهدین انجام شود.

جریان حوادث قتل عام اشرف

قطع آب و برق قرارگاه اشرف

دولت عراق به منظور زمينه سازی برای حمله به اشرف، از سه هفته قبل از حمله، آب و برق اشرف را قطع كرد. آنها در نظر داشتند  ساكنان را  مجبور كنند به‌خاطر صرفه جويی در آب و برق در يك منطقه كوچك جمع شوند تا طرح قتل عام ساده تر صورت گیرد.

طرح حمله به اشرف

طرح حمله به قرارگاه اشرف از مدتی پيش از سوی خامنه ای به نيروی قدس سپاه پاسداران محول شده بود تا از طريق دولت عراق آن را به اجرا دربياورد. طبق طرح همه‌ی اعضای مجاهدین در اشرف بايد كشته يا به گروگان گرفته می شدند. به دنبال تحولات اخیر در سوریه و بمباران شيميايی حومه دمشق و بالا گرفتن احتمال حمله نظامی آمريكا به سوريه، خامنه ای خواستار تسريع پروژه قتل عام اشرف شد.

قاسم سليمانی، فرمانده نیروی قدس وابسته به سپاه پاسداران، در روز سه شنبه ۵ شهريور به عراق رفت و (ساعت۱۰۳۰ شب) با نوری المالکی نخست وزیر عراق دیدار کرد. در اين ديدار مسأله حمله احتمالی آمريكا به سوريه و موضوع حمله به اشرف بحث شد. سليمانی در اين ديدار كه فالح فياض، مشاور امنيت ملی مالكی، نيز حضور داشت در مورد زمانبندی حمله به اشرف با مالكی به توافق رسيد. به اين ترتيب هماهنگی‌های لازم و مقدمات حمله پس از سفر قاسم سلیمانی آغاز شد.

به منظور آماده سازيهای بیشتر برای حمله، عده ای از مأموران استخبارات از نخست وزيری عراق با فرماندهی شخصی به نام حيدر عذاب در اشرف مستقر شدند. لازم به یادآوری است که حیدر عذاب و احمد خضیر که او نیز برای تقویت این تیم به اشرف منتقل شده بود در دو حمله در سالهای ۱۳۸۸ و ۱۱۳۹۰ در اشرف شرکت داشتند و به همین دلیل نیز از سوی دادگاه اسپانیا احضار شده بودند.

عملیات شناسایی

از چند روز پيش يك اكيپ چهار نفره از استخبارات تحت نظر حيدر عذاب به شناسايی اطراف محلی كه روزهای بعد حمله از همان محل آغاز شده بود مشغول بودند. آنها به خصوص در ضلع شمالی اشرف، از میدان لاله تا مسجد فاطمه زهرا از روی خاکریز مشرف به خیابان ۱۰۰ به شناسایی و طراحی چگونگی نفوذ مشغول بودند. ضمن اینکه این افراد برای اینکه توسط ساکنان و یا حتی توسط سایر نیروهای عراقی شناسایی نشوند از ماسک استفاده میکردند[۴].

ساعت ۱۲ شنبه شب ۹ شهريور ۶ساعت پیش از شروع حمله، سرلشكر جميل شمری، فرمانده پليس استان ديالی وارد اشرف شد و در مقر پليس واكنش سريع مستقر شد. جمیل شمری با فرمانده گردان مستقر در اشرف هماهنگیهای پیش از حمله را صورت داد.

ورود نیروهای مهاجم به داخل اشرف

از ساعت ۱ بعد از نيمه شب نيروها مهاجم كه از بغداد به اشرف منتقل شده بودند، تحت نظارت سرلشكر جميل به پشت خاكريز شمالی خيابان ۱۰۰ منتقل شدند. اين انتقال با نهایت مخفی كاری صورت گرفت تا اينكه طرح حمله لو نرود.

تیمهای عمل كننده از نيروی ويژه عملياتی موسوم به سوآت بودند و به سلاحهای ويژه قبضه كوتاه و به كلت ۹ ميليمتري صدا خفه كن مسلح بودند. آنها با خود دستبندهای فلزی و تسمه‌يی همراه داشتند. آنها به خوبی آموزش ديده و برای اين عمليات آمادگيهای زيادی كسب كرده بودند. آنها همچنین در انفجار و ترور از نزديك تخصص داشتند. ضمن اینکه مهاجمان از غیر مسلح بودن ساکنان قرارگاه اشرف کاملا مطمئن بودند.

روز حمله به قرارگاه اشرف

 نیروهای مهاجم عراقی سازماندهی شده در تیم‌های مختلف با لباس یونیفرم و پیراهن سبز، جلیقه و شلوار مشکی و کلاه سفید و ماسک سیاه، همراه با تفنگ ای کی ۴۷، حامل صدا خفه‌کن و مواد منفجرهٴ پلاستیکی و انواع نارنجکهای دستی جهت انهدام خودروها، کانتینرها، تانکرهای آب و... بودند.

ساعت ۵ و ۱۵دقیقة بامداد ۱۰شهریور مهاجمان مسلح به محض ورود به محوطه به روی هر کسی که دیده میشد آتش گشودند و سپس تیر خلاص زدند و در ادامه هم ساکنینی را که زنده دستگیر میکردند، دستبند زده و در یک محل جمع کردند و به صورت جمعی به رگبار بستند و بعد تیر خلاص زدند[۵].

جان باختگان قتل عام اشرف

در ماجرای قتل عام ۱۰ شهريور در اشرف، علاوه بر کشتار ۵۲ نفر از ساکنان با دستان بسته و به رگبار بستن مجروحان بر روی تخت بيمارستان و ربودن ۷ تن از آنان، براساس ارزيابی های اوليه، نيروهاي مهاجم، بيش از ۱۰ ميليون دلار از اموال آنان را نیز منفجر كرده يا به آتش كشيده و منهدم كردند.

شواهد حاکی از این بود که دست كم ۵۰ خودروی سواری از جمله لندكروز و نيسان و شمار زيادی خودروهای خدماتی، مانند ماشينهای يخچال دار و تانكرهای آب و سوخت، خرج گذاری و منفجر شد كه تخمین زده شد، قيمت آنها به بيش از ۱.۵ ميليون دلار میرسد[۶].

مهاجرت بازماندگان قتل عام اشرف به کمپ لیبرتی

موضع گیری‌ها درباره قتل عام قرارگاه اشرف

لس آنجلس تایمز

در تصاویر منتشر شده از قتل عام اشرف، در میان جانباختگان تبعیدی ایرانی در حمله اول سپتامبر به قرارگاه اشرف، در شرق عراق، تعدادی همزمان که دستهایشان از پشت با دستبند بسته شده، اثر شلیک به سرشان نیز دیده می شود. (شورای ملی مقاومت ایران)

وزیر خارجه پیشین فرانسه برنارد کوشنر و سید احمد غزالی نخست وزیر پیشین الجزایر روز پنجشنبه به نمایندگان جهانی گفتند كه قتل عام ماه جاری در قرارگاه ایرانیان در عراق كه منجر به كشته شدن ۵۲ نفر که همزمان تحت حمایت بین الملل بودند شد، یك كشتار از پیش تعیین شده بود و باید توسط سازمان ملل مورد بررسی دقیق قرار گیرد. آنها همچنین در پانل سازمان ملل در ژنو تأکید کردند که حمله اول سپتامبر به پناهجویان تبعیدی معروف به قرارگاه اشرف نشان دهنده "جنایتی علیه بشریت" است.

یک گروه از دگراندیشان ایرانی مستقر در پاریس، نیروهای امنیتی نخست وزیر نوری مالکی را به انجام این حمله به آخرین تبعیدان باقیمانده در اردوگاه متهم کرده است، که بغداد از سالها پیش تلاش کرده بود آن را ببندد.

مقامات عراقی منکر دخالت در قتل عام تبعید شدگان هستند.

قرارگاه اشرف تا قبل از اشغال عراق توسط ایالات متحده بیش از 3000 ایرانی مخالف نظام ایران را در خود جای داده بود و در توافقی بین دولت عراق و ایالات متحده حفاظت قرارگاه از آمریکاییها به عراقیها محول گشته بود

از زمان برکناری و اعدام حسین و نفوذ دوباره شیعیان تحت حمایت دولت ایران در دولت عراق، عراق هر چه بیشتر به تهران نزدیکتر شده و نسبت به تبعیدیانی که به دنبال سرنگونی دولت ایران هستند برخورد خصمانه ای در پیش گرفت. هنگام وقوع حمله اول سپتامبر ، حدود ۱۰۰ نفر در اردوگاه اشرف باقی مانده بودند. پنجاه و دو ایرانی به سبکی که دستهایشان از پشت با دستبند بسته و به سرشان شلیک شده بود به قتل رسیده بودند.

سایت خبری ایران فوکوس گزارش داد که کمیته آزادی ایران، یکی دیگر از گروه های تبعیدی مخالف ایرانی، دولت مالکی را به "عمل کردن به عنوان یک دست نشانده" دولت تهران متهم کرد.

علیرضا جعفرزاده ، نویسنده و تحلیلگر شورای ملی مقاومت ایران گفت: "خوب بود که آمریکایی ها از پناهندگان محافظت می کردند ، اما آنها در سال 2009 به نیروهای دولت عراق منتقل شدند."

مریم رجوی رئیس جمهور شورای ملی مقاومت ایران گفت: "من از ناوی پیلا ، كمیسر عالی حقوق بشر ، می خواهم كه اقدامات لازم را برای نجات این گروگان ها انجام دهد." " این اولین قدم فراخوانی برای آزادی آنها است."

یک مقام مسئول سازمان ملل در عراق هفته گذشته اعلام كرد كه "جابجایی موفقیت آمیز آخرین گروه از ساكنان اردوگاه اشرف" به اتمام رسیده است [۷].

اظهارات مقامات رژیم ایران

سپاه پاسداران طی اطلاعیه‌ای در دهم شهریور ۱۳۹۲نوشت:

«سرانجام تقدیر الهی بر آن قرار گرفت که فرزندان رشید مجاهدان شهیدِ عراقی با اقدامی انقلابی، انتقام تاریخی خود را از جنایت مشترک صدام و منافقین در انتفاضه شعبانیه که در آن هزاران زن و کودک بی‌گناه عراقی به شهادت رسیدند را در لانه عنکبوتی منافقین رقم زده و عبرتی جاودانه و رشادتی ماندگار را به اثبات رسانند. این اقدام که منجر به هلاکت رسیدن قریب به ۷۰ تن از کادرهای فاسد منافقین از جمله هفت تن از شورای رهبری و مسئولان اطلاعات و عملیات سازمان منافقین با بیش از ۳۰ سال سابقه جنایت گردید، یقیناً مایه تشفی خاطر امت اسلامی و خانواده‌های معظم شهدا خصوصاً خانواده‌های معزز شهدای ترور خواهد شد. بدون تردید دو ملت مسلمان ایران و عراق خاطرات تلخ خیانت‌ها و جنایت‌های منافقین پلید را هرگز فراموش نکرده و سرنوشت اجتناب‌ناپذیر و محتوم منافقین جز ذلت، آوارگی، درماندگی و نابودی کامل نخواهد بود. سپاه این انتقام الهی را از وعده‌های خداوند تبارک و تعالی می‌داند که در سالروز شهادت صالحان این امت، شهیدان رجایی و باهنر عنایت فرمود[۸]

در ۱۲ شهریور ۱۳۹۲، قاسم سلیمانی در یک سخنرانی در مجلس خبرگان رهبری درباره قتل عام مجاهدین خلق ایران در قرارگاه اشرف گفت: «این قضیه، مهم‌تر از حمله مرصاد بود و در واقع وعده خداوند محقق شد».

در ۱۴ شهریور ۱۳۹۲، محمد رضا نقدی در یک سخنرانی گفت: «حمله‌ای که توسط مجاهدین عراقی به پادگان اشرف روی داد، مهم‌تر از عملیات مرصاد بود».

منابع

  1. قتل‌ عام ۱۰ شهریور-حمله به اشرف سایت سازمان مجاهدین خلق ایران
  2. لس آنجلس تایمز - Envoys urge U.N. probe of massacre at Iranian exile camp in Iraq
  3. حمله به قرارگاه اشرف سایت مجاهدین خلق ایران
  4. جزييات جديدی از هماهنگيهای دولت عراق با رژيم ايران در قتل عام اول سپتامبر در اشرف. وبلاگ روشنگری
  5. قتل‌ عام ۱۰ شهریور-حمله به اشرف سایت مجاهدین خلق ایران
  6. قتل عام در اشرف- شماره 29 انفجار سایت همبستگی ملی
  7. نمایندگان خواستار تحقیق در مورد کشتار جمعی در اردوگاه تبعید ایران در عراق شدند. لس آنجلس تایمز
  8. حمله به اشرف از منظری دیگر سایت رادیو فردا